Kıskanç kaynanalar ve gorumceler topıgı..Kıskanç olmayan gıremez!

valla anne kıskanabilir, aşırıya kaçmadığı sürece anadır çünkü olabilir diyorum. ama görümce ve eltiyi anlamıyorum, bende görümce olacağım ama ne diye kıskanacakmışım afedersiniz bana ancak mok yemek düşer.
benim görümcemde çok kıskançtır. bu bence görgüsüzlük, görmemişlikten kaynaklanıyor. kendisini yapamadığı şeyleri, giyemediğin şeyleri, alamadığı şeyleri vs. vs. başkasında görünce kıskançlık krizlerine giriyorlar.
ve ben hiç zannetmiyorum, birinin çıkıpta cesurca burda ben gelinimizi kıskanıyorum, deli oluyorum o yüzdende ona yapmadığımı bırakmıyorum diyeceğini :9:zaten bu tarz insanlar kusursuz olduklarını düşündükleri için (aynı zamanda eziklik yaşadıkları için) kıskanç olduğunu düşünmezler. mutlaka karşı tarafı suçlarlar.

Öncelikle söyleyeyim, henüz ne görümceyim ne kaynana ne de elti, sadece gelinim.

Evet çoğunlukla kaynanalar ve görümceler gelini kıskanıyor, ben de bunu bir görümcem ve kayınvalidemde yaşadım ama bazı gelinlerin de onlardan kalır yanı yok. Annesi kocama sarılıp şapur şupur öpüyor, yok elini tutuyor, yok sırtını keseliyor diye kıskanan gelinleri burada da çevremde de fazlasıyla görüyorum. Siz oğlunuza sarılıp öpmüyor musunuz, elini tutmuyor, koluna girmiyor musunuz, evlendi diye kendi öz oğluna yabancı olması beklenmemeli annelerden, kadın oğlunu doğurmuş büyütmüş, evlendirmiş, gelin kalkmış anası kocamın elini tutuyo bıdıbıdı diye kıskançlık yapsın, insaf ya :53:

Bu arada bir gün kayınvalidelerin lehine bir şey yazacağım 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi, ama bugün öyle cadı bir gelini dinledim ki, sarsıldım gerçekten.

vallaha bende kaynan degılım ama gorumceyım:D ıkı gelınımız var hıc bır zamanda kıskanmadımda kıskanmamda ısım olmaz:D abılerımıde kıskanmam evlenmısler gıtmısler dıorum:D o kadar ama gelın olarak:D kıskanılıorum kaynanm tarfından:D gorumcemın tarfındna kıskanıldımı sanmıorum burnu yukarlarda olan cınstende kendısı kucuk dagları kendım yaratım edasındadır:D o yuzden onu es gecıorum hadı baklaım gorelım su kaynanları gorumcelerı :51:

Valla Benim annem de Bir kayınvalide ve kendisi alsa Bir melek değil..Bazen diyorum yengem gerçekten çok saBırlı ve çok olgun.. Aslında yengemin iyiliğini düşünür, ama Bazen fazla karısır.. şahsen Ben olsam izin vermezdim Bu kadar karişmasına.. çoğu zaman savunurum , yengemi sahipsiz mi Buldunuz diye şakalaşırım, ama şakalarımın altında ciddiyet vardir, aBlam da Ben de sık sık annemi uyarırız.. Gene de yengem cidden harika Bi insandır.. art niyetli olmadiğini Bilir annemin, çoğu zaman patavatsızlılara güler geçer, daha Bi kere Bile kırmadık incitmedik BirBirmizi, melek giBi kızdır valla..

ben hiç bir zaman görümce olmicam ama evet eltiyim ve eltilerimle benim alakam yok biriyle çok iyi anlaşıyorum diğerleri umurumda değil ne onlar bana yakın nede ben onlara ama arqmızda hiç prıoblem olmadı olacağınıda sanmıyorum. görümce olmayı çok isterdim gelinle herkesten çok ben ilgileniridim buna adım gibi eminim yapım gereği. çünkü ben görümcem bana iyi olmamasına rağmen onun herşeyinde yardımcı oldum unuttum bana yaptıklarını.

Görümce ve elti ister istemez kıskanır.

