kıskanç elti meselesi

Belkide sözünü gecirebildigi icin sen kiskanclik yapiyorsundur. Esi dedigin gibi "pasif" değilde karısına deger veren sözünü dinleyen biri oldugu icin kiskaniyorsundur.

Kıskançlık muhabbetine bişe diyemem ama kendin yapıyosan herşeyini o konuşsun dursun. Herşeyi de duyma. Kafana takma.

Heryer dolu mağazalar avmler kaynıyo. O da gidip alsın.

Çok kibirlenme bence konu sahibi. Bak yakın zamanda duydugum bir olayı anlatayım. Yıllarca atanamayan psikolojik ve maddi açıdan yıpranmış bir arkadaşım var (meslegini söylemiyim ama çok iyi bir konumda şu an). geçen sene atandı bu arkadaş mezun olduktan yaklaşık 8 sene sonra.Bu 8 sene sonra atanãn arkadaşımın bir komşu kızı varmış çok önceden atanmış atandıktan sonra selam bile vermez olmuş o arkadaşa görmezden gelir havalı havalı takılırmış. Noldu biliyorm musun son khk ile ihraç edilmiş o komşu kızı. ne oldum dememeli ne olacam demeli.

Eltimi bırakın ya, ben eltimle görüşmüyorum bile, konuşur susar çokta tın, paranızı kazanıyorsanız kime ne ister evi altın kaplama yaparsınız.Can sıkmak gereksiz bence.Ama sizde onun işi yok diye sakın dalga geçmeyin, verende Allah alanda...

Yardım etmek istemesini "fazla müdahale" gerçekten mütevazi oluşunu "kıskançlık" olarak değerlendiriyor olabilir misin acaba? Çünkü bunlar senin çıkarımların ..Onun atanmaması veya senin maaşının iyi olması falan seni haklı çıkarmıyor kusura bakma.. He olabilir de bilmiyorum ama önyargılı olma aleni bir söz falan olmadıkça ..

iyi de belki de samimi düşüncesidir

fazla gereksiz eşya almamak

ben de birçok yeni gelin adayına yazıyorum burada

çoğu şey gereksiz, 100 küsur parça çatal bıçağınız, binlerce liralık 12 kişilik yemek takımınız olmasın da huzurunuz olsun diye

ben de mi kıskanıyorum yani

Canım sen yine de eltine görümcene deme böyle şeyler

sana yapılanları nişanlın karşılıyorsa konuşur konuşur susar

heee eger kv kp yapıyorsa işte ozaman sıkınıt var demektir.

siz çok kibirlisiniz. karşınızdaki kişi müstakbel eşinizin kardeşinin eşi. bu ne kibir. ne farkınız var ki anlamadım? kendisi atanamamış bir öğretmen demek ne demek. bu onun utanması gereken bir şey değil ki. sanki siz atomu parçalıyorsunuz, bu yazım biçiminiz bile sizin hakkınızda yeterli veriyi sağlıyor. takılarınızla mutlu olun, Allah eltiye sabır versin.

(Anladığım kadarıyla böyle değil ama) Eşleriniz ortak iş yapıyorsa veya kayınpederden geçiniyorsa eltiniz haklı.Ama tamamen ayrı işleri ve gelirleri varsa onu ilgilendirmez,biraz duymazdan gelmeyi deneyin.Önerileri veya yorumları çizgiyi aşıp size "müdahale" olarak görünüyorsa "ben kendim seçtim" veya "biz bunu beğendik" diyin geçin,size istemediğiniz bir şeyi zorla aldıracak değil.Gerçekten kıskançlık hissediyorsanız bence biraz aldıklarınızı yaptıklarınızı göstermeyin.Gizleyin demiyorum duyurmayın yani.

Bence asıl kıskanç olan övünen sizsiniz hanımefendi. Ne demek atanamamış öğretmen! bu onun kusuru değil ki, başarısızlığı da değil. Okumuş mu okumuş, öğretmen olmaya hak kazanmış mı kazanmış. Devlet kadro açmıyorsa onun suçu ne!

Kaldı ki ne demek ben şunu alıyorum ona hep ucuz şeyler alınmış bu Bile ne kadar övündüğünüzün kanıtı. Sizinkiler onunkinden çok daha iyiymiş o zaman kaynanan da kayınpederinde suç ona da alsalardı size aldıkları gibi en iyisini kız haklı, cümleye bakar mısınız ne kadar irite edici. Eşyalar takılar görümlüktür hanımefendi Allah ağız tadı huzur versin. O eltinize de sabırlar versin..

Kendiniz aliyormussunuz kimse karışamaz.
Çalışıp yorulmaninda bir karşılığı olmalı bence
Atanamamiş olabilir ama mesleği çok güzel o neden calismiyor?

Back
X