• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıskaniyorum. .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorunlar vardı ama hiç ayrilmayiz yalanina çok inanmisim

Yalan değildir, insanlar kosullara ve cevreye göre değişir. Özellikle erkekler arkadaslarinin yapabildiklerinden cok etkilenir. O yüzden paranoyak olmadan fazla da basibos birakmamak lazım. Onun da o kadar kolay astigini zannetmiyorum. Bi cocuk getirmissiniz dunyaya beraber bi balik bile alsan aranda bag oluşuyor. Unutursun demek sacma insan unutmuyor sadece artik hatirlayinca canin acimiyor yoksa soyle yapmisti it diye yine sinir oluyosun tabi. Onceliklerinin degisebilecegi kadar zamam gecmedi aradan degisim beklemek mantikli degil. Gece uykularin smooth bi hal alirsa güne daha naif baslarsin. Zestat veya muadili bir ilac kendini harap etmemenin onune gececektir. Cunku bu donemlerde psikolojinin aldığı yaralar uzun vadade fiziksel hastalik olarak geri dönüyor. En kötüye alistir bence beni bi daha kimse sevmicek hep bunlari yasicam gibi, hem hayalkirikligi yasamaz hem de kabullenirsin. Birak gelen bonus olsun.

Biraz uzun olabilir ama şu yazıyı okumani isterim.

Kendi iç yolculuğuna çıkan her insanın bir dönem, bir şekilde takıldığı bir konu olduğunu sanıyorum: Yalnızlık nedir? Tek başınalık nedir? Bu soru özellikle ansızın kendi kendinize olmaktan da büyük bir keyif aldığınızı ve fakat sosyalleşmenizde, eskiye kıyasla, görünürde bir düşüş olduğunu farkettiğiniz (veya bunun size çevrenizdekilerce farkettirildiği) zaman aklımıza düşer.

İnsanın kendiyle olmaktan delice zevk alması, tek başınalığının saltanatını sürmesi aslında onun yalnız olduğuna mı işaret eder? Yoksa hayattaki en büyük nimetlerden biri midir?

Osho'nun bu konuya ışık tutan bir yazısını paylaşmak istedim bugün. Bakın bakalım içiniz ne diyor ?? Siz yalnız mısınız? Yoksa tek başına mı?

"Yalnızlıktan Tek Başınalığa...

Yaşamlarımızda önemli bir başkası olmadığında kendimizi ya yalnız
hissederiz ya da yalnızlığın getirdiği özgürlüğün tadını çıkarırız. Derinden
hissettiğimiz gerçekler konusunda başkalarından destek alamadığımız zamanlar, kendimizi ya yalnız ve acı dolu hissederiz ya da vizyonumuzun, ailemizin, dostlarımızın veya iş arkadaşlarımızın onayına olan insani gereksinimimizin üstesinden gelecek kadar güçlü olmamıza seviniriz. Yaşama bakış şeklimiz yolumuzu belirler.
Yalnızlık kelimesi bile insanın içinde bir üzüntü yaratmaya yeter. Bu sadece
yanlış bir çağrışım, yanlış bir yorumdur. Buna yalnızlık, yalıtılmışlık yerine tek başınalık demek daha doğrudur. İnsanlar yalnız olduklarında üzülmeleri gerektiğini düşünürler. Bu doğru değildir, insanlarla olmanın getirdiği mutluluk son derece yüzeyselken, kendi başına olduğunda beliren mutluluk ise muazzam bir derinliğe sahiptir. Tek başınalık üzüntü getirmez. Tek başınalığın en derinlerine bir kez olsun inmişsen, artık her türlü ilişki sana yüzeysel gelecektir.Tek başına olduğunuz zaman yapayalnız değilsiniz.

Yalnızlık ile tek başınalık arasında büyük bir fark vardır. Yalnız olduğunuz zaman bir başkasını düşünmektesinizdir, bir başkasını özlemektesinizdir. Yalnızlık olumsuz bir durumdur. Diğeri-dostunuz, kocanız,karınız, anneniz,sevgiliniz - yanınızda olsa daha iyi olacağınızı hissediyorsunuzdur. Diğeri yanınızda olsa çok iyi olacaktır, ama değildir. Kişinin er ya da geç yalnızlıkla karşı karşıya gelmesi gerekir. Bir kez onunla yüzleştiğinde, yalnızlık renk değiştirir,nitelik değiştirir. Tek başınalığa dönüşür.

