Erkek İnfertilitesi Kısırlık genetik mi?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Cekhu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
638
271
53
40
Kızlar merhaba
Biz eşimle 7 aydır bebek deniyoruz.. Henüz erken gelebilir bazılarınıza ama böyle olacağınk düşünmemiştim hiç.. O yüzden biraz endişeliyim..
Ben doktora gittim.. Ultrason'da gayet sağlıklı gözüküyorum.. Hormon testlerim de temiz çıktı..
Doktor çok ümitli konuşmuştu kontrollerde.. Sorun yok sen hemen hamile kalırsın gibi.. Fakat hala olmadı..
Geçen ay adetim 10 gün neredeyse erken geldi.. Bunun üzerine tekrar doktora gittim ve benden hsg eşimden de sperm sayımı istedi.. Fakat yaptırmadık.. Nedense pek önemsemedim.. Ama şimdi aklıma bu soru takıldı..
Eşimin 3 amcası 2 de halası var.. Bir amcası hariç hepsinin maşallah 3er tane çocuğu var.. Kendi de 3 kardeş.. Kayınvalideme bir keresinde sormuştum amcanın niye çocuğu yok diye, eşinin olmuyormuş demişti.. Ama ona da vaktinde öyle demişler.. Yani eski zaman bilirsiniz işte.. Erkekte olsa bile kadın yüzünden derler..
Akşam vakti benim aklıma da bu takıldı.. Eğer sorun amcadaysa? Amca kısırsa? Bu genetik olabilir mi sizce? Genetikse eşimde de olabilir mi? Akşam akşam takıldı aklıma işte bilgim de yok bu konu hakkında..
Eşime söyledim.. Olur mu öyle saçma şey diyo..
Sizce de saçma mı gerçekten?

Canim merhaba bence böyle şeyler düşünme yani hemen kisir yorma bi gidin güzelce spemr testi versin esin ondan snra spemr sayısı düşük olabilir bence test vermeden bunları düşünme alakası yoktur bence

Genetik olsaydı, nice sülaleler silinir giderdi. İnsan genetiğinden çok, yediğimiz içtiğimiz gıdaların genetiği ile oynandığından artık bu kısırlık durumları. Çocuk olamama, uzun yıllar boyunca bekleme durumları, tüp bebek vs çok geçmişi olan şeyler değiller. Ne zaman ki yediğimiz içtiğimiz bozuldu, tohumlar, meyveler genetiği ile oynanıp sunuldu o zamanlar başladı bunlar.
Misal ben çocukluğumda hiç bilmem çocuğu olamayan komşu, akraba vs. ama şimdi kaç çiftin problemi.

Esine bunu söylemen cok yalnis cok kirici birinin sana bunu dedigini dusunsene ?
7ay cok kisa bir süre aslinda artik her isteyen aninda gebe kalamiyor maleseff.. cok takinti yapiyor olabilirsin bu durumu ama sperm testi bence cok onemli sayet senin hersey normalse esinin spermlerinde belki sorun vardir bu testi en kisa zamanda yaptirmalisin bence..

Canim merhaba bence böyle şeyler düşünme yani hemen kisir yorma bi gidin güzelce spemr testi versin esin ondan snra spemr sayısı düşük olabilir bence test vermeden bunları düşünme alakası yoktur bence
Hep en kötüsünü düşünür ya insan.. Benimde öyle oldu.. Bir şüphe düştü biranda içime..
İnatla sperm testi yaptırmak istemiyor.. Daha çok erken diyor.. Ama bende ikimizden birinde bir sorun varsa tedavi için oyalanmak istemiyorum.. Kafam karıştı çok..

Evet eşimde öyle diyor.. Genetik olsaydı, diğer amcalarım halalarım o kadar çocuk yapmış, onların çocuklarının çocukları var diyor.. Gıdalar yüzünden bu durumda olduğumuz konusunda sana yüzde yüz katılıyorum.. Doğal hiç bir ürün kalmadı.. Herşeyle oynandı.. Hayvancılıkta bitti tarımda.. Bugün tavuk eti diye yediğimiz etin bile ne olduğu belli değil.. Bütün bunlarında insan üzerinde böyle bir etki yaratacağı belliydi..

