Kısa sürede evlilik

Tatammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
2.613
1.856
133
35
İyi geceler kısa sürede evlilik yapıp mutlu olanlar var mı yani uzun uzun bir tanıma süreci olmadan. Ben artık uzun ilişkilerden soğudum. 5 ayda evlenen bir arkadaşım çok mutlu. 2 ayda evlenen bir arkadaşım boşanma aşamasında. Ben artık insanları dışardan gözlemlemeye daha çok önem verir oldum. Yani iyice dışardan hal ve tavırlarını gözlemleyip ona göre ilişki sürecini başlatmak. Çünkü bir insan çevresine nasıl davranırsa zaman geçtikçe bana da öyle davranır diye düşünüyorum ilk heycanlar geçtikten sonra. Bir de sanki insanlar ilişki sürecinde farklı davranıyorlar kendileri gibi olmuyorlar. Uzun uzun görüşüp evlenince ve gerçek tavırları ortaya çıkınca hayal kırıklığı yaratıyorlar. Biraz da sevgililikten soğudum sanırım. Biriyle görüşürsem evlilğe gitsin yuvam olsun olmayacaksa hiç olmasın diye düşünüyorum. Annem de hep uzun tanı der ben artık sıkılıyorum uzun sevgililik süreçlerinden Yani şu an bir insan hoşuma gitse de yok bu daha 4 5 sene evlilik kafasına gelmez diye düşünüp vazgeçebiliyorum. Sağlıksız mı düşünüyorum?

Hayır sağlıksız bir düşünce değil bilakis çok mantıklı....
7 yıllık tanışma ve evlilikte 9.yılımız bitti inanki aynı eve girmeden bazı şeyler anlaşılmıyor....
Birde kaderinde mutlu olmak varsa oluyorsun....
Yada çile çekmek varsa iyi adam bile kotu olabiliyor misal benim eşim....
Sevgililik döneminde sesini yükselttiğini bilmem ama adam sinirli ve öfke kontrol problemi var....

Yani dışardan gözlemlemek en iyi sevgili olunca kendilerini saklıyorlar...
Hakkinda hayırlısı dilediğin insan karşına çıkar ve çok mutlu olursun inşallah...

Sans meselesi tabi biraz da ama dedigin dogru.uzun sureli iliskiden sonra evlenenlerden mutlu olan daha az bence.bir de zaten kisiligini bildigin tanidigin bir insanla evlilik dusunmek de olabilir.mantik evliligi yani.mantik evliligi bana gayet mantikli geliyor artik

Eşim 6 ay tanıma sürecinden sonra evlenme teklifi etti. 3 ay sonra nişan. Yine 3 ay sonra nikah oldu. Kısa süre sonra düğün. Kimine göre uzun kimine göre kisa. Bazi insanlari bir ayda çözersin, bazılarıni 10 senede çözemezsin. Önemli olan isteklerini ve kriterlerini iyi bilip onlardan fazla şaşmamak bence. Hakkinizda hayırlısı insallah

İyi geceler kısa sürede evlilik yapıp mutlu olanlar var mı yani uzun uzun bir tanıma süreci olmadan. Ben artık uzun ilişkilerden soğudum. 5 ayda evlenen bir arkadaşım çok mutlu. 2 ayda evlenen bir arkadaşım boşanma aşamasında. Ben artık insanları dışardan gözlemlemeye daha çok önem verir oldum. Yani iyice dışardan hal ve tavırlarını gözlemleyip ona göre ilişki sürecini başlatmak. Çünkü bir insan çevresine nasıl davranırsa zaman geçtikçe bana da öyle davranır diye düşünüyorum ilk heycanlar geçtikten sonra. Bir de sanki insanlar ilişki sürecinde farklı davranıyorlar kendileri gibi olmuyorlar. Uzun uzun görüşüp evlenince ve gerçek tavırları ortaya çıkınca hayal kırıklığı yaratıyorlar. Biraz da sevgililikten soğudum sanırım. Biriyle görüşürsem evlilğe gitsin yuvam olsun olmayacaksa hiç olmasın diye düşünüyorum. Annem de hep uzun tanı der ben artık sıkılıyorum uzun sevgililik süreçlerinden Yani şu an bir insan hoşuma gitse de yok bu daha 4 5 sene evlilik kafasına gelmez diye düşünüp vazgeçebiliyorum. Sağlıksız mı düşünüyorum?
uzun da sürse tanışma kısmı kısa da sürse
evlenmek başka bir adım.

yine de gözlemlemekte tecrübeliysen 'sevgi ' ve 'aşk' tan önce onu yapmanı öneririm.
karşındakine 'nasıl bir insan?' sorusunu sorarak başlarsan
hataya düşme payın azalır düşüncesindeyim.

