Kısas hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok yorucu bence yaptığınız. Ben de kindar bir insanım yapılanı asla unutmam ama eşimle ilişkimde meseleyi konuşarak çözerim. Mesela arkadaşınızla görüşmenize mi karışıyor o zaman sen de şunla görüşme demek kadar saçma bir şey yok bence. Bu örneği siz öyle bir şey yaptığınızdan değil genel çevremden çok duyduğum için yazıyorum. Zaten yanlış bir tavır var ortada buna yanlışla karşılık vermek olur bu.

Sizin park örneğinize gelince eşiniz zaten en baştan alışkın olmalıydı çocuğuyla tek vakit geçirmeye. En büyük hatayı en başta yapmışsınız. Şimdi ağlıyor benimle diyebilir bunun çözümü önce hep birlikte gidersiniz sonra yavaş yavaş tek başına sorumluluk almasını sağlarsınız. Sizin bulduğunuz o sa benden ailesiyle ilgili bir şey istediğiyle yapmamayım mantığı bir çözüm değil ki. Sonra eşiniz de ona kinlensin başka bir isteğinizi yapmasın, siz ona kinlenin. Böyle ömür mü geçer? Kısa vadede çözüme ulaştığınızı düşünebilirsiniz ama bir yerden sonra hem karşı tarafı bıktırırsınız hem siz bıkarsınız.

Evlilik içinde olmaması gereken birsey kısas uzadıkça uzar gider zamanla aradaki bağları yıpratır kopmasına bile sebep olur . Kimseye birseyi zorla yaptırmayın bundan keyif almazsınız siz biseyleri karşılıksız severek isteyerek yapark karşıdakine de bunu işleyebilirsiniz nasil ki esinizi suan kısas yapma durumuna sebep oldunuz bu sekilde . Benim için hayat basit bisey ne verirseniz onu alırsınız mantığında hep bunu yapıyorum er yada geç ne aldıysam ne verdiysem bana dönüyor.

uzun vadede kendinizi de evliliğinizi de yıpratırsınız diye düşünüyorum. eşinizle açıkça konuştunuz mu bu konuyu?
Hak veriyor bir süre duruluyoruz ama yine aynı. Bir şey mantıksızsa ona göre evrensel bir mantıksızlık sanki. Benim mantıklı buluşumun bi önemi yok

Hayatınızın bu güzel zamanlarını böyle kendinizle ve etrafınızdaki insanlarla cebelleşerek geçirmeyin...

Kıyas yapmak yerine eşinize üzüntünüzü dile getirseniz daha iyi olmazmı. Nereye kadar kısas olucak. Bir zaman sonra karsı taraf zaten yorulup bıkıp sabrının sonına gelip takmayacak. Yapacagını yapacak amann olacagına varır diyecek. Evlilik bu şekilde yürümezki. Anlaşarak konuşarak tatlı dille güzel sözlerle çözmeye çalışmayı deneyin birde. Gerçekten tatlı dilin çözemeyeceği sorun yoktur. Böyle hem yorar hem yorulursunuz gerek yok. Evliliğinizi coktan zedelemişsiniz anladıgım kadarıyla sevmediğinizi dusunerek. Bir yuva kolau kurulmuyor cok emekler sarfediliyor. İlişkinizde kendi hatanızında farkına varın derim. KISAS YIPRATIR YORAR

Sevdiğim mantıktır kısas ve kocamla ilişkimde de önemli bir dinamiktir.
Hayatımdaki diğer insanlara ilk hamlede olmasa da 3 ten sonra yine bu uygulamaya girerim ya da direkt silerim.

Genelde kinci insanlar buna başvuruyor, öyleyim ve yapıyorum.
Belki siz de öylesinizdir, doğrusu bu değil.
Ne güzel şikayetçisiniz bir nevi, değişim için güzel yorumlar gelecektir.

Çok yorucu bence yaptığınız. Ben de kindar bir insanım yapılanı asla unutmam ama eşimle ilişkimde meseleyi konuşarak çözerim. Mesela arkadaşınızla görüşmenize mi karışıyor o zaman sen de şunla görüşme demek kadar saçma bir şey yok bence. Bu örneği siz öyle bir şey yaptığınızdan değil genel çevremden çok duyduğum için yazıyorum. Zaten yanlış bir tavır var ortada buna yanlışla karşılık vermek olur bu.