Yalnızlık diğerinin yokluğudur. Tek başınalık, yanınızda kendinizin olmasıdır. Tek başınalık çok olumludur. Bir varlıktır, bol bir varlıktır. Varlıkla o kadar dolusunuzdur ki , varlığınızla tüm evreni doldurabilirsiniz ve başkalarının varlığına ihtiyaç kalmaz. Yalıtılmışlık içinde üzüntü ve sefaleti barındırırken, kendi başınalık gerçek mutluluğa dair bir enginliğe sahiptir."

OSHO

Kahvecim cok yeni daha ayriligin boslukda olmanda normal ama boyle negatif enerji geldiginde esinin seni nasil aldattigini ayrilmak zorunda oldugunu bu iliskinin hicbi sekilde yurutemiyecegini dusun pismanliginin olmadigini dusun nice severek veya kaynana sorunuyla ayrilanlar var veya anlik sinirle bosanip pisman olanlar vs. Sen kararlisin ve haklisin toparlan cnmm
Bu arada bende 2 yillik evliyim sukur bebisimde var ancak bende esleriyle cok vakit geciren herseyini paylasan ciftleri kiskaniyorum esim cok calisiyor ve yapisi itibariyle cok duzdur klasik turk erkegi ne gezmeyi sever ne cilveyi ben cok renkliyim oba gore bana hitap etmiyor ama evladim icin hersey ve seviyorumda sorumluluklarini bilen iyi bir babadir buna sukur sikintim yok kisitlamaz comerttir ama gel gor ki benim bekledigim evlilik bu degildi

Insan hayatta kurdugu duzene alisiyor be guzelim,emek veriyosun zaman harciyosun o duzeni kurmak icin,aliskanliklarini ariyosun o pislik adamin yoklugunu degil
Suan bosluk var hayatinda yeni bir duzen kurdun ancak alismadin henuz
Yeni aliskanliklarin olunca arkana bile bakmayacaksin

"Vay be ne güçlü kadın. Minnet etmedi bile, kocasına bastı tekmeyi anında." Diyen ve bu sebepten de sizi kıskanan çok kişi vardır burada emin olun.

herkes kendinde olmayana hasret duyuyor sanki: bekarlar evlilere, evliler bekarlara...

bunun için bir konu açmaktan çekindim; ancak benim de bir itirafım var.
çevremdeki çocuklu aileleri çok kıskanıyorum...
Sosyal medyada onları takip etmiyorum, herhangi bir fotolarına bile denk gelmek istemiyorum...
böylesine güçlü bir duygu hissetmeyi de kendime yakıştıramıyorum...

hayat...

Simdi o kiskandiklarinizin tarafında olsam da sizin durumunuza benzer seyler yasadim, kiskandim, imrendim, sinirlendim, en dibini gördüm mutsuzlugun. asla ama asla geçmeyecek, mutluluk denen sey bana artik uğramaz diyordum ama gecti.

2016 da kk ya müge ve ben damga vurduk. Iki çaresiz kadın terkedilmiş yok sayılmış aptal yerine konulmuş 2 kadiniz. Acı çekiyoruz geçmişi sorguluyoruz nedenler nicinler burdan köye yol oldu.

Mutluluk kursagimizda kaldı. Ne yutkunuyoruz ne kusuyoruz. Öyle mih gibi çakıldı kaldı işte. Sevmek en güzeli çünkü sevildiginden hiç emin olamiyosun. Ama keşke böyle iliklerime kadar sevmeseydim. Keşke onu hayatımın merkezine koymasaydim ve keşke ilk hatasinda def etseydim. Şimdi 5 yıl önce boşanmış belki de ikinci evliligini yapmış bi kadın olacaktım. Ama ben naptim aşkım uğruna kendimi bile ezdim. Ben kendime değer vermedim. Ondan değer görmek istedim ne saçma. Bunu da ne yazikki şimdi yapayalniz öğrendim.

