• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıskançlık...

siz kadin olmanin ne demek oldugunu cok yanlis anlamissiniz. kadin gucsuz korunmaya muhtac yonlendirilmesi gereken bir sey degildir.
bazı konularda bu şekilde olmak zorunda buda hayatın bir gerçeği sokağa tek başınıza gecenn bir saati çıkın başınıza neler gelir (bu ülke polise sığınan bir kadının polis tarafından tacize uğradığı bir ülke belki izlemişsinzdr haberlerde) demekki bazen eşinize muhtaç olabiliyormuşz ama eşinz olsa yanınzda herşey farklı olur onun gbi bişey bazışeyler işinize gelince erkeğin ardında durmayı biliyorsanız kadın olmaının yerinide bilmek lazım ben erkek egemenliğini savunan bir insan değilim aama ben eşime bazı konuarda karışıyorsam oda aban karışır diğer türlüsü bencillik olur zaten

hah bak ne güzel demişsiniz.. "yabancı gibi".. onların hayatlarını biliyor musunuz? izlediğiniz filmleri demiyorum gerçekten biliyor musunuz? onlar birbirlerine saygı duyuyorlar.. dikkatli okursanız "kocam beni aldattı" diyenler başlarda hep kıskanıyordu, yollamıyordu diyenler, bak arkadaşlar buraya bile yazmış gördüklerini.. keşke hiçbir şey bilmediğiniz halde şiddetle eleştirdiğiniz yabancılar kadar medeni olabilesek sevgili Tweety..
Yabancı derken iki yabancı gibi demek istedi bence teomanın şarkısındaki gibi ikii yabancııı...

hah bak ne güzel demişsiniz.. "yabancı gibi".. onların hayatlarını biliyor musunuz? izlediğiniz filmleri demiyorum gerçekten biliyor musunuz? onlar birbirlerine saygı duyuyorlar.. dikkatli okursanız "kocam beni aldattı" diyenler başlarda hep kıskanıyordu, yollamıyordu diyenler, bak arkadaşlar buraya bile yazmış gördüklerini.. keşke hiçbir şey bilmediğiniz halde şiddetle eleştirdiğiniz yabancılar kadar medeni olabilesek sevgili Tweety..
ben öyle yabancı dememeiştim ayrı iki insan gibi demiştim ama sen öyle anladıysan yabancılar mı oh negüzel hayat yaşıyorlar dimi kimin eli kimin cebinde bellideğil kadın tek başına tatil yapar erkek de öyle gittikleri tatil bölgesinde birileriyle yakınlaşırlar vs bu tarz şeylerden mi bahsediyorsunz 4 tane yabancı tanıdığım var 2 si amcamın hanımları 1 si eltim diğeride eski komşumuz domuz gibi hiç kıskanmıyorlardı hepside boşandı

evet herkes kendi seçimlerini yaşar ama hiçbirşey güllükgülistanlık olmuyor hayatta

her konuda dinlemek zorunda değil ama %90 dinliyor herkesin bir huyu vardır adam kıskanç bende kıskancım oyzdenproblem yok
sadece oturduğum bölge bunu gerektiriyor bende sıkılıyorum haliyle budurumdan eşimden şikayetçi değilim

ayrıca demekki sizde eşinizin düşüncelerini önemsemiyorsunuz benm eşim giyme derse giymem oda beni dinler çoğu konuda neden kendimi kandırayayım ya evde ben bu kıskançlık konuusu dışında şu olacak dediysem o olmak zorunda adam giyimimde kuşammımda bana söz geçiremiyorsa yorum bile yapamıyorsa ben ona koca demem

böyle düşünen birine artık diyecek kelimem yok.söz geçirmek ne demek. kadın bir birey. nerde nasıl giyeceğini bilen bir insan.. kadın buna kararlıysa ve kocada peki diyorsa koca olmuyor mu şimdi. :KK14:
off ne diyeyim artık

