Kısaca evleneceğim kişinin iç güveysi olma ihtimali

elalemin ne diyeceğini umursamamayı başarabilecekseniz çok mantıklı. ben evlenmeden önce yalnız yaşıyordum, kısa vadede evlenme fikrim olmadığı için evin içini biraz da ailemden destek alarak yeniledim. yani mutfak banyo duşakabin boya badana... 1 yıl geçmeden evlenmeye karar verdik, evimiz olmadığı için yine kiraya çıkacaktık. bu yapılan masraf boşa gitmesin, aynısını elalemin evine tekrar yapmayalım, burayı düzenleyelim dedik. 1 yıl bile kullanılmamış beyaz eşyalarım vs vardı. eşimin bu masraflar için bir miktar birikmişi vardı, nolacağımız belli değil çok garanti işlerimiz yok boşver birikmişimiz kalsın diye düşündük. kiram da çevreye göre uygun, her yönden avantajlı geldi. mobilya yatak odası koltuk tabak çanak vs yine alındı tabiki...
insanlar buna bile binbir laf ediyor hala, içgüveysi deniyor. damadın durumu çok mu kötü hiç bir şeyi yok mu ailesi onaylamadı mı destek olmadı mı vs... elalemin ağzı torba değil ki büzesin.
benim hiç umrumda değil, ama eşimin ara sıra içten içe alındığını hissediyorum.
yani eşimin kirasını kendi ödediği evde yaşaması bile elalem için malzeme.

neden olmasın? siz razı, nişanlı razı, kardeşler razı, baba razıysa neden olmasın? nişanlınızın babası böyle bir durumda olsaydı, nişanlınız teklif etmez miydi? şu elalem nelere kadir yahu. insanların hayatlarını kontrol ediyorlar. hakkınızda hayırlısı olsun canım. mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
Bu konuyu esimin babasi tek yasiyor ayni evde oturacaz felan diye acsaydiniz,cogu mesajda sakin yapma ev ustune ev olmaz felan diye emsaj hagardi burda,ama konu kiz babasi olunca bitane olumsuz mesaj gormedim:)
Hehehe güzeldi.. ☺

Bu konuyu esimin babasi tek yasiyor ayni evde oturacaz felan diye acsaydiniz,cogu mesajda sakin yapma ev ustune ev olmaz felan diye emsaj hagardi burda,ama konu kiz babasi olunca bitane olumsuz mesaj gormedim:)
k.valideme allah uzun ömürler versin. k.pederim tek yaşamış olsaydı ben oturmayı düşünürdüm. ama yaşlansalar da, k.validemi seviyor olsam da onlarla birlikte oturmam. çünkü ev kadının kalesi. bir evde iki kadın ııh olmaz. tek babayla oturanlar genelde sorun yaşamıyorlar. belki bu yüzden olumsuz cevap gelmemiştir.

yani herkes pek olumlu bir hava çizmiş de

bana pek olmaz gibi geldi

uzak mesafe ilişkiniz ne kadar sağlam

tamam herkes uzak mesafede kalabiliyor ama uzun süre bir arada yaşar tanırsın ünide vs sonra ayrı olursun evlenir bir araya gelirsin

adamı başka şehre babanızın evine getireceksiniz bir de anlattığınız ev vs fazlası ile lüks duruyor buradan bakınca

asgari ücretten az fazla alan adam 1500 alır yani

şimdi ben o kadar davul bile dengi dengine muhabbeti sevmem ama ilişkide ortak olan bir nokta göremedim

bir de siz çalışmıyor musunuz

evin eşyası nedir ki yani alacak birikecek de o arada baba ile oturulacak vs vs

ben şahsen böyle bir evlilik ilişkisine girmem

baba yalnız olmasa bunun adı kesinlikle iç güveysi olurdu ama baba yalnızsa maddi durumu toparlayana kadar idare edicez olur ;) sen sıkma canını hiç kocaman ev keşke bizde 4 katlı evde otursakta iç güveysi alsak :rolleyes:

yani herkes pek olumlu bir hava çizmiş de

bana pek olmaz gibi geldi

uzak mesafe ilişkiniz ne kadar sağlam

tamam herkes uzak mesafede kalabiliyor ama uzun süre bir arada yaşar tanırsın ünide vs sonra ayrı olursun evlenir bir araya gelirsin

adamı başka şehre babanızın evine getireceksiniz bir de anlattığınız ev vs fazlası ile lüks duruyor buradan bakınca

asgari ücretten az fazla alan adam 1500 alır yani

şimdi ben o kadar davul bile dengi dengine muhabbeti sevmem ama ilişkide ortak olan bir nokta göremedim

bir de siz çalışmıyor musunuz

evin eşyası nedir ki yani alacak birikecek de o arada baba ile oturulacak vs vs

ben şahsen böyle bir evlilik ilişkisine girmem
Teşekkürler farklı bakış açılarına ihtiyacım var yani benim şuan gelirim yok bi işletmem var ama işler kırık kendini kurtarıyor ancak

Son düzenleme:
Millet en fazla 15dk konusur durur,ama sen bu yuku daha fazla cekersin,oyuzden milleti degil kendini dusun

Benim görümcelerin eşleri iç güveysi, adamlar ellerini cebine atmıyor, kira yok, fatura yok, kp ödüyor, bizede verdigi borcu kuruşu kuruşuna alıyor.Yani sizin olay babanız yalnız olabilir, ama yiyecek olsun, fatura olsun elini cebine atsın, yoksa bir alıştımı rahata isteklerinin sonu gelmez.

