Kısmetim mi yok evlenemiyorum çok umutsuzum

hayır öyle saçma bir yorum yapmış ki alıntıladığınız üye, sanki evlilik tü kaka..
kendini bilen, kendini tamamlamış bir kadın ve erkek için evlilik çok keyifli ve güzel bir şey. ama olmazsa da dünyanın sonu değil ki zaten kendini tamamlamış bir kadın evlilik için ölmediği gibi evliliği de kötülemez. maaselef doğru yaşamayı bilmiyoruz toplum olarak.

hayır öyle saçma bir yorum yapmış ki alıntıladığınız üye, sanki evlilik tü kaka..
kendini bilen, kendini tamamlamış bir kadın ve erkek için evlilik çok keyifli ve güzel bir şey. ama olmazsa da dünyanın sonu değil ki zaten kendini tamamlamış bir kadın evlilik için ölmediği gibi evliliği de kötülemez. maaselef doğru yaşamayı bilmiyoruz toplum olarak.
Size katılıyorum.

Ben de 29 yaşında evlendim. Bana da evde kalmışsını ima eden hadsizler oldu çevreden. Ben ise gayet normal zamanda evlendiğimi düşünüyorum. Şükür bir sorunum yok ama bak şu olacak hazırlıklı ol; benim mesleğim gayet güzel; eşimin de öyle. Bunu görünce millet çok hasetleniyor. Onlara göre; geç evlendiysem eciş bücüş biriyle evlenmelisin. İlk göreve başladığım sene; bir arkadaşımız vardı. Kız 36sında evlendi hem de bir armatörle ve Kıbrıs'ta yaşıyor. Demem o ki; sakın ama sakın ümitsiz olma. Sen seneye evlenip gayette mutlu olduğunda gör şamatayı.

Devir değişti artık 34 çok geç bir yaşmış gibi.. 31 inde evlendim. Aradığım adamı bulamamış olsaydım yoluma aynen devam ederdim.
Aşık olmadıktan sonra yuva kurmanın anlamı yok. Zaman tanı kendine..

evliyim 30 yaşındayım. emin ol kadın hakları, feminizm, kadının toplumdaki yeri, kadına bakış açısı konusunda eğitime, bilgiye ve tecrübeye sahibim. bu bir yalnızlık değil bu sosyal psikoloji denilen aslında toplumsal baskıdan kaynaklanan (yaşın geldi evlen, yaşın geçmeden çocuk sahibi ol, evlenmeyen kadına iyi gözle bakılmaz, kız/kadın ayrımı vs gibi) hatta insanı konu sahibinden görüleceği üzere hocaya gitmesine sebep olacak kadar zora sokan bir sıkıntı.
çocukluğumuzdan itibaren bu aşılanıyor bize. kız çocuğu büyür okusa da olur okumasa da ama evlenmese olmaz başa kalır. evlenenler çok iyi bir halt etmiş gibi evlenmeyenlere ilginç gözle bakar. evlenince çocuk ne zaman baskısı. çocuk yaparsın ikinci ne zaman baskısı. bunların hepsi insanların mahremine dalmaktır.
konu sahibine serzenişte bulunmadım alenen kızdım. konu sahibi üzerinden bu gibi düşünen bütün kadın hemcinslerime ve onların böyle düşünmesine sebep olan topluma kızdım.
umarım anlatabilmişimdir.
konuyu çok açarsam anlatacaklarım derya deniz onun için bu kadar kısa kesiyorum.
Yazdıklarınızda haklı olabilirsiniz ama beni tanımadığınız için söyledikleriniz kabul edilebilir değil.yani ben öyle koca delisi toplum baskısı yüzünden evlenmeyi düşünen bi kadın değilim.zira öyle olsaydım 33 yaşına kadar beklemez anamım babamın uygun gördüğü biriyle evlenirdim.evlenmek isteyen bütün kadınlara ön yargılı yaklaşıp yok toplum baskısı yok mahalle baskısı demeyin lütfen.ben bu dünyada mahalle baskısına boyun eğecek en son insanlardan biriyim.yapıma ters anlatabildimmi

Ben de 29 yaşında evlendim. Bana da evde kalmışsını ima eden hadsizler oldu çevreden. Ben ise gayet normal zamanda evlendiğimi düşünüyorum. Şükür bir sorunum yok ama bak şu olacak hazırlıklı ol; benim mesleğim gayet güzel; eşimin de öyle. Bunu görünce millet çok hasetleniyor. Onlara göre; geç evlendiysem eciş bücüş biriyle evlenmelisin. İlk göreve başladığım sene; bir arkadaşımız vardı. Kız 36sında evlendi hem de bir armatörle ve Kıbrıs'ta yaşıyor. Demem o ki; sakın ama sakın ümitsiz olma. Sen seneye evlenip gayette mutlu olduğunda gör şamatayı.
Ay inşallah canım bi kaç ay sonra ela gibi bende sözlendim yazarım

