• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitaplarımızı Geri Getirin

Kahraman tazeoglu'nun bir kitabini almistim. Hemde kendi paramla ;) tabi lisede staj paramla. :D o kadar guzeldiki, bu kitabi muzeye felan koysunlar diyodum. Arkadasima verdim al oku bak cok guzel diye. Onunda kucuk kardesleri var. Aradan zaman gecti onlara gittimm kitap yerlerde sayfalari yirtilmis olarak geziyor :D
Kirilmadim ki, zaten geri almazdim sonucta kendim verdim isteyerek verdim.
Ama kitap sizin icin cok fazla deger tasiyorsa vermeyin derim.

Okunulan kitaplar bence takas edilmeli ki herkes okusun hemde sizede alanada maddi açıdan yardım olsun diye düşünüyorun.
Bide 0 gibi kitap güzel değil ki hiç bir yaşanmışlık yok o_O

bir daha okumak istiyorsak :))
buradan şiir kitaplarımı iç eden canım arkadaşıma sesleniyorum sayende kimseye kitap ödünç vermiyorum artık..

Farkindaysan bana gore yazdim orada. Yani ben de kendi fikrimi savunuyorum. Sen benim fikrimin sacma oldugunu ben de senin fikrinin sacma oldugunu savunuyirum. Buna da tartisma munazara fikir alis verisi hatta biraz abartip brain storming diyebiliriz. O cumlelerin hicbirinde bence sen de boyle dusunmelisin gibi bir tavsiye yok. Bastan sona benim dusuncelerim ve yaptiklarim bu kesinlikle bu dogrudur demiyorum. Benim icin dogru bu diyorum.
Bu kadar agresif olmana gerek yok. Ayrica inan bir kitap 5 ten fazla da okunabilir. Nazim hikmet memleketimden insan manzaralarini sayamadigim kadar cok okumusumdur mesela. Siir kitaplari defalarca okunmak icin vardir. Ama daha once dedigim gibi tutku hayata bakis acisi ve oncelik meselesi... bu arada kitaplarim kuflenecek kadar uzun yasasam da daha cok kitap biriktirebilsem keske.

brain storming aynen,

size iyi okumalar dilerim.

Ben de kesinlikle kimseye vermek istemiyorum çünkü geri gelmiyor

Kitap isteyenlere "Ayraç olmadan okuma, sayfasını bükme, kapağını arkaya yatırma" vs gibi şeyler söyleyince onlar da "ayy yok senden kitap alınmaz, ne kadar pimpiriklisin" diyorlar vazgeciyorlar

Bir de ben kime kitap verirsem hemen yazarım
Kime hangi tarihte hangi kitabı verdim.

En fazla bir ay içinde gelmezse de arayıp mutlaka sorar hatırlatırım.

Ee böyle olunca da kimse benden kitap istemiyor :)

ben abime vermişim vermedi uyuz... zorla aldim.. hele çaktirmadan da aldim.. bi daha vermek mi hayatta... git kendin al dedim vermedim.

star gazetesinden kupon biriktirip bi yığın kitap... bi koli çocuk kitaplarimi sakliyorum. kızıma vericem onlari kızımada kimseye verme diycem. inş vermez.

Kızım küçükken misafirimiz gelmişti

Misafirinde 2 tane yaramaz mı yaraz çocuğu vardı

Kızımında dedem bir portakal ağacı diye bir kitabı vardı

Dedesi okumaya geçtiğinde aldığı bir kitaptı dedesi bir ay sonra öldü

Onun için çok değerliydi

Çocuklar o gün onu ve iki üç kitabı paramparça etmişlerdi

Kızım 13 yaşında bağırarak ağladı

Çocukların anneleri söz sana bu kitaplar borcum olsun ayıp ama ağlanmaz böyle dedi

Olayı sinirlerime hakim olmaya çalışarak anlattım kadınada

Anlayacak kapasitede bile değildi

Senin için değerli olan başkası için anlam ifade etmiyor

Şimdi bile misafirim varsa odasın kapısı kilitler anahtarı yanına alır

Yavruma tranva yaşattılar

O yüzden öyle olmasam bile seni anlıyorum

kitaplarım kıymetlimdir genel olarak iş yerinin dışına çıkarmamaları şartıyla veririm kişilere..bilgisayar kasamın üstü de küçük çapta bir kütüphanedir:)

açıkça sosyal medya da yazın
"kitaplarımı hava atma aracı olarak kullanılmasını istemiyorum
akraba ve arkadaşlarıma söylüyorum kitaplarımı istemeyin
hele okumadığım kitabı tanınmaza hale getiren kişi iade ederken yenisini alırsın inşallah"

diye yaz

ben kibar bir dille "kusura bakma kitaplığımdan kitap veremiyorum ama istersen aynısını sana alayım" diyorum. henüz kırılan evet bana da al diyen çıkmadı :) her şeyimi paylaşırım ama kitaplarımı asla.

