Kıskançlığın hangi seviyesi bu

kalokagathia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2025
21
11
1
35
Selam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.

Telde konuşunca eşim yine karışıyor her gün konuşmanın ne anlamı var ailenden kopamiyo musun çocuk değilsin artık diye kavga çıkariyor yoruldum artık gerçekten

Okurken içim daraldı. Bu arada kendisinin kendi ailesiyle ilişkisi nasıl merak ettim
Kendisinin ailesiyle ilişkisi eskiden bir tık iyiydi ama şimdi çok kötü. Genel olarak kopuk bağları o yüzden benim aile bağlarımi anlamıyor. Evlendikten sonra tamamen benimlesin artık yetiskinsin çocuk değilsin kopamiyorsun sen diyerek zorla uzaklaştırmaya çalışıyor

Güzel ablacım bu aile bağlarını anlamamanın ötesinde.Şöyle anlatmaya çalışayım,çok hoşuma giden bir söz var:"İnsanların sadece beğendiğiniz tercihlerine saygı duymak insanların tercihlerine saygı duymak değildir." Kendisi istiyorsa hiç görmesin,aramasın ailesini.Onun kararıdır.Ama size kendisi gibi davranmayı dikte edemez.Siz ailenizden hediye aldığınızda,aradığınızda "Çocuk musun sen?" diye kavga çıkaramaz.Böyle bir hakkı yok.Sizin eşinizle durumunuz saygı ve anlayış problemi.İki yıldır bu durumu böyle çekmek zorunda değilsiniz.Sizi manipüle etmesine izin vermeyin.Beş altı ayda bir gördüğünüz ailenizle her gün telefonda konuşmanız gayet normal.Beğenmiyorsa kapı orada.Güle güle.

Güzel ablacım bu aile bağlarını anlamamanın ötesinde.Şöyle anlatmaya çalışayım,çok hoşuma giden bir söz var:"İnsanların sadece beğendiğiniz tercihlerine saygı duymak insanların tercihlerine saygı duymak değildir." Kendisi istiyorsa hiç görmesin,aramasın ailesini.Onun kararıdır.Ama size kendisi gibi davranmayı dikte edemez.Siz ailenizden hediye aldığınızda,aradığınızda "Çocuk musun sen?" diye kavga çıkaramaz.Böyle bir hakkı yok.Sizin eşinizle durumunuz saygı ve anlayış problemi.İki yıldır bu durumu böyle çekmek zorunda değilsiniz.Sizi manipüle etmesine izin vermeyin.Beş altı ayda bir gördüğünüz ailenizle her gün telefonda konuşmanız gayet normal.Beğenmiyorsa kapı orada.Güle güle.
Evet kesinlikle haklısın. Bu yaptığı sınırlarıma, aileme karşı yaptığı saygısızlık tamamen. Çok defa konuştum, sınırını asmamasi için birkaç kez aştığımızı düşünerek ama kendisi durup dururken "sen beni asla onları sevdiğin gibi sevmedin,değer vermedin" diyerek beni haksız çıkartmak için uğraşıyor. Bir yılın 7-8 ayı onun yanında, tamamen zamanımi ona vererek geçiyor ama yetemiyorum...Boşanmayı düşünüyorum maalesef artık. Çok güzel yazmışsiniz teşekkür ederim...

Selam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.

Telde konuşunca eşim yine karışıyor her gün konuşmanın ne anlamı var ailenden kopamiyo musun çocuk değilsin artık diye kavga çıkariyor yoruldum artık gerçekten
Eşin ne gereksiz tavırlar sergiliyor ya konuşucaksın tabiki de zoruna mı gitmiş

Çocuk yoktur inşallah ..

Ya evlendikten sora sadece birinin eşi olmayı bekleyenleri anlayamıyorum. Ne yani evlendik diye artık evlat, kardeş olmayacak mıyız?

Eşin ne gereksiz tavırlar sergiliyor ya konuşucaksın tabiki de zoruna mı gitmiş
Neden bilmiyorum. Kendini surekli ben ona değer vermiyorum gibi görüyor ama hep onunlayim zaten. Biraz ailemle vakit geçirmenin, aramanın ne gibi kötülüğü olabilir. Bir yemek pişiriyorum aynı yemeği onlara da yapmak istiyorum tatsinlar diye. "Ben özel değilim herkese aynısını yapıyorsun" diyor. Yemek bu sonuçta...

