Kıskançlar gelebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eşimde bakmaz mevzu o değil zaten
İnsanlar bazen taşkın hareketler yapıyolar
Kendimizi sakınmanın en iyi yolu o ortamdan uzaklaşmaktır bana göre. Başka bir bayanın evine gitmiştik komşusuydu o da ama o kadar dikkatli bi bayandı ki ondan rahatsız olmadım mesela. Aynı ortamda oturup üçümüzde muhabbet ettik. Eşimde konuştu kendisiyle ama rahatsız olmadım. Kıskanmak yerinde yapıldığı sürece gayet gerekli ve güzel bir duygudur
İşte benim demek istediğim eşiniz kendi bakmayacak, konuşmayacak, muhabbet etmeyecek. Çünkü kendi karakterine uymadığından. Sizin kıskançlığınız veya kısıtlamanızdan dolayı değil. Kıskançlar ve kıskanç olmayanlar olarak bunda hem fikir olamıyoruz

Gerizekali bir erkek bana da kiskanc der :KK70:

Ama kiskanc degilim. Iliskide oldugum bir erkek baska bir kadinla civiklasmis bir sekilde konusur ise buz gibi sogurum o heriften.
Önceden iliskimizi yipratmasin aklini basina alsin diye görüstügüm erkek kisisine akil veriyordum bak sinir oluyorum yapma etme diye örnekler verirdim artik o tip erkeklerle görüsmüyorum. Anlamayan anlamiyor yani.. Kendimi yipratamam.

Beyinsiz erkeklerle de isim olmaz. Nerde kiminle nasil konusacagini bilmeli.
Beni baska kadinlari "kiskanacak" konumuna sokmamali.
Beni kiskanan erkek arkadasim olamaz cunku o güveni veririm karsimdakine. Yinede Kiskaniyorsa kendi özgüvensizligindan kiskaniyordur en fazla.

Beni kendi kocasindan veya sevgilisinden kiskanan nadir de olsa birkac kadin karsima cikti onlarda agir ruh hastasi olmalilar cunku resmi bir insanim ve erkek kadin iliskilerime cok dikkat ederim.
Birinden hic haberim olmamisti dahi. Erkek kisisi ayrildiktan sonra bana ulasip benimle görüsmek istedi hatta :KK70: ve eski sevgilisinin beni nekadar kiskandigindan bahsedip durdu.
Gerci kiz da hakliydi cunku burdaki erkek kisisi civik bir tipti.. kizi delirtmisti muhtemelen. Kendilerini görmüyor böyleleri birde kizlari sucluyor hödükler.

O yüzden bu tarz erkeklerden uzak durmali bence.
Kendi hal hareketine dikkat eden erkek sevgilisini o duruma sokmamaya calisir.

Ha ucan disi kustan erkegini kiskanan kadinlarda komik ve acinasi oluyor benc.. yapmayin kizlar yani 🙈

Son düzenleme:
özgüven güzellikle olmuyor bence, nice çirkinler tanıyorum yanında en yakışıklısından köle olmuş bir adam. Nice güzeller var şişman göbekliyi bile elinde tutamıyor. Kalırsa senindir giderse hiç senin olmamıştır diyecek rahatlığa sahipseniz o zaman orda bi özgüven vardır. Herkesin zevki farklı belki uygun bir örnek değil ama barış arduç gupse özay ilişkisi. Hayatımda gördüğüm en özgüvenli kadın, çirkin demiyorum ama muntazam bir güzelliği de yok ama giderse gider napayım diyor.

Tabıkı bunada katılıyorum.

Gerizekali bir erkek bana da kiskanc der :KK70:

Ama kiskanc degilim. Iliskide oldugum bir erkek baska bir kadinla civiklasmis bir sekilde konusur ise buz gibi sogurum o heriften.
Önceden iliskimizi yipratmasin aklini basina alsin diye görüstügüm erkek kisisine akil veriyordum bak sinir oluyorum yapma etme diye örnekler verirdim artik o tip erkeklerle görüsmüyorum. Anlamayan anlamiyor yani.. Kendimi yipratamam.

