- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Öğretmensiniz ve 12. sınıflara ders anlatmaktan korkuyor musunuzBu hafta sayısal branşta öğretmen olarak işe başladım. Haftalık 12 saat olarak anlatık. 2 saati deneme de gözetmen ögretmen olarak geçiyor. Bu hafta 9lara benim girecegimi söylediler.2 saatte 9lara girecegim.12 lere ve mezunlara giren hocanın birebirleri yogun geçiyor. Benim bugün 1kişi var.Dün hiç yoktu. Pazartesi ise 6 7 kişi vardı.
Birebirleri yazan hocamız diger hocayla konuş, birebire ihtiyacı olan ögrenci isimlerini versin, sana birebir yazalım dedi. Diger hoca ögrenci isimlerini bilmiyorum dedi.Birebiri yazan hoca da haftaya ben yazarım sana birebir dedi. Ve 12lerden de yazmak istiyorlar.Ama 12ler çok ilerlemiş.Ondan korkuyorum. Bu hafta söylesem mi seviyesi düşük 12lerden de yazsın.
İnanın gece 2 3e kadar ders çalışıp gidiyorum. Alanda sıfırım nerdeyse. Ne kaynana ne başka şey takıyorum. Foruma bile girecek zamanım yok. Yarından sonra pazartesiye kadar tatil, oturup ders calısacağım. Bana ne önerirsiniz. Kovulmak istemiyorum. Bu arada kurucu iyi efor sarfet bu yıl seneye kadroya alalım seni dedi.
Alanda deneyımım yok ama. 12ler cok erken baslamıs. Ve neredeyse tyt bıtmıs. Bu 3gün tatılde bu konulara calısacagım. Hocaya söyleyeceğim. 12lerıde yazsın banaÖğretmensiniz ve 12. sınıflara ders anlatmaktan korkuyor musunuz
Konunun kişisel gelişim kursunda çalışanlarla ne ilgisi var peki?
Belkı bırebır sistemini biliyorlardır ondan sordumÖğretmensiniz ve 12. sınıflara ders anlatmaktan korkuyor musunuz
Matematik. Ama şöyle ki mat 2kısmı gercekten zor.Konularda cok ilerlemişler. 9 10 11 e yetıstım de 12 ye hıc baslamadım. Ben yapamamaktan korkuyorumSayısal branş öğretmeni derken, tam olarak bölümünüz nedir fizik kimya biyoloji matematik hangisi? Üniversitede ne okudunuz? Öğreteceğiniz ders sizin bölümünüz değil mi, neden korktuğunuzu anlamadım açıkçası.
Maalesef nerede eksık olduklarını bılmıyorum. 9 lara ben gırecegım onda sıkıntı yok. 10.cu sınıfta kolay. 11 bıraz zor.12ler cıdden zor. Onlarda zaten sevıyesi dusuk verelım dedıler.Kişisel gelişim kursu dediğiniz etüt merkezi mı onların adı artık kişisel gelişim kursu mu oldu? Bu dershanelerin isminde sürekli değişiyor. Her neyse ben olsam seviyesi düşük olanları verin, demezdim. Önceden hangi konuda eksiği olduğunu öğrenme imkanınız varsa öncesinde çalışırsınız. Zaten yeni başlamış olmasanız bile yeni sistem sürekli çalışıp kendini gelistirmeni gerektiriyor
Anladım. Yönetime söylemelisiniz 12ler için yetersiz kalabilirim en azından bu yıl 12 almasam olur mu diye. Hatta şunu teklif etseniz olmaz mı tüm 9 ve 10lar sadece sizin olsun diğer hocalar 11 ve 12 alsın?Matematik. Ama şöyle ki mat 2kısmı gercekten zor.Konularda cok ilerlemişler. 9 10 11 e yetıstım de 12 ye hıc baslamadım. Ben yapamamaktan korkuyorum
Hocam 9 10 11 leri hep bana yazıyorlar. Böyle anlastık basta. Ama sımdı 12lerı de yazalım dıyorlar.Anladım. Yönetime söylemelisiniz 12ler için yetersiz kalabilirim en azından bu yıl 12 almasam olur mu diye. Hatta şunu teklif etseniz olmaz mı tüm 9 ve 10lar sadece sizin olsun diğer hocalar 11 ve 12 alsın?
Alıskanlık hocam yazmısımAnladım. Yönetime söylemelisiniz 12ler için yetersiz kalabilirim en azından bu yıl 12 almasam olur mu diye. Hatta şunu teklif etseniz olmaz mı tüm 9 ve 10lar sadece sizin olsun diğer hocalar 11 ve 12 alsın?
İş yeri ortamı cok iyi. Sorun yasayacagımı sanmıyorum. Kafama takılan birebirler nasıl olacak bu. Ayrıca iş yerinde herkesin kafası dolu.Kimsenin kimseyle konuşacak zamanı olmuyor.Kaynanayi takacak vaktinin olmaması hepimiz için sevdindirici bir haber.
Bol bol işyeri ve arkadaşları sorunları okuruz artık, vatana millete hayırlı olsun.
Göreceğiz her beraberİş yeri ortamı cok iyi. Sorun yasayacagımı sanmıyorum. Kafama takılan birebirler nasıl olacak bu. Ayrıca iş yerinde herkesin kafası dolu.Kimsenin kimseyle konuşacak zamanı olmuyor.
Sorun değil anlıyorum seni mesleki deformasyonAlıskanlık hocam yazmısım3günlük tatılımde 12lere de calısacagım. Alanda cok gelıstırecek. Ama zorlanıyorum 12lerde
GörürüzGöreceğiz her beraber
Evet cidden zor geçiyor. Bi de full girsem napardım bilmiyorumSorun değil anlıyorum seni mesleki deformasyonanladım, öyleyse zorlansan bile çalışacaksın. sık dişini ilk yıl zor geçer zaten sonraki yıllarda rahat edersin inşallah
Öğretmensiniz ve 12. sınıflara ders anlatmaktan korkuyor musunuz
Ahahaha ben bunu kaçırmışım. Geçen bilmem ne kişisel gelişim kursundan teklif geldi bana, benim ne alakam var kişiselle gelişimle deyip reddettimdershaneler yasak ya kişisel gelişim kursu diye açıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?