• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kist patlaması

ceross

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
6
1
1
26
Ayy kızlar bi kaç gün önce ilişki sonrası çok şiddetli bir karın ağrısı başladı bende hiç bir yerim tutmadı midem bulandı kusmaya başladım bi anda soğuk yerde terlemeye başladım bayılacaktım resmen herşey bi anda oldu acile gittik eşimle koşa koşa tabi ilk başta testler yapıldı kan idrar falan onlar temiz çıktı ilaçlı tomografiye aldılar apandisitten şüphelendiler ilk başta ama değilmiş sağ yumurtalıkta kist oluşmuş zaten sol yumurtalıkta da pcosum var. Karın boşluğunda kanama varmış tabi bana yatış verdiler ama ben kabuk etmedim çıkıp özele kendi doktoruma gittim o da şuanlık yatışlık bi durum yok kan değerlerin düştüyse eve gönül rahatlığıyla gidebilirsin kanamanı da kontrol edicez dedi. Ağrım tamamen geçmedi ama tabiki de ilk baştaki kadar bi ağrı yok 15-20 güne kadar anca geçer dedi yarın da kontrolüm var bakalım ne alemde. Başına böyle bişey gelen var mı birazcıkta korkuyorum açıkçası ve bundan 3 ay önce kadar da aşılama olmuştum büyük ihtimalle ondan sonra oldu çünkü hiç kistim falan yoktu pcos dışında

Bende de sizinki gibi belirtiler olmuştu ağrıdan bayılma noktasına gelme düşmemek için dizimin üstüne oturur soğuk soğuk terlerdim bana çikolata kisti denmişti. En çok ağrılı 10 hastalıktan biri diye geçiyor maalesef kadın doğuma gidip tetkiklerinizi isteyin eğer ca 125 değeriniz yüksek çıkıyorsa büyük olasılıkla teşhisiniz budur ama regl döngüsüyle kistinizi atabiliyorsanız o zaman sorun yoktur 🌸

Pesine düşün mutlaka. Benimde ayni sekilde evde otururken durduk yere patladi. Butun gece kustum, gucsuz dustum yerden kalkamadim, tansiyonum bi dustu bi çıktı. yogun ic kanama ve torsiyon da var dediler ameliyata aldilar. Ki kan idrar tahlillerim hersey de normaldi. Patolojide anlasildiki kist masum degilmis. Kötü çıktı. Yumurtaliktaki kotu hastalik sinsiymis, sansliymisim benimki kanama yapti, yayilmadan anladik.

Pesine düşün mutlaka. Benimde ayni sekilde evde otururken durduk yere patladi. Butun gece kustum, gucsuz dustum yerden kalkamadim, tansiyonum bi dustu bi çıktı. yogun ic kanama ve torsiyon da var dediler ameliyata aldilar. Ki kan idrar tahlillerim hersey de normaldi. Patolojide anlasildiki kist masum degilmis. Kötü çıktı. Yumurtaliktaki kotu hastalik sinsiymis, sansliymisim benimki kanama yapti, yayilmadan anladik.
Merhaba bende kaç defa ara lekelenme yüzünden kadın doğuma gittim ama MR da kist çıktı cinsini bilmiyorum kadın doğuma randevu alacağım lekelenme dışında sol kalçamda ağrı oluyordu bel tutulması gibi ortopediye gittim oradaki MR da çıktı

Siz nasıl bir yol izlediniz

Siz nasıl bir yol izlediniz
Benim ufak sizlama gibi his veriyodu, ama arada. Genelde yatarken hissederdim. Cocuk olmuyo, adet goremiyorum diye coooookk doktora gittim. Devlete, prof'a, ozele, univ'e... Hicbirisi anlamadi, tahlillerede yansimadigi icin suphelenende olmadi. Hap yazip dene bakalim diyerek gonderildim geri.

Tüp bebek tedavisine basladim, ve ilaclari kullanmaya basladigim hafta patlamasi tetiklendi. Ki o tedavi icin bile tv'lere cikan meshur prof doktora gitmistim, onemsemedi anlamadi.
Tüp bbk tedavisine baslamasam ve patlamasa, heryerimi sarana kadar anlamayacakmis kimse.

Bir doktor deseydi, normal gorunmuyor, tanisal laparaskopi yapalim bu nedir diye. Tumor kanayip karnima dokulmeden, kemoterapisiz sekilde kurtulurmusum.

Tavsiyem:Siradan doktora degil jinekolojik onkoloji profesorlerine gidin. Yani illaki onkolojik hasta olmaniza gerek yok, Onlar en ust seviye. 4-5bin neyse para verirsiniz belki ama en kötüsünü dusunerek cok iyi arastirir. Insallah kötü degilsinizdir :)

Benim ufak sizlama gibi his veriyodu, ama arada. Genelde yatarken hissederdim. Cocuk olmuyo, adet goremiyorum diye coooookk doktora gittim. Devlete, prof'a, ozele, univ'e... Hicbirisi anlamadi, tahlillerede yansimadigi icin suphelenende olmadi. Hap yazip dene bakalim diyerek gonderildim geri.

Tüp bebek tedavisine basladim, ve ilaclari kullanmaya basladigim hafta patlamasi tetiklendi. Ki o tedavi icin bile tv'lere cikan meshur prof doktora gitmistim, onemsemedi anlamadi.
Tüp bbk tedavisine baslamasam ve patlamasa, heryerimi sarana kadar anlamayacakmis kimse.

Bir doktor deseydi, normal gorunmuyor, tanisal laparaskopi yapalim bu nedir diye. Tumor kanayip karnima dokulmeden, kemoterapisiz sekilde kurtulurmusum.

Tavsiyem:Siradan doktora degil jinekolojik onkoloji profesorlerine gidin. Yani illaki onkolojik hasta olmaniza gerek yok, Onlar en ust seviye. 4-5bin neyse para verirsiniz belki ama en kötüsünü dusunerek cok iyi arastirir. Insallah kötü degilsinizdir :)
Rabbim hepimize şifa versin bende ara lekelenme yüzünden çok doktora gittim parça bile alindi smear hepsi yapıldı her şey temiz çıktı yeni öğrendim kist olduğunu MR da gözüktü bakalım insallah basit bitseydir İstanbul’da mısınız hangi doktora gittiniz

Amin, allah korusun kötü cikmasin. Bilecikteyim. Ankaraya gittim. Prof polat dursun
Merhaba ben kadın doğuma gittim alttan muayenede yine kıstı göremediler ama sıvı birikimi gördü ultrasona yönlendirdi oradaki de patlamış olabilir o sıvı önemli değil dedi içim de rahat değil sonuçları gösteremedim anlıyorlar mı anlamıyorlar mı doktorlar çözemedim

Back
X