Kıskançlık

Fatma65

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
2
-3
1
36
Merhabalar hanimlar ozellikle uye oldum buraya belki bana kizacaksiniz ama bu konu yillardir beni dert sahibi yapti ben 10 yillik evliyim esimle hic bir sorunum yok hic bir anlamda ama onun akrabalarindan ozellikle teyze kizlarindan cok kiskaniyorum kizlarin hicbir yanlisi yok esiminde yok onlara karşı ama ben yokken teyzesinde gidip kalmasina tahammul edemiyorum ve bu konu hic bir problem yokken evliligimde bizi her dafesinda kavga edecek duruma getiriyo sinirden herseye catiyorum yardim edin sizce abartiyomuyum ne yapmaliyim bu arada bu konuyu kiskandigim kisilerde hissediyo ayni yaslarda oldugumiz icin bu yuzden soguk davraniyorum onlarada

Neden kıskanıyorsun belli bir sebebi var mı?
Özgüven kaybı mı var?
Eşinize mi güvenmiyorsunuz?
Onlar kuzen bence abartılı ve sağlıksız tepkiler bunlar.

Neden kıskanıyorsun belli bir sebebi var mı?
Özgüven kaybı mı var?
Eşinize mi güvenmiyorsunuz?
Onlar kuzen bence abartılı ve sağlıksız tepkiler bunlar.
Neden guvenmedigim konusu su aslinda ben anne ve babasi ayri bir bayanım cok küçükken ayrildilar ben esimi o kadar cok seviyorumki benden baska biri yani yasit biri kuzen yigen kim olursa dokunmasina dahi tahammul edemiyorum ama ben eşimin beni nasil sevdigini biliyorum biz cok seylerden gectik beraber o bana cok soyledi onlar benim kardesim ben onlarin abileriyim diye yeri geldi insan gibi anlatti yeri geldi kavga ettik bu konuda ama yinede her defasinda senede bir gorusmemize ragmen onlarla tahammul edemiyorum ben

Siz yokken gidip kalmasin esiniz de?? Yani kiskancligin asirisi hastalik gibi kontrol altinda tutulmali gerekirse tedavi edilmeli. Ben de cok kiskanctim bi donem. Ama yani kocaman adam da ne diye teyzesine gidip kaliyo ki mantiksiz geldi bana

Evet abartıyorsunuz. Peki bu kıskançlığınız çevreniz tarafından biliniyor mu?

Anlıyorum ama yaşadığınız durum sağlıklı değil.
Bu durumun anne babanızın ayrıldığından kaynaklandığını düşünüyorsanız bence yardım almanız iyi olabilir.
Çünkü tahammül edemeyecek bir durum yok burada.
Ki kavga ederek ilişkinize zarar veriyorsunuz

Bende eşimi yengesinden kıskanıyorum kıskanmakta degilde aslında bizi yengesi tanıştırdı evlenmemize o vesile oldu sonra gel görelimki ben eşimi maddi konuda kullandındıklarını farkettim .ve eşimin sosyal medya şifreleri yengesiyle kendinin dogum tarihlerinin son iki harfi ben bunun farkına vardım ve delirdim resmen ne alaka bilmem ne diye büyük kavga ettim öncesinde yeni evlendigimiz aylarda tlfn aramaları na baktım her saat başı yengesini aramış bu .her sordgmda o benim ablam bilmem ne ama benim mantıgım hala almaz şifresi neden ikisinin dogum tarihleri sizce bu mantıklımı yani .bide afedersin osuramasalar eşimi arar direk bu kadın eski iş yeri arkadasımdı yengesi ozmanlar cok severdim şimdi nefret ediyrm

Aşırı kıskançlığı iyileştirilmesi gereken bir hastalık olarak düşünün.
Hem sizin için hem eşiniz için yorucudur bu düşünceler.
Düşünme şeklinizi değiştirin...

Sağlıksız bir düşünce biçimi, değiştirmelisin.
Sana zararı olur, evliliğine olur.
Kuzenlere hiç bir şey olmaz.

Sağlıksız boyutta bir kıskanma.
Ve sağlıksız bir yatıya kalma biçimi.
Niye kalıyoki orda?

Siz kuzenlerinize potansiyel partner gözüyle bakıyor olabilirsiniz ama herkesin zihniyeti böyle sapkın değil. Biz de kuzenlerimle kardeş gibiyiz. Ama anlamadığım kısım eşiniz teyzesinde ne diye kalıyor? Ben de eşim de hiç kalmayız, o yüzden garip geldi.

Doğum tarihleri ve son iki harfi mi yoksa doğum tarihlerinin son iki harfi mi
Bide dikkatimi bişey daha çekti ben whatsaptan durum paylaştım sadece yengesine görünür yaptım .Allah herkesin yuvasını kötü kadınlardan korusun dye .kendisi hemen üzerine alınmış .tahmin etmiş Yani kendisine yazdgmı beni engellemiş o gündem beri konşmuyorm kendyle ve ben buna sen neden kendi üstüne alındım dedigimde ise hiç bişe diyemedi

ama olmaz,
insanlara dayatma yapamazsiniz,
siz kendi gorusunuzdeki kisi ile evlenmelisiniz,
sadece sevginin yetmedigi durumlar bu konular iste.

Kimi kulturlerde kuzen kardes gibi algilanir, kimi kulturde ise direk en potansiyel es adayidir.
Sizin ailenizde boyle ise ne siz esinizi anlarsiniz, ne de o sizi.

Tartisip durursunuz her seferinde.

ben ornegin bir baskasinin evinde cok gerekmedikce yatili kalmam, esim de kalmaz.
Bazi insanlar degil akrabalarinin kisa sureli tanistiklari arkadaslarinin evinde bile cok rahat kalirlar.
Ne ben dogruyum onlar yanlis diyebilirim, ne de tam tersi.
Ama esimle ortak anlayista olmasak tartis dur, sonuc ne, yok...

Uzuldum ikiniz adina da,
10 yillik evlilik, az da degil ki.
En iyisi evlilik danismani ile cozmeye calisin probleminizi.

Yenvesinin dogum tarihi olduguna emin misiniz? Belki o tarihte dogan bi eski sevgilisi falan. Yani soyledi mi direkt yengemin dogum tarihiyle benim dogum tarihim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…