Kist, düşük amh ve tüp bebek tedavisi

Merhaba ,araştırılmıştır gerci ama kistiniz çikolata kisti olabilir mi ,gecmemesine sasirdim ,basit kistler atılıyor vücuttan çünkü.
Bunun dışında düşük amh soz konusuysa yumurtalık etrafında cerrahi müdahale yapmıyorlar benim de çikolata kistime dokunmuyor doktor. Tek başına tutunmaya engel degil diyor. Ama tuplerde tıkanıklık rahimde yapisiklik ya da enfeksiyon yaptigi durumda gebelik oluşmaz demişti. Hsg de cikar sizinde ,tuplerinizde sorun yoktur insallah.
Yaklaşık 5 farklı doktora göründüm ve hepsi de basit kist dedi, ben de bunu anlayamıyorum zaten tüm doktorlar 2-3 ayda vücut kendisi atıyor bu kistleri demesine rağmen çok uzun zamandır benimle duruyor. Pazartesi günü eğer tüplerde sorun yoksa sanırım aspirayon yöntemi ile kistteki sıvı çekilecek ama tüplerde de sorun çıkarsa ne olur bilmiyorum. Bazen her şey üst üste geliyor ve tüm sorunlar sanki beni buluyor gibi hissediyorum

Bu benimde aklıma geldi aslında, doktorumla görüşmeye gittiğimde soracağım bunu ama sol tarafımdaki kistten dolayı yumurtalarım görünmüyor sağ tarafta problem yok, bu şekilde bir yöntem izlenmesine sorun oluşturur mu acaba

Merhaba..amh düşüklüğü var 32 yaşındayım 1 sene önce 0.5 çıkmıştı artık olcturmuyorum amh..bu ay regl olunca tüp bebek tedavisine başlamak için gittiğimde kan tahlillerim E2 çok yüksek FSH çok düşük olduğu için tedaviye bile başlayamadım ve kanamalı bı kistim varmış bundan dolayı hormon salınımı olmuş sanırım..şimdiye kadar hiç kist problemim yoktu nedir ne değildir bilmiyorum geçici biseymidir..amh dusukluhune uzulurken birde kist çıktı..
Kanamalı kistlere genelde çikolata kisti diyorlar bildiğim kadarıyla, inşallah bir an çnce tüm sorunlarınız çözülür ve tedavinize başlarsınız.

Yaklaşık 5 farklı doktora göründüm ve hepsi de basit kist dedi, ben de bunu anlayamıyorum zaten tüm doktorlar 2-3 ayda vücut kendisi atıyor bu kistleri demesine rağmen çok uzun zamandır benimle duruyor. Pazartesi günü eğer tüplerde sorun yoksa sanırım aspirayon yöntemi ile kistteki sıvı çekilecek ama tüplerde de sorun çıkarsa ne olur bilmiyorum. Bazen her şey üst üste geliyor ve tüm sorunlar sanki beni buluyor gibi hissediyorum
Geçmiş olsun inşallah bunların hepsini kolayca atlatıp hamile kalırsınız. Yaşınız genç sakın ümitsizliğe kapılmayın ve kendinizi şanssız hissetmeyin. Her birimiz bir sürü problem ile uğraşıyor, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Dediğiniz gibi basit kistler aslında 2-3 ayda kayboluyor. E2 değerinize bakılmış mıydı adetin 2. veya 3. günü? Bazı kistler e2 değerini yükseltmiyor (özellikle uzun süredir varsa). Eğer e2 yüksek değilse benim bildiğim kadarıyla yumurta büyütme ve toplama işlemini kisti almadan da yapıyorlar. Transfer aşamasına geçerken kistin alınması gerekir. Yani aslında embriyo biriktirmeyi önceden yapıp, kisti sonradan aldırabilirsiniz belki. İyi bir tüp bebek merkezi ile görüşebilirsiniz bakalım onlar ne diyor. Çikolata kisti ile ilgili fazla bilgim yok ama zaten sizinki çikolata kisti değilmiş. Acil şifalar dilerim 🌷

Geçmiş olsun inşallah bunların hepsini kolayca atlatıp hamile kalırsınız. Yaşınız genç sakın ümitsizliğe kapılmayın ve kendinizi şanssız hissetmeyin. Her birimiz bir sürü problem ile uğraşıyor, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Dediğiniz gibi basit kistler aslında 2-3 ayda kayboluyor. E2 değerinize bakılmış mıydı adetin 2. veya 3. günü? Bazı kistler e2 değerini yükseltmiyor (özellikle uzun süredir varsa). Eğer e2 yüksek değilse benim bildiğim kadarıyla yumurta büyütme ve toplama işlemini kisti almadan da yapıyorlar. Transfer aşamasına geçerken kistin alınması gerekir. Yani aslında embriyo biriktirmeyi önceden yapıp, kisti sonradan aldırabilirsiniz belki. İyi bir tüp bebek merkezi ile görüşebilirsiniz bakalım onlar ne diyor. Çikolata kisti ile ilgili fazla bilgim yok ama zaten sizinki çikolata kisti değilmiş. Acil şifalar dilerim 🌷
E2 değerim 31 çıktı, kan sonuçlarımı henüz gösteremedim ama dediğiniz şekilde de bir yol izleyebilir doktorum, hafta içi hshg sonucum çıktıktan sonra başka bir doktorla daha görüşmeyi planlıyorum. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim ☺️

