• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıskançlık...

Kıskançlık vardır kıskançlık vardır.. Sizin eşinizdeki kıskançlık artık Saplantılı bir ruh haline dönüşmüş Hastalık haline gelmiş
Ama hata kimde ? malesef sizde. ona bu tavizi dedikleri gibi siz vermişsiniz
o nedenle hiç birşey hemen birden düzelmez
Ağlayarak kendinizi yıpratarak ta düzelmez zaman lazım bu nasıl zamanla oldusa
Düzelmeside baya bir zaman alacak ve bence cok zor olur
Benim erkek arkadaşım da böyleydi çok kıskançtı bakkala bile giderken haber verirdim.. !
patlamştm artık ama zmanla düzelttim çabaladım değiştirdim cok ugraştım ama
Şimdi artık öyle değil eğer düzelmese idi öyle biri ile hayatmı geçiremezdim
Çünkü bende serbest bir aile ortamında büyüdüm
ilk başlarda beni kıskanıyor diye hoşuma gitti sonra ne büyük bir hata yaptımı anladım
Canım herşey senin elinde bunu düzeltmek senin elinde
Ama bütün ugraşlarnda çözümsüz kalabilir
Eğer eşin bu konularda çok katı ise
bütün hata senin çünkü
Küs kalmayı da bilecen sert olmayıda
fayda etmesse tatlı dilli olmayı aklını çelmeyide
Allah Yardımcın Olsun :KK43:

Aslında hiç böyle biri değil ablası çalışmıyo evhanımı diye demediğni bırakmıyo. Akşamları yürüyüşe çıkıyoruz ama çok yorgun oluyo tabi yarım saat yürüyüp geliyoruz gündüz de çık yürüyüş yap (sitede yürüyüş yolu var)bazen diyo ama ben sıkılıyorum tek başıma buraları hiç bilmiyorum benim yetiştiğim yere çok uzak ve vasıta da yok. Dediğiniz gibi artık bu konuyu ciddi biçimde konuşmalıyım sanırım umarım beni bu sefer anlar

Yoruluyor demeyin sabahtan aksama sizi oturtuyorsa evde aksam gezdirmeyi bilecek yorulsun soylensin biksin ki degissin bir şeyler..

Kendi gezip Tozan biri mi ? Yoksa evden ise , isten eve mi?

Merhaba konu açsam mı açmasam mı diye çok tereddüt ettim ama artık nefes alamadığımı hissediyorum. 9 aylık evliyim ilk görüşte aşkla 6 aylık bi süreçten sonra evlendik çok da mutluyum eşimle hep şükrettim ama eşim çok kıskanç. Ben çok rahat bi ailede yetiştim hiçbişey için izin almadım 5 yıllık bi iş hayatım vardı.şimdi hamileyim ve işim çok yorucu olduğu için istifa ettim keşke doğuma kadar çalışsaydım en azından çalışırken dışarı çıkabiliyodum. Evde geçirdiğim ilk günler ev işleriyle falan oyalanıyodum ama şimdi patlamak üzereyim eşim hiçbirşeye izin vermiyo ekmek almaya giderken bile izin alıyorum zaten bi bakkala bi de anneme gitmeye iznim var. Annem ayrı bi dert tam bir gelenekçi hiç sevmedi beni hiç anlaşamıyoruz oldum olası.bunları anlatsam ne işin var otur evinde kocanın sözünden çıkma der bi de üstüne sürekli arayıp kontrol eder vazife edinir kendine. Biliyorum suç benim tanıştığımız günden beri eşimi ben alıştırdım böyle ama geri dönüşü yok mu bunun hergün ağlıyorum çok mutsuzum ama ayrılmayı da düşünemem onu çok seviyorum nolur bi akıl verin
köleliği bile biile kabul edip dert yanmak olmuyor işte. başında hayır demek gerekiyordu. ama hala geç değil. konuşma vakti gelmiş. siz bir bireysiniz. insan. dışarı çıkmanız nasıl yasaklanır. bu nedem ya. sene 2014 ve ekmek almaya giderkebn bile izin alan okumuş bir kadın. hoşmu görüntü. değil

benim eşimde böyleydi zamanla geçiyo bu haller ben nereye çıksam haber veririm oda bende alışkanlık oldu haber vermediğim için kavga etmişliğimiz çok ama onunda yapacağı işi bildiğim halde zamanını haber vermemesi sinirimi bozar o yüzden çıktığımda haber veriyorum
haber vermek ayrı ,,izin almak ayrı. ama bakkala ekmek almaya giderkende haber verilmez artık

