Kıskançlığı nasıl yenerim

Valla ben bu kadar kafasında kurup kıskananların kendisinin başka beğendiği kişileri görünce düşündüğü kişilerden yola çıkarak acaba partnerim de başkaları için böyle düşünüyor mudur dediğini düşünmeye başladım.
İlişkinin ilk zamanlarında olur demiş herkes ama arkadaşlarımızla bir yere gitsek de oluyor demiş. Arkadaşlarımız demiş yani daha ne olsun aitlik ekini kullanmış ondan da kıskanılmaz normalde.
Normal bir şey olsa gitmeyelim ben çok kıskanıyorum şöyle yapıyorlar falan der ama demek ki ortada bir şey yok. Arkadaşlarımız demiş daha ne desin. Kendi düşünce yapısından kaynaklanan sıkıntılar dışında

Evet aşktan ve yeni evlilikte çok normal demişler. 😬 Hiç bir ilişkimde böyle bir şey yaşamadim. Eşimi de bu şekilde kiskanmadim, yeni evliyken de böyle bir duruma gelmedim ben. Ortada bir şey yokken insan neyi kuracak anlamaya çaliştim soru sorarak ama kendi de bulamadi galiba ya da soylemek istemedi bu tarz dusunceleri varsa da. 🤔

Evet aşktan ve yeni evlilikte çok normal demişler. 😬 Hiç bir ilişkimde böyle bir şey yaşamadim. Eşimi de bu şekilde kiskanmadim, yeni evliyken de böyle bir duruma gelmedim ben. Ortada bir şey yokken insan neyi kuracak anlamaya çaliştim soru sorarak ama kendi de bulamadi galiba ya da soylemek istemedi bu tarz dusunceleri varsa da. 🤔
Öyle düşüncelerim yok
İnternette okuduklarim gördüklerim sekillendiriyo mesela sosyal medyada bı videonun ya da resmin altına gelen yoruma denk geliyorum bakıyorum profiline evli çoluk çocuğu olan belki torunu olan adamlar böyle biseyi gördüğünde zaten insanlara olan güvenin azaliyo böyle yapanların eşi eslerinin nasıl bı insan olduğunu bilmiyo haberleri yok bu durumda olmaktan korkuyorum şahit olduklarima denk gelmemiş olsam psikolojim daha iyi olabilirdi belki

İyi akşamlar arkadaşlar ben aşırı kıskancım eşimi uçan kuştan kıskanıyorum ve çok yorucu :KK43:( arkadaşlarımızla biyere gitsek bile kıskanıyorum her dakka aklımda olmayacak şeyler düşünüyorum nasıl bu durumdan kurtulurum yok mu bı yardımcı olabilecek kendimi kıskanmamak için zorluyorum hep :/
Uzman desteği almalısın bence aşırı kıskançlığın bilinç altındaki sebebi nedir aldatıldın daha önce

İyi akşamlar arkadaşlar ben aşırı kıskancım eşimi uçan kuştan kıskanıyorum ve çok yorucu :KK43:( arkadaşlarımızla biyere gitsek bile kıskanıyorum her dakka aklımda olmayacak şeyler düşünüyorum nasıl bu durumdan kurtulurum yok mu bı yardımcı olabilecek kendimi kıskanmamak için zorluyorum hep :/
Ne gerek var ne kadar sıkarsan o kadar kacar

