Mutfak Püf Noktaları kışlık erişte yapımı

Berrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2007
85
1
96
hanımlar evde erişte yapmak istiyorum.geçen yıl k.validemle yaptık ama hamurunu o hazırladı ben keserken yardım ettim.yapan arkadaşlar hamurunu bir tarif ediverse eninde sonunda öğrenmek lazım ama dimi .k.valide nereye kadar yapabilecek zaten bu sene biraz rahatsız yapmam diyor

kimse cevap yazmamış ben yazıyım canım

1 kilo una 1 adet yumurta olarak yada 2 adet yumurta olarak ayarla
yani 10 kilo una
10 yumurta
daha sonra az az su ekliyerek yoğur hamurun sert bir hamur olacak ne kadar sert olsa o kadar güzel olur
daha sonra bezelere ayırıp yufka gibi açıp çok ince olmıcak tabi ister makinayla ister elinle kesip ipe asıp kurut eger fırında kavurcaksan ipten aldıktan sonra rengi sararana kadar fırında kavur umarım yardımcı olmuşumdur :42:

teşekkür ederim canım girip bakan çok olmuş ama kimse cevap yazmamış . herhalde hiçkimse bilmiyor şansıma

güle güle yersin inşallah. 10 kilo beni aşar bende elti falan varda, yok cinsinden. bana şöyle 5 yufka olcak kadar tarif verebilirmisinç.yeter herhalde .eşim fazla yemiyor.kızımla bana yeter

hımmm geçenlerde ben çorba için yapmıştım 1 kilo undan sana 2 kilo yeter sanırım makinan vardır umarım yada biryerden temin edebilirsin inş benim kayınvalidemin vardı sağolsun aldık yapcaz artık sırayla
bak bacım
önüne bir hamur yoğurma kabını al önününe içine
4 yumurta kır 4 silme çorba kaşığı tuz ekle iyice elinle karıştır birbirine daha sonra yavaş yavaş unu ekle biraz un çookk azar azarda suyu ekle hamur bayağı bir sert olacak ona göre ayarla 2 kilo un bitene kadar yap bunu iki kilo un takriben 14 su bardağına denk geliyor :)
daha sonra hamuru bezelere böl bol unla aç hamurları yufakadan daha kalın mantı hamuru gibi olacak ondan sonra erişte makinasından bol bol unlayarak geçir ve fazla ununu çırpıp iplere asıp kurutacaksın kuruduktan sonra fırında çookk hafif pembeleşene kadar kavurup herangi bir şeyin içinde saklıyabilirsin
hee sen dersenki makinam yok ve ben hazır erişteler gibi istiyorum boyutlarını o zamanda açtığın yufkayı ince ince erişteler halinde kes evin içinde veya balkonunda bir sere ser serin olsun ama 2 gün falan kalsın anlarsın zaten kurudugunu topla o zaman bez bir poşete koy sakla umarım yardımcı olmuşumdur takılırsan bir yerde söyle canım allaha emanet ol benim eşimde erişteyi sevmez ama bu kavrularak yapılanın pilvına bayılır :)

Son düzenleme:
Back
X