kisisel temizlik sorunu

Benimde oğlum 13 yaşında şuan bizi anlatmışsınız , banyoya girmesi için resmen yalvarıyorum , banyo yapmayı kesinlikle sevmiyor , yıkanıp çıkınca iç çamaşırı hariç benim giydirmemi bekleyecek kadar üşengeç bi çocuk ,
ne desek olmuyor bazen koltuğunun farkına varıyor ona rağmen yıkanmak yerine üstümü değiştireyim yeter diyor ,
küçükken ne güzeldi Sudan korkmadığı için her gün yıkardım , büyüdükçe işler daha zorlaştı . Zorlayınca da sinirleniyor 😅😅
ileride belki kız arkadaşı falan kokuyorsun derde utanır 😂😂 yoksa benden bu kadar ancak dil döktüğümle kalıyorum
Allahtan kıl tüğ meselesine takılıyor da her duşa girdiğinde temizliğini yapıyor . Yoksa pis adam çekilmez valla
Cok iyi anliyorum. Cok zor. Allah yokluklarini gostermesin.

Erkek kardeşim de 15 yaşına kadar öyleydi. Çocukken yıkamak için banyoda şaklabana dönerdim. Şarkılar oyunlar sayesinde kazasız belasız yıkamayı başarırdım. Son bir yıldır biz söylemeden 2 gunde bir yıkanır, kişisel temizliğini yapar. Ergenlik yaradı bizimkine.

Böyle gelmişse böyle gider. Bunu flört aşamasında fark etmen lazımdı. İnsan az çok o zaman fark eder diş fırçalama, duş, tırnak kişisel bakım bir alışkanlıktır. Pis pasaklı birini değiştirmek çok zor
Bence flört aşamasında fark etmek mümkün değil. Aynı evde yaşamadıkları, bir tatile gitmedikleri ya da her gün görüşmedikleri sürece. Haftada 1-2 kez görüşürken her görüşecekleri gün duş alır, görüşmeye giderken diş fırçalayıp parfüm sıkar mesela. Diğer kalan 4-5 gün bunların hiçbirini yapmaz.

İşte bu yüzden evlenmeden önce evleneceğiniz kişiyi iyi tanımalısınız. Şimdi kaç yaşında koca adamı kavga ederek “eğitemezsiniz”.

Merhaba hanimlar, 7 aylik evliyim.Esimle asamadigim bi problemim var. Ben kisisel temizlige cok dikkat eden birisiyim ki bence normal olmasi gereken bir durum bu. Ama esim ne duzenli dus alma aliskanligi ne baska bisi hic dikkat etmiyor. dun en bu konudan kavga ettk kotu. bana soyleme surekli diyor ama inanin soylemedigim zamanda da degisen bisi olmadi yani tamamen bahanesi hep hazir oyle yorucu bir istede calismiyor. insan isterki karisi veya kocasi temiz olsun kendine dikkat etsin vs vs. umarim derdimi anlatabildim. en son ettigi laftan sonra bende ipler koptu. neymis bundan sonra her kusurumu yuzume dan diye soylicekmis. benim ona soyledigim onun kusuru degil tembelligiydi. ama o olayi buraya kdr goturdu..onerileriniz nelerdir ne yapmaliyim?
Bir ara eşimde böyle kendini saldı once güzel yaklaştım baktım olmuyor duş almadigin zaman seninle birlikte olmak istemesem naparsin dedim duş alrim dedi e ozaman güzel güzel söyledim böyle olmasını bekleme lütfen dedim snra daha dikkt etmeye başladı bekarken daha temzdi valla

aklıma kendi teyzemin yıllar yıllar önce görüştüğü bir eş adayı geldi :KK70: biz öyle takılmayız evlenmeden önce şu olmuş bu olmuş, evlilik dışı nereye gitmişler falan karışmaz bizim aile birbirine. o da 3-5 günlük tatile gitmişti adamla. döndükten sonra annemle konuşuyorlardı, ben tabii hemen misafir kulak olarak olaya dahil oldum. 3 gün üst üste aynı şortu giydi, parfüm vs kullanma huyu yok falan diyordu. şey demiş, parfüm neden kullanmıyorsun üzerinde hoş bir koku duymak istiyorum :KK70: acaba o adam kokuyor muydu diye düşündüm bakın şimdi. sonra ayrıldı zaten.
Benim teyzem de ayrıldı. Ama benim eniştem Allah için iyi adam da çok pis. Oğlu da ona benzedi mesela. Aylarca yıkanmaz, evde sıcak su var sabun var... Zor ne diyim

Pis pistir değişmez, değişmiyor. Tartışarak değil farklı yöntemler bulun mesela duşa girip çağırmak gibi.

Ayy pis adam da zor be insan bi yere kadar kırılmasın diye sabreder de o kırılmasın derken benim burnumun direği mi kırılsın öf

Anaokulu ve kreşlerde ellerim tombik tombik kirlenince ne komik diye çocuk şarkısı öğretiyorlar temizlik alışkanlığı kazandırmak için ve bunu genelde yemek önce ve sonrası el yıkarken söyletiriz ki çocuk için tercih degıl alıskanlık olabılsın, malesef sızın esınız ıcın gec kalınmıs, kafasına vura vura da anlatsanız o alıskanlıgı bu saatten sonrs edınmesı cok zor

Kizlarr hepinizin parmaklarina saglik onerilerinize saglik😊 Esimle burdaki biac arkadasin onerilerine bakaraktan guzelce bir kez daha konustum sonra oda bana ilimli yaklasti inatlasmadi bu sefer ve haklisin dedi ben şok😂 cinselliktende yurudum tabiii😀 gercekten kavgayla bisi yurumuyomus. ama bu sefer oda sakin kaldigi icin inatlasmadigi icin orta yolu bulduk hepinize tesekkurler sevgiler😊

Özellikle erkeklerin hergün yıkanması gerekiyor. Erkek erkek kokuyorlar 😷 geçen öğretmen arkadaşım merdivenden iniyor ben çıkıyorum maskeli olduğum halde kokusu vurdu. İğrenç .. eşim hergün duş aldığı halde onun yattığı yastıkta yatamam koku kırmızı çizgim 🤦

Merhaba hanimlar, 7 aylik evliyim.Esimle asamadigim bi problemim var. Ben kisisel temizlige cok dikkat eden birisiyim ki bence normal olmasi gereken bir durum bu. Ama esim ne duzenli dus alma aliskanligi ne baska bisi hic dikkat etmiyor. dun en bu konudan kavga ettk kotu. bana soyleme surekli diyor ama inanin soylemedigim zamanda da degisen bisi olmadi yani tamamen bahanesi hep hazir oyle yorucu bir istede calismiyor. insan isterki karisi veya kocasi temiz olsun kendine dikkat etsin vs vs. umarim derdimi anlatabildim. en son ettigi laftan sonra bende ipler koptu. neymis bundan sonra her kusurumu yuzume dan diye soylicekmis. benim ona soyledigim onun kusuru degil tembelligiydi. ama o olayi buraya kdr goturdu..onerileriniz nelerdir ne yapmaliyim?
Bırakın saysın kusurlarınızı, siz de sayın onunkileri. Elbet yorulup bir duş alacak. 😌

Back
X