Kıvırcık saçlar!!

saçlarım kıvırcık en fazla yılda bir düzleştiriyorumdur baskı yapanlar olmasa düğüne bile yaptırmadan giderim:1::1: bence düz saç çok sıkıcı nesini seviyolar anlamıyorum.
taramayıp uçuştururak kurutmadıktan sonra hiç de çirkin olmuyor ben çok az jöle sürüp vigoyla kurutuyorum. jöleyi ve vigoyu da her zaman kullanmıyorum kendi haline bırakınca da ayrı güzel oluyor.

saçlarım kıvırcık olmasa da yoğun dalgalı(ydı).bende düzleştire düzleştire saçımın doğal dalgasını bozdum.
şimdi maalesef yıkadıktan sonra şekilsiz bi hal alıyo,önceki dalgalardan eser kalmadı uçları da fena yandılar püskül püskül:2:
3 aydır düzleştirici kullanmadım bide bu forumda evde yapılan saç bakım sularından birini denedim,kestire kestirede toparlıyorum sanırım:26:
çok mecbur kalmadıkça düzleştirmiyorum:20:

son 1 yılda her zaman duzlestirdim
zaten üstüne uyuyunca a düzlügü bozuluyordu sabah tekrar yapıyordum.
düz daha kullanıslı ama kıvırcık gercekten guzel oluyordu.
sımdı eskı kıvırcıklıgı yok sekılsız cansız oldu saclarım.

ona ragmen o kadar cabuk uzuyor ki anlayamıyorum:44:

nerede lüle lüle sarı saçları olan bir genç kız görsem çok şirin gelir...ben de lülelerini seveceğim bir gelin kızım olsun istiyorum...:49: Yaradan kuluna en yakışan neyse onu verir derler, bence de öyle...:kkk:

Kızlar çok haklısınız ya. Zenci kıvırcığıdı benim saçlarım,düzleştire düzleştire o kıvırcıklık kalmadı dediğiniz gibi. Kendime yakıştırsam kıvırcık saçı,asla düzleştirici kullanmam çok istiyorum kıvırcık kullanmak ama ne bileyim bir tuhaf geliyor. Çevredekiler düz halimi