Sizin park örneğinize gelince eşiniz zaten en baştan alışkın olmalıydı çocuğuyla tek vakit geçirmeye. En büyük hatayı en başta yapmışsınız. Şimdi ağlıyor benimle diyebilir bunun çözümü önce hep birlikte gidersiniz sonra yavaş yavaş tek başına sorumluluk almasını sağlarsınız. Sizin bulduğunuz o sa benden ailesiyle ilgili bir şey istediğiyle yapmamayım mantığı bir çözüm değil ki. Sonra eşiniz de ona kinlensin başka bir isteğinizi yapmasın, siz ona kinlenin. Böyle ömür mü geçer? Kısa vadede çözüme ulaştığınızı düşünebilirsiniz ama bir yerden sonra hem karşı tarafı bıktırırsınız hem siz bıkarsınız.
Zaten alışkın hep de o çıkartır-dı. Bu günlerde çocuğumda bi huysuzluk var sadece. Ben de biraz kendime vakit ayırmak istediğimi söyledim mantıksız buldu. Bu küçük bir örnek.
o benden bir şey istediği zaman kendimce mantıksız bile bulsam yapıyorum eşimdir diyorum ama o illa mantık arıyor yapabilmek için ben de o zaman kalp değil mantık çalışacak diyorum tüm kararlarımızda

Hayatımdaki diğer insanlara ilk hamlede olmasa da 3 ten sonra yine bu uygulamaya girerim ya da direkt silerim.

seni kızdırmayayım barii korktum ürktüm şimdi :KK70:

seni kızdırmayayım barii korktum ürktüm şimdi :KK70:
Shaha öyle değil ya.
Bu tip kişilikler yaptığının hesabını yapmaz, canı acıdığında ya da değersiz hissettiğinde aslında ayna tutmaya çalışır, bu sayede içini soğutur.

Belki incinmelerimizi ifade etmeyi reddediyor da böyle bir kabuk kurmuş olabiliriz.
Sebebi bu, benimkini acıttıysa onun da acısın😂

Shaha öyle değil ya.
Bu tip kişilikler yaptığının hesabını yapmaz, canı acıdığında ya da değersiz hissettiğinde aslında ayna tutmaya çalışır, bu sayede içini soğutur.

Belki incinmelerimizi ifade etmeyi reddediyor da böyle bir kabuk kurmuş olabiliriz.
ha ha ha ben de kinciyimdir ama kısasa kısası kendim yapmam beklerim sabırla başına kötü bir şeyler geldikçe de zevkten dört köşe olurummm daha da beter olsun hak etti derim

Evlilik içinde olmaması gereken birsey kısas uzadıkça uzar gider zamanla aradaki bağları yıpratır kopmasına bile sebep olur . Kimseye birseyi zorla yaptırmayın bundan keyif almazsınız siz biseyleri karşılıksız severek isteyerek yapark karşıdakine de bunu işleyebilirsiniz nasil ki esinizi suan kısas yapma durumuna sebep oldunuz bu sekilde . Benim için hayat basit bisey ne verirseniz onu alırsınız mantığında hep bunu yapıyorum er yada geç ne aldıysam ne verdiysem bana dönüyor.

Yani açık söyleyeyim her şeyde eşim saçma şeylerde bağlantısı dahi olmayan şeylerle böyle beni yorup kendince bu tarz olaylara girerse o evlilik yavaş yavaş biter. Çekilmez yani kimse çekmez söyleyim

Kıyas yapmak yerine eşinize üzüntünüzü dile getirseniz daha iyi olmazmı. Nereye kadar kısas olucak. Bir zaman sonra karsı taraf zaten yorulup bıkıp sabrının sonına gelip takmayacak. Yapacagını yapacak amann olacagına varır diyecek. Evlilik bu şekilde yürümezki. Anlaşarak konuşarak tatlı dille güzel sözlerle çözmeye çalışmayı deneyin birde. Gerçekten tatlı dilin çözemeyeceği sorun yoktur. Böyle hem yorar hem yorulursunuz gerek yok. Evliliğinizi coktan zedelemişsiniz anladıgım kadarıyla sevmediğinizi dusunerek. Bir yuva kolau kurulmuyor cok emekler sarfediliyor. İlişkinizde kendi hatanızında farkına varın derim. KISAS YIPRATIR YORAR