Sevgilimle 6 ay oldu.
Aynı yurtta kalıyoruz genelde de bende kalır gitmez odasına. Yemin ediyorum size tanıdığımdan çok farklı bir insan çıktı. Ne kadar tanırsanız tanıyın aynı eve girmeden anlaşılmaz

Hayır sağlıksız bir düşünce değil bilakis çok mantıklı....
7 yıllık tanışma ve evlilikte 9.yılımız bitti inanki aynı eve girmeden bazı şeyler anlaşılmıyor....
Birde kaderinde mutlu olmak varsa oluyorsun....
Yada çile çekmek varsa iyi adam bile kotu olabiliyor misal benim eşim....
Sevgililik döneminde sesini yükselttiğini bilmem ama adam sinirli ve öfke kontrol problemi var....

Yani dışardan gözlemlemek en iyi sevgili olunca kendilerini saklıyorlar...
Hakkinda hayırlısı dilediğin insan karşına çıkar ve çok mutlu olursun inşallah...
Aynen dışarıdaki insanlara saygısızsa mesela agresifse bana iyi davransa da soğuyorum zaten ilerde bana da aynısı olur

Sans meselesi tabi biraz da ama dedigin dogru.uzun sureli iliskiden sonra evlenenlerden mutlu olan daha az bence.bir de zaten kisiligini bildigin tanidigin bir insanla evlilik dusunmek de olabilir.mantik evliligi yani.mantik evliligi bana gayet mantikli geliyor artik
Ben de uzun uzun şeylerden sıkıldım zaten artık saçma geliyor

Cevreye nasil davranirsa, banada oyle davranir kismina kadar okuyup yaziyorum.

Cevreye melek olur cogu, herkes sever cok iyi insandir sorsan, ama gel gor ki bdv deki konularin ana temasi bu erkekler. esleri, yani bizler nasil canimizdan bezdigimizi anlatiyoruz.33 yasinda bir ihtiyarim ben...
Çevresine kötü veya saygısız davrananları kastetmek istedim aslında

Kisilere bagli birsey. 5 sene tanidi diye bosanmama ve sonsuza dek mutlu yasadilar garantisi verilse herkes 5 sene tanirdi.

Ben kisa surede evlendim 6 ay bile surmedi nikah masasina oturmamiz. 4 yillik evliyim. Sorun yasamadik mi yasadik yeni evliyken (aile kaynakli) ama bosanmaya gidecek veya evliligi catirdatacak seyler olmadi. Suan bir sorunumuz yok.

Tanima suresi degil de sureyi nasil kullandigin onemli. 1 sene iliski yasayip iliskinin yarisini telefon mesajlasmasiyla surdurenlerin, ayda 1-2 kez gorusenlerin yaninda benim "kisa sureli" iliskim cok daha verimliydi bence. Birlikte cok fazla vakit gecirdik, tatile de ciktik...
Yine de isteyen istedigini yapar. Siz kendinize bakin, ona gore karar verin.

Eşim 6 ay tanıma sürecinden sonra evlenme teklifi etti. 3 ay sonra nişan. Yine 3 ay sonra nikah oldu. Kısa süre sonra düğün. Kimine göre uzun kimine göre kisa. Bazi insanlari bir ayda çözersin, bazılarıni 10 senede çözemezsin. Önemli olan isteklerini ve kriterlerini iyi bilip onlardan fazla şaşmamak bence. Hakkinizda hayırlısı insallah
Evet artık öyleyim önceden görmezden gelebileceğim şeyler şu an benim için çok önemli yaşın büyüyor ondan böyle dedi annem haklı sanırım

uzun da sürse tanışma kısmı kısa da sürse
evlenmek başka bir adım.

yine de gözlemlemekte tecrübeliysen 'sevgi ' ve 'aşk' tan önce onu yapmanı öneririm.
karşındakine 'nasıl bir insan?' sorusunu sorarak başlarsan
hataya düşme payın azalır düşüncesindeyim.
Sevgi aşktan önce anlaşabilmem iyi iletişim çok önemli. Ben sürekli kavga edip tartışıp bir hayat geçirmek istemem. Öyle evlilikler var çevremde sürekli kavga neden ayrılmıyorsun dediğimde seviyoruz

