düşünmeyerek. kendını baska uğraşlar bul. mesela kk de dolaş. yorum yap fıkır ver. en yakın burdan örnek verdım bak.Nişanlımı çalıştığı yerde ki kadınlardan kıskanıyorum. Yedek parça, gıda vs birçok üretim imalat yapan bir iş yeri. Toplasanız 10-12 tane kadın çalışıyor. Bunlardan 5 tanesi zaten evli çocuklu. Diğerleri de hemen hemen bizim yaşlarımızda. Ve Allah var güzeller. Molalarda veya iş esnasında elbette muhabbet oluyor. Ya da serviste,yemekhanede daha çok. Normal bir şekilde konuşması veya gülmeleri bile beni içten içe üzüyor, çünkü doğal olarak benden çok daha fazla onları görüyor, konuşuyor.. yanlış düşünüyorum biliyorum ama.
Kıskançlık nişanlımla aramda bir problem yaratmıyor. Çünkü ikimizde birbirimize asla belli etmeyiz. (Tabi arada şakayla karışık bir iki dakika takılırız birbirimize) Fakat içime atmakta bana zarar veriyor. Bu durumu nasıl kafamda halledebilirim? Sizlerden bir zamanlar kıskanç olup bu durumu atlatan var mı? Ya da nasıl düşünmeli?
Özgüvensizlikle kıskançlığı bağdaştıramıyorum.
Bende de manyaklık derecesinde kıskançlık var ama bunun özgüvenimle bir alakası yok.
Aptal yerine konma ihtimali beni bu raddeye taşıyan.
Konuşmalısınız, konuşup ikna olmalısınız...
Nişanlımı çalıştığı yerde ki kadınlardan kıskanıyorum. Yedek parça, gıda vs birçok üretim imalat yapan bir iş yeri. Toplasanız 10-12 tane kadın çalışıyor. Bunlardan 5 tanesi zaten evli çocuklu. Diğerleri de hemen hemen bizim yaşlarımızda. Ve Allah var güzeller. Molalarda veya iş esnasında elbette muhabbet oluyor. Ya da serviste,yemekhanede daha çok. Normal bir şekilde konuşması veya gülmeleri bile beni içten içe üzüyor, çünkü doğal olarak benden çok daha fazla onları görüyor, konuşuyor.. yanlış düşünüyorum biliyorum ama.
Kıskançlık nişanlımla aramda bir problem yaratmıyor. Çünkü ikimizde birbirimize asla belli etmeyiz. (Tabi arada şakayla karışık bir iki dakika takılırız birbirimize) Fakat içime atmakta bana zarar veriyor. Bu durumu nasıl kafamda halledebilirim? Sizlerden bir zamanlar kıskanç olup bu durumu atlatan var mı? Ya da nasıl düşünmeli?
Bilmiyorum ben bunu sık sık dile getiriyorum ailem bile zorla yaptıracaksın diyor ama içimde tutamıyorum, açıklamalar kanıtlar ile ikna oluyorum, rahatlıyorumBence yanlış. Yani özgüven kısmına değil, konuşma kısmına yanlış diyorum. Eşi bir şey yapmamış ki anladığım ya da yapacak gibi de durmuyor. Konuşursa bence kafasına kurt sokar.
B
Bilmiyorum ben bunu sık sık dile getiriyorum ailem bile zorla yaptıracaksın diyor ama içimde tutamıyorum, açıklamalar kanıtlar ile ikna oluyorum, rahatlıyorum
Böyle hareketler kişiyi küçük düşürür sadece. Siz teftiş niyetiyle geldiğiniz anlaşılmıyor sanıyorsunuz galiba.Ben de sizinle aynı durumdayım. Kıskançlık artık her yerimi sardieşimin çalıştığı yerde kötü niyetli olduklarını düşündüğüm yada kıskançlıktan abartıyorda olabilirim o tarz kızlar çok var. Ben imkanım oldukca cok sık olmamak şartıyla eşimi çalıştığı yerde ziyaret ediyorum kızlarla muhabbet ediyorum. Bazılarıyla çok güzel arkadaşlıklarım oldu bazılarına ise çok zıt kaptım. Size önerim nişanlığınızla aranızı bozmadan fırsat buldukça süslenip işlerinde ziyarete gidin ve mutlaka kızlarla tanışın en azından merhabalaşın
Kıskançlık denen duygu özgüvensizliğin artık en dibidir. Özgüveninin kırılmasına sebep olan şeyleri bulup onları tamir etmelisin.. Unutmaman gereken nokta onlar zaten nişanlının yanındalar eğer onlarla aralarında bişey geçecek olsaydı zaten onlardan biriyle olurdu. Seninle olmayı seçmişse seni sevdi, seni beğendi demektirNişanlımı çalıştığı yerde ki kadınlardan kıskanıyorum. Yedek parça, gıda vs birçok üretim imalat yapan bir iş yeri. Toplasanız 10-12 tane kadın çalışıyor. Bunlardan 5 tanesi zaten evli çocuklu. Diğerleri de hemen hemen bizim yaşlarımızda. Ve Allah var güzeller. Molalarda veya iş esnasında elbette muhabbet oluyor. Ya da serviste,yemekhanede daha çok. Normal bir şekilde konuşması veya gülmeleri bile beni içten içe üzüyor, çünkü doğal olarak benden çok daha fazla onları görüyor, konuşuyor.. yanlış düşünüyorum biliyorum ama.
valla benim eşim işi gereği ziayeretlerde bulunuyorNişanlımı çalıştığı yerde ki kadınlardan kıskanıyorum. Yedek parça, gıda vs birçok üretim imalat yapan bir iş yeri. Toplasanız 10-12 tane kadın çalışıyor. Bunlardan 5 tanesi zaten evli çocuklu. Diğerleri de hemen hemen bizim yaşlarımızda. Ve Allah var güzeller. Molalarda veya iş esnasında elbette muhabbet oluyor. Ya da serviste,yemekhanede daha çok. Normal bir şekilde konuşması veya gülmeleri bile beni içten içe üzüyor, çünkü doğal olarak benden çok daha fazla onları görüyor, konuşuyor.. yanlış düşünüyorum biliyorum ama.
Kıskançlık güven meselesidir. Ya kendinize güvenmezsiniz ya karşınızdakine. Hiçbirimiz aptal yerine konmak istemeyiz ama bu yüzden insanlara hayatı dar etmiyoruz.Özgüvensizlikle kıskançlığı bağdaştıramıyorum.
Bende de manyaklık derecesinde kıskançlık var ama bunun özgüvenimle bir alakası yok.
Aptal yerine konma ihtimali beni bu raddeye taşıyan.
Konuşmalısınız, konuşup ikna olmalısınız...
Bunun küçük düşürücü bi hareket olduğunu düşünmüyorum. Sonucta sabah işr bırakıp aksamda almaya gitmiyorum. Hiç mi arkadasınızı annenizi babanızı eşininiz iş yerinde ziyaret etmediniz. Eşimde beni iş yerinde yolu düştükçe ziyaret eder. Sosyal hayata dahil olan bir durum bu bence.Böyle hareketler kişiyi küçük düşürür sadece. Siz teftiş niyetiyle geldiğiniz anlaşılmıyor sanıyorsunuz galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?