Yazık bana vah bana

Yazık da değil vah da değil sana
Hamdın piştin hepsi bu
Dünyada sadece ölüme derman yok
Çok feci bir hayat yaşadım ben, her düştüğümde tamam dedim bu son artık kalkamam, 6 yaşımdan beri böyleydi, geriye bakıp hiç şu zaman mutlu oldum dediğim bir dönem yok
Sevgiliden,dosttan,aileden,paradan, işten her şeyden onlarca kazık
Sonra ölümler başladı...
Ah dedim ne görmüşüm ki ölüm başka bir dertmiş, daha da iflah olmam dedim
35 yıl yalnızdım ben, zaman geçti, en güzel en cıvıl cıvıl çağlarım geçti, bir hastalık geldi anne olma şansımı da yitirdim
Kabullendim her şeyi köşeme çekildim ama hep Rabbime sığındım, kendi başıma bir düzenim oldu, yalnız da olsam yemeğimi yaptım, evimi temizledim, her sabah işe gittim yaşamaya devam ettim
Sonra bir şey oldu, iki el ellerimi kavradı o köşeden zorla çekip aldı beni, zorla hayatıma girdi şimdi iyi ki bu güzellik 20 li yaşlarımda gelmemiş çünkü anlayamazdım diyorum inan bana. Ölmedikçe küllerinden yeniden doğuyor insan hem de hiç istemesende =)) Sende doğacaksın, her kıştan sonra bahar gelir, hayatın kanunudur bu, umudunu ve duanı yitirme. İlk zamanların hüzünlü duygularına teslim olma, kendine fırsat tanı, acını çek ama ona teslim olma, hayatının efendisi sensin, zor kısmını başardın gör bak bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek

Bende cok kiskaniyorum,esleriyle cocuklariyla mutlu olanlari kiskaniyorum,ayrica cokta uzuluyorum,herseye gec kalmis hissediyorum,umudumda kalmadi,ne gulec biriydim neseliydim,simdi yuzum hic gulmuyor,kendime bakiyorum nasil bi evlilik yapmisim diyorum salaksin diyorum kendime,ama hersey yalanmis yalanlara kuruluymus,offfff cok bunaliyorum,uc ay once actim davayi daha ilk durusma belli deyil ,bide cekismeli actim davayi,nasil cekecem diyorum,avukat hic gelmene gerek yok diyor,bu kadar zayif biri deyildim,kendime guvenip cok istedigim isede baslayamiyorum :(

Geçmeyecek gerçekçi olun
Ne ayni kaliyor ki. Her sey degisiyor her sey geciyor. Her insan sirayla zor günler yasiyor bence. Ama bir sekilde hepsi geciyor. O an sonsuza kadar öyle kalacak saniyor insan..Degisimin yasandigi kirilma noktasinda gecmise özlem , gelecege kaygi ile bakiyor . Ama önemli olan andir. O an zor olabilir. Ama iyi yönlerine odaklanin. Cocugunuz yaninizda, sagliklisiniz. Dagilacak eviniz var. Olanlari düsünüp delirecek bilinciniz var en azinda.
akisina birakin. Güzel günler sizi bekliyor miniginizle

Evet kendime ve size itiraf ediyorum sizi kıskaniyorum. Aslında evli olan herkesi kıskaniyorum. Sabah kalkıp işine giden akşam eve gelip kosusturmayla yemek yapan, sonra kocasıyla çocuğuyla vakit geçiren ne kadar kadın varsa kıskaniyorum. .

Eşiyle tartışan, sonra barisan ya da küs kalan ne kadar kadın varsa işte.

Evimi suan gelip bir görün dağınık heryer heryerde ama pis değil :). Içimden toplamak bile gelmiyor. Koridorda aynanın önünden geçerken kendime bakıyorum öf salak kadın diye kendime hakaret ettikten sonra geçip gidiyorum.

Is yapasim yok yemek yapasim yok çünkü akşam olunca evine gelecek bi kocam yok :KK43:. Cocugumla ilgilenemiyorum. Kafayı yemiş olmaliyim. Bigün agliyorum bigün gülüyorum.

Böyle mi olmalıydı bunları yaşamak zorundamiydim.

Fotolarina bakıyorum insanların ne kadar mutlular diyorum. Bense acının ta bilmem neyindeyim. Sinirliyim herseye bagiriyorum. En ufak bişeye tahammülm kalmadı. Bi tane bekar arkadaşım var evli olanlarla görüşmek bile istemiyorum.

Siyirdim galiba vatana millete bi deli daha kazandirdim aferin bana.

