evliyim 30 yaşındayım. emin ol kadın hakları, feminizm, kadının toplumdaki yeri, kadına bakış açısı konusunda eğitime, bilgiye ve tecrübeye sahibim. bu bir yalnızlık değil bu sosyal psikoloji denilen aslında toplumsal baskıdan kaynaklanan (yaşın geldi evlen, yaşın geçmeden çocuk sahibi ol, evlenmeyen kadına iyi gözle bakılmaz, kız/kadın ayrımı vs gibi) hatta insanı konu sahibinden görüleceği üzere hocaya gitmesine sebep olacak kadar zora sokan bir sıkıntı.
çocukluğumuzdan itibaren bu aşılanıyor bize. kız çocuğu büyür okusa da olur okumasa da ama evlenmese olmaz başa kalır. evlenenler çok iyi bir halt etmiş gibi evlenmeyenlere ilginç gözle bakar. evlenince çocuk ne zaman baskısı. çocuk yaparsın ikinci ne zaman baskısı. bunların hepsi insanların mahremine dalmaktır.
konu sahibine serzenişte bulunmadım alenen kızdım. konu sahibi üzerinden bu gibi düşünen bütün kadın hemcinslerime ve onların böyle düşünmesine sebep olan topluma kızdım.
umarım anlatabilmişimdir.
konuyu çok açarsam anlatacaklarım derya deniz onun için bu kadar kısa kesiyorum.