Eşime bunu söylememdeki amaç işi ciddiye alması için.. Ben tek başıma çabalıyorum düşünüyorum endişe ediyorum.. Ben hsg çektirmeyi göze almışken onun alt tarafı gidip sperm örneği vermemesi de kırıcı.. Bir örnek vermek neden bu kadar zor ki? Benim hsg çektirmemden önce onun bu işlemi yapması mantıklı olan.. Ama yapmıyor..
Çevremdeki arkadaşlarım 4. Aylarında hamile kaldıkları için bende hep 4. Ayda hamile kalırım sandım.. Olmayınca da sinirlerim bozuldu ve sürekli bir sorun aramaya başladım kendimce işte..

O zaman zorla götüreceksin başka yolu yok Belki bosa cabaliyorsun dedigim gibi 7 ay kisa süre ama en önemlisi sende bir sorun yoksa esinde olabilir mutlaka yaptirmasi lazim ..

O zaman zorla götüreceksin başka yolu yok Belki bosa cabaliyorsun dedigim gibi 7 ay kisa süre ama en önemlisi sende bir sorun yoksa esinde olabilir mutlaka yaptirmasi lazim ..
O da inat etti şimdi.. Bir daha bu muhabbeti açarsam kesin kavga ederiz :) aman edersek edelim napıyım..
Evet süre olarak kısa ama yaşımız geçiyor canım.. Eğer varsa bir sorun bilelim ona göre ne yapılması gerekiyorsa yapalım.. Yoksa da bilelim en azından içimiz rahat eder.. Bende şuan için bir sorun yok gibi gözüküyor ama henüz hsg çektirmedim.. Hsgden önce onun örnek vermesi bana daha mantıklı geliyor çünkü hsg çektirmek kolay değil.. Ya da en olmadı ben gidip hsgyi çektirip eğer sorun çıkmazsa al diycem eşime.. Sıra sende demeyi planlıyorum..

Sen bir kap hazirla örnegi al evde esinden götür testi sen yaptir :)
Bizde denedik olmayinca esim test verdi ama hersey yolunda idi ama yinede olmadi hala .. gecen ay senle konusmustuk sanki öyle hatirliyorum yerlesme kanamasimiydi konu tam hatirlamiyorum :)
Hakkinizda hayirlisi olsun canim esler cok önemli bu sürecte ..

Aa evet canım doğru hatırlıyorsun :)) adet olmuşum meğer :)) erken geleceği tutmuş :)) adetim de sapıttı bu sene :))
Çok şükür sizde sorun çıkmamış.. İnşallah bizde de çıkmaz..
Dediğin taktik aklıma gelmedi desem yalan olur yani :))))
Benim eşim böyle bi şey yapacak adamda değildir aslında yani.. Hatta ilk söylediğimde tamam demişti ama sonra gitmiş başkalarıyla konuşmuş gaza gelmiş saf ne gerek var bekleyelim demeye başladı.. Ben onu bi gaza getircem haberi yok :)) bu sabah sinirliydim ona.. O da anlam veremedi tabi adetime bağladı :))))))) sende adet olunca hep böyle oluyosun ama ya diyordu işe giderken :)) hadi güle güle sana dedim yolladım adamı :))))))

Kimden akil almis bu konuda
Akli verenin akli yokmus bence kusura bakmada
Senelerce didinip ugrasip sonrada problemin esde oldugunu anlayan bir cok insan var .. erkekleri ilk asamada isin disinda tutuyor doktorlar cunku korkuyorlar erkekler hep bu konuda sorun cikarttiklari icin 6 ay olmazsa eşinede bakalim diyorlar ..

Vallaha biz nasıl kız kıza konuşuyorsak onlar da konuşuyor ben size diyim :) neler anlatıyo bana çocuk yapma konusunda..
keşke bizim işimiz onların ki kadar kolay olsa.. Bütün testleri yapardım şimdiye vallaha..

