Çocuk Hastalıkları kistik fibrozis

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yeni doğan bebeğimizin ilk topuk kanı hastanede hemen alındı. İkinci topuk kanı için sağlık ocağına 3 gün sonra çağırdılar. İkinci alınan topuk kanı sonucunda kistik fibriyoz testi 95 çıktı ve tekrar topuk kanı vermemiz gerektiğini söylediler. Dünyamız başımıza yıkıldı, hemen bu forumu incelemeye başladım ve az da olsa rahatladım. Üçüncü topuk kanımızı verdiğimizde değer 41'e düşmüştü ve rahatlamıştık şükür Allah'a. Bu süreci biraz açıklamak istiyorum:
Biz 3. gün topuk kanı için çağrıldığımızda, oğlumuz anne sütünü çok az almıştı, testten sonraki günlerde anne sütü arttı, çocuğun kakası düzene girdi. Burada çocuğun her hareketinden nem kapmamak çok önemli. Eğer çocuğunuzda bir rahatsızlık varsa inanın hemen belli ediyor. Çocuk anne sütünü almaya başladıysa değerin düşeceğinde emin olabilirsiniz. Herkesin çocuğuna Allah şifa versin...

Yeni doğan bebeğimizin ilk topuk kanı hastanede hemen alındı. İkinci topuk kanı için sağlık ocağına 3 gün sonra çağırdılar. İkinci alınan topuk kanı sonucunda kistik fibriyoz testi 95 çıktı ve tekrar topuk kanı vermemiz gerektiğini söylediler. Dünyamız başımıza yıkıldı, hemen bu forumu incelemeye başladım ve az da olsa rahatladım. Üçüncü topuk kanımızı verdiğimizde değer 41'e düşmüştü ve rahatlamıştık şükür Allah'a. Bu süreci biraz açıklamak istiyorum:
Biz 3. gün topuk kanı için çağrıldığımızda, oğlumuz anne sütünü çok az almıştı, testten sonraki günlerde anne sütü arttı, çocuğun kakası düzene girdi. Burada çocuğun her hareketinden nem kapmamak çok önemli. Eğer çocuğunuzda bir rahatsızlık varsa inanın hemen belli ediyor. Çocuk anne sütünü almaya başladıysa değerin düşeceğinde emin olabilirsiniz. Herkesin çocuğuna Allah şifa versin...
merhaba benim oğlumun değerinde yüksek çıkmış.sağlık ocağı tekrar kan istedi.arkadaşlar bebeğim 15 günlük gayet iyi besleniyor kilo alımı çok iyi kakasını yapmıyor ama 2 3 günde bir kabız değil şişkinlik vs yok.gayet rahat gazsız bir bebek.beni korkutan tek belirti ağzında ki tükürük biraz kalın.doktorumuz bunun etki etmiyeceğini söyledi.ama korkuyorum işte.sizin bebeklerinizde varmıydı bu tarz bir şey.nefes alımı herşeyi düzgün.cevap verirseniz sevinirim