Ya evlendikten sora sadece birinin eşi olmayı bekleyenleri anlayamıyorum. Ne yani evlendik diye artık evlat, kardeş olmayacak mıyız?
Evet sonuçta benim ailem onlar. Bir de bagimiz iyiyse ben onları nasıl bir anda evlendim diye sileyim? Bu kadar vefasız nasıl olabilirim bana destek olmuş bir yanım olan insanlara. Eş ayrı, kendi ailen ayrı. Nefret duyuyor ve kin tutuyor ailem hiçbir şey yapmadığı halde ona sırf konuşuyorum onlarla diye...

Biraz da olsa kendime benzettim eşinizi. Ancak ayrıntılar var elbette.
İlk evlendiğimizde her gün ailesiyle konuşurdu ve yaklaşık 1 saat sürerdi. Ben saat 5'Te kalktığım için 9-10 yatma saatimdi. Eşim zaten geliyor 7'de. Bir saat konuşuyor ve neredeyse hiç konuşamıyoruz eşimle. O kadar önemliyse evlenmeseydi kafasındaydım, şimdi istediği kadar konuşabilir umrumda değil. Yani erken kalkmasam da her gün o kadar uzun konuşmak ne mana bilemem, ailesinden en uzakta olan benim ben her gün konuşmam. Kayınvalidem de sevgililer gününde bile arardı bizi, çok çocukça gelirdi artık aramıyor neyse ki ama hediye gönderildi diye çıldırmak da saçmaymış. Siz ne yapacaksınız geri mi yollamalısınız?

Neden bilmiyorum. Kendini surekli ben ona değer vermiyorum gibi görüyor ama hep onunlayim zaten. Biraz ailemle vakit geçirmenin, aramanın ne gibi kötülüğü olabilir. Bir yemek pişiriyorum aynı yemeği onlara da yapmak istiyorum tatsinlar diye. "Ben özel değilim herkese aynısını yapıyorsun" diyor. Yemek bu sonuçta...
Belli bir yaştan sonra bu adamlara bişey oluyor menopoza mı girdi acaba

Hanzo seviyesi.

Yok artık ne değişik insanlar var. Eşinizin ki kıskançlık değil başka bir seviye aşağılık kompleksi mi var kendini neden değersiz görüyor ?

Biraz da olsa kendime benzettim eşinizi. Ancak ayrıntılar var elbette.
İlk evlendiğimizde her gün ailesiyle konuşurdu ve yaklaşık 1 saat sürerdi. Ben saat 5'Te kalktığım için 9-10 yatma saatimdi. Eşim zaten geliyor 7'de. Bir saat konuşuyor ve neredeyse hiç konuşamıyoruz eşimle. O kadar önemliyse evlenmeseydi kafasındaydım, şimdi istediği kadar konuşabilir umrumda değil. Yani erken kalkmasam da her gün o kadar uzun konuşmak ne mana bilemem, ailesinden en uzakta olan benim ben her gün konuşmam. Kayınvalidem de sevgililer gününde bile arardı bizi, çok çocukça gelirdi artık aramıyor neyse ki ama hediye gönderildi diye çıldırmak da saçmaymış. Siz ne yapacaksınız geri mi yollamalısınız?
Şimdi şöyle anlatayım. Genellikle eşimle olan zamanımızdan gitmesin diye ben zaten eşim yokken konuşuyorum genelde ailemle. Eşimleyken genellikle zaten tüm ilgimi, zamanımi ona veriyorum. Misafir olarak da gelen giden olmaz bize. Aile dedigim iki üç kişilik, annem babam yok öldüler. Sadece kardeşlerim var. Bu yüzden kardeşlerimle geçmişten bahsediyoruz çokca onlar da rahatlıyor dertlesiyoruz. Hediye içinse çok küçük birseydi zaten eşime ve bana yollamislar ama eşim sinirlendi. Sen hala yetişkin olamamissin kop ailenden senin ailen benim yılda bir görüş gibi şeyler söylüyor ki bu üzücü...Hediyeyi yollarsam çok üzücü olur o yüzden köşede duruyor...

Back
X