• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kisaca derdim

Yahu gelecek dedigim insan nerde yasayacagini bilmek istemezmi ilerde bakariz diye yasayamam esimin kafasina gore. Yada ailesinin isteklerine gore

biz sizi tanımadığımız için anlayamıyoruz

orası neresi ailesi nerede

ora ile bağlantınız ne

eşinizin işi, dili vs var mı

11 yıl önce Ankara'dan Bursa'ya geldim

hala da ömrümün sonuna kadar burada kalma garantim yok

bakarız şartlar diyoruz yani

ama bu evimizin arabamızın vs olmasına engel değil

gerekirse satar gideriz modundayız

Kendinizi biraz cekin mesela sorunlari cok umursamiyor gibi gorunun veya sizi sinir ettigi zaman hemen barismaya calismayin biraz yoklugunuzu hissetsin

biz sizi tanımadığımız için anlayamıyoruz

orası neresi ailesi nerede

ora ile bağlantınız ne

eşinizin işi, dili vs var mı

11 yıl önce Ankara'dan Bursa'ya geldim

hala da ömrümün sonuna kadar burada kalma garantim yok

bakarız şartlar diyoruz yani

ama bu evimizin arabamızın vs olmasına engel değil

gerekirse satar gideriz modundayız

Turkiyede yasamiyoruz ailesinin bulundugu yerde yasiyoduk olmadi ben dedim ozaman benim ailenin oldugu yere tasinalim. Esimin ailesi izin vermedigi icin tanimadigimiz biyere tasindk yeterki lamihanin ailesinin oraya gitmeyin mantigi. Gerci buraya tasinirkende annesi hakkini helal etmem sutum haram olsun gibi seyler denedi ama tasinmasaydik kesinlikle bitecekti. Hic planda yoktu burasi ama ginede kabul ettim evliligim diye. Tasindiktan sonra bikac ay esim adapte olamadi ki hala oyle olsugunu dusunuyorum. Yoksa durduk yere gelecegi niye sorgulayim guvenemiyorum. Cocugum olursa annesi bak cocugu oldu geri don diyebilir. Cunku baslarda bile bak onun ailesi izin vermez ayrilmasina hic pesinden kosturma sen erkeksin o kadin seviosa her dedigini yapacak diye ogutluyolardi.

Kendinizi biraz cekin mesela sorunlari cok umursamiyor gibi gorunun veya sizi sinir ettigi zaman hemen barismaya calismayin biraz yoklugunuzu hissetsin

Ben kendimi bi aralar gercekten cok iyi hissediyodum hatta diyodum cok iyiyiz esimle hayatimiz iyi. Ta ki esim mutsuzlgundan bahsedene kadar hayalde yasadigini anladim o yuzden guvenemiyorum yine bisey yokmus gibi yasayip aslinda karsimdakini mutsuz eden seylerin oldugun farkinda olmadan kendimi kandirir gibi

Turkiyede yasamiyoruz ailesinin bulundugu yerde yasiyoduk olmadi ben dedim ozaman benim ailenin oldugu yere tasinalim. Esimin ailesi izin vermedigi icin tanimadigimiz biyere tasindk yeterki lamihanin ailesinin oraya gitmeyin mantigi. Gerci buraya tasinirkende annesi hakkini helal etmem sutum haram olsun gibi seyler denedi ama tasinmasaydik kesinlikle bitecekti. Hic planda yoktu burasi ama ginede kabul ettim evliligim diye. Tasindiktan sonra bikac ay esim adapte olamadi ki hala oyle olsugunu dusunuyorum. Yoksa durduk yere gelecegi niye sorgulayim guvenemiyorum. Cocugum olursa annesi bak cocugu oldu geri don diyebilir. Cunku baslarda bile bak onun ailesi izin vermez ayrilmasina hic pesinden kosturma sen erkeksin o kadin seviosa her dedigini yapacak diye ogutluyolardi.

tamam da işte

onlar nerede senin ailen nerede siz neredesiniz

biriniz almanya da biriniz italya da diğeriniz norveç te mi

yoksa birbirine yakın kasabalarda mı m

ailelerle mesafe nasıl

iş güç bulma imkanı nasıl

ailesi tabii der alıştığın yerde dur diye

burada her gün kaç konu okuyoruz ailemden km lerce uzağa geldim üzülüyorum vs diye