Beyinsiz erkeklerle de isim olmaz. Nerde kiminle nasil konusacagini bilmeli.
Beni baska kadinlari "kiskanacak" konumuna sokmamali.
Beni kiskanan erkek arkadasim olamaz cunku o güveni veririm karsimdakine. Yinede Kiskaniyorsa kendi özgüvensizligindan kiskaniyordur en fazla.

Beni kendi kocasindan veya sevgilisinden kiskanan nadir de olsa birkac kadin karsima cikti onlarda agir ruh hastasi olmalilar cunku resmi bir insanim ve erkek kadin iliskilerime cok dikkat ederim.
Birinden hic haberim olmamisti dahi. Erkek kisisi ayrildiktan sonra bana ulasip benimle görüsmek istedi hatta :KK70: ve eski sevgilisinin beni nekadar kiskandigindan bahsedip durdu.
Gerci kiz da hakliydi cunku burdaki erkek kisisi civik bir tipti.. kizi delirtmisti muhtemelen. Kendilerini görmüyor böyleleri birde kizlari sucluyor hödükler.

O yüzden bu tarz erkeklerden uzak durmali bence.
Kendi hal hareketine dikkat eden erkek sevgilisini o duruma sokmamaya calisir.

Ha ucan disi kustan erkegini kiskanan kadinlarda komik ve acinasi oluyor benc.. yapmayin kizlar yani 🙈

Valla su acınası olmamıs ya bu kelimeye uzuldum.... Gercekten oyle degil cogumuz istemiyoruz boyle olmayı.... Yanı ben suan hamıle olmasam cidden ilaca baslardım....acınası değil üzücü bir durum diyelim...

Peki bu sekilde ordan burdan nem kaparak, hayatinizdaki kisileri surekli bir yonlendirme cabasiyla basogretmen edasindayken hatta bazen mafyavari konusmalar yaparken hani benim olana kimse dokunamaz hüloğğ kimse onunla yemeğe memeğe cikamaz yengesi kim gorusturmem ağbii falan derken hic dustugunuz durumdan sikilmiyor musunuz mahcup olmuyor musunuz ya hu
Valla ben cok utanirim, ne haddime derim, karsimdakinin de izzetini onurunu ayaklarimin altina almis gibi hissederim.
Her sey tadinda guzel hanimlar.

İşte ben bukadar kıskanclıgıma bukadar baskıda yapamıyorum... Yanı yapamazsın edemezsin diye cok sert cıkısamıyorum bu seferde kendı kendımı yıyorm ıcımde buyuyor.. Fena illet fena..

İşte benim demek istediğim eşiniz kendi bakmayacak, konuşmayacak, muhabbet etmeyecek. Çünkü kendi karakterine uymadığından. Sizin kıskançlığınız veya kısıtlamanızdan dolayı değil. Kıskançlar ve kıskanç olmayanlar olarak bunda hem fikir olamıyoruz

Sadece karakterle bitmiyorki. Bulunulan ortamda önemli , karşısındaki insanda önemli
Bu herzaman güvenle alakalı bişey değil
zaten kıskanmak içgüdüsel bişeydir insan gerektiği zamanlarda kıskandığı müddetçe sorun çıkmaz. Ben mesela kendi adıma kıskancım ve eşiminde gerektiği zaman beni kıskanması hoşuma gider. Ama bunu aramızda tartışma konusu yapmayız
Ne camdan bakma diyecek kadar fazla, ne de "hayatım sen takıl kafana göre" diyebilecek kadar az olmamalı benim için

Valla su acınası olmamıs ya bu kelimeye uzuldum.... Gercekten oyle degil cogumuz istemiyoruz boyle olmayı.... Yanı ben suan hamıle olmasam cidden ilaca baslardım....acınası değil üzücü bir durum diyelim...

genel bir kıskançlık mı bu?
yani herşeye herkese karşı mı? yakın arkadaşınızı da kıskanırmısınız ne bileyim neden kahve içmeye bende değil de onla gitti gibi. yoksa sadece eş için mi geçerli?

Aşırı derecede kıskanç olanlar sevgilisinin, eşinin ona sevgisinden şüphe edenler oluyor. Yapı olarak kıskanç, sahiplenici insanlar bile güvendikleri sevgililerine karşı krizlere girmiyor. Aşırı hareketler yapanlar ilişkilerini gözden geçirsin, olmuyorsa ayrılsın.