Bende aynısını yapıyorum okuduğum kitabın benim için manevi değeri var bide başkası okuyunca rahatsız oluyorum elini yikadimi çantada ezip buzdu mu yemek yerken kahve içerken leke mi yaptı vs diye direk söylüyorum bu şekilde aynısını alayım sana diyorum bazı cok begendigin kitapları 2 adet alıyorum önerdiğim arkadaşıma hediye ediyorum ama asla kitap vermiyorum kitaplığımdan. Birde kutuphanem degil kitapligim olacak konuda yazdığınız düzeltmeden edemedim kusura bakmayin

Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş :KK43: 400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
Benimde ünide bi arkadaşım vardı sürekli benden kitap isterdi ama asla geri getirmezdi en az 10 kitabım kalmıştiŕ onda.bide hep çantasinda taşırdı aylarca kitapları

kitaplarımı vermem.
herkeste bunu bilir.ama bunun yanında çok fazla kitap hediye ederim.kitap verdiğim 3 kişi vardır.okurlar,tertemiz ve kısa zamanda getirirler.aynı şekilde bende öyle.
çok yakın bir arkadaşım var.sürekli kitap veririz birbirimize.eğer ondan aldığım kitabı çok beğendiysem , geri verince kendime de alırım ki kitaplığımda dursun.o da aynı şeyi yapıyor.
kısacası kıyafet,parfüm,para..ne isterlerse alabilirler.geri vermeselerde sorun etmem.
ama kitap benim için çok önemli.

Yorumları okurken aklıma geldi, Çetin Yetkin hoca, Bir Savcının Not Defteri'nden kitabında bahsediyordu; herhangi bir sebep belirtmeksizin toplanan ve yakılan kitap dağları olduğunu. Hatta yakılacak kitapların içinden birkaç savcı arkadaşı ile birlikte kurtarabildiği kadar kitap kurtardığını anlatır anılarında. Ülke tarihimiz bu tarz anılarla dolu maalesef. Bir kısım kitapları da yayınevleri nedendir bilinmez kitapları basmıyor ya da yayınevleri kapanıyor ve o kitaplara ulaşabilmek mümkün olmuyor ne yazık ki. Mesela benim okumak istediğim birkaç kitap vardı ve basımları tükenmişti. Birini beş yıl boyunca aradım, bir diğerini 3 yıl. Bir başka kitabı ise bulabilmek için neredeyse şehirdeki tüm sahafları gezdim. Keşke benim annem babam da benim için kitaplarını biriktirselerdi. Çok mutlu olurdum. Eşimle düşüncemiz, çocuğumuza bırakacağımız tek mirasımızın kitaplarımız olduğu. Çocuğumuz ileride kitaplarımızı ne yapar bilemiyorum, şimdilik kitapları çok seviyor, kendine ait bir kitaplığı var şuan 5 yaşında. Yorumlarda bir arkadaş siz ölünce çocuğunuz kitaplarınızı sahafa satacak demiş. Bu da çocuğumuzun tercihi. Belki sahafta bizim gibi kitaplarına tutku derecesinde bağlı başka birine ulaşır kitaplarımız.

Yorumları okurken aklıma geldi, Çetin Yetkin hoca, Bir Savcının Not Defteri'nden kitabında bahsediyordu; herhangi bir sebep belirtmeksizin toplanan ve yakılan kitap dağları olduğunu. Hatta yakılacak kitapların içinden birkaç savcı arkadaşı ile birlikte kurtarabildiği kadar kitap kurtardığını anlatır anılarında. Ülke tarihimiz bu tarz anılarla dolu maalesef. Bir kısım kitapları da yayınevleri nedendir bilinmez kitapları basmıyor ya da yayınevleri kapanıyor ve o kitaplara ulaşabilmek mümkün olmuyor ne yazık ki. Mesela benim okumak istediğim birkaç kitap vardı ve basımları tükenmişti. Birini beş yıl boyunca aradım, bir diğerini 3 yıl. Bir başka kitabı ise bulabilmek için neredeyse şehirdeki tüm sahafları gezdim. Keşke benim annem babam da benim için kitaplarını biriktirselerdi. Çok mutlu olurdum. Eşimle düşüncemiz, çocuğumuza bırakacağımız tek mirasımızın kitaplarımız olduğu. Çocuğumuz ileride kitaplarımızı ne yapar bilemiyorum, şimdilik kitapları çok seviyor, kendine ait bir kitaplığı var şuan 5 yaşında. Yorumlarda bir arkadaş siz ölünce çocuğunuz kitaplarınızı sahafa satacak demiş. Bu da çocuğumuzun tercihi. Belki sahafta bizim gibi kitaplarına tutku derecesinde bağlı başka birine ulaşır kitaplarımız.
pdf kitap okursaniz facebookta pdf-ci kitap arsivi diye bir grup var inanilmaz kitaplar donuyor tavsiye ederim. Belki orada bulabilirsiniz.

Kibarca vermiyorum diyebilirsiniz. Sizden kitap alanlarıda arayıp kitaplarınızı geri isteyin. Yüzsüze yüzsüz olun. İnsatagramda paylaşıncada

Valla kimse kusura bakmasin kitaplarimi veremem.
Bencilce belki ama ask yasiyorum ne yapayim.
Gorumcem yeni dogum yaptiginda elimdeki tum bebek bakim kitaplarini verdim.
Okuaun etsin amasira bana gelince alirim diye..
Bebekleri buyudu istedim vermedi yani yuzsuz davrandi.
Hele bir hamile kal veririm dedi.
Yavrum bir bucuk yasinda hala vermedi ogrendimki o da kendi gorumcesine hediye etmis.

Bir daha kim istese vermiyorum..
Esimun amca kizi geldi kendi capimda kutuphanm var inceledi secti hemen bir kactane aliyim bunlari dedi.
Vermedim.
Sevmiyirum kitap paylasmayi dedim
Ama sevmiyorum
Kiyafetimi vereyim parami vereyim kitaplarim ne bileyim cok degerli.
Kutuphanemi buyutme istegim de yatiyor olabilir bu bencilligimin altinda .sizde vermeyin

Back
X