Merhaba konu açsam mı açmasam mı diye çok tereddüt ettim ama artık nefes alamadığımı hissediyorum. 9 aylık evliyim ilk görüşte aşkla 6 aylık bi süreçten sonra evlendik çok da mutluyum eşimle hep şükrettim ama eşim çok kıskanç. Ben çok rahat bi ailede yetiştim hiçbişey için izin almadım 5 yıllık bi iş hayatım vardı.şimdi hamileyim ve işim çok yorucu olduğu için istifa ettim keşke doğuma kadar çalışsaydım en azından çalışırken dışarı çıkabiliyodum. Evde geçirdiğim ilk günler ev işleriyle falan oyalanıyodum ama şimdi patlamak üzereyim eşim hiçbirşeye izin vermiyo ekmek almaya giderken bile izin alıyorum zaten bi bakkala bi de anneme gitmeye iznim var. Annem ayrı bi dert tam bir gelenekçi hiç sevmedi beni hiç anlaşamıyoruz oldum olası.bunları anlatsam ne işin var otur evinde kocanın sözünden çıkma der bi de üstüne sürekli arayıp kontrol eder vazife edinir kendine. Biliyorum suç benim tanıştığımız günden beri eşimi ben alıştırdım böyle ama geri dönüşü yok mu bunun hergün ağlıyorum çok mutsuzum ama ayrılmayı da düşünemem onu çok seviyorum nolur bi akıl verin
canım evlılıgın ılk baslarında guven problemını aşana kadar boyle gıder
sonra aramaz oyle denetlemez yanı
ama karsılıklı konusun sorunun neyse

yabancılar mı oh negüzel hayat yaşıyorlar dimi kimin eli kimin cebinde bellideğil kadın tek başına tatil yapar erkek de öyle gittikleri tatil bölgesinde birileriyle yakınlaşırlar vs bu tarz şeylerden mi bahsediyorsunz 4 tane yabancı tanıdığım var 2 si amcamın hanımları 1 si eltim diğeride eski komşumuz domuz gibi hiç kıskanmıyorlardı hepside boşandı

demek ki sizin yabancılarda bir gariplik var, çünkü benim tanıdığım yüzlerce yabancı son derece namuslu, eşlerine ihanet etmeden, dövmeden, köle muamelesi yapmadan ya da efendileri gibi davranmadan mükemmel bir şekilde paylaşıyorlar hayatı.. sevgili Tweety zaten şu an da başkasını eleştirecek durumda olduğunu da düşünmüyorum çünkü yarın çocuğun olduğunda tek başına doktora bile götüremeyeceksin.. Ne diyeyim allah yardımcın olsun..

Burdaki yorumlardan şunu anlıyorum insanımızın idrak etme duygusu gelişmemiş malesef. Ben başta diyorum ki çok seviyorum biliyorum hatamı ben alıştırdım ama ayrılmadan bu işin bi yolu yok mu demişim gelen ayrıl giden ayrıl. Arkadaş ne çok boşanma meraklısı varmış yapıcı yorumlara çoook teşkler ama şu boşanma şakşakçıları bi uzak durun şurdan da derdimizi mantıklı bi şekilde nasıl hallederiz konuşmamıza devam edelim yorum kalabalığı yapmayın rica ederim
alışmışlar canım olmazsa yenisini buluruz aile kültürünü kavrayamamış bir millet olup çıkmışız ne yazık oyüzden her 3 evlilikten 1 si boşanmayla sonuçlanıyor çok yazık ben hayatımda herşeyi kendim karar alırımben nedersem o olur özügürm diyen kişler neden evlilik yapıyorlar bilmiyorum

bu arada konu sahibi, sana boşan demediler, boşanmakla tehdit et dediler..

Bosan diyen kim?

