merhaba geçmiş olsun. bence ameliyat için acele etmeyin bahsedilen boyutlar büyük değil. muhteel ağrıların sebebi mevcur endometriozis hastalığınızın ve geçridiğiniz ameliyatın yarttığı yapışıklılar oolabilir. ancak kistin biri şüpheli demeniz ikinci bir göz tarafından da kistinizin değerlendirilmesini gerkli kılar. bebek sahibi olmak için de doktorunuza katılıyorum biraz hızlı davranmanızda fayda var. yaşınız30 ama bu hastalık yumurtalıkları yaşından önce yaşlandırır.merhaba hemen derdimi anlatayım
ben 2 yıl önce kist ameliyatını oldum çikolata kisti çıktı kurtuldum diyordum
geçen hafta doktora gittim ağrılarım vardı inanılmaz derecede ve bu kistler yine tekrarlamış bir tane 4cm bir tanede 3 civarı
ameliyat dedi 2. kez olmak istemiyorum yaşım 30
doktor bebek düşünüyormusun dedi hemen tedavine başlayalım doğumda alırız dedi artık yaşın ilerlemiş dedi... CA testim 181 çıktı kistin biri süpheli dedi
rahmim tersmis bazı ağrılarım bu yüzden
sizinde fikrinizi almak istedim
ben istesemde eşim bebek fikrine sıcak bakmıyor
merhaba geçmiş olsun. bence ameliyat için acele etmeyin bahsedilen boyutlar büyük değil. muhteel ağrıların sebebi mevcur endometriozis hastalığınızın ve geçridiğiniz ameliyatın yarttığı yapışıklılar oolabilir. ancak kistin biri şüpheli demeniz ikinci bir göz tarafından da kistinizin değerlendirilmesini gerkli kılar. bebek sahibi olmak için de doktorunuza katılıyorum biraz hızlı davranmanızda fayda var. yaşınız30 ama bu hastalık yumurtalıkları yaşından önce yaşlandırır.
merhaba evet tedavileriniz uygundur, bol şans diliyorumMustafa Bey,
yanıtınız için teşekkür ederim
ben 2. bir doktora gittim doktor testler istedi hormon testi yaptırdım sorun yok
şimdi hsg çektircem ve arkasından eşimden istedi bunlarda temiz çıkarsa 3 ay yumurta takibi yapıp bebek denemesinde bulunacağız ama olmassa bu kistler yüzünden olmayacağını ve 3 ay sonra ameliyat için konuşabileceğimizi söyledi..
sizcede bu yöntem uygunmudur.
Salam, bende de endometriozis hastaligi cikdi, subatda doktora gitdim, ondan once cok agriyodum, bazen acili bile ariyoduk,doktor bi OK yazdi 3 ay ic, dogum kontrolu ilacini dedi, deneyelim, ama bana hic bi hormonal tahlil yapdirmadi, simdi internetden arastiryorum da her hastaya ozel olarak hormonal tedavi yazilmali, bilmiyorum, ilaclar cok etkiliyo beni..3 aydan sora tekrar muayine olacakmisim, ve Insallah gerekirse laproskopiyle endometriozis odaklarim yakilacakmis,bu tedavi yontemi nekadar dogrudur, simdi bilmiyorum, aslinda Istanbulun en iyi hastanelerinden birine gitdim, ama cok endiseliyim...doktorumuzdan da tavsiye bekliyorum...Insallah hayirlisi olur
merhaba ağrılı adet görmenizin nedeni endometriozis olsa da odakların yakılması budumunuzu iyileştirmeyebilir. hormonal baskılama daha faydalıdır. eğer odaklar değil de dokuları implante etmişse ya da yapışıklıklar agrı yapabilir. bunların açılması iyileşmede faydalıdır. kliniğimizden de bu konuda yardım alabilirsiniz. sevgiler.
merhaba, dr.Aytun Aktan bey, ben 2 aydi artik belara iciyorum, ama hala agrilarim beni rahatsiz ediyo, peki siz dediyiniz implante dokular ya da yapisiklarin acilmasi bu nasil bi tedavi, laproskapimi, yoksa ilac tedavisimi?ve lutfen kliniginizin adresini yazarmisiniz, ya da telefon numaralarini, onceden tesekkur ederim,
Saygilar
merhaba,
evet odakları ya da yapışıklıları tedavi etmekte laporsokopi ameliyatını yapıyoruz. bahceci kliniğindeyim. 02123103100 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. bu arada bey değil, bayan doktoru sevgiler.
yumurta takibinden sonra yumurtamın çatlamadığını öğrndim,2 defa çatlatma iğnesi vuruldum,birinde çatladı,diğerinde çatlamadı,gebe kalmayı hızlandırmak için tüp bebek yaptırdım,tutmadı,bu çatlatma olayı başka şekillerde yapılamazmı,tedavilerden bıktım artık((
merhaba aytun hanım bende ileri derecede endometriozis hastasıyım 2kez amaliyat oldum 2amaliyatımı 5ay oldu olalı tüplerimin 2side alındı aşırı yapışıklıktan bagırsaklarıma yapışmış çürümüşler resmen aytun hanım doktorum geçici menopoza sokto tüp bebek yaptırana kadar dogumkontrol hapı kullanıyorum hiç ara vermeden 5kutudayım ama agrılarım oluyor zaman zaman sanki yumurtalıklarım şişmiş patlayacak gibi agrıyor doktora gidiyorum karnımdan ultrasonla bakıyor herşey normal tekrarlayan birşey yok diyor acaba bu agrılarımın nedeni kullandıgım dogumkontrol hapı olabilirmi önümüzdeki ay tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz olumlu sonuçlar alabilirmiyim doktor yumurtalıklarımı baskılandıgını ilacı bırakınca iyi bir sonuç alacagımızı söyledi dogrumudur aytun hanım sizin cvb benim için çok önemlisabırla bekliyorum cvb
bu konuyu açtığımda resmen herşeyin bittiğini düşünmüştüm şuan doğla yollar ile 22 haftalık hamileyim..
herşey yolunda gidiyor.. ilgilenen tüm doktorlara teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?