Yazdıklarınızda haklı olabilirsiniz ama beni tanımadığınız için söyledikleriniz kabul edilebilir değil.yani ben öyle koca delisi toplum baskısı yüzünden evlenmeyi düşünen bi kadın değilim.zira öyle olsaydım 33 yaşına kadar beklemez anamım babamın uygun gördüğü biriyle evlenirdim.evlenmek isteyen bütün kadınlara ön yargılı yaklaşıp yok toplum baskısı yok mahalle baskısı demeyin lütfen.ben bu dünyada mahalle baskısına boyun eğecek en son insanlardan biriyim.yapıma ters anlatabildimmi

onun için hocalardan medet umdunuz onun için buradaki her yorumda ay inşallah evlenirim yazıyorsunuz. baya anlatabildiniz anladım ben sizi. boşuna karşı savunmaya girmenize gerek yok. toplum baskısı hissedilmez iliklere işler. size koca delisi diyen yok bu yöne eğilim sebebinizi ortaya koyuyoruz. umarım siz beni anlamışsınızdır.

Kardeşim, ne yazılırsa yazılsın anlaşılmadığını hissettiğini biliyorum. Yuva sahibi olmak çok güzel birşey evet ama belli sorumlulukları var. Bu sen hazır olmadan olmaz. Kendini iyi sorgula, gerçekten sorumluluk alırmısın? Ve benim evlenmeden önce kendime en çok sorduğum soru şuydu: "Ben olsam kendim gibi biriyle evlenir miyim?" Bu sorunun cevabı evet olana kadar kendinle uğraş derim.

Vardır bunda da bir hayır.. Rabbim en doğrusunu bilir. Hayırlı olanı isteyin, elbet alnınıza ne yazıldıysa o, bu da sadece Rabbimin elinde.
Geçen okumuştum bunu; Peygamber efendimize bir adam gelmiş, illa ben falan kadınla evlenicem bana dua edin evleneyim demiş. Pegamber efendimiz de ben ve ...., ...., .... bir araya gelip dua etsekte senin alnına ne yazıldıysa o demiş....Konunuz bana bunu anımsattı.
Bu arada hayırsız kocanız olsa ne olacak sanki sadece ömrünüzü çürütecek..
Çalışıyormuşsunuz da bence bir çok etkinliğe katılın, kurslara gidin, tatile çıkın eğlenin. Sizin yerinizde olmayı isteyen kim bilir kaç kişi vardır..

onun için hocalardan medet umdunuz onun için buradaki her yorumda ay inşallah evlenirim yazıyorsunuz. baya anlatabildiniz anladım ben sizi. boşuna karşı savunmaya girmenize gerek yok. toplum baskısı hissedilmez iliklere işler. size koca delisi diyen yok bu yöne eğilim sebebinizi ortaya koyuyoruz. umarım siz beni anlamışsınızdır.
Konuma yorum yapmayınız teşekkür ederim.

Kardeşim, ne yazılırsa yazılsın anlaşılmadığını hissettiğini biliyorum. Yuva sahibi olmak çok güzel birşey evet ama belli sorumlulukları var. Bu sen hazır olmadan olmaz. Kendini iyi sorgula, gerçekten sorumluluk alırmısın? Ve benim evlenmeden önce kendime en çok sorduğum soru şuydu: "Ben olsam kendim gibi biriyle evlenir miyim?" Bu sorunun cevabı evet olana kadar kendinle uğraş derim.
Hazırım canım ya hazır hissediyorum kendimi

Bi evlenen pisman bi evlenmeyen : (
Evet canım hep öyle diyorlar.ya ben çok üzüldüm ilişkilerimde artik mutlu olmak istiyorum. Eski konumu okuduysanız o çok yıprattı beni.o mutlu mutlu evlilik hazırlığı yaparken ben Sürünüyorum.kaldıramıyorum bu durumu gerçekten çok yıprandım.boşluk ta bi oraya bi buraya savruluyor gibiyim

Bugünkü aklım olsa kesinlikle evlenmezdim. Hayatımı yasardim. Çin atasözü muydu evlilik öyle bir kale ki icerdekiler çıkmaya dışarıdakiler girmeye çalışır. Girme kardeşim bu kaleye. Not. Çok mutsuz bir evli olarak yazmadım.

