Benimde çok pis dönesim var bebeleri alıp bak şimdi yine özendimÇok sevindim adınıza .
Ne kaybedersiniz ki? Yapamazsanız dönme imkanınız hep hep . Ama şimdi ‘acaba yapamaz mıyım’ diye gitmezseniz belki de bu fırsat bir daha çıkmayacak karşısınıza.
bol şans
Siz de farklı bir kıtadaki ülkeye mi gittiniz? Kanada gibi?
Ya evet çok iyi bir fırsat hiç düşünmezdim böyle bir ülkeden kabul gelsin, o kadar red yiyince:)
iş arama süreci insanı cok yıpratıyor. Özelliklede öz güvenini mahvediyor. İş bulunca da bu sefer acaba becerebilecek miyim derdine düşüyor insan. Ama gidince bir kac aya iyiki gitmisim diyeceksin :) simdiden hayırlı olsun.
Quebec'e gidiyorsunuz , muhtemelen Montreal'e. Dayım gitti benim bundan 20 sene önce ailesiyle. Aşırı zorlandılar. Fransızca öğrenemedi ne dayı ne yenge. İşlerini hep ingilizce hallettiler. Geçenlerde yengeyle konuşurken dedi ki şimdiki aklım olsa kesinlikle ingilizce konuşulan bir bölgeye geçerim. Hem iş şartları, hem dil kolaylığı,hem çocuklar için.
Bana gel deseler kosa kosa giderim; saka bir yana da Kanada zaten yasayabilecegin en iyi refahi, sosyal hayati olan ulkelerden biri. Soguk olmasi disinda rahatsizlik verecek bir yani yok.
Gel kuşum buraya
Aaahhh nerdeee...Sen de o taraflarda değil miydin NA axelia:)
Siz de mi Kanadadasınız?
ben sizden de uzaktayim :) aktarmasiz ucus yok, aktarmali ucuslar 20 saat civari sürüyor.
bence seni en zorlayacak sey yalnizlik olacak. ama şöyle dusun buradaki herkes yalniz, o nedenle herkes arkadasca davraniyor. ben ilk geldigimde filipinli komsumla haftada 2 kez birbirimize gidip geliyorduk. ilk arkadasim o olmuştu. sag olsun kucak açmıştı bana. biraz disa donukse herkesin vat benim gibi bir kucak acani.
olumlu dusun olumlu olsun.
bir de mesela biz buraya yazin gelmistik, yilbasinda annemlerin yanina biletim vardı. geri donecegim psikolojisi vardi bende o yuzden hic ev hasreti cekmedim. bu soyledigim simdiki kosullarda zor ama faydali olabilir.
bir de turkiyeden buraya gelmeye calisan cok kisi var. belki bir arkadasin ile sevgili gibi davranip ikiniz birlikte gelebilirsiniz. kiz arkadasin bile olsa sonucta burada hersey açık. o zaman borbirinize destek olmus olursunuz. senin vize başvurun uzerinden partner basvurusu ile o da vize alabilir, calisma izinli. bence cok guzel bir firsat
Aaahhh nerdeee...
Ben cehennemdeyim. Antalya
Bende 17 yaşımda ailemden ayrılıp yurtdışına yerleştim. İlk zamanlar biraz zor oldu aile özlemi vs ama ülkeye adapte oldukça yalnız yasamayı sevmeye başladım. Hatta abim yanıma taşınacak oldu kabul etmedim. Ayrıca Kanada’da 2 yıl kaldım , Quebec eyaletinde. İnsanları çok samimi sıcak ve yardım sever, tek sorun her yerde İngilizce konuşmamaları yada konuşmak istememeleri, o yüzden İsveç’e geri dönmek zorunda kaldım .Merhabalar,
Çok uzun süre oldu buralarda değildim.
1.5 senedir işsizim ve o kadar çok yerden red yedim ki sayısını unuttum :)
Sonunda oldu ve Kanadadan doktora için kabul aldım
İlk tepkim tabii ki sevinçten uçmak oldu.
Sonuçta özellikle şu anki ekonomide ve hastalık krizinde işsizlik, parasızlık, geleceğin olmaması zor.
Ancak gerçeğe dönüş aşamasında bazı düşüncelerim var.
Çok uzak malum, siz nasıl hallediyorsunuz bu uzaklığı? Uçak biletlerine baktım, vay ki ne vay
Bir de ben 18 yaşında evden çıkıp tek başına yaşamış insanım ama şimdi ailemden kopmak 18dekinden daha zor geliyor anlam veremedim? Zamanla tekrar normale döner değil mi hayat kurdukça?
O kadar boştaydım ki 1.5 senedir tekrar sorumluluk almak falan gözüm korktu, beceririm değil mi ya?
Ek. Kanadada yaşamış etmiş, tavsiyesi vs olan varsa memnun olurum. Bir de Fransızca konuşulan yeri
En azından sıcak şimdi
Beni düşün, kar küreklerim her gün kışın
Bende 17 yaşımda ailemden ayrılıp yurtdışına yerleştim. İlk zamanlar biraz zor oldu aile özlemi vs ama ülkeye adapte oldukça yalnız yasamayı sevmeye başladım. Hatta abim yanıma taşınacak oldu kabul etmedim. Ayrıca Kanada’da 2 yıl kaldım , Quebec eyaletinde. İnsanları çok samimi sıcak ve yardım sever, tek sorun her yerde İngilizce konuşmamaları yada konuşmak istememeleri, o yüzden İsveç’e geri dönmek zorunda kaldım .
Fransızca zor değil aslında ama kaldığım kasabada dil okulu yoktu , bende büyük sehirlerde yaşamayı sevmiyorum . Hiç unutmam komşumun biri elinde koca kitaplarla gelmişti bana dil öğretmek içinAy ben size özelden kısacık bir şey sorayım o zaman : D
Evet yarı yarıyaymış ve kiminin tek dili Fransızca imiş ama dediğim gibi İtalyancadan sonra okuması zor gelmedi bana
Ana dilim gibi fransizcz konusmama ragmen kanadalilarin fransizcasini anlamak icin pur dikkat olmam gerek, cok degisik onlarinkiFransızca zor değil aslında ama kaldığım kasabada dil okulu yoktu , bende büyük sehirlerde yaşamayı sevmiyorum . Hiç unutmam komşumun biri elinde koca kitaplarla gelmişti bana dil öğretmek içinÖyle sıcak insanlar yani ...
Merhabalar,Merhabalar,
Çok uzun süre oldu buralarda değildim.
1.5 senedir işsizim ve o kadar çok yerden red yedim ki sayısını unuttum :)
Sonunda oldu ve Kanadadan doktora için kabul aldım
İlk tepkim tabii ki sevinçten uçmak oldu.
Sonuçta özellikle şu anki ekonomide ve hastalık krizinde işsizlik, parasızlık, geleceğin olmaması zor.
Ancak gerçeğe dönüş aşamasında bazı düşüncelerim var.
Çok uzak malum, siz nasıl hallediyorsunuz bu uzaklığı? Uçak biletlerine baktım, vay ki ne vay
Bir de ben 18 yaşında evden çıkıp tek başına yaşamış insanım ama şimdi ailemden kopmak 18dekinden daha zor geliyor anlam veremedim? Zamanla tekrar normale döner değil mi hayat kurdukça?
O kadar boştaydım ki 1.5 senedir tekrar sorumluluk almak falan gözüm korktu, beceririm değil mi ya?
Ek. Kanadada yaşamış etmiş, tavsiyesi vs olan varsa memnun olurum. Bir de Fransızca konuşulan yeri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?