Kışlık menemenlikle hangi yemekler yapılır?

pastelove

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
2.293
194
163
Selam kızlar,
Kışlık yaptığımız menemenliklerle hangi yemekleri yapıyorsunuz? Nelerde kullanıyorsunuz?
Kayınvalidemde yaptı bana bu sene, hangi yemeklerde kullanacağımı çok bilemedim. Cevaplarınızı bekliyorum :)

Selam kızlar,
Kışlık yaptığımız menemenliklerle hangi yemekleri yapıyorsunuz? Nelerde kullanıyorsunuz?
Kayınvalidemde yaptı bana bu sene, hangi yemeklerde kullanacağımı çok bilemedim. Cevaplarınızı bekliyorum :)
Bütün yemeklerinde kullanırsınız.
Dolma.sarma.fasulye. patlıcan pilav menemen liste uzar gider kısaca domatesin girdiği her yemekte kullanılır.

Selam kızlar,
ya keşke sadece domates yapsaymışın o herşeye kullanılıyor menemende biber oldğu için dolmaya sarmaya olmaz da ben mesela sebzeli bulgur pilavına et soteye mantar yemeğine falan kullanıyorum

ya keşke sadece domates yapsaymışın o herşeye kullanılıyor menemende biber oldğu için dolmaya sarmaya olmaz da ben mesela sebzeli bulgur pilavına et soteye mantar yemeğine falan kullanıyorum
Yok canım biberli domateste kullanılır sarmada dolmada çok güzel oluyor. :KK48:

Aynen :KK70:
Benim eşim güneydoğulu.
Orada dolmaya satır kıyması, domates, biber, hatta maydanoz bile koyarlar :)
Bizde koruz maydanoz. Sarma dolma içine hatta bizde dolma sarma içi kavrulmaz. Domates. Maydanoz. SOĞAN sarımsak bol Salça. Baharat koruz vs nane bile konur.:KK70:

Biz içini kavurmayı bırak pişirerek yaparız :KK70:
Ama kayınvalidemler her şeyi çiğden koyar :)
Biz de de çiğ Mersin de :KK70:dolma içinin pistigini burada duydum. :oops:sen nasıl yapıyorsun peki.pisirerek mi çiğ mi.

Biz de de çiğ Mersin de :KK70:dolma içinin pistigini burada duydum. :oops:sen nasıl yapıyorsun peki.pisirerek mi çiğ mi.

Ben iki türlü de yapıyorum.
Biz kendimiz Bulgar göçmeniyiz.
Babaannemler sarma ve dolma içini pirinç ve bulguru karıştırarak yaparlar.
İçine sadece kıyma, salça, varsa taze nane yoksa kuru nane ve baharat ekleyerek yaparlar.
Ve pilav gibi pişirirler doldurmadan önce.

Back
X