Merhaba arkadaşlar öncelikle sizlere başımdan geçeni kısaca özetliyeyim bebeğim topuk kanında birincisinde kan aldılar kistik fibrozis değeri ile alakalı IRT değeri 111 çıktı bir hafta sonrasında tekrardan aldılar ve bu değer artmıştı 119 olarak çıkmıştı, sonrasında bizleri ter testine yönlendirdiler ve biz o geçen üç hafta içerisinde yıkılmış bir vaziyette ter testini bekliyor fakat yeterli test toplanamadığından dolayı teri üç hafta boyunca alamadılar sonrasında 3'ncü haftada aldılar ve test rabbimize şükürler olsun ki 29 çıktı ve dünyalar bizim oldu, söyleyeceğim şudur bu testler 2015 yılından sonra yapılmakta ondan öncesinde böyle bir değer testi bile yapılmamaktadır. Şudur ki bu tür değerler yurtdışındaki ülkelerde referans IRT değeride 170 den sonrasında olduğu araştırdım öğrendik türkiyede ise bu değer 90 olarak karar kılınmıştır. Diyeceğim odurki çocucugunuz da herhangi bir hırıltı aşrı ishal vs. gibi durumlar görülmedikçe sabırla ter test sonucunuzu bekleyin gerisi kendinizi yıpratmaktan başka bir şey olmuyor. Bunu bizzat ben yaşadım ve yaşayan anne babalar var ise okuyup buradan içini ferah tutsun aldıkları IRT kan değerleri ayrıca sadece ona özgü bir şey değil zor doğumda ve normal olan bebeklerde de çıkabilen bir değerdir. Bu sebepten dolayı lütfen rahat olun ve sabırlı olun rabbim bütün yavrulamıza şifa versin, yavrularımızla imtihan eylemesin... Sadece sabır arkadaşlar Türkiyede yeni bir hastalık araştırması üzerine gittikleri için en ufak bir referans yüksekliğinde araştırma için veri toplama amaçlı hastanelere sevk etmekteler hastanede bizzat kendim dosyada gördüm 200 ' e yakın dosya vardı arasında 2 kişiye bu teşhisin koyulduğunu oradaki sekreter bayandan bilgiisini aldım..o yüzden gönlünüzü ferah tutun ve bol bol dua edin şükredelim.. Sağlıklı mutlu huzurlu yaşamlar ailenizle birlikte...

Slm bebegim 24 gunluk. Ilk dogdugunda amaliyata alindi. 7 gunlukken kuvezde yattigi zaman topuk kani alindi. Kistik fibrozis degeri yuksek cikti, dun saglik ocagina tekrar topuk kani verdik. Bizim gibi olup topuk kani degeri yuksek cikip sonra dusen var mi. Dunden beri perisan durumdayim. Tedavisi olmayan bir hastalik bu :KK43: umarim ikinci degeri dusuk cikar.
merhaba hanımlar,içinizi rahatlatmak umuduyla yazıyorum, bizim bebeğimizin ilk topuk kanı 90 çıkınca sağlık ocağından aradılar; ikinciyi verdik 70 çıktı, kistik fibrozis şüphesi vardı, ter testi kiti malatya da bulabildik ve orada yaptırdık ,bu arada genetik test de yapıldı, ter testi çok şükür temiz çıktı( 19 çıktı )sonuç, bebeğimizde zaten herhangi bir bulgu yoktu, ilk kakayı geç yapma,tuzlu ten, yağlı kaka vb, bu 2 haftalık süreç çok zor geçti, nadir görülen bir hastalık ve zorlu bir süreç hem çocuk hem anne baba için, Allah tüm yavrulara şifa versin

Slm bebegim 24 gunluk. Ilk dogdugunda amaliyata alindi. 7 gunlukken kuvezde yattigi zaman topuk kani alindi. Kistik fibrozis degeri yuksek cikti, dun saglik ocagina tekrar topuk kani verdik. Bizim gibi olup topuk kani degeri yuksek cikip sonra dusen var mi. Dunden beri perisan durumdayim. Tedavisi olmayan bir hastalik bu :KK43: umarim ikinci degeri dusuk cikar.
merhaba hanımlar,içinizi rahatlatmak umuduyla yazıyorum, bizim bebeğimizin ilk topuk kanı 90 çıkınca sağlık ocağından aradılar; ikinciyi verdik 70 çıktı, kistik fibrozis şüphesi vardı, ter testi kiti malatya da bulabildik ve orada yaptırdık ,bu arada genetik test de yapıldı, ter testi çok şükür temiz çıktı( 19 çıktı )sonuç, bebeğimizde zaten herhangi bir bulgu yoktu, ilk kakayı geç yapma,tuzlu ten, yağlı kaka vb, bu 2 haftalık süreç çok zor geçti, nadir görülen bir hastalık ve zorlu bir süreç hem çocuk hem anne baba için, Allah tüm yavrulara şifa versin

Back
X