Altında yatan nedeni bulup çözersen problem ortadan kalkacaktır

Videolardaki yorumlardan falan yola çıkıyormuş güya 😅 sosyal medya falan hep gerçek çünkü.
Hala aynı düşünüyorum eşinin iş arkadaşlarının eşinden falan kıskanıyormuş evlerden ırak.
Ben karşıdan teklif gelmedikçe eşimin iş arkadaşlarıyla veya eşleriyle hiç muhatap olmuyorum onun için.
Saçma şeyleri de duydum arada ne işim olur diyorum.
Mesela bekar bir kadın var kaza yapmış iş arkadaşı. Ehliyeti de yeni almıştı eşimi aramış. Hemen gitmiş oraya zaten sabah işe giderken işe yakın yerde olmuş foto çekmişler tutanağı tutmuş eşim. Kadın ağlıyormuş zaten korkmuş ilk olunca. Ben akşam anlatınca hiçbir şey düşünmedim. Hatta kadının annesi aradı sonra eşimi Allah razı olsun senden, sizden diye beni de katmış ben ne alaka dedim.
Bazen yan odadaki adamı da bir şey sormak için aramış karısı hemen işkillenmiş bir daha aramasın demiş, eşime sen söyle demiş. Aradığı şey de akşam en geç yedide iş ile alakalı şeyler.
Bazıları garip oluyor valla. Böyle mi koruyacak kendini?

Videolardaki yorumlardan falan yola çıkıyormuş güya 😅 sosyal medya falan hep gerçek çünkü.
Hala aynı düşünüyorum eşinin iş arkadaşlarının eşinden falan kıskanıyormuş evlerden ırak.
Ben karşıdan teklif gelmedikçe eşimin iş arkadaşlarıyla veya eşleriyle hiç muhatap olmuyorum onun için.
Saçma şeyleri de duydum arada ne işim olur diyorum.
Mesela bekar bir kadın var kaza yapmış iş arkadaşı. Ehliyeti de yeni almıştı eşimi aramış. Hemen gitmiş oraya zaten sabah işe giderken işe yakın yerde olmuş foto çekmişler tutanağı tutmuş eşim. Kadın ağlıyormuş zaten korkmuş ilk olunca. Ben akşam anlatınca hiçbir şey düşünmedim. Hatta kadının annesi aradı sonra eşimi Allah razı olsun senden, sizden diye beni de katmış ben ne alaka dedim.
Bazen yan odadaki adamı da bir şey sormak için aramış karısı hemen işkillenmiş bir daha aramasın demiş, eşime sen söyle demiş. Aradığı şey de akşam en geç yedide iş ile alakalı şeyler.
Bazıları garip oluyor valla. Böyle mi koruyacak kendini?
Arkadaşım ben de böyle olmak istemiyorum bi çözüm arıyorum gerekirse psikolaga giderim biraz yapıcı konuşsanız olmaz!

P Pamikprenses bence hmn bir uzman ile görüşmelisiniz herkesi potansiyel eş adayinin üstüne atlalayan sırtlan gibi görmeniz inanın normal değil, bu durum cevremdekiler içinde rahatsız edici eşiniz içinde ama en çok sizin için bu düşünceler ne kadar yorucudur sürekli kafada kurup buna inanmak sonrası eşinizle kavgalara dönüşecek,ben bu durumda iki seçenek sunuyorum birincisi ya sizin içiniz fesat yani siz herkesi size yaklaşıyor gibi hissediyorsunuz yada karşı koyamadiginiz bir ilginiz oluyor çevrenize karşı ,yada daha önce eşinizle bir güven problemi yaşamış asamamissiniz sizin için çok üzüldüm umarım asarsiniz

Öyle düşüncelerim yok
İnternette okuduklarim gördüklerim sekillendiriyo mesela sosyal medyada bı videonun ya da resmin altına gelen yoruma denk geliyorum bakıyorum profiline evli çoluk çocuğu olan belki torunu olan adamlar böyle biseyi gördüğünde zaten insanlara olan güvenin azaliyo böyle yapanların eşi eslerinin nasıl bı insan olduğunu bilmiyo haberleri yok bu durumda olmaktan korkuyorum şahit olduklarima denk gelmemiş olsam psikolojim daha iyi olabilirdi belki
Bu bende de var biraz. Sebebi de aldatılan kadınların bir kısmı kazığı hep yakınındakilerden yemiş ve çok yakınımda da evli olduğu halde erkek avcılığı yapan biri var. Evlenirsem o yılanla pek irtibat kurmam zaten. Bir de malum uzmanlar diyorlar ki eşinizle aranızdaki sorunlarınız için en yakınlarınızla bile dertleşmeyin. Sinsirellalar o açıklıktan yuvaya dalabilirlermiş.

