• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kışlık taze fasulye--- beceremedim galibaaa =((((

pinarali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
285
4
96
Sivas
arkadaşlar kışlık için fasulyeleri domatesle rengi dönene kadar tencerede pişirdim ama rengi fazla döndü, sıkıntı olur mu ?

hiç sorun değil canım
çiğ de koysan yeşil de koysan sarasa da sorun etme tek dikkat edeceğin pişirme süresi
çiğden koyarsan adaha uzun pişecektir
yeşilin pişme süresi daha kısa olur
sararan fasülye daha kısa sürede pişer
ben pişirip buzluğa bile atmıştım bişey olmuyor ben genelde çiğden yapıyordum ama sonra sarartım daha doğrusu yeşil bıraktım
bu sefer nerdeyse pişmye yakın yapacam zamandan tasarruf

hiç sorun değil canım
çiğ de koysan yeşil de koysan sarasa da sorun etme tek dikkat edeceğin pişirme süresi
çiğden koyarsan adaha uzun pişecektir
yeşilin pişme süresi daha kısa olur
sararan fasülye daha kısa sürede pişer
ben pişirip buzluğa bile atmıştım bişey olmuyor ben genelde çiğden yapıyordum ama sonra sarartım daha doğrusu yeşil bıraktım
bu sefer nerdeyse pişmye yakın yapacam zamandan tasarruf

canım ilk kez deniyorum dondurucuya koymayı, haliyle bir panik hali olmuştu
ama açıklaman içimi ferahlattı, çok ama çok teşekkür ederim =))

cnm buzluğa attım , sonra denedim ama istediğim tada ulaşamadım, konserve yapsam daha mı lezzetli olur ?

Fasulye ve domatesi hafif şekilde kavurarak sıcak sıcak kavanozlara katınız kattıgınız kavanozlara bir çay kaşıgı tuz ve çok az miktarda zeytin yağı eklereyerek kavanozların kapagını sıkıca kapatın ve havlu yada temiz bir bezin üzerine ters çevirerek sabaha kadar bekletin eger ertesi gün kapaklarda atma olmazsa serin bir yerde muhafaza ediniz.

Not.Kavanoz kapaklarının hersene değişmesi gerekir yeni kapak almanız şart.

Fasulye ve domatesi hafif şekilde kavurarak sıcak sıcak kavanozlara katınız kattıgınız kavanozlara bir çay kaşıgı tuz ve çok az miktarda zeytin yağı eklereyerek kavanozların kapagını sıkıca kapatın ve havlu yada temiz bir bezin üzerine ters çevirerek sabaha kadar bekletin eger ertesi gün kapaklarda atma olmazsa serin bir yerde muhafaza ediniz.

Not.Kavanoz kapaklarının hersene değişmesi gerekir yeni kapak almanız şart.

cnm bu şekilde deneyeceğim, yardımın için çok teşekkür ederim =)

Back
X