kıskançlığım nedeniyle düğünüm tehlikede

parlayanay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
53
1
36
Ankara
kızlar yaklasık 6 aydır nişanlıyım.nişanlımla 1 saatlık ayrı şehirlerdeyiz..onu herseyden herkesten kıskanıyorum..en çok da çalıştıgı yerdeki bayanlardan..okadar cok kıskanıyorum ki artık hergün bunun yüzünden tartışır hale geldik..beni boğuyorsun sıkılıyorum yeter diye bağırıp duruyor telefonda..artık birşeyleri düzeltmek için bile uğraşmıyor...çok üstüne gittiğimin farkındayım ama kendime engel olamıyorum..halbuki bugüne kadar dikkat cekecek yanlıs bir davranısını da görmedim...kızlar eğer böyle giderse 3 ay sonra olacak düğünüm iptal olacak...hem kendimi hem onu mutsuz ediyorum...bunu nasıl düzelteceğim lütfen bi akıl verin...

abartma bu kadar derim:)))herkesin esi bayanlarin oldugu yerde calisio:))ilk zamanlar bende cok kiskaniodum ve buyuk tartismalar oluodu.baktim abartiorum gercekten dozunda kiskanmaya basladim ve evimizde huzur olmaya basladi.bence uzme onu lutfen.

kıskanç olarak, dört kez acı çekerim:
kıskanç olduğum için,
kıskançlığımdan dolayı kendimi suçladığım için,
kıskançlığımın ötekini incitmesinden korktuğum için,
bir bayağılığın beni tutsak etmesine boyun eğdiğim için: dışarıda bırakıldığım, saldırgan olduğum, deli olduğum ve sıradan olduğum için acı çekerim.

önleminizi alıp engellemediğiniz takdirde hayatınız allak bullak olur evlilikten,nişanlınızdan önce kendi ruh sağlığınız için bana göre en kısa zamanda psikologdan yardım almanızda fayda var

hımmm cok güzelmiş :)

aşırı kıskançlık kendine güvensizlikten gelir başka izahı yok, adamın etrafa bakası yoksa bile bakar, şahsen bende düşünürüm kendinde bi eksik kusur var ki millete bu kadar takıyo du bi alıcı gözüyle bakayım derim

rrahat olmaya çalış zaten yapacağı varsa şimdi yapsın evlendikten sonra yapmasından iyidir...kendine güvenmelisin bırak o seni kıskansın

kiskanclik iyi birsey degil,
sadece huzur bozuyor,
kiskanmak kiskanilmak guzel ama fazlasi bogar insani,
bak sende nisanlini boyle giderse kaybedeceginin farkindasin,
biraz rahat ol,kendine guven,,,

Bence rahat bırak.. 1 saat uzaklıkta olması bi şey ifade etmez. Yapacak olan insan aynı mahallede bile yapar, bunu aklının bir köşesine yaz bence Madem farkındasın, o zaman değiştrmeye çalış. Erkek kısmısı çok sıkmaya gelmez..

Canım sende farkındasın kıskanç olduğunun ve neleri kıskandığının,kendine çeki düzen verebilirsin.O gün kıskançlığını düşünmemeye programla kendini.Sonra ona güzel güzel şeyler söyle..Uygun olduğunuz,aranızın iyi olduğu bir andada seni şu şu kişilerden kıskanıyorum ve kaybetmekten korkuyorum de.Bunu anlayışla karşılayacak ve gerekirse seni o kişilerle tanıştıracaktır.Hele ki evlenme arifesindeyseniz bence bu kadar kıskançlığa gerek yok.Sen o insanla 3 ay sonra evlenecek misin evleneceksin,o adam o bayanlarla çalışıyor ama sonuçta iş o,seni sevmeseydi o bayanlarla olurdu ve seninle evlenmek istemezdi değil mi ama?Lütfen böyle şeyler düşünmeye odakla kendini ve karşı tarafı da bunaltıp kendinden uzaklaştırma.Umarım her şey hallolur..

