Kısas hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.854
6.587
158
Bu hayatta kısas kendimi savunma mekanizmam oldu. Eşim istediğim bir şeyi mi yapmadı hemen onun istediği şeyleri yapmıyorum ve sen de yapmamıştın diyerek yapmıyorum ( aslında yapabileceğim basit bişey) görümceme hatta anneme bile böyle olmaya başladım...
Başkası problem değil de eşimle aramda uzun vadeli sorun olur mu? Ya da doğru mu yapıyorum? Kısas yapmadığım evliliğimin ilk yılları yüz verdikçe tepeme çıktıkları için ( kv kb görümce eş) ben de herkese karşı soğuk nevale biri oldum çıktım. Eşime bile o verdiği sürece sevgi veriyorum. Oysa sevgi şartsız olmalıydı öyle değil mi... eşimi artık sevmiyor muyum bilmiyorum...

Peki siz sorunlarınızı nasıl çözüyorsunuz? Konuşmaktan anlamadıkları için bu yöntemi tercih ediyorum ama...

Bir nevi zorla da olsa empati kurduruyorsunuz
Sizi üzülüyorlarsa,bırakın birazda onlar üzülsün
Vicdan yapmayın yani

Yok eğer sizin üzülmeyeceğiniz basit şeylere "HAYIR" diyorsa ,siz gıcıklığına yapıyorsanız da fazla abartmayın derim :KK45:

Hoşlanmadıklarınızı hoslandıgınız seylerı hatırlatarak nötrleyin. Mesela aa sen bana sarılmamıstın bende sarılmıyorum değil bana sarıldıgında kendımı cok mutlu hıssedıyorum gibi. Kısasa kısas evlılıkte hiç hoş olmuyor bence:rapci:

Kısasa kısas yapmak yerine sorununuzu konuşarak çözmeniz daha doğru olur. Öbür türlüsü bana hep çocukça geliyor
Katılıyorum ve az önce yaklaşık 20 dk birşeyleri eşime anlatmaya çalıştım baktım yine kendini savunuyor en sonunda dedim ki senden küçük bir şey rica ettim işine gelmedi yapmıyorsun benim de işime gelmeyen şeyleri yapmadığımda( özellikle ailesine karşı) bıdı bıdı yapma bana dedim. Sonra da kendimi kötü kalpli hissettim

Burada bir uyenin yorumuna begenmedim yapmistim. Ertesi sabah bir uyandim, yememis icmemis 1+1=2 tarzi yoruma kapali objektif bir yorumuma begnmedimi basmis.

Cevap olarak da kisasa kisas yazmis. Bunu yapan kac yasinda kadin. Guldum gectim cok gereksiz :KK50: :KK70:

Hoşlanmadıklarınızı hoslandıgınız seylerı hatırlatarak nötrleyin. Mesela aa sen bana sarılmamıstın bende sarılmıyorum değil bana sarıldıgında kendımı cok mutlu hıssedıyorum gibi. Kısasa kısas evlılıkte hiç hoş olmuyor bence:rapci:
Peki çok basit küçük bir ricanız yapılmadığında ? Bunu yaparsan çok mutlu olurum dediğiniz halde yapılmıyorsa?

Katılıyorum ve az önce yaklaşık 20 dk birşeyleri eşime anlatmaya çalıştım baktım yine kendini savunuyor en sonunda dedim ki senden küçük bir şey rica ettim işine gelmedi yapmıyorsun benim de işime gelmeyen şeyleri yapmadığımda( özellikle ailesine karşı) bıdı bıdı yapma bana dedim. Sonra da kendimi kötü kalpli hissettim
Hatanızın farkında olmanız güzel. Bu huyunuzu törpülemeye çalışın

Peki çok basit küçük bir ricanız yapılmadığında ? Bunu yaparsan çok mutlu olurum dediğiniz halde yapılmıyorsa?
Israrla naif bir şekilde isteyin kırıldıgınızı belli edin kızdıgınızı degıl. Mesela kendı köşenize çekilin biraz üzgün takılın ama öyle sinirli tavır takınarak değil. :p erkekler bazen pohpohlanmaya bayılıyor, bir nevi gaz diyelim biz ona. Arada gazlayın:rapci:

Burada bir uyenin yorumuna begenmedim yapmistim. Ertesi sabah bir uyandim, yememis icmemis 1+1=2 tarzi yoruma kapali objektif bir yorumuma begnmedimi basmis.

Cevap olarak da kisasa kisas yazmis. Bunu yapan kac yasinda kadin. Guldum gectim cok gereksiz :KK50: :KK70:
Bu kadar da değil tabi de. Örneğin eşim bazen benden şunu şöyle yapar mısın diyor o an yapabileceğim halde yapmayacağım çünkü sen de şunu şunu yapmamıştın diyorum. Sonra aramız soğuyor. E napayım kin tutmayınca da kendimi enayi gibi hissediyorum

Böyle genel cevaplar zor ama her durumun dinamiği farklı oluyor sanki.
Örnek az önce eşime yarın çocuğu alıp parka götürür müsün dedim biraz kafa dinlemek istiyorum ya da ben çıkayım dedim hayır dedi ısrar ettim hayır dedi şimdi ben ne tepki vereyim ki bu adama empati yaptırayım.... anca aklıma annesi babası için birşeyler istediği vakit yapmamak geliyor( benden tek istediği bu)

Bura Kk knka burdaki Güç savaşları Osmanlıda yoktu 😂

Back
X