kıskanç sevgili evlenince normale döner mi?? lütfen yardım :((

obsessed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
72
9
98
35
İstanbul
erkek arkadaşım beni çok seviyor, mutlu olmam için elinden gelen herşeyi yapacak bi insan. ilişkimizde de herşey yolunda gidiyodu, ailesiyle tanışmıştım evlilik konuları falan konusulmaya baslanmıstı. ama geçtiğimiz günlerde ilişkimizi bitirdim :( doğru bi karar mı verdim emin olamıyorum lütfen yardım edin. Çok kıskanç biri herkesten kıskanıyo, kısıtlıyo benimle ilgili en küçük olayda bile sinir krizi geçirecek duruma geliyo Bende yetiştirilme tarzı olarakta karakter olarakta çok rahatım. bi türlü ortak noktada birleşemiyoruz. siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Değişmez 7 sinde neyse 70indede odur .Değişmesinide beklemen yanlış zaten.

erkek arkadaşım beni çok seviyor, mutlu olmam için elinden gelen herşeyi yapacak bi insan. ilişkimizde de herşey yolunda gidiyodu, ailesiyle tanışmıştım evlilik konuları falan konusulmaya baslanmıstı. ama geçtiğimiz günlerde ilişkimizi bitirdim :( doğru bi karar mı verdim emin olamıyorum lütfen yardım edin. Çok kıskanç biri herkesten kıskanıyo, kısıtlıyo benimle ilgili en küçük olayda bile sinir krizi geçirecek duruma geliyo Bende yetiştirilme tarzı olarakta karakter olarakta çok rahatım. bi türlü ortak noktada birleşemiyoruz. siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

benim eşimde evlenmeden önce çok kıskançtı giydiğime falan herşeye karışırdı bende değişmeyeceğini düşünürdüm.ama şimdi aksine çok düzeldi.eskisinden eser kalmadı.arkadaşlarım bile inanamıyor.senin sevgilinde evlenince kesin değişir diyemem tabi ama değişenlerde var bunu bilmeni istedim.

Valla ben hic kiskanc birinin değiştiğini görmedim. .. hayati daha da zindana cevirir. Eger tolere edilemez derecedeyse dogru yoldasin cayma... zaten sunu da unutma adam seni kiyafet yuzunden, arkadaslarin yuzunden falan kiskaniyorsa karakterinde sorun vardir o adamın.

annesi de değişebileceğini söylüyo ama avrsayımlarla yola çıkamam, geleceğim söz konusu. ama vicdanende hiç huzurlu değilim. yarı yolda bırakmış gibi hissediyorum..
benim eşimde evlenmeden önce çok kıskançtı giydiğime falan herşeye karışırdı bende değişmeyeceğini düşünürdüm.ama şimdi aksine çok düzeldi.eskisinden eser kalmadı.arkadaşlarım bile inanamıyor.senin sevgilinde evlenince kesin değişir diyemem tabi ama değişenlerde var bunu bilmeni istedim.

kıskanç adam asla düzelmez
iyi bi karar vermişsin
hatta daha beter olur bırak düzelmeyi

Döner
Bende zaten kurbağa ile evlendim, sonra prense dönüştü

Benim eşimde evlenmeden önce çok kıskançtı. 4 yıl kadar flört dönemimiz oldu. Aşırı ileri derecede kıskanç zamanlarıda vardı gerçi küçüktük o zamanlar pek olgunlaşmamıştı sanırım erkekler çok daha geç olgunlaşıyor. Kıyafetime gittiğim geldiğim yere internete girmeme bile karışırdı. Şimdi evlendikten sonra o kadar çok değişti ki hiç ummazdım gerçekten zamanlada olgunluk geldi zaten. Eskiden kıskandığı çoğu şeyi şimdi takmıyor bile. Önceden okuldaki erkek arkadaşlarımdan bazen kıskanırdı mesela şimdi iş arkadaşlarımı hayatta kıskanmıyor bu gibi bir sürü örnek.Normale döndü.

Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama zamanla olgunlaşabilir belki sizinkide. Gerçi sizde o sabır var mı o soruyu sorun kendinize. Herkes 4 yıl katlanamaz.:ssz:

annesi de değişebileceğini söylüyo ama avrsayımlarla yola çıkamam, geleceğim söz konusu. ama vicdanende hiç huzurlu değilim. yarı yolda bırakmış gibi hissediyorum..

herşey gerçekten de dozajında güzel.bunu ayarlayabilmek lazım.senin hayatın senin kararların oyüzden sen nasıl hissediyosan o şekilde davran.kendi düşüncelerinle hareket edince en azından ilerde pişman olursan da benim kararımdı dersin.

Evlendikten sonra kıskançlığı azalan duydum ama şöyle
Önce bir beş yıl kıskançlıkla kadını yeme evresi
Sonra bir beş yıl daha bitirmes evresi
Sonra yenmiş bitmiş kadın ve zaten büyüyen çocuklar ile kıskançlığı azalan adam
Ama artık adamı affedemeyip çenesine vuran kadın

Evlendikten sonra değişiyorlar canım,daha beter oluyorlar bu tipler.
Senin yerinde olsam bittiğine dua eder,yoluma bakardım.

Son düzenleme:
Değişim şeklini etrafımda gördüğüm örneklerden anlatayım sana;

-Misal şimdi arkadaşlarınla buluşmana karışıyorsa evlendikten sonra annene gitmene karışıyorlar.

-Şimdi tek başına sinemaya gidemiyorsan,evlenince çarşıya gitmen ,belki bakkala gitmen bile yaşaklanıyo.

-Şimdi mini etek giyemiyosan evlenince dar pantalon bile giyemiyosun.

-Şimdi balkona şortla çıkamıyosan evlenince evin perdesini açmanı bile yasaklıyor.

Anlayacağın evlenince cidden değişiyorlar.:51:

keske hemen ayrılmak yerıne onu tedavıye ıkna eder baktın tedavıden sonra bi degısme yok ozaman sen yoluna ben yoluma deseydın keske.. ınsanlara 2.sans verılebilinir ozellıkle senın ıcın tedavı olmayı kabul etmısse

ayrılmakla iyi yapmışsın.işi şansa bırakıp evlenmek biraz riskli. çoğunluk değişmez,hatta dahada abartır.
çünkü karısı olmuşsundur. ve evlilikte onlara göre evli bir kadın olarak daha dikkatli olman gerekmektedir. bekarken olduğun gibi olamazsın..
Bunu bir arkadaşım demişti. şu an boşandı:6:

insan 7 sinde ne ise 70 indede aynıdır :52:can çıkar huy çıkmaz

Eşim beni yıllardır seviyordu ondan haberim yoktu ve ona göre imkansız olan birşey gerçekleşti ben ona evet dedim.Sigara içiyordu daha nişanlıyken ondan bırakmasını istedim her istediğimi yapmasına rağmen bıraktıramadım.yani onda huy olmuş alışkanlık haline gelmiş bir şeyi değiştirmek mümkün değil bana göre. Yıllarca sigara içen biriyle evlenmem diye naralar atardım.Şimdi o değişmişmiyo diye ben değiştiriyorum kendimi sigara içmeye başladım.o da bundna çok rahatsız ters tepki yapar da bırakır belki

evlilik sihirli bi değnek değildir, ben değişeceğini sanmam zaten değişsin gözüyle baktığın birini nasıl sevebilirsin ki olduğu gibi sevmiyosun kafanda olmasını istediğin bi model var onu seviyosun, bi arkadaş sevgiliyken şöyle kıskançtı böyle kıskançtı şimdi kıskanmıyo normale döndü demiş, açıkçası ben o durumlarda da kadınların arıza çıkaracağını düşünüyorum, önceden kıskanıyodu şimdi niye kıskanmıyo nasılsa benim oldu demenin özgüveni mi bu yoksa sevgisi ilgisi mi azaldı, kimse kimseyi karanlıkta görmüyoya kafana uyuyosa evlen uymuyosa evlenme hayatı entrikaya çevirmenin gereksiz risk almanın alemi yok bence

Back
X