Kısas hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hah işte ayna.... acısın ya milletin bi enayisi ben miyim? Mesela kv giller eleştirip duruyordu beni siz misiniz bunu yapan dedim aslında gözüme batmayan şeyleri bile eleştirdim onlarda bi daha yapmadılar. Napayım yani insanlar haddini bilmiyor sevmeyi bilmiyor tolere etmeyi bilmiyor
Yani sizin gibi olduğum için ben haklı görüyorum tabii😂
Elbet eşle olan ilişkide sıkıntı oluyor ama ben hayatta karşılıksız hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum.
Anne sevgisi bile o çocuğu doğuran biziz diye öyle seviyoruz falan filan.

İnsan ektiğini biçer, biçmiyorsa işte orada devreye siz gibi karakterler girip biçtirmeli.
Ama bunu biz de yaptığımız için yeri gelip bize dönüyor, o ayrı.

Kisasa kisas yorucu ama yapabilene de bir sey diyemem
Ben esinizin mantik takıntısıni yanlis buldum
Hayat mantiktan ibaret degil, bazen sirf sevdigimiz icin kendi isteklerimizden biraz ödün verebiliriz. Mesela sizin yorgun olup dinlenmeye ihtiyaç duymanız mantiksiz değil, esinizin mantiksiz bulmasi onun kendinden baskasini düşünmemesinden kaynaklı. Hayat makale okumak ya da baska seylerden ibaret degil. Bence esinizle.konusmaniz gerekli hatta eger aşamıyorsan psikologdan destek almasini da söyleyebilirsiniz. Rahatsızlığınızı acik net ve kesin yargilarla belirtirseniz belki anlar.
Çok belirttim biraz iyi yine aynı. Ben de 30 yaşında koskoca kadınım ponçik ponçik kedi gibi davranıp istediğimi tatlı dille yaptırmak ağır geliyor gururuma. KADINIM ya ben tatlı dille çözmeliyim fikri ağır geliyor çünkü o tatlı dille çözmez bana yalvarmaz tamam der geçer

Shaha öyle değil ya.
Bu tip kişilikler yaptığının hesabını yapmaz, canı acıdığında ya da değersiz hissettiğinde aslında ayna tutmaya çalışır, bu sayede içini soğutur.

Belki incinmelerimizi ifade etmeyi reddediyor da böyle bir kabuk kurmuş olabiliriz.
Sebebi bu, benimkini acıttıysa onun da acısın😂
mune hanım beni farketti ufaktan uyku moduna geçeyim.banlanmazsam yarın görüşürüz dostlar .iyi gecelerr

Yani sizin gibi olduğum için ben haklı görüyorum tabii😂
Elbet eşle olan ilişkide sıkıntı oluyor ama ben hayatta karşılıksız hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum.
Anne sevgisi bile o çocuğu doğuran biziz diye öyle seviyoruz falan filan.

İnsan ektiğini biçer, biçmiyorsa işte orada devreye siz gibi karakterler girip biçtirmeli.
Ama bunu biz de yaptığımız için yeri gelip bize dönüyor, o ayrı.
Gururuma ağır geliyor saatlerce ponçik ponçik konuşup istediğimi yaptırmaya çalışmak 30 yaşındayım ona bir konuda ısrar etmek istemiyorum kısa yoldan öğretmek kolayıma geliyor.

Peki konuşmaktan anlamayan insanlarla nasıl mücadele ediyordunuz? Özellikle haksızlığa ya da hadsizliğe uğradığınızda

Hadsizlige guler gecerim umrum olmaz.

Haksizliga gelemem, hakkimi savunurum. Bazen karsimdaki cok yakinim degilse ona da guler gecebilirim, hani cok etkilemeyen bir durumsa mesela.

Konu esimse veya cok yakinim biri ise konusurum, bol bol konusurum, oyle cok konusurum ki karsimdaki ya hak verecek ya da bu diyardan gidecek durumuna geliriz saniyorum.

Kisasa kisas esime yapmam, belki baskalarina da pek yapmam. Pek tarzim degil, genelde tartisarak rahatsizligimi ifade edebiliyorum zaten. Ama edemeseydim illa bi yerden bunu gosterirdim, burada kisas adaletli bir yontem bence. Ama arkadaslarin yazdigi gibi uzun vadede sizi yorar ve iliskinizi kotu etkileyebilir.