Selam arkadaşlarım.2 hafta önce bir konu açmıştım.https://www.kadinlarkulubu.com/archive/index.php/t-1048346.html
Hep buna benzer ilişkiler yaşadım.nasıl kısmet açıyorsam hep benden sonra evlendiler şerefsizler.
33 yaşındayım.biraz fazla kilom var tamam kabul.veriyorum kilo sonra alıyorum bi daha veriyorum. Çalışıyorum muhasebciyim.etrafındakiler güzel ve becerikli olduğumu söyler seni alan yaşadı der arkadaşlarım hep.ama gel gelelim evlenemiyorum olmuyor bir türlü. Hatayı kendinde aradığım da oluyor terkedenlere küfrettiğimde oluyor. Sabrım kalmadı artık.bende bir yuva kurmak istiyorum. 8 yıl önce nişanlandım ayrıldım.inanın arkadaşlarım bile yaşadıklarıma şaşırıyor artık bi insana hep benzer adamlarmı gelir diye.onlar bile üzülüyor halime.gayet sosyal bi insanım bi sürü arkadaşım dostum çevrem var.geziyorum tozuyorum ama evlenmekte çok istiyorum.dua ediyorum bi sürü hocaya gittim ama yok hoca falan fayda etmedi.millet arkamdan evde kaldı diye yorum yapıyordur kesin.bu beni çok üzüyor. Tamam evlilik herşey değil diceksiniz boşanan arkadaşlar biz evlendikten ne oldu haline şükret diyecek.ama bende evim yuvam çocuğum olsun istiyorum artık. Psikolojim gerçekten iyi değil hiç böyle hissetmemiştim kendimi.ve son ilişkim çok yıprattı çok üzdü beni.içimi dökmek istedim kızlar.herkese teşekkür ederim şimdiden.

Arkadasim daha birkac gun once konu actim mantik evliligi mi yapsam diye. Ama mantikla alakasi yoktu bunu anladim. Hicbir duygu hissedemedigimin yanında kafa yapimiz tamamen farkliydi ve ben hayir dedim.

Yasadiklarini cok iyi anlayabiliyorum cunku aynılarini ben de yasiyorum. Cevre baskisi, aileden eh hala evlenmedin baskisi, biyolojik saat geciyor ben napicam ne zaman cocugum olacak diye diye kendimizi bunalima sokuyoruz.

Ben bir sefer daha anladim ki evlenmek icin evlenilmez. Ve eger o insan dogru kisi degilse ben ömür boyu bekar kalmaya raziyim. Cunku bir evin icinde o bize baski yapanlar olmayacak. Kocanla sen olacaksin.

Ben artik rabbimden hayirlisini diliyorum, tum bekarlar icin. Evlenip yuva kurmayi, cocuklarimin olmasini ben de istiyorum. Yine de aldigimiz kararlar sağlıklı olsun ve rabbim yanlis insanlarla karsilastirmasin..

bence de kendi paranızı kazanıyosanız evlenmeyin. :)
ben 2.5 yıl kendi paramı kazanıp gezdim ama biraz daha evlenmesm olurmuşş..

Arkadasim daha birkac gun once konu actim mantik evliligi mi yapsam diye. Ama mantikla alakasi yoktu bunu anladim. Hicbir duygu hissedemedigimin yanında kafa yapimiz tamamen farkliydi ve ben hayir dedim.

Yasadiklarini cok iyi anlayabiliyorum cunku aynılarini ben de yasiyorum. Cevre baskisi, aileden eh hala evlenmedin baskisi, biyolojik saat geciyor ben napicam ne zaman cocugum olacak diye diye kendimizi bunalima sokuyoruz.

Ben bir sefer daha anladim ki evlenmek icin evlenilmez. Ve eger o insan dogru kisi degilse ben ömür boyu bekar kalmaya raziyim. Cunku bir evin icinde o bize baski yapanlar olmayacak. Kocanla sen olacaksin.

Ben artik rabbimden hayirlisini diliyorum, tum bekarlar icin. Evlenip yuva kurmayi, cocuklarimin olmasini ben de istiyorum. Yine de aldigimiz kararlar sağlıklı olsun ve rabbim yanlis insanlarla karsilastirmasin..
Evlenmiş olmak için evlenmem zaten canım. Büyük konuşmıyım da.mantık evliliği hiç yapamam. Aşk diye diye de bu yaşa geldim. Hep yanlış heriflere kapıldım.kafam çok karışık.üzgünüm boşluktayım bilmiyorum hiç bişey bilmiyorum

Back
X