İyice psikolojisini bozdum sanırım. Ben kaçtıım :KK55:

İlk mi?
İlk ise oyle oluyor..
Sonrasinda alisiyorsun..
Hani arabani yeni alirsin da surekli bir ses geldiginde cama kosup bakarsin ya..Su an o evredesin..
Bir sure sonra senin arabanin alarmi bile calsa,zaten benim degildir diyerek yerinden bile kalkmiyorsun ya..O da sonraki evre. :)

5 aylık evli olduğunuzu yazmışsınız o sıralarda bende öyleydim eve güzel biri gelse yakınım olsun uzağım olsun farketmez hep eşimi sakınırdım eşimin benden bir başkasını beğenmesinden çok korkardım aklım çıkıyordu ufacık bir hareketinde deliriyordum resmen aşırı yıpratıcı bir şey kıskançlık ilk 6 ay öyle geçti derken 2. Senemizdeyiz ve yok oldu kıskançlığım o kadar rahat ki kafam ne gereksizmiş meğer o hallerim amaan yapan bir yolunu bulur yapar gencim güzelim, benden güzeline baksa bile o kişi bakar mı acaba eşimde kıvanç tatlıtuğ değil sonuçta 😀

En azından bu durumun farkında olmanız ve bunu çözmek istemeniz bile bir başlangıç bende bir uzmandan destek almanızı tavsiye ederim

5 aylık evli olduğunuzu yazmışsınız o sıralarda bende öyleydim eve güzel biri gelse yakınım olsun uzağım olsun farketmez hep eşimi sakınırdım eşimin benden bir başkasını beğenmesinden çok korkardım aklım çıkıyordu ufacık bir hareketinde deliriyordum resmen aşırı yıpratıcı bir şey kıskançlık ilk 6 ay öyle geçti derken 2. Senemizdeyiz ve yok oldu kıskançlığım o kadar rahat ki kafam ne gereksizmiş meğer o hallerim amaan yapan bir yolunu bulur yapar gencim güzelim, benden güzeline baksa bile o kişi bakar mı acaba eşimde kıvanç tatlıtuğ değil sonuçta 😀
Tam hissettiklerimi dile getirmişsiniz kendimi tuhaf hissetmeye başlamıştım tek ben yasiyo olamam bu hisleri ama gereksiz olduğuna eminim olmasa ne güzel olurdu

İlk mi?
İlk ise oyle oluyor..
Sonrasinda alisiyorsun..
Hani arabani yeni alirsin da surekli bir ses geldiginde cama kosup bakarsin ya..Su an o evredesin..
Bir sure sonra senin arabanin alarmi bile calsa,zaten benim degildir diyerek yerinden bile kalkmiyorsun ya..O da sonraki evre. :)
İlk derken evlilik ise ilk 22 yaşındayım uzak sehirlerdeydik öncesinde pek sosyalleşme imkanımız olmadı evlendik yeni yeni birlikte biseyler yapıyoruz

Eskiden bende cok kiskanirdim hatta delirmek uzereydim kiskancliktan.şuan kiskanmaya ne vaktim ne halim var.o beni kiskaniyor ve bunu gizlemeyi basaramiyor artik.genelde evde oldugum zamanlar aklima boyle seyler geliyor.calisinca aklima gelmez kiskanclik falan

amaan tadını çıkar boşver ya, seneler geçtikçe adamı biriyle kucak kucağa görmedikçe kıskanmıyorsun bir şeyden. o kadar işim gücüm uğraşım var ki, aklıma bile gelmiyor adamı kıskanmak.

Back
X