bence erkek arkadaşına fazla yüklenme. boğma onu kıskanç hallerinle. haksızsın demiyorum kesinlikle seven insan sevdiğini kıskanır, özler, kimseyle paylaşmak istemez, kaybetmekten korkar, soğumasını istemez,.. inan şu olayda neler hissettiğini çok iyi anlıyorum ama unutma kaybedecem korkusuyla kısıtlamaya kalkarsan, bunaltırsan eğer bu ilişkiyi hiç istemeyeceğin yerlere götürebilirsin.
ünv. ortamını çok iyi bilenlerdenim. alışsan iyi olacak bu duruma bence.. öyle ortamlarda hemen hemen her gün bulunacak. erkek arkadaşın istemese bile ünv. ortamı buna müsaade etmiyor. 3-5 gün sadece kendini tutabilir. ister istemez çevre edinip okul sonraları da toplanacaklar..(ders çalışmak için, tez hazırlamak için, okul aktivitelerine katıldığı zaman, bahar şenliklerinde, doğum günlerinde, topluca konsere gitmeler, evlerde, cafelerde nargilecilerde toplanmalar, haftasonu pikniğe gitmeler,.. toplaşıp batak, okey, 52 oynamalar

, vize final zamanlarından sonra stres atmak için düzenleyecekleri eğlenceler olacak, ..) böyle teşvik edici, özgür bir ortam varken bunlardan onu mahrum etmek onun pek hoşuna gitmeyecek eminim. kaldı ki böyle dolu dolu yaşamaktan, hayatın tadını almaktan, aile baskısı olmadan, geçim derdine düşmeden, iş sahibi olup yoğun çalışmanın içine girmeden, çoluk çocuk derdine düşmeden önce bunları yaşamamak, bunlardan mahrum kalmak kimin hoşuna gider ki? hele de sunulan o fırsatın tam içindeyken.
bunu bizzat yaşamışlardan ve başka yaşamış olanlara da şahit olmuş biri olarak o kişinin psikolojisini çok iyi anlıyor ve biliyorum.. sakın ona kural koyma.. içinde varsa eğer evdeyim deyip kız arkadaşlarının evinde bile olabilir.. sana tavsiyem ona çok güvendiğini her daim belli et hatta her fırsatta söyle.. bu onun sevgisini, vicdanını okşar. istese de sana yanlış bir şey yapamaz ozamn.. şu gün şunlardaydım şurda toplandık şunu yaptım derse sana sakın kıskandığını, tavır yaptığını belli etme. ozamn daha sonraları anlatmaz sana gün içinde ne yaptığını ya da yalan söyler hep çünkü bu durum her daim huzurunuzu bozacak tartışmalar doğurmuş olur. nereye gittiğine ne yaptığına kızma ki kendi ağzıyla her gün nerde ne yaptığını sana çekinmeden anlatsın..
anlattıklarım içine belki daha da kurt düşürecek, yangına körükle gitti bu kız nerden yazdı diyeceksin.. belki kızacaksın ama gerçekler bunlar canım. teselli edip şuan ki duygularını yumuşatmak yerine, sana mantığını devreye koymanı ve ona göre hareket etmeni söylüyorum.. kimse robot değil git diyence gitsin kal diyince kalsın. ne yasaklar koy bunalt ne de başı boş bırakıp kendinden soğut uzaklaştır.. aradaki dengeyi korumaya çalış..
şunu da belirtiyim, böyle ortamlarda bulunup öğrencilik zamanı boyunca birine bile gözü kaymayan arkadaşlarım var benim. evlerine gelenin gidenin haddi hesabı yok o da.. yani seni gerçekten seviyorsa hangi ortamlarda hangi kızlarla bir arada olursa olsun senden başka kimseyi gözü görmez. bunun korkusu varsa eğer aklında düşünmemeye, iyi şeyler aklına getirmeye çalış.. yoksa kafandaki düşünceler yer bitirir seni. kuruntularından kurtulmaya çalış.
Allah'a emanet ol.