Ya bakın ben gerçekten anlamıyorum sınkıntı ne? Siz bu adamın cidden sizi gözünden sakındığı için mi evden çıkarmadığını sanıyorsunuz? Ya da başınıza bir şey gelmesinden endişe ettiği için mi?
Lisans mezunu bir insanın ufkunun bundan daha açık olmasını beklerdim. Bu şartlarda bir çocuk yapma cesaretiniz ise bambaşka. Kızınız mı olacak peki? Onu da okula göndermezsiniz olur biter. Siz evde eğitimini verirsiniz artık. Onun da başına bir şey gelmesinden çok endişelenir babası, gözünden sakınır.
Bakın insanlar kişisel tercihleri ve inançları doğultusunda bazı yaşamları tercih edebilir. Ben buna saygı duyarım. Ama ay beni çok seviyo, ay beni kıskanıyo değil bunun adı. Önce bir adını koyun. Sonra da ne kadar kabullebileceğinizi düşünün.
cok güzel cevap :KK9: bunun :KK9:adı "sevgi " değil..aksine bu tür abartanların içinin fitne olduğunu düşünmüşümdür hep..

Yoruluyor demeyin sabahtan aksama sizi oturtuyorsa evde aksam gezdirmeyi bilecek yorulsun soylensin biksin ki degissin bir şeyler..

Kendi gezip Tozan biri mi ? Yoksa evden ise , isten eve mi?
Biz gezmeyi çok severiz bi günlük başka şehre bile gidiyoruz akşama dönüyoruz ama şuan işleri çok yoğun akşam geç geliyo haftalarca izin yapamadığı oluyo böyle olunca da benim evde kalma sürem uzuyo da uzuyo tabi. Şimdi ben surat yapsam da bu seferlik dediğimi yaptırsam sonra nasıl olacak her bişey istediğimde böyle mi yaptırcam ikincide işe yaramaz bence bu yöntem

Biz gezmeyi çok severiz bi günlük başka şehre bile gidiyoruz akşama dönüyoruz ama şuan işleri çok yoğun akşam geç geliyo haftalarca izin yapamadığı oluyo böyle olunca da benim evde kalma sürem uzuyo da uzuyo tabi. Şimdi ben surat yapsam da bu seferlik dediğimi yaptırsam sonra nasıl olacak her bişey istediğimde böyle mi yaptırcam ikincide işe yaramaz bence bu yöntem

Surat asin demiyorum eve gelsin yemeğini yedikten sonra isterse ayakları tutmasin disari cikartin , evde tüm gün catladiginizi mutsuzluktan bebeği de etkiledginizi hem boyle tüm gün oturarak doğumun zorlasacaginin söylendiğini diye diye önünüze katin cikin...

Sabah sen sitede yürü derse de sicak basiyor dersin , alisveris merkezine gitmeye de senin gönlünü yapmaya ugrasamiyorum birlikte gezecez diyeceksin ..

Evde otur diyince oturan, gitmicez diyince gitmeyen biri olsa bende kiskanclik yaparim bir gramda dinlemem kendisini isime gelir cunku..