Sadece karakterle bitmiyorki. Bulunulan ortamda önemli , karşısındaki insanda önemli

ama asıl o zaman önemli olan. hem adamın karakterini de öyle durumda anlarız.
ortam var imkan var aldatmıyorsa makbuldür.
adamı kısıtladığım için beni aldatmıyorsa ne anladım o işten:)

İşin özeti bu aslında.

Eşimle tanışma sürecimizde, nişanlıyken hep buna dikkat ettim. Benim için bu konularda aynı hassasiyette olmamız önemliydi çünkü . Hiçbir kadınla muhattap olmaması değil de kadınlarla olan diyaloğunun nasıl olduğuna. İş arkadaşlarıyla görüştüm, eşli arkadaş buluşmalarına katıldım. Kendi arkadaşlarımla tanıştırdım, onlarla da görüştük. Benden bağımsiz ikili ilişkilerde nasıl olduğu önemliydi çünkü. Lafta atıp tutanlar, iş diyalog noktasına geldi mi hiçte öyle olmayabiliyor, bizzat çok şahit oldum buna. Eşinin yanında ayrı, dışarıda ayrı olanlar.

Bir insan rahatsız olduğu bir sohbeti çok rahat kaba olmadan da bitirebilir isterse. Eş zoruyla öyleymiş gibi olunca pek mümkün olmuyor bu.

Eskıden asırı kıskanctım sımdı normal hanı boyle guven vermeyen ınsanlar vardır oyle kadınlar olmadıgı surece karısmıyorum. Yaparsada kendı kaybeder dıyıp cok takılmıyorum artık ben aldatılmaktan degıl aldatılırsam haberım olmadan yasarım korkusu var aldatılmayı kaldırırm ama salak yerıne konmayı asla o yızden kıskanmasamda takıpteyım hep

yani herşeye herkese karşı mı? yakın arkadaşınızı da kıskanırmısınız ne bileyim neden kahve içmeye bende değil de onla gitti gibi. yoksa sadece eş için mi geçerli?
Sadece eş/sevgili için geçerliyse bu durum karşımızdaki kişi ile mi alakalı?

Üzücü de diyebiliriz tabiki.
Siz esinizi niye veya kimden kiskaniyorsunuz?

Bazen nedenleri vardir ama kadinlar hemcinslerine saldirir karsindaki erkek kisisinden sogumak yerine.
Mesela yukarda yazdigim örnekteki eski sevgililerden kiz kisinin bana arada laf soktuguna sahit oluyor beni neden sevmedigini veya tersledigini anlamiyordum.
Ortak arkadasimizin dügününe hazirlik yapiyorduk.
Senin dügününe kimse gelmez vs diye laflar sokardi.. sirf yeterince oynamadim diye :D
Erkek sevgilisi de pirr pir etrafimda dönüyordu ilgisi belliydi ama ben anlamamazliktan gelip uzak duruyordum.
Sonra erkek kisisi ayrilinca bana anlatti seni kiskanirdi vs diye... kizin beni okadar yermesine karsilik yine biliyorum yani o hödük kizi cildirtmisti.
Ama hemcinslerimiz odak noktayi kaciriyor iste.

Güven veren bir iliskide kiskanclik olmamali bence.
Gereksiz cunki..
Ha arada birsey olur tatli bir kiskanclik konusu gecer ama bilirsiniz birsey yok ortada ve konu orda kalir.

Ama icine atmak icin icini yemesi vs niye?
Bazen kendini de rahatlatmali insan.. varsayim bunlar diye gecmeli.. ortada belli bir durum yoksa dert de yok demektir diye hayatina devam edebilmeli bence

Üzücü de diyebiliriz tabiki.
Siz esinizi niye veya kimden kiskaniyorsunuz?