Hanımlar mesela bir örnek daha benim memleket uzak arabamızla gitmek eşime mantıksız geliyor çünkü uzun yol kaza vs ve uçakla gidiyoruz halbuki arabanın rahatlığını ve özgürce gezebilmeyi anlatmama gerek yok. Ocakta da eşimin memleketine gitmeyi planladık ve bu da bana mantıksız geliyor çünkü karlı yollar çok soğuk köy vs ama sırf eşim istiyor (babası hasta) diye kabul etmiştim idare et demişti çünkü. Ama o sırf ben istiyorum diyerek yavaş yavaş dura dura benim aileme gitmeyi istemedi gezmek istemedi. Canı istemiyor. Benim isteğim önemslz. Şimdi ben de onun ailesine gitmemek gibi bir kıyas yapsam mı yoksa yalvarıp yakarıp bi ton dil döküp istediğimi yaptırmam mı daha ADİL?

ha ha ha ben de kinciyimdir ama kısasa kısası kendim yapmam beklerim sabırla başına kötü bir şeyler geldikçe de zevkten dört köşe olurummm daha da beter olsun hak etti derim
O daha kötü yahu ahahaha😂
Başına kötü bir şey gelse üzülürüm.
Niye gelsin, ben üzerim zaten aksjsjs

Shaha öyle değil ya.

Hah işte ayna.... acısın ya milletin bi enayisi ben miyim? Mesela kv giller eleştirip duruyordu beni siz misiniz bunu yapan dedim aslında gözüme batmayan şeyleri bile eleştirdim onlarda bi daha yapmadılar. Napayım yani insanlar haddini bilmiyor sevmeyi bilmiyor tolere etmeyi bilmiyor

Bu hayatta kısas kendimi savunma mekanizmam oldu. Eşim istediğim bir şeyi mi yapmadı hemen onun istediği şeyleri yapmıyorum ve sen de yapmamıştın diyerek yapmıyorum ( aslında yapabileceğim basit bişey) görümceme hatta anneme bile böyle olmaya başladım...
Başkası problem değil de eşimle aramda uzun vadeli sorun olur mu? Ya da doğru mu yapıyorum? Kısas yapmadığım evliliğimin ilk yılları yüz verdikçe tepeme çıktıkları için ( kv kb görümce eş) ben de herkese karşı soğuk nevale biri oldum çıktım. Eşime bile o verdiği sürece sevgi veriyorum. Oysa sevgi şartsız olmalıydı öyle değil mi... eşimi artık sevmiyor muyum bilmiyorum...
Bence yanlış bir yol seçmişsiniz.. Aslında sizde farkındasınız gibi geldi bana.. Bu şekilde hiçbirşey çözüm bulamadığınız gibi problemleriniz daha da büyür inanın buna..

Kisasa kisas yorucu ama yapabilene de bir sey diyemem
Ben esinizin mantik takıntısıni yanlis buldum
Hayat mantiktan ibaret degil, bazen sirf sevdigimiz icin kendi isteklerimizden biraz ödün verebiliriz. Mesela sizin yorgun olup dinlenmeye ihtiyaç duymanız mantiksiz değil, esinizin mantiksiz bulmasi onun kendinden baskasini düşünmemesinden kaynaklı. Hayat makale okumak ya da baska seylerden ibaret degil. Bence esinizle.konusmaniz gerekli hatta eger aşamıyorsa psikologdan destek almasini da söyleyebilirsiniz. Rahatsızlığınızı acik net ve kesin yargilarla belirtirseniz belki anlar.

ben hayatımdan çıkarırım beni üzenleri ama hemen değil bir kaç kere şans veririm en sonunda da dönüşü olmayacak şekilde silerim. kan bağım olsa da farketmez

Bence yanlış bir yol seçmişsiniz.. Aslında sizde farkındasınız gibi geldi bana.. Bu şekilde hiçbirşey çözüm bulamadığınız gibi problemleriniz daha da büyür inanın buna..
İstediğinizi yapmıyorsa birisi siz yine de onun isteklerini yapar mısınız?

Back
X