çok tesekkür ederim cevaplarınız için..aslında çirkin kendine güvenmeyen bir kız değilim..ama tutamıyorum kendimi..artık telefonda bile buyüzden bana bağırmaya başladı..çok sıkıyorum farkındayım..ama bazı kendini bilmez basit kızlara güvenemiyorum.en çok da zararı kendime veriyorum..buyüzden psikologa gitmek garip geliyor..onu kendimden uzaklaştırdım sanırım

kıskanclık ölcüsünde oldugunda tadından yenmez ama ölçü kacınca tadı da kaçar
bende çok kıskancım ama çogu seyi içime atarım nişanlım beni özgüvensiz sanmasın diye
sadece yanlış yaparsan beni kaybeddersin der geri çekilirim

Sevdiğini elbette kıskanır insan ama dozu nedir bilir misin: Bunu her defasında karşındaki insana belli etmek.
Hele ki erkekler bundan çok sıkılırken...
Nişanlına bütün ilgini vereceğine ilgini dağıtmayı denesen?
Bu gibi hobiler uğraşlar yardımcı olabilir sana

siz zaten yaptığınızın yersiz olduğunun farkındasınız.Farkında olduğunuza göre kendinizi frenleyin olayı çözün.

Son düzenleme:
bence de en kısa sürede yardım alın,erkek kısmı çok sıkılmaya gelmez,kendinizden soğutmayın..

"Kıskançlık, sahiplenme hastalığının ölümcül sonucudur."
Bu cümleyi nerede okudum hatırlamıyorum. Kıskançlığı çok iyi tanımladığını düşünüyorum.
Sorunun sizden kaynaklandığının farkındasınız. Bu tamam. Bundan sonra nişanlınızla tamamen içinizi açarak konuşmanız gerekiyor.
Şöyle ki; Bu sorunun sizden kaynaklandığını, normal bir durum olmadığının farkında olduğunuzu, aşmaya çalıştığınızı ve kendisinden anlayış ve yardım beklediğinizi açık bir dille söyleyin.
Eminim sizi anlayacaktır, bu şekilde onu karşınıza alıp didişmektense, yan yana olmayı seçtiğinizi ifade etmiş olacaksınız.

Ayrıca basit ve kendini bilmez insanlar hayatın her alanında karşınıza çıkacaktır.
Ne onları düzeltebilirsiniz, ne de nişanlınızı bir faunus içinde yaşatabilirsiniz.
Diyelim ki nişanlınız o "basit" insanlarla diyalog içine girdi ve istenmeyen şeyler yaşandı,
bu yaşananı siz kıskanarak ve onu bu şekilde sıkarak engelleyemezsiniz.
bu şekilde hastalıklı kıskançlık durumları, karşı tarafı yanlışa doğru itici güç olur..
Nişanlınızdan ayrıldınız diyelim, başka birisi girdi hayatınıza.. Aynı sorunları yine yaşayacaksınız..
Yani siz sorununuzu halletmelisiniz önce. Gerekirse psikolojik yardım alarak.

eğer bu şekilde devam edersen evlenseniz bile mutlu olamazsınız.bu huyunu acilen bırak.bence bir uzmandan yardım alsan iyi olur.

Düzeltme yapmak istiyorum...
İlk cümlem: Sevdiğini elbette kıskanır insan ama dozu nedir bilir misin: Bunu her defasında karşındaki insana belli etmemek.
Şeklinde olacaktı :18:

fazla abartma canım. kötü bir niyet olsa iş yeri değil dışardan da olabilir

ben de mi sorun var acaba. eşimi çok seviyorum ama asla kıskanmam.bilirim karşı taraftan bir şey gelse bile o asla yüz vermez. fazla da bayan yok iş yerinde.olanları da hiç araştırmadım. tesadüfen görünce tanıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…