Bazen nedenleri vardir ama kadinlar hemcinslerine saldirir karsindaki erkek kisisinden sogumak yerine.
Mesela yukarda yazdigim örnekteki eski sevgililerden kiz kisinin bana arada laf soktuguna sahit oluyor beni neden sevmedigini veya tersledigini anlamiyordum.
Ortak arkadasimizin dügününe hazirlik yapiyorduk.
Senin dügününe kimse gelmez vs diye laflar sokardi.. sirf yeterince oynamadim diye :KK70:
Erkek sevgilisi de pirr pir etrafimda dönüyordu ilgisi belliydi ama ben anlamamazliktan gelip uzak duruyordum.
Sonra erkek kisisi ayrilinca bana anlatti seni kiskanirdi vs diye... kizin beni okadar yermesine karsilik yine biliyorum yani o hödük kizi cildirtmisti.
Ama hemcinslerimiz odak noktayi kaciriyor iste.

Güven veren bir iliskide kiskanclik olmamali bence.
Gereksiz cunki..
Ha arada birsey olur tatli bir kiskanclik konusu gecer ama bilirsiniz birsey yok ortada ve konu orda kalir.

Ama icine atmak icin icini yemesi vs niye?
Bazen kendini de rahatlatmali insan.. varsayim bunlar diye gecmeli.. ortada belli bir durum yoksa dert de yok demektir diye hayatina devam edebilmeli bence

Aslında ortada bısryde yok... Yanı bunu her seferinde yazıyorum onceki mesajları okumak sızın ıcın zor olacak bu neden ile tekrar belirteyim... Yanı bısey yok kafadan yazdığımda oluyor kucucuk bır konuyu daha onceki ılıskımde yasadığım kotu seyler ile ılıskilendırmeye baslıyorm mesela sonra zincirleme gelıyor hep bellı bısey yok yanı ortada olay yok.. Yanı biri ile konusma bakmak bile yok ama ben yazıyorum 😒

Sadece eş. Yoo arkadslarımda veya ailemde boyle bı konum asla olmadı.. Este ise yine soyleyecegim daha onceki este yasanan felaketler zinciri diyelim. Acısı bıraz 2.eşimden cıkıyor malesef.

İşin özeti bu aslında.

Eşimle tanışma sürecimizde, nişanlıyken hep buna dikkat ettim. Benim için bu konularda aynı hassasiyette olmamız önemliydi çünkü . Hiçbir kadınla muhattap olmaması değil de kadınlarla olan diyaloğunun nasıl olduğuna. İş arkadaşlarıyla görüştüm, eşli arkadaş buluşmalarına katıldım. Kendi arkadaşlarımla tanıştırdım, onlarla da görüştük. Benden bağımsiz ikili ilişkilerde nasıl olduğu önemliydi çünkü. Lafta atıp tutanlar, iş diyalog noktasına geldi mi hiçte öyle olmayabiliyor, bizzat çok şahit oldum buna. Eşinin yanında ayrı, dışarıda ayrı olanlar.

Bir insan rahatsız olduğu bir sohbeti çok rahat kaba olmadan da bitirebilir isterse. Eş zoruyla öyleymiş gibi olunca pek mümkün olmuyor bu.

Yalnız burda soyle bır durumda var.. Eşim kadınlardan cok cekınır nerde ne yapması gerektıgını de bılır fakat buna ragmen ben yine kıskancım ıste burda sıkıntı bende diyorum!

Aslında ortada bısryde yok... Yanı bunu her seferinde yazıyorum onceki mesajları okumak sızın ıcın zor olacak bu neden ile tekrar belirteyim... Yanı bısey yok kafadan yazdığımda oluyor kucucuk bır konuyu daha onceki ılıskımde yasadığım kotu seyler ile ılıskilendırmeye baslıyorm mesela sonra zincirleme gelıyor hep bellı bısey yok yanı ortada olay yok.. Yanı biri ile konusma bakmak bile yok ama ben yazıyorum 😒

Tamam ozaman bunlar sadece kendi varsayimlarim diye kendinizi telkin edin.
Hele ki hamilesiliniz suan. Kendinizin en iyi dostu olun öncelikle. Bosuna sinir sisteminizi alt üst etmeye gerek yok.

Virgül kadar kıskanmam çok severim sayarım. 5 yıllık evli toplamda 9 senelik hayatımda olan birini asla kıskanmadım kıskanmam. Çok mu güzelim hayır değilim. Sanırım karakter

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X