Her yorumu okudum ama.böyle bir yoruma rastlamadim?
boşan dmeeye ne gerk varki açık açık onun için yorum yazılıyor buşekildehayat olmaz kadın demek bu değil eşinizi hayatını karıştırmayın napalım adamalrı boşayalımmı
bunları dinlersek evin yolunu şaşırırız kavgalar başlar veeeeeeeeeeeeeeeeee mutlu son boşandık yazınca dostça buradan sevinerek yorumlar yazarsızn değilmi

hiçkimsye cevap yazmıyorum açıklama yapmak zorunda değilim polemik yapmk için konuyu sokak kavgasına döndürmeye çalışanlara uymayacağım neyazarsanız yazın eşine saygı duymayıp koca yerine koymayan kadınlar çok fazla malesef
sevip sevildiğimi kimsye ispatlamak zorunda değilim olduğum ortamdan dolayı canım sıklıyor sadece hepsi bu eşim kıskanç evet ama olduğumz ortam bunu gerektiriyor benm eşim herkonuda mükemmel bir koca bana tek kusuru bu olsun razıyım burada millletle kavgaetmeye çalışanlar evinde çok mutsuz olan kadınlardır bunuda belirtmek istedim allah eşlerinize yarıdm etsin karısını kıskanıp söz geçirmeyen erkeğe erkek mi derim ben yaa yazık adamlara

1 kadın söz geçirilmesi gereken bir canlı değildir.
erkek kadına söz geçirmek hakkına sahip değildir.çünkü,kadın ve erkek eşittir.
2. .burada düşüncelerini yazan kadınların hepsi mutsuzdur demek ,yanılgıların ve yanlış genellemenin hat safhasıdır.
3.o adamlar kişilikli kadınlarla evli oldukları için son derece mutluudur. o yüzden yazık diyerek üzülmemenizi öneririm onlara

Burdaki yorumlardan şunu anlıyorum insanımızın idrak etme duygusu gelişmemiş malesef. Ben başta diyorum ki çok seviyorum biliyorum hatamı ben alıştırdım ama ayrılmadan bu işin bi yolu yok mu demişim gelen ayrıl giden ayrıl. Arkadaş ne çok boşanma meraklısı varmış yapıcı yorumlara çoook teşkler ama şu boşanma şakşakçıları bi uzak durun şurdan da derdimizi mantıklı bi şekilde nasıl hallederiz konuşmamıza devam edelim yorum kalabalığı yapmayın rica ederim

Açıkçası ben sizin için çok üzüldüm. Konuyu başından beri takip ediyorum. O kadar sayfada ayrıl bu adamdan boşan bu adamdan diye kim dedi acaba? Ben bir tane bile örnek hatırlamıyorum. Emin olmak için konunuzda arattım ama geçmiyor bu kelimeler. Ya da en azından boşan diyen şakşakçılar kalabalık yapmasın diyecek kadar insan olsaydı ayrıl diyen birini olsun hatırlardım sanırım.
Burdaki insanların ortak düşüncesi yaşadıklarınızın normal olmadığı yönünde. Ve daha iyisini hakettiğiniz yönünde. Bunu da siz hakaret olarak algılıyorsanız bravo. Bazı insanlar cidden seçimlerini yaşıyor. Ama sorun ne biliyor musunuz? Çocuğunuz bu yaşamı seçmedi. Siz bu yaşamı ona dayatıyorsunuz. Konunuzu açarken her gün ağlıyorum yazdığınız yaşamı. Daha anne karnındayken stresini hissetmeye başladığı yaşamı.