Canim erkekler biras bu konuda yavaşlar benim esimde ben bir yıl ugrastik tam snra gitti doktora bende bişey çıkmayınca ve esimde çıktı sıkıntı bende bir yıl boşa ilaç kullanmış olduk bebek için ama herseyden vardır bir hayır sma suan kedisi gidio doktora ve doktor bize isterseniz bir yıl tedavi olun normal belki olur die (küçük bi ihtimal)Rabbim büyüktür elbet ama beklemek istemio şimdi tuo bebege hazirlancam herseyin hayirlisi hepimiz için Rabbim dermansiz dert vermesin ins

Tavuk demişken, aman diyeyim tavuk yemeyin. Organik tavuklar satılıyor, çok isterseniz ondan alıp tüketin, zaten onların kilosu da ete yakın.
Anneannem tavuk haşlardı ben küçükken, kapağı açınca böyle üstünde birikmiş yağ olurdu, sarımsı bir rengi olurdu tavuk suyunun, organik diye satılanlar bir nebze olsun benziyor o çocukluğumdaki pişen tavuklara. Bir de daha uzun sürede pişiyor. Etten çok tavuktan korkar oldum, kanserojen bir şeyler enjekte ediyorlarmış şişkin, etli butlu görünsün diye

canım bence geç kalmadan versin eşin bizde 7 aylık evliydik eşim kasık agrisi ve başka sikayrtlerle üroloji drna gidiyordu bende bir sorun yoktu. dedim gitmişken sperm testi ver bide. bu arada not olarak eşiminde 5 amcası var 2 halasi. amcasinin birinin çocuğu yok halasının birininde tüp yapılmış ama nedenini bilmiyorum. ve bizim test azosperm çıktı. dra amcasini söylediğimde genetik olabilir dedi ama genetikde bir problem çıkmadı bizde.
yaşlarınız kaç bilmiyorum ama canım geç kalma bencede

Ben ilaç olarak şuan sadece folikasit kullanıyorum.. Doktorum hiç ekstra bir şey yapmadı henüz bize.. Yumurtlama takibi, çatlatma iğnesi gibi.. Aslında o bir sene bekleme taraftarı.. Hormon testlerini de ben istediğim için yaptı.. Sperm testini ve hsgyi de yine ben istediğim için yaptırın dedi.. Doktorun daha ilk gün,1 seneniz dolmadan bana çocuğum olmuyor diye gelme, demişti :) ama işte bende takıntılıyım biraz galiba

Evet canım çok doğru diyorsun doğru dürüst tavuk yok gerçekten.. Eskiden tavuk zor pişerdi, suyu lezzetli olurdu, mis gibi kokardı.. Şimdi tavuk yediğini anlamıyor insan.. Zaten civcivin olgunlaşıp tavuk olup kesilmesi bir haftada oluyormuş.. Artık ne veriyorlarsa hayvanlara.. Hiç doğal bir şey kalmadı.. Yazık.. Cennet gibi topraklarımız var ama içine ettik.. Bina bina bina.. Dağ taş bina oldu..

Evet ben onu ikna etmeye çalışayım tekrar.. Gidip veriversin bende bu işkenceden kurtulayım.. O da benim çenemden kurtulsun.. Yoruldum artık.. Neyse çıksın bilelim.. İkimizde 31 yaşındayız ve daha tık yok.. Eğer sorun çıkarsa allah korusun bunu tedavi süreci var, tekrar denemesi var,olup olmaması var.. E yaş da geçiyor.. Bugün hamile kalsam zaten doğurduğumda 32 olucam.. E bi de dediğim gibi tedavi olmamız gerekirse falan... Korkuyorum artık..

Canim yasin eğer otuz yasin üstündeyse zaten üstündeymis doktor bir sene beklemeyin dio dediğin gibi tedavisi var altı ay olmasa doktor kontrolü gerkio doktorların dediği bu canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…