Hanımlar mesela bir örnek daha benim memleket uzak arabamızla gitmek eşime mantıksız geliyor çünkü uzun yol kaza vs ve uçakla gidiyoruz halbuki arabanın rahatlığını ve özgürce gezebilmeyi anlatmama gerek yok. Ocakta da eşimin memleketine gitmeyi planladık ve bu da bana mantıksız geliyor çünkü karlı yollar çok soğuk köy vs ama sırf eşim istiyor (babası hasta) diye kabul etmiştim idare et demişti çünkü. Ama o sırf ben istiyorum diyerek yavaş yavaş dura dura benim aileme gitmeyi istemedi gezmek istemedi. Canı istemiyor. Benim isteğim önemslz. Şimdi ben de onun ailesine gitmemek gibi bir kıyas yapsam mı yoksa yalvarıp yakarıp bi ton dil döküp istediğimi yaptırmam mı daha ADİL?
Ee şimdi benim açımdan burda adam haklı yanı uzun yol sürmek kolay değil ee dıyorsunuz kar vs kaza olur dıye düşünüyor gayet mantıklı ki kemdi aracınla gitmek uçaktan pahalı ama uçakla uzak bir yere iki saate iniyorsun. Uzun yol sürmek kolay bir şey hiç mi hiç değil. Bırde eşinizin babası hasta siz hava soğuk şu bu bahane edip zorla kabul etmişsiniz. Bu nasıl bır evlilik yanı benım babam hasta olcak eşim burun kırın edıcek evde bırakır adama ne halin varsa gör der tek giderim

Hadsizlige guler gecerim umrum olmaz.

Haksizliga gelemem, hakkimi savunurum. Bazen karsimdaki cok yakinim degilse ona da guler gecebilirim, hani cok etkilemeyen bir durumsa mesela.

Konu esimse veya cok yakinim biri ise konusurum, bol bol konusurum, oyle cok konusurum ki karsimdaki ya hak verecek ya da bu diyardan gidecek durumuna geliriz saniyorum.

Kisasa kisas esime yapmam, belki baskalarina da pek yapmam. Pek tarzim degil, genelde tartisarak rahatsizligimi ifade edebiliyorum zaten. Ama edemeseydim illa bi yerden bunu gosterirdim, burada kisas adaletli bir yontem bence. Ama arkadaslarin yazdigi gibi uzun vadede sizi yorar ve iliskinizi kotu etkileyebilir.
Adil olmak mı mutlu olmak mı derler ya. Ben mutsuz oluyorum ama başka türlü de adalet sağlanmıyor ruhumda.

İstediğinizi yapmıyorsa birisi siz yine de onun isteklerini yapar mısınız?
İstediğim şeyin oluruna bakarım eğer eşimin yapabileceği birşeyse bu sefer ona neden yapmadığını sorarım mantıklı bir açıklaması yoksa beni ne kadar üzdüğünü belirtir ve sonunda her ne istiyorsam onu eşime yaptırırım 😂 Ama yapmasa bile ben aynı şeyi ona yapmam sanırım.. Arada olur yani herkes herkesin istediğini her zaman yapmayabiliyor.. Tutturmamak lazım bazı şeyleri çünkü insanı yıpratıyor inanın buna.. Ben eşime kızdığımda ondan intikam almak istiyorum bazen ama diyorum ki bu adam benim kocam düşmanım değil ki neden intikam alayım...Yani tabi bende insanım arada devreler yanıyor ama olur öyle olacak yani o kadar da 😊 ama ufak tefek şeyleri mevzu etmem genelde..

Ee şimdi benim açımdan burda adam haklı yanı uzun yol sürmek kolay değil ee dıyorsunuz kar vs kaza olur dıye düşünüyor gayet mantıklı ki kemdi aracınla gitmek uçaktan pahalı ama uçakla uzak bir yere iki saate iniyorsun. Uzun yol sürmek kolay bir şey hiç mi hiç değil. Bırde eşinizin babası hasta siz hava soğuk şu bu bahane edip zorla kabul etmişsiniz. Bu nasıl bır evlilik yanı benım babam hasta olcak eşim burun kırın edıcek evde bırakır adama ne halin varsa gör derim.
Eşim de böyle düşünüyor. Onun babası hasta ya karda kışta yola çıkıp soğuk köyde biz de hasta olabiliriz sorun değil ama yazın geze geze benim memlekete gidemeyiz çünkü mantıksız. Valla ciddi hasta olmadıkça onun babasını ziyaret etmek de bana mantıksız geliyor konu mantık ise ama babamdır dedim gidelim sevinir dedim. Ama o eşim sevinsin bu sefer de onun sevdiği tarzda gidelim yazın demiyor niye çünkü mantıksız mantıklı bile olsa beyfendinin canı istemiyor ya tek sebep bu

Eşim de böyle düşünüyor. Onun babası hasta ya karda kışta yola çıkıp soğuk köyde biz de hasta olabiliriz sorun değil ama yazın geze geze benim memlekete gidemeyiz çünkü mantıksız. Valla ciddi hasta olmadıkça onun babasını ziyaret etmek de bana mantıksız geliyor konu mantık ise ama babamdır dedim gidelim sevinir dedim. Ama o eşim sevinsin bu sefer de onun sevdiği tarzda gidelim yazın demiyor niye çünkü mantıksız mantıklı bile olsa beyfendinin canı istemiyor ya tek sebep bu
Sızın memleket kaç saat sürüyor? Babasının memlekete kendı aracıyla mı götürüyor?