çözüm aileleri uzak tutup bir bütün olmak

bir ortak hayat kurmak

gerekirse bir oyun vs bulmak birlikte zaman geçirmek

iş hayatını yoğunlaştırmak

gerekirse birlikte evden bir şeyler üretmek

evde ve birlikte sır bu

esasen burada kalırız diye güvence ver vs ütopik olur

daha adam oraya alışamamış ki

siz alıştınız mı ya da

zira arkadaşım yok diyorsunuz

adapte olmak biraz zaman alır erkekler için daha da uzun

bir de annesinin bu dedikleri eklenirse çokkk zor

Ben kendimi bi aralar gercekten cok iyi hissediyodum hatta diyodum cok iyiyiz esimle hayatimiz iyi. Ta ki esim mutsuzlgundan bahsedene kadar hayalde yasadigini anladim o yuzden guvenemiyorum yine bisey yokmus gibi yasayip aslinda karsimdakini mutsuz eden seylerin oldugun farkinda olmadan kendimi kandirir gibi
Neyden mutsuz peki tam olarak konusup halledebilirsiniz belki

Ben sanırım seni anladım canım,
İnsan niye evlenir ki? Kader birliği yapmak için, geleceğe dair plan yapar, para birirktirir, tatile gitmek ister eşiyle, çocuk sahibi olmak ister hayaller kurar.
Eşlerden biri mızıkçı çocuk gb her an topunu da alıp eve geri dönecek gb davranıyorsa o yuvada bir sıkıntı var demektir.
Senin eşin ailesinden kopamamış, şu an ailesinden ayrı olduğu için de seni suçluyor, o ailesinden ayrı mutsuzken senin mutlu huzurlu olmanı istemiyor bu yüzden sürekli yok güvence veremem yok belki dönerim falan diye seni rahatsız ediyor.
Burda yanlış olan gelecekle ilgili tüm kararların eşinin keyfine bağlı gb görünüyor olması. İki de bir fikir değiştirip yanar döner tavırlar sergilemek erkeklik değil. Aynı şekilde sen davransan başına kakar dururlardı. Gelecekle ilgili tüm planlar oturup birlikte yapılmalı ve keyfi fikir değişimleri olmamalı.

Ben sanırım seni anladım canım,
İnsan niye evlenir ki? Kader birliği yapmak için, geleceğe dair plan yapar, para birirktirir, tatile gitmek ister eşiyle, çocuk sahibi olmak ister hayaller kurar.
Eşlerden biri mızıkçı çocuk gb her an topunu da alıp eve geri dönecek gb davranıyorsa o yuvada bir sıkıntı var demektir.
Senin eşin ailesinden kopamamış, şu an ailesinden ayrı olduğu için de seni suçluyor, o ailesinden ayrı mutsuzken senin mutlu huzurlu olmanı istemiyor bu yüzden sürekli yok güvence veremem yok belki dönerim falan diye seni rahatsız ediyor.
Burda yanlış olan gelecekle ilgili tüm kararların eşinin keyfine bağlı gb görünüyor olması. İki de bir fikir değiştirip yanar döner tavırlar sergilemek erkeklik değil. Aynı şekilde sen davransan başına kakar dururlardı. Gelecekle ilgili tüm planlar oturup birlikte yapılmalı ve keyfi fikir değişimleri olmamalı.

Cok tesekkur ederim aynen boyle. evini ve oturdugumuz yeri benimsemedigi icin sormustum ilk ve aldiigm cevap bilemem gelecegi oldu. O gun bu gundur rahat edemiyorum. Sonucta biliyo ben oraya geri donmek istemiyorum bugun gitmek istese bitirirm bu evliligi okadar netim bu konuda. Ama sanki ben yokmusum gibi ilerisini bilemem mecbur kalirim belki gibi konusmasi beni dusunduruyo. Sonucta bu benimde hayatim zaten buraya resmen mecburiyetten tasindi esim. Diyorumya sanki ogrenci evindeyiz hayatimiiz ilerde kuracakmisiz gibi hissediyorum. Ben burda nasil hayatimi devam ettircem kuracam cocuk yapacam guvenemiyorum. Zoruma gidiyo. Dedigin gibi kararlari esim verir o yuzden kendi hayatimda bi kontrolum yok benim dusunceme kulak vermez eger o eminse kendinden. Her ne kadar soz vermis olsada doner sozunden

eşinizin sizinle gelmiş olması bile bir güvence bence
siz kimsesizlikten birbirinize sarmışsınız
kendi kendinizi yıpratmayın

Back
X