Insanlara "babam cok israr etti karsi gelemedik ne yapalim" dersiniz. Gerci kime ne...

Ben babamla ayni evde rahat edemezdim, isterse 10 katli olsun... hasta olur, muhtac olur birlikte yasarim ama normal sartlarda sadece maddiyat icin yasamam. 1 sene daha gec evlenir kendi evimi kurarim. Babamla ayni evdeyken esime sarilamam bile görecek duyacak diye surekli tedirgin olurum. Ne rahat rahat kavga edebilirim ne sevisebilirim, beni bozar :KK70: ama bunlari esinin cumbur cemaat ailesiyle ayni evdeyken yapabilenler de var, dolayisiyla rahatlik meselesi, eger kendi adiniza rahat edebileceginizi dusunuyorsaniz elalemi bosverin.

Merhaba hanımlar hemen derdimi izah edeyim.bana evlenme teklif eden birisi var 3 ay düşündüm ve bende emin oldum evlenmeyi kabul ettim.haziran gibi evlenicez Allah nasip ederse. O başka bir şehirde ve ben ailemi ve doğup büyüdüğüm şehri terk etmek istemediğim için evlenince yaşadığım ilé taşınıcak burda yaşıycaz.Bu şehirde işi hazır diyebilirim.Şu ana kadar hiç birikim yapamamış ailesinin ev taksitlerine yardım ettiği için.ve kazandığı miktarda asgari ücretten biraz fazla.şu anda bütün kardeşlerim evli. Babamla 4 katlı bir villada yaşıyoruz. Yani her katında hemen hemen ayrı ayrı daire sayılabilecek şekilde banyo Mutfak Salon y odasi var. Evimiz bu şekilde.evlenince evimizin eşyalarını alana kadar bir süre babamın evinde yaşama fikrim var.evleneceğim kişide dedi ki evimizin eşyalarını düzene kadar kendi evimize çıktığımızda eşya taksiti değilde kira ve normal giderler İ ödeyeceğimiz zaman gelene kadar olabilir dedi. Babamda sevinir bence. Yalnız kalmamış olur. Annem vefat etmişti.kardeşlerim de bunu tavsiye etti. Ama çevremiz ne der çekiniyorum açıkçası biliyorsunuz bu toplumda bir adı var bunun _iç güveysi_ yani tereddütlerim var. Sizin fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum.yani bi oluru var mı acaba beraber yaşamak nasıl olur negatif yönleri varsa sizce nelerdir şimdiden teşekkürler
hep gelin mi olcak bosverrr birazda ic güveyi olsun

Merhaba hanımlar hemen derdimi izah edeyim.bana evlenme teklif eden birisi var 3 ay düşündüm ve bende emin oldum evlenmeyi kabul ettim.haziran gibi evlenicez Allah nasip ederse. O başka bir şehirde ve ben ailemi ve doğup büyüdüğüm şehri terk etmek istemediğim için evlenince yaşadığım ilé taşınıcak burda yaşıycaz.Bu şehirde işi hazır diyebilirim.Şu ana kadar hiç birikim yapamamış ailesinin ev taksitlerine yardım ettiği için.ve kazandığı miktarda asgari ücretten biraz fazla.şu anda bütün kardeşlerim evli. Babamla 4 katlı bir villada yaşıyoruz. Yani her katında hemen hemen ayrı ayrı daire sayılabilecek şekilde banyo Mutfak Salon y odasi var. Evimiz bu şekilde.evlenince evimizin eşyalarını alana kadar bir süre babamın evinde yaşama fikrim var.evleneceğim kişide dedi ki evimizin eşyalarını düzene kadar kendi evimize çıktığımızda eşya taksiti değilde kira ve normal giderler İ ödeyeceğimiz zaman gelene kadar olabilir dedi. Babamda sevinir bence. Yalnız kalmamış olur. Annem vefat etmişti.kardeşlerim de bunu tavsiye etti. Ama çevremiz ne der çekiniyorum açıkçası biliyorsunuz bu toplumda bir adı var bunun _iç güveysi_ yani tereddütlerim var. Sizin fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum.yani bi oluru var mı acaba beraber yaşamak nasıl olur negatif yönleri varsa sizce nelerdir şimdiden teşekkürler

Benim aklıma şu takıldı..4 katlı bir villada yaşayan kız,aldığı maaş asgari ücret sayılan ve herhangi bir dayanağı olmayan bir adamla evlenecek.Üstelik adam evlenme niyetiyle ile gelmiş ama ne birikmiş parası var,ne güvendiği bir şey.

Sana neye güvenerek evlilik teklif etti ki bu adam,bilemedim.

Ben kabul etmezdim ,iç güveysi falan.

Herkes,kendine güvenerek evlensin.

Benim aklıma şu takıldı..4 katlı bir villada yaşayan kız,aldığı maaş asgari ücret sayılan ve herhangi bir dayanağı olmayan bir adamla evlenecek.Üstelik adam evlenme niyetiyle ile gelmiş ama ne birikmiş parası var,ne güvendiği bir şey.

Sana neye güvenerek evlilik teklif etti ki bu adam,bilemedim.

Ben kabul etmezdim ,iç güveysi falan.

Herkes,kendine güvenerek evlensin.

Burdaki hikmeti zaten ben de anlayamadigim icin ses etmedim :)
Bu kiz madem iyi sartlarda, neden kendi sosyoekonomik durumuna uygun biriyle degil ben de bunu cozemedim.

Back
X