İstediğim şeyin oluruna bakarım eğer eşimin yapabileceği birşeyse bu sefer ona neden yapmadığını sorarım mantıklı bir açıklaması yoksa beni ne kadar üzdüğünü belirtir ve sonunda her ne istiyorsam onu eşime yaptırırım 😂 Ama yapmasa bile ben aynı şeyi ona yapmam sanırım.. Arada olur yani herkes herkesin istediğini her zaman yapmayabiliyor.. Tutturmamak lazım bazı şeyleri çünkü insanı yıpratıyor inanın buna.. Ben eşime kızdığımda ondan intikam almak istiyorum bazen ama diyorum ki bu adam benim kocam düşmanım değil ki neden intikam alayım...Yani tabi bende insanım arada devreler yanıyor ama olur öyle olacak yani o kadar da 😊 ama ufak tefek şeyleri mevzu etmem genelde..
Siz onun gerçekten istediği bir şeyi yapmadığınızda ne oldu merak ettim mesela? Eşinizin tepkisi noldu

Sızın memleket kaç saat sürüyor?
15 saat duraksız ama ben duraksız demiyorum zaten ve yazın. Ya mesele bu da değil. Eşim canım istemiyor dedikten sonra ben buna saygı duyuyorum her zaman ama ben canım istemiyor ya da böyle olsun istiyorum dediğimde eşim altında mantık arıyor hep. Karım böyle istedi diye yaptım yok yani. Dolayısıyla benim de sırf eşimdir onun istediği gibi olsun demek içimden gelmiyor bazı konularda

Ee şimdi benim açımdan burda adam haklı yanı uzun yol sürmek kolay değil ee dıyorsunuz kar vs kaza olur dıye düşünüyor gayet mantıklı ki kemdi aracınla gitmek uçaktan pahalı ama uçakla uzak bir yere iki saate iniyorsun. Uzun yol sürmek kolay bir şey hiç mi hiç değil. Bırde eşinizin babası hasta siz hava soğuk şu bu bahane edip zorla kabul etmişsiniz. Bu nasıl bır evlilik yanı benım babam hasta olcak eşim burun kırın edıcek evde bırakır adama ne halin varsa gör der tek giderim
Aslında sorunumuz tek şu: ben ponçik ponçik konuşup kadın gibi cilveyle tatlı dille dediğimi yaptırmak bana ağır geliyor böyle yapınca eşim aslında yapıyor dediğimi ama niye bunu yapmak zorundayım 30 yaşındayım ya ben ağır geliyor kedi gibi davranmak

15 saat duraksız ama ben duraksız demiyorum zaten ve yazın. Ya mesele bu da değil. Eşim canım istemiyor dedikten sonra ben buna saygı duyuyorum her zaman ama ben canım istemiyor ya da böyle olsun istiyorum dediğimde eşim altında mantık arıyor hep. Karım böyle istedi diye yaptım yok yani. Dolayısıyla benim de sırf eşimdir onun istediği gibi olsun demek içimden gelmiyor bazı konularda
Ama şöyle 15 saat molada versen kolay değil bızde gittik uzun yol ve bır sure sonra ayaklar uyuşuyor. Bu konu dışında tabı ki eşiniz isteklerinize saygı duymalı ama sız kısasların yönünü değiştirin gerçekten çünkü hoş değil belli şeyler madem kısas yapıcaksınız sıze hangı konuda zıtlık yaşatıyorsa sızde o konuda kısas yapın🌸