Şöyle düşünün : Öğrenci iken,sınıfa yeni bir kız geldiğinde,diğer kızlar mutlaka kıskanırlar.Aman saçı da şöyleymiş,boyu kısaymış,şişmanmış vs...Önce eleştiri ile başlarlar,zamanla tanıdıkça,severlerse severler.Kızı görmeden önce,sınıftaki erkekler "yeni kız çok güzel" deseler,kızın işi daha zorlaşır.

Bir çevre ve aile sözkonusu olunca sahiplenme kaçınılmazdır.O alana yeni birisi girince koruma ve savunma güdülerimiz ortaya çıkar.Gelen kişinin tehlike olmadığını anlayınca rahatlarız.Bütün bunlar bilinçli yapılmaz,güdüseldir.
Elti konusunda dikkat ederseniz çoğunlukla eski elti,yeniye sorun çıkarır.Çünkü O daha önce gelmiştir,yeniye tepkilidir.Sonradan gelen elti hakkında pek yakınan yok.

Kaynana hakkında bilahare yazarım :34:

o kıza yazık degilmi onun kendi hayatı gereken karışmamak huzurunu bozmam ha benimkini bozan var o başka herseye karısırlar aman sunu almayın aman söyle yapmayın cok harcamayın cok oyuncak almayın biz almıyoruz gibi

İlk zamanlar derlerdide inanmazdımm bende 1 ay sonra evlenicem allAh kısmet ederse kaynananam görümcem bide nişanlım 3 kişiler babaları ölmüş..neyse konuya geçiorum görümcem geçen yıl evlendi ama saniki evlenmemiş gibi durmadan annesinde hadi annesinde olsun herşeye karışıoo sanki ben değil o evlenioo bide kaynanam kızına o kadar düşkünki anlatamam o ne derse yapıo benimde annem bana düşkün ama evlenmiş kızını hala öve öve bitiremioo benim yanımdaykenn süreklii onu sevioo, övüo yalan söylemiyim banada ii davrandığı zamanlar var ama kızını çok seviorr inş. evlendiğimizde bu kadar övgü olmaz çünki en sevmediğim şeyy benim yanımda onun gibi oliyim die sürekli o kişinin övülmesii kızlar bizlerde şaşırdıkk eşimizlemi iyi olalım kaynanamızlamı uğraşalım onun ablası abisi vs. kardeşiylemii yoksa onların akrabalarıylamıı hani diolar yaa sadece eşinle değil ailesiyle evleniosunz gerçekten çok doğruu artıkk evlenecek insanlarr ilk onu düşünnsün zormuş vallaha ama nişanlımı çok seviorum kafam çok yorgun ama düğün sitresinden inşallhh eşimle çok iyi olurumm.. inşallh umduğum gibi çıkar allah utandırmasın diorumm ve bu gelinler nedenn bu kadar acı çekioo yağğ:( bide ben el bebek gül bebek büyüdümm kızınıı sevmesine asla bişey demem ama herşey hadiini bilerek olacakk görümcemde çok kıskançç ve birazdaa fesatt ama yinede seviorum neysee allahtan hayırlısı artıkk.....:43:

İlk zamanlar derlerdide inanmazdımm bende 1 ay sonra evlenicem allAh kısmet ederse kaynananam görümcem bide nişanlım 3 kişiler babaları ölmüş..neyse konuya geçiorum görümcem geçen yıl evlendi ama saniki evlenmemiş gibi durmadan annesinde hadi annesinde olsun herşeye karışıoo sanki ben değil o evlenioo bide kaynanam kızına o kadar düşkünki anlatamam o ne derse yapıo benimde annem bana düşkün ama evlenmiş kızını hala öve öve bitiremioo benim yanımdaykenn süreklii onu sevioo, övüo yalan söylemiyim banada ii davrandığı zamanlar var ama kızını çok seviorr inş. evlendiğimizde bu kadar övgü olmaz çünki en sevmediğim şeyy benim yanımda onun gibi oliyim die sürekli o kişinin övülmesii kızlar bizlerde şaşırdıkk eşimizlemi iyi olalım kaynanamızlamı uğraşalım onun ablası abisi vs. kardeşiylemii yoksa onların akrabalarıylamıı hani diolar yaa sadece eşinle değil ailesiyle evleniosunz gerçekten çok doğruu artıkk evlenecek insanlarr ilk onu düşünnsün zormuş vallaha ama nişanlımı çok seviorum kafam çok yorgun ama düğün sitresinden inşallhh eşimle çok iyi olurumm.. inşallh umduğum gibi çıkar allah utandırmasın diorumm ve bu gelinler nedenn bu kadar acı çekioo yağğ:( bide ben el bebek gül bebek büyüdümm kızınıı sevmesine asla bişey demem ama herşey hadiini bilerek olacakk görümcemde çok kıskançç ve birazdaa fesatt ama yinede seviorum neysee allahtan hayırlısı artıkk.....:43:
Kötü ya aynısını yaşadığım için anlıyorum, tabi bir farkla kızkardeşleri, anneleri sürekli eşimi över, tabi kendilerini de överler. İnsan şaşırıyor biz alışkın değiliz kendimizi övmeye. Ama onlar hep biz şöyleyiz, biz böyleyiz diye överler. Eşimle güzelce giyinmişsek, ona oo çok yakışıklı olmuşsun vs. Kendileri de dünya güzeli olsa anlıcam. Neyse ya takma, ben şaşırır kalırım o durumlarda. Umrunda olmayınca bırakırlar. Hem kayınvaliden sana karşı da iyiymiş.