Merhaba konu açsam mı açmasam mı diye çok tereddüt ettim ama artık nefes alamadığımı hissediyorum. 9 aylık evliyim ilk görüşte aşkla 6 aylık bi süreçten sonra evlendik çok da mutluyum eşimle hep şükrettim ama eşim çok kıskanç. Ben çok rahat bi ailede yetiştim hiçbişey için izin almadım 5 yıllık bi iş hayatım vardı.şimdi hamileyim ve işim çok yorucu olduğu için istifa ettim keşke doğuma kadar çalışsaydım en azından çalışırken dışarı çıkabiliyodum. Evde geçirdiğim ilk günler ev işleriyle falan oyalanıyodum ama şimdi patlamak üzereyim eşim hiçbirşeye izin vermiyo ekmek almaya giderken bile izin alıyorum zaten bi bakkala bi de anneme gitmeye iznim var. Annem ayrı bi dert tam bir gelenekçi hiç sevmedi beni hiç anlaşamıyoruz oldum olası.bunları anlatsam ne işin var otur evinde kocanın sözünden çıkma der bi de üstüne sürekli arayıp kontrol eder vazife edinir kendine. Biliyorum suç benim tanıştığımız günden beri eşimi ben alıştırdım böyle ama geri dönüşü yok mu bunun hergün ağlıyorum çok mutsuzum ama ayrılmayı da düşünemem onu çok seviyorum nolur bi akıl verin
canım yapcak bısey yok can cıkar huy cıkmaz benım esımde bole malesef nefes aldırmıyor napım 3 yıl oldu alıstım mecbur ama cocuk olunca hava alsın gunes gorsun cocuk dıye ıkna eder cıkarsın ben 3 yıldır tek basıma bakkala 1 kere gıttım yapcak bısey yok :(

bu arada konu sahibi, sana boşan demediler, boşanmakla tehdit et dediler..
Siz iyimisiniz ya? Bunu söyleyenler kendi sorunlarını böyle mi hallediyolar yazık valla. Sonra adamın bi istediği olmayınca o da boşanmakla tehtid edecek naptınız kardeş ağzım açık kaldı valla

Siz iyimisiniz ya? Bunu söyleyenler kendi sorunlarını böyle mi hallediyolar yazık valla. Sonra adamın bi istediği olmayınca o da boşanmakla tehtid edecek naptınız kardeş ağzım açık kaldı valla
yahu arkadaşım sen boşan diyorlar demedin mi? ben de boşan demiyorlar tehdit et diyorlar dedim.. ister et ister etme, ne dediklerini yazdım..

alışmışlar canım olmazsa yenisini buluruz aile kültürünü kavrayamamış bir millet olup çıkmışız ne yazık oyüzden her 3 evlilikten 1 si boşanmayla sonuçlanıyor çok yazık ben hayatımda herşeyi kendim karar alırımben nedersem o olur özügürm diyen kişler neden evlilik yapıyorlar bilmiyorum

Arkadaşım gerçekten abartıyorsun. Misal aileme giderken biletimi alırım eşime de giderim derim yeter örneği bana çok aykırı gelir. Ama olması gereken de sizin bakkala bile gidemediğiniz hayat değil. Böyle bir hayatı yaşayıp sonra da insanları eleştirmeniz anlamsız. Gece 12den sonra dışarı yalnız çıkamamakla bakkala bile gidememek bir mi?

Biliyorum hata bende böyle alıştırmamalıydım ama bu kadar vahim bi durumda olduğumu yeni farkettim.bebek konusunda asla pişman değilim o benim herşeyim. Şimdi napmalıyım onu danşmak istedim sert konuştum olmadı güzel güzel söyledm olmadı izinsiz gitsem güveni sarsılacak onarılmaz hatalar yapmak da istemiyorum bilinçli hareket etmeliyim

Güveni mi sarsılacak?
Yok o sana güveniyordur da çevreye güvenmiyordur. Klasik ve klişe düşüncedir bu.

Allah aşkına kocalarınızın hastalıklı özgüvenlerini 'gözünden sakınıyor' diye normalleştirmeyin. Bir de bunu eğitimli bir bayan yazıyor pes.

Bu mantığa göre eşim beni bunaltmadığı için gözünden sakınmayıp geberip gidiyim diye bakıyor öyle mi?
İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapamaz.

Bu kıskançlık konularında hep aklıma gelir evlenmeden önce yan apartmanımızda bir Betül abla vardı. Kocası aşırı kıskanç, kadın camdan bakma dışında aktivitesi yok. İki tane de oğlu vardı(bebek olunca düzelir diyenler için detay veriyorum).
Garibim o çocuklar dört duvarın içinde ve sadece balkondan bakarak büyüyorlardı. Şimdi yoklar taşındılar. Kim bilir Betül abla nerede esaretine devam ediyor? O da normal gören kadınlardan biriydi işte.

Back
X