Bu kotu tavrin bedelini odetmedikce değişmez

Hayatınız farkında olmasanız da eşinizin bahaneleri ve sizin onları sevginiz yüzünden kabullenmeleriniz üstüne.
Nedense eşinizin durumu tipik bir kıskançlıktan çok öte.
Tipik bir kıskançlık olsa kıyafete kulp bulur, görüştüklerinize kulp bulur vs.
Hastalık derecesindeki bir kıskançlık olsa o da değil, çünkü çalışmanıza karışmamış. Ki, anlattığınız tip bir adam ona da karışırdı.
Olay sırf dışarı çıkma meselesi olsa ve sırf bu rahatsızlığınız olsa inanın ki bunun çözümü kolay.
Fakat sizin durumunuz çok başka, adam sizi yönetiyor ve siz de buna uyuyorsunuz.
Kendinize ait bir kişiliğiniz olduğunu reddediyor. Çocuk olunca ipler büsbütün eşinize geçecek ve korkarım bunalımlı günler her an kapınızda.
Çünkü bu adamın konuşmayla sözle lafla iknayla değişeceğini düşünmüyorum.
Çocukluğundan gelen bir korkusu mu var, zamanında aldatıldı mı ya da sizin ona olan yalanları mı oldu da bu hale geldi bilemiyorum...

Konuştum tabi ağladığımı görüyo zaten o gün beni çıkarıyo bikaç saat geziyoruz güzel vakit geçiriyoruz sonra yine aynı kayınvalideme gitmem bile yasak amacı beni korumakmış gözünden sakınıyo tamam da ben çok mutsuzum.evlendiğimizde araba alcam diye söz vermişti bikaç ay önce aldık kendi arabası da var ama bunu kullanıyo ben çıkmayım diye. Bu konuda çok tartıştık ama bi şekilde barışıyoruz küs kalamıyorum ben napcam:KK61:
Bence arada bir eve.kiz arladaslarinizi cagirin.. Sonr yavas yavas arkadaslarinizla disarida vakit gecirmek istedoginozi falan soyleyin. Yavas yavas onafarkettirmeyecek sekilde ozgurlugunuzu geri alin..

Hayatınız farkında olmasanız da eşinizin bahaneleri ve sizin onları sevginiz yüzünden kabullenmeleriniz üstüne.
Nedense eşinizin durumu tipik bir kıskançlıktan çok öte.
Tipik bir kıskançlık olsa kıyafete kulp bulur, görüştüklerinize kulp bulur vs.
Hastalık derecesindeki bir kıskançlık olsa o da değil, çünkü çalışmanıza karışmamış. Ki, anlattığınız tip bir adam ona da karışırdı.
Olay sırf dışarı çıkma meselesi olsa ve sırf bu rahatsızlığınız olsa inanın ki bunun çözümü kolay.
Fakat sizin durumunuz çok başka, adam sizi yönetiyor ve siz de buna uyuyorsunuz.
Kendinize ait bir kişiliğiniz olduğunu reddediyor. Çocuk olunca ipler büsbütün eşinize geçecek ve korkarım bunalımlı günler her an kapınızda.
Çünkü bu adamın konuşmayla sözle lafla iknayla değişeceğini düşünmüyorum.
Çocukluğundan gelen bir korkusu mu var, zamanında aldatıldı mı ya da sizin ona olan yalanları mı oldu da bu hale geldi bilemiyorum...
İnsanlara güvensizlik sorunu var bu çok açık öyleki kendi anne babasına bile emanet etmiyo beni. Ama bu onun dar kafalı olduğunu göstermez. Dediğiniz gibi aldatılma ya da buna benzer kötü bi olay yaşamış olabilir sorduğumda inkar ediyo tabi. Çalışma meselesinde şuan yeni bi iş kurmak üzere ve benimle beraber çalışmak istiyo çocuk doğduktan sonra.yani yine onun gözünün önünde olcam demek bu. Ama artık herşey onun istediği gibi Olmıcak eski kişiliğime acilen dönme kararı almış bulunmaktayım bakalım nasıl tepki vercek

İnsanlara güvensizlik sorunu var bu çok açık öyleki kendi anne babasına bile emanet etmiyo beni. Ama bu onun dar kafalı olduğunu göstermez. Dediğiniz gibi aldatılma ya da buna benzer kötü bi olay yaşamış olabilir sorduğumda inkar ediyo tabi. Çalışma meselesinde şuan yeni bi iş kurmak üzere ve benimle beraber çalışmak istiyo çocuk doğduktan sonra.yani yine onun gözünün önünde olcam demek bu. Ama artık herşey onun istediği gibi Olmıcak eski kişiliğime acilen dönme kararı almış bulunmaktayım bakalım nasıl tepki vercek

Emanet edilmesi gereken 3 yaşında kız çocuğu değilsiniz.
Çalışma hayatı da olmuş, evli, yetişkin bir kadınsınız. Eşinizden önce sizin ne ve kim olduğunuzun farkına varmanız gerekiyor bence.