E2 değerim 31 çıktı, kan sonuçlarımı henüz gösteremedim ama dediğiniz şekilde de bir yol izleyebilir doktorum, hafta içi hshg sonucum çıktıktan sonra başka bir doktorla daha görüşmeyi planlıyorum. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim ☺️
E2 değeriniz iyi çıkmış, 50’nin altında olması lazımmış 🙏 kistiniz büyük ihtimalle artık estrojen fazlası üretmiyor yani yumurta toplamaya engel olmaz ☺️

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Belli bir amh değerine tüp bebek raporu direkt cikiyor. Benim durumu şöyle anlatayım asilama ile hamile kaldim daha sonra dis gebelik olduğunu öğrendim ameliyat oldum ve ameliyatta cikolata kistim temizlendi ameliyattan önce amh 2.98di ameliyattan sonra 3.93 oldu. Düşmedi diye sevinirken 3 ay sonra kistim tekrarladi bunu zaten ameliyat eden doktorum söylemişti. 25 aralikta yumurtam toplandi. 2 ay sonra transfer olacagim size tavsiyem asla vakit kaybetmeyim. Bu arada yumurta toplama işlemi sırasında kist aspirasyonu da yapiyor doktorlar
Amh yükselmez diyorlar nasıl yukseldı sizin takviye de kullandınız mı

Amh yükselmez diyorlar nasıl yukseldı sizin takviye de kullandınız mı
Gecen yıl 2025 ocak ayında 2.98 cikmisti daha sonra 23 haziranda dis gebelik+cikolata kisti ameliyati +zorunlu kürtaj oldum. Bu süreçte psikolojik olarak çok zor günler geçirdim fakat omega 3, magnezyum ve folat takviyesini hiç aksatmadan. Ekim ayında tekrar amh baktırmaya gittim korkarak 3.93 cikti vallahi ben de anlamadım doktor da anlamadi tam olarak. Tüp bebek için opu oldum 15 yumurtam toplandi

• Beğen
Reactions: Wqy
Ben de daha fazla gecikmeden bir yol arıyorum ama gerçekten çok yorucu süreçlermiş, işin içine girmeden her şey kolay geliyormuş insana. Ankara da bilkent şehir hastanesinde tüp bebek merkezine gidiyorum son 1 aydır öncesinde yaşadığım şehirdeki doktoruma gidiyordum kontrollere. Her ikisinin de dediği kiste bir şekilde müdahale etmek, kist varken gebelik ihtimalinin düşük olduğu. Sizn hangi şehirdesiniz acaba. Ankara ise önerebileceğiniz doktor var mı ?
önce yumurta toplansa gerekiyorsa havuz yapılsa ve sonrasında kiste müdahele edilse? kiste müdahele edilmesi yumurtalık rezervinizi olumsuz etkileyecekse öncesinde yumurta toplanması ihtimalini bir görüşün doktorunuzla.

Merhabalar, amh değerim 0,37, sol overimde 4 cmlik sebat eden basit kistim var ve yaklaşık 2 yıldır benimle birlikte doğum kontrol hapı kullandım, adetle gitmesini bekledim ama ne yazık ki vücudum bu kisti atamadı. 1.5 yıllık evliyim ve çocuk düşünüyorum. Bu kistin varlığı ve düşük rezervden dolayı doktorum tüp benek merkezine yönlendirdi. Doktorum bu kist ile hem normal yoldan hem de tüp bebek tedavisi ile hamile kalma şansımın düşük olduğunu bundan dolayı kistin cerrahi müdahale ile alınması gerektiği ya da aspirayon ile içindeki sıvının boşaltılmadı gerektiğini söyledi. Cerrahi müdahaleyle düşük rezervin daha da düşer aspire edersekte kist tamamen yok olmayacağı için içi tekrar sıvıyla dolar dedi. Rahim filmi istedi o un sonucuna göre net bir karar veririz dedi. O kadar kafam karıştı ki zaten düşük amh ile uğraşırken bide bu kistin bu kadar sorun çıkarması çok canımı sıktı. 29 yaşındayım adetlerim düzenli. Benim gibi olan ya da kistteki sıvıyı aspire ettiren var mı ? Benim yaşadığım süreçlerden geçen var mı ?
Ben cektirdim geri olustu suan tedavideyim