Onlara sorsan ben hiç bişey demedim,yapmadım modundalar..kim çıkar yüreklice derki gelinimi kıskanıyorum,istemiyorum oğlumla olmasını..yada hangi görümce yaptıklarını yazar..onlar akıllarınca kendilerini haklı görüyolar..Çok ilginç ya:47::60:

yanii evet bide kaynananımın korkusu eşimm bana ondan değer vermesindenn kızının eşii kızına neler yapıoo yanındaykenn benim kaldıramayacğım şeylerr ama yined ekızının tarafını çok sevfio kaynanasını damadınıı damadıı ufacık bişey yapsa onu övüoo bana nişanlım neler yapıoo annemin yanında bi keree bişey demedii bide bi keresinde hastaneye gitmiştk nikah işlemleri için hastanedeki kız görümcemin arkadşıymış kaynanamla başladılar konuşmaya her neyse ordakii kız ayy teyzeciğimm gelinin ne kadar güzelmişş dedii kaynanam ne güldüü ne evett benim gelinim öyledir dedii nede cvp verdii böyle yüzü asıldıı.. güzel demesini bekelmiorum ama ne bilimm cvp olarak bi kerede tebessüm edebilirdii daha bunun gibi birçok şeyy ciddi anlamda iyi bi kadınn çevresi tarafından çok sevilioo iyi niyetli saff ama hanii şöyle bir laf vardırr yaaa her kadında birazda olsa şeytanlık var işte benimkide o misall...:92:

burdan kıskanç kaynana ve görümcelere seslenmek istiyorum..
lütfen gelinlerinizden korkmayın..onlar yamyam değiller :20: oğullarınızı yada kardeşlerinizi yemiycekler :56: ..sadece sevip evlendiler!!sizinde yıllar önce eşinizle yaptığınız gibi..sadece paylaşmayı bilseniz iyi olur..çok zor bişey olmasa gerek,yerinizi bilin yeter..oğullarınız pasta değil bitmez korkmayın... :71:

ben de görümce olucam kısmetse bi gün..
ama yaşadığım bi olayı anlatayım size, kardeşimin bi sevgilisi vardı ikisi de üni okuyor. bigün kardeşim bizde kalıyodu, kızla da telde msjlaşıyolardı.
neyse nerden konu açılmış bilmem kız ben senin ablana abla demem aranızda o kadar yaş farkı falan yokmuş ona göre demiş. ben de bi sinir oldum sanki ben abla demesini istemişim gibi.. kendinden soğuttu yani resmen kız :) tabi bizimkinde de suç var aralarındaki muhabbeti gırgır olsun diye anlattı bize..
sonuç; ben de ohoo bakalım evlenebilecek misiniz, daha şimdiden böyle muhabbetlere girmeye gerek yok dedim. geçenlerde duydum kız bunu aldatmış ayrılmışlar..

böyle gelin adayları da var yani :)

burdan kıskanç kaynana ve görümcelere seslenmek istiyorum..
lütfen gelinlerinizden korkmayın..onlar yamyam değiller :20: oğullarınızı yada kardeşlerinizi yemiycekler :56: ..sadece sevip evlendiler!!sizinde yıllar önce eşinizle yaptığınız gibi..sadece paylaşmayı bilseniz iyi olur..çok zor bişey olmasa gerek,yerinizi bilin yeter..oğullarınız pasta değil bitmez korkmayın... :71:

nasıl güzel anlatmışsın bravoooooo

Back
X