Merhaba konu açsam mı açmasam mı diye çok tereddüt ettim ama artık nefes alamadığımı hissediyorum. 9 aylık evliyim ilk görüşte aşkla 6 aylık bi süreçten sonra evlendik çok da mutluyum eşimle hep şükrettim ama eşim çok kıskanç. Ben çok rahat bi ailede yetiştim hiçbişey için izin almadım 5 yıllık bi iş hayatım vardı.şimdi hamileyim ve işim çok yorucu olduğu için istifa ettim keşke doğuma kadar çalışsaydım en azından çalışırken dışarı çıkabiliyodum. Evde geçirdiğim ilk günler ev işleriyle falan oyalanıyodum ama şimdi patlamak üzereyim eşim hiçbirşeye izin vermiyo ekmek almaya giderken bile izin alıyorum zaten bi bakkala bi de anneme gitmeye iznim var. Annem ayrı bi dert tam bir gelenekçi hiç sevmedi beni hiç anlaşamıyoruz oldum olası.bunları anlatsam ne işin var otur evinde kocanın sözünden çıkma der bi de üstüne sürekli arayıp kontrol eder vazife edinir kendine. Biliyorum suç benim tanıştığımız günden beri eşimi ben alıştırdım böyle ama geri dönüşü yok mu bunun hergün ağlıyorum çok mutsuzum ama ayrılmayı da düşünemem onu çok seviyorum nolur bi akıl verin
cnm gördüğüm kadarıyla hamilesin çocuk doğunca düzelir çok örneklerini gördüm:)

siz karı koca değil,baba kız olmuşsunuz o zaman..
tüm gün babanın işten gelmesini bekle,gelince yemek yiyip,gönlü olursa seni gezmeye götürsün..dondurma falan da alıyor mu bari?
ama yok bizimkiler sevmiyor ya ondan serbest bırakıyorlar demek ki,sizin kocişleriniz çok seviyor,gözünden kıskanıyor,sizin o nur yüzünüzü görüp nazar etmesin kimse diye camdan baktırmıyor....
siz de evde sıkılmayın diye,çocuk yapmış size,daha ne istiyorsunuz ki..evde çocukla tüm gün vakit geçirin işte..o size tapan kocişilerinizi beklersiniz..
bir de tabi düzeltmeye çalışmayın adamı,siz de çok seviyorsunuz ya küs kalamazsınız,devam edin böyle,kızınız falan da olursa,onu da sevgisinden eve kapatır meraklanmayın..

Komşunuz falan yok mu. Iyi oluyor komşu. Arkadaslarınız size gelsin oturmaya. Avm ye falan da aksam esinizle gidersiniz. Ama 4,5 yıl sonra hepsi geçiyo

İzin almadan gideceksin ben burdayım diye haber vereceksin.Sana tepki verdiği zaman,ben kaç yaşında nereye gidip nerde nasıl davranacağını bilen insanım.Güvenmiyorsan boşanabilirsin diyeceksin.

yapı meselesi değişeceğini sanmıyorum Allah kolaylık versin. gözünü korkutmayı deneyin bakalım böyle giderse ayrılırım boşanırım diyin sıkıldığınızı belirtin her gün. sende ona karış hiç bir yere çıkarma izin verme bakalım laf çarptır nasıl oluyormuş falan diye belki yaptığı hatayı anlar

Kiskanclik degil bu yaa hastalik bence. Ben Mersindeyim ailem İstanbulda. Kendi kafama alirim ucak biletimi esime gidiyorum derim,hayirdir nereye? Der. Sıkıldım istanbulda 2 gun kalıp gelicem derim bisey demez. Gider gelirim tek basima. Sagolsun hic karismaz bana. Ben de ona mudahale etmem. Evcil hayvanmiyiz biz eve hapsoluyoruz :KK12:

zor bir konu bence eşini de anlamaya çalışmalısın...

Back
X