Her zaman kendinizden emin durmanız lazım.
Başarılı ögrenciden korkmayın. Onlar kaprissizdir. Bir soruya "bunu netleştiremedim kafamda . Bakalim da haftaya üzerinde konuşalım" demenizden rahatsız olmazlar. Yalan konuşmayın.
Bilmediğiniz şeyi ödev vermeye kalkmayın. Şu an netleştiremedim arkadaşlar buna hep birlikte bi bakalim haftaya üzerinde konuşalım demekten cekinmeyin.
Öğrenciler aptal değildir. Sizin panik yapmanızdan, stres olmanizdan etkilenir. Bunu fark etmeleri durumunda özellikle başarısız ve kaprisli çocukların hem kendileri hem anne babaları derhal sizi şikayet ederler. Çünkü öğrencinin başarısızlığına bir günah keçisi bulunmustur. Burdaki mesele kendinden emin durmak. Bunu kendine yaptırmamak.
Branşınızın en dibine kadar her şeyi bilmeniz mümkün değil. Fakat bilgileriniz lise öğrencilerine sınav kazandırmaya yetecek kadar. Buna inanın. Çalışın derslere öyle girin ilk senenizse...
Yeter ki iddiali olmaktan vazgeçmeyin.
Onlar lise öğrencisi. Gözlemlemeyi iyi bilirler. Açık verdiğiniz an en iyi anlaştığınız öğrenci bile sizi harcar, çünkü onlar çocuk sayılır daha. Bu bilgiyi kulağınıza küpe yapin.
Unutmayın ki başarısız olmaktan korkup da stress yaparsanız, başarısız öğrencilerin hem kendileri hem de velileri kendi başarisizliklarindan sizi sorumlu tutar. Ama başarılı öğrencinin başarısını size atfetmezler.
Bu noktada çatır çatır ben çok iyi öğretmenim mesajini beden dilinizle verin.
3 sene çalıştım
Ve asla yanıma kitap alarak girmedim derslere ( tarih dersi) Inanin hepsi aklımdaydı. Çünkü 1 konuyu haftada 8 farklı sinifta anlatinca insan adı gibi ezberliyor
Öğrenciden korkmayın. Korkunuzu hissederlerse sizi rahatlıkla harcayabilirler.
Abartmayın bi de. Hiçbiri sizden çok okumuş değil. Bazıları ne dediğinizi bile anlamıyor bundan emin olun.
Egitimciligin özu bence, egitimcinin kendine inanci ve güvenidir.
Siz kendinize inanamazsaniz ve guvenmezseniz hiçkimse size inanmaz.
Ayrıca o kurumda size ihtiyaç olmasaydi asla orda olmazdiniz. Fazla maaş vermemek için ayak yapmış size. Yutmayın bunları.