Aynen dışarıdaki insanlara saygısızsa mesela agresifse bana iyi davransa da soğuyorum zaten ilerde bana da aynısı olur
Aynen öyle canim birde sana tavsiyem annelerimiz yada büyüklerimiz bazı şeyleri görüp uyarıyorsa o kesinlikle doğru çıkıyor onlara kulak vermek gerek....
Evlilik o kadar farklı ki yaşayınca anlıyor insan bazı şeyleri...

Kisilere bagli birsey. 5 sene tanidi diye bosanmama ve sonsuza dek mutlu yasadilar garantisi verilse herkes 5 sene tanirdi.

Ben kisa surede evlendim 6 ay bile surmedi nikah masasina oturmamiz. 4 yillik evliyim. Sorun yasamadik mi yasadik yeni evliyken (aile kaynakli) ama bosanmaya gidecek veya evliligi catirdatacak seyler olmadi. Suan bir sorunumuz yok.

Tanima suresi degil de sureyi nasil kullandigin onemli. 1 sene iliski yasayip iliskinin yarisini telefon mesajlasmasiyla surdurenlerin, ayda 1-2 kez gorusenlerin yaninda benim "kisa sureli" iliskim cok daha verimliydi bence. Birlikte cok fazla vakit gecirdik, tatile de ciktik...
Yine de isteyen istedigini yapar. Siz kendinize bakin, ona gore karar verin.
Sürekli mesaj vs bana çok itici geliyor mesela çok çocukça öyle uzayacağına süre hiç uzamasın

Bizim 8 ay icinde hersey oldu bitti, tanisma soz nisan dugun.
8 yillik evliyim,ilk sene zorlu gecti yalan yok ama sonra birbirimizin ayarini bulduk.
Simdi bisey demesine gerek kalmadan anliyorum ne istedigini ne dusundugunu.
O da ayni sekilde.
Zor gunumuzde oluyor, mutlu gunumuzde, hayat herseyi insana sunuyor sonucta.
Ama donup bakiyorum, 8 yil onceki sartlarda en iyi secimi yapmisim.

Birazda şans meselesi bence. 8.senemizde evlendik. Bir yılıda geçti evliliğimiz. Bebeğimizde var. Allaha şükür eşim hiç değişmedi. Hatta evlendikten sonra bebekte olduktan sonra dahada bağlı olduk. Ha ilerde ne olur bilemem tabi herşey insanlar için. Bence süreye çokta takılmayın. Az çok insan belli eder kendini.

Aynen öyle canim birde sana tavsiyem annelerimiz yada büyüklerimiz bazı şeyleri görüp uyarıyorsa o kesinlikle doğru çıkıyor onlara kulak vermek gerek....
Evlilik o kadar farklı ki yaşayınca anlıyor insan bazı şeyleri...
Benim kafa yapımda erkek var mıdır? Sanki çoğunun amacı ilişki sevgililik sadece

Biz de eşimle 2-3 haftada evlenmeye karar verdik, 1 ay sonra aileme söyledim, Kasım'da tanıştık , Şubat'ta Nişan, ağustosta düğün oldu. 2 yıldır evliyiz hiç pişman olmadım çok şükür. Tanışma aşamasında da hem mantığınıza, hem kalbinize yatan birisi olursa, aileler de uyumlu olursa hiç sorun çıkmaz

Bizim 8 ay icinde hersey oldu bitti, tanisma soz nisan dugun.
8 yillik evliyim,ilk sene zorlu gecti yalan yok ama sonra birbirimizin ayarini bulduk.
Simdi bisey demesine gerek kalmadan anliyorum ne istedigini ne dusundugunu.
O da ayni sekilde.
Zor gunumuzde oluyor, mutlu gunumuzde, hayat herseyi insana sunuyor sonucta.
Ama donup bakiyorum, 8 yil onceki sartlarda en iyi secimi yapmisim.
Ben de böyle istiyorum uzun uzun görüşsen de insan aynı insan çıkacak ve tanındığına inanmıyorum sadece saygı bakımından anlayabilirim belki biraz saygılı mı hal ve tavırları ağır mı vs

Back
X