Bende cikti tüp bebek de bunu yapmam dedi temizle di geri olustu trasefer den once geri aldirim polin de cikti amalet dedi yoksa tutmaz dedi amh düşük bu 3 olacak kaç yumurta oluyor
Sizde kac yumurta cikti

Merhabalar, amh değerim 0,37, sol overimde 4 cmlik sebat eden basit kistim var ve yaklaşık 2 yıldır benimle birlikte doğum kontrol hapı kullandım, adetle gitmesini bekledim ama ne yazık ki vücudum bu kisti atamadı. 1.5 yıllık evliyim ve çocuk düşünüyorum. Bu kistin varlığı ve düşük rezervden dolayı doktorum tüp benek merkezine yönlendirdi. Doktorum bu kist ile hem normal yoldan hem de tüp bebek tedavisi ile hamile kalma şansımın düşük olduğunu bundan dolayı kistin cerrahi müdahale ile alınması gerektiği ya da aspirayon ile içindeki sıvının boşaltılmadı gerektiğini söyledi. Cerrahi müdahaleyle düşük rezervin daha da düşer aspire edersekte kist tamamen yok olmayacağı için içi tekrar sıvıyla dolar dedi. Rahim filmi istedi o un sonucuna göre net bir karar veririz dedi. O kadar kafam karıştı ki zaten düşük amh ile uğraşırken bide bu kistin bu kadar sorun çıkarması çok canımı sıktı. 29 yaşındayım adetlerim düzenli. Benim gibi olan ya da kistteki sıvıyı aspire ettiren var mı ? Benim yaşadığım süreçlerden geçen var mı ?
Benimde rezervim 003 ken bendede basit kist oldu 2 tane doktor gidecek gibi durmuyor aspire edelim dedi ettiler kurtuldum. Çok kararsız kalmıştım bende üstelik tüp bebek sırasında oluştu malesf ki benimde yaşım 34 ve ben 3 sene oldu hiç gebe kalamadım bu süreçte malesf

Merhaba,
Ben de benzer bir durum yaşadım. Fakat benim kistim dermoid kist denilen, ilaçla küçülmeyen, anne rahminde büyüme esnasında kalıntıların yumurtalıklara yapışarak ilerleyen süreçte bir şekilde tetiklenmesiyle büyümeye başlayan bir kist türüydü. Sol yumurtalığımda 10cm, sağ yumurtalığımda 2,5 cm dermoid kist vardı. Doktor bu büyüklükte bir kisti hissetmememe şaşırmıştı. Çünkü ben doktora herhangi bir şikayetle gitmedim. 8 aydır deniyorum çocuk sahibi olamıyorum diye gittim. Sonra doktor araştırmaya başladım. Kist çok büyük olduğu için yumurtalığa zarar verilebilir, yumurtalık alınmak zorunda kalınabilir diye işinin ehli birine ameliyat olmak istedim. Doktor araştırırken tabi birkaç doktora muayene oldum. Muayene olduğum doktorlardan biri benden amh testi de istedi. Ama işte kist yumurtalığa zarar verdiyse almak zorunda da kalabiliriz, yumurtalık kanseri olma riski vs vs bir sürü risk saydı. Bana da çok özgüvenli gelmedi bu konuşmaları, bana güven vermedi yani (halbuki doktor doçentti) ben de doktor araştırmaya devam ettim ve bir yakınımın önerisiyle bir profesör buldum. Adam çok özgüvenli konuştu benimle. Dermoid kistlerde çok küçük ihtimalle kanser çıkar, korkma vs diye beni telkin etti, güven verdi. Ben de muayeneye gittikten 3 gün sonra kendisine ameliyat oldum. Ama benden öncesinde herhangi bir test istemedi. Ki gittiğimde 8 aydır çocuk sahibi olmak istediğimi, olamayınca muayeneye gidip kistin farkedildiğini söylemiştim. Ameliyattan 3-4 gün sonra diğer doktorun istediği testlerin sonuçları çıktı. Bi baktım amh 0,72. Nedir bu falan hiç bilmiyorum tabi. Araştırdım, ettim, meğer yumurta rezervini gösteriyormuş, yumurtalıklara yapılan cerrahi müdahale de rezervi düşürüyormuş. Tabi benim kafamdan aşağı kaynak sular döküldü. Doktoru aradım çok düşük değil zaten cerrahi müdahale amh’ı biraz düşür demesin mi? Eeee ama dedim ben bu kanı ameliyat öncesi verdim, daha mı düştü yani? Şoka girdim. Ki daha da düşmüş zaten. Ameliyattan 5 ay sonra tekrar baktırdığımda 0,53’tü. Yani benim size önerim kistlerinize cerrahi müdahale yaptırmadan önce mutlaka o kistlerin varlığında yumurta toplama yaptırabilir misiniz araştırın.

Back
X