Sizi kıskaniyorum onun için yazmak istedim bilin istedim.
Yazımda hata yapmış olabilirim ama duzeltemem canım istemiyor. Yorum yapmasanizda olur yazdım işte iyi oldu.

Ah öptüm sizi kızlar :KK43:
Bence ayağı kalkıp sirkelenmelisin senin yerinde olmak isteyen okadar çok insan var inan...ye iç gez toz hayatın tatınını çıkar ilerde mutlaka karşına çıkacak doğru insann

Ve inan herşey geçiyor...şuan sana zaman durmuş gibi...değişmeseydi herşey benim için değişmezdii..bazen diyorum nerdennn nereye......

Çok tatli yazmışsın beni gülümsettin :)
Aynadaki bu tatlılığı öp benim için. Sonra ne kadar da tatli bir kadin de .Bir de de ki evlilik bir kurtuluş ya da mutluluk değil. Özünde mutlu ol yeter ki.

Boşanma aşamasında ki kadınların duyguları böyle demekki.. Ben de sadece kendimi kıskanç sanıyodum, aynı şeyleri hissediyorum da :)
Mutlu çiftleri kıskanıyorum, sevdiği yanında olan herkesi.. neden ben mutlu olamadım gibi.. Hayırlısı olsun da geçicidir belki bu da, belki bigün ben de mutlu olucam neden olmasın.. :)
Ben kesinlikle kıskanmak değil ama imrenmek yada kendi adına içi cız etmek diyelim .En çok işyerindekilerin evli oluşunda dikkatimi çekiyor sanki..Daha farklı auraları oluyor .Neşeleri özgüvenleri saygınlıkları normallikleri bir farklı oluyor.Mutlu oluşlarından belki...Enerjileri bol..Bense taşıma suyla enerji elde etmeye çalışıyorum.Keşke böyle olmasa..
Öte yandan arkadaşların dediği gibi kocayla birey olmayacaz ya diye kendimi teskin ediyorum....Ama tercih edilmemenin acısı ezikliği enejisizliği koyuyor yaa...Yaşamayan bilmez...Tercih edilenin özgüveni enerjisi bir ayrı...İşin aslı böyle.

Evet kendime ve size itiraf ediyorum sizi kıskaniyorum. Aslında evli olan herkesi kıskaniyorum. Sabah kalkıp işine giden akşam eve gelip kosusturmayla yemek yapan, sonra kocasıyla çocuğuyla vakit geçiren ne kadar kadın varsa kıskaniyorum. .

Eşiyle tartışan, sonra barisan ya da küs kalan ne kadar kadın varsa işte.

Evimi suan gelip bir görün dağınık heryer heryerde ama pis değil :). Içimden toplamak bile gelmiyor. Koridorda aynanın önünden geçerken kendime bakıyorum öf salak kadın diye kendime hakaret ettikten sonra geçip gidiyorum.

Is yapasim yok yemek yapasim yok çünkü akşam olunca evine gelecek bi kocam yok :KK43:. Cocugumla ilgilenemiyorum. Kafayı yemiş olmaliyim. Bigün agliyorum bigün gülüyorum.

Böyle mi olmalıydı bunları yaşamak zorundamiydim.

Fotolarina bakıyorum insanların ne kadar mutlular diyorum. Bense acının ta bilmem neyindeyim. Sinirliyim herseye bagiriyorum. En ufak bişeye tahammülm kalmadı. Bi tane bekar arkadaşım var evli olanlarla görüşmek bile istemiyorum.

Siyirdim galiba vatana millete bi deli daha kazandirdim aferin bana.

Sizi kıskaniyorum onun için yazmak istedim bilin istedim.
Yazımda hata yapmış olabilirim ama duzeltemem canım istemiyor. Yorum yapmasanizda olur yazdım işte iyi oldu.

Ah öptüm sizi kızlar :KK43:
Kafayı mi yedin be guzelim . Hayatına bi yerden başla benim annem 25 yaşında babam denecek adamdan ayrılmış beni mis gibi anneannem buyukbabamlarla büyüttü üstelik evlenmedi de. O bunalıma girmedi. Bulursun birini evlenirsin çocuktan ne istiyorsun. Kıskanmak güzel bişey değil. Kiskanilasi bi evlat büyüt bence. Evini temizle düzenini oturt.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X