Siz onun gerçekten istediği bir şeyi yapmadığınızda ne oldu merak ettim mesela? Eşinizin tepkisi noldu
Mesela en son haftasonu planı ile ilgili bir mevzumuz vardı.. Arkadaşı ile anlaşmışlar birlikte kahvaltı yapacakmışız.. Ondan önceki günde biraz yorulmuşum kendisi de biliyor bunu bu arada hamileyim şuan ağrılarım falan var.. Bana sormadan böyle bir plan yapmışlar bende sabah o saatte kalkamayacağımı biraz dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim çok bozuldu.. Israr etti azıcık oturup döneriz falan diye ama halim yok inanın abartmıyorum.. İsterse kendisinin kahvaltıya katılabileceğini benim için problem olmayacağını söyledim ama gitmedi kendisi de.. Çok bozuldu gerçekten arkadaşıma mahçup oldum falan dedi.. Hatta kahvaltı fikrini eşim atmış ortaya planı o şekilde yapmışlar.. Ben bozmuş oldum maalesef..
Ama sonra hiçbirşey olmamış gibi sabah uykumuzu alana kadar uyuduk kalktık birlikte çok güzel bir kahvaltı hazırladık kahvaltımızı yaptık 😊 unuttu gitti yani.. Benim eşim yapı olarak da unutur gider yani onu içinde tutup kinlenmez..

Biz o yolu çocukların doğduğu ilk seneler hariç hep gittik, gidiyoruz.
Herşey mantıklı olmak zorunda değil.
Ben size hak verdim açıkçası.
Evet kısas doğru bir yöntem değil sizde farkındasıniz zaten ama hayatınızı eşinizin mantık süzgecinden geçenlere bağlı olarak yaşamak zorunda değilsiniz.
Yol örneğinde bir sene uçakla bir sene arabaya gidebilirsiniz örneğin.
Maksat iki tarafın da gönlü olsun.

Yani güzel sözden, tatlı dilden, eş hatrindan en son tartışmadan da anlamıyorsa elde bir tek kısas kalıyor. 🤷

Aslında sorunumuz tek şu: ben ponçik ponçik konuşup kadın gibi cilveyle tatlı dille dediğimi yaptırmak bana ağır geliyor böyle yapınca eşim aslında yapıyor dediğimi ama niye bunu yapmak zorundayım 30 yaşındayım ya ben ağır geliyor kedi gibi davranmak
Ayy ne var bunda görende 60 yaşında zanneder len 60 yaşında ne teyzeler var cilvelerle sana bana taş çıkartır. 30 zaten çok genç bir yaş tatlı dilini yabancıya değil eşine kullanıyorsun. Diğer türlü bir süre sonra ya patlar ya uzaklaşır. Düşünsene karşında sürekli belli şeyleri tehditlerle yaptıran birine kim ne kadar dayanır

Ne güzel size . Keşke ben de başka türlü dediğim bir şeyi yaptırabilsem karşıdakine. Sadece beni sevdiği için ben istediğim için yapsa birşeyleri özellikle eşim. Ama hayır o beni sevdiği için değil benden korktuğu için yani yapmazsa intikamımı alabilirim bundan korktuğu için yapıyor.

Benim eşim de herşeyi bir soylemede uçarak yapmayabiliyor bazen, ben de eşimin her dedigini yapmayabiliyorum. Ama kisas yerine direkt o an kavga ederim daha iyi 😂😂😂

Ama şöyle 15 saat molada versen kolay değil bızde gittik uzun yol ve bır sure sonra ayaklar uyuşuyor. Bu konu dışında tabı ki eşiniz isteklerinize saygı duymalı ama sız kısasların yönünü değiştirin gerçekten çünkü hoş değil belli şeyler madem kısas yapıcaksınız sıze hangı konuda zıtlık yaşatıyorsa sızde o konuda kısas yapın🌸
Mesela bir örnek daha elektrikli süpürge az çekiyor eşim yaptırmak istiyor yok motoru filtresi şusu busu zaten 300 küsur tutuyor ben de yenisini almak istiyorum biz bu sebepten kavga ettik inanabiliyor musunuz! Yenisini almak istediğim süpürge zaten 600 lira ve bu eve 10bin lira para giriyor. Ben şimdi saatlerce bunu mu konuşayım adamla. Yenisini alacağız illa yaptıracağım diyorsan git yaptır su çektirip motorunu bozarım gör bak diye tehdit ettim. Şimdi inat ettik o da tamir ettirecek ben de yenisini alacağım. Ve ben o makineyi bozacağım. Beni 300 lira için kırdı

Ayy ne var bunda görende 60 yaşında zanneder len 60 yaşında ne teyzeler var cilvelerle sana bana taş çıkartır. 30 zaten çok genç bir yaş tatlı dilini yabancıya değil eşine kullanıyorsun. Diğer türlü bir süre sonra ya patlar ya uzaklaşır. Düşünsene karşında sürekli belli şeyleri tehditlerle yaptıran birine kim ne kadar dayanır
Niye tehdit ya da tatlı dil kullanıyorum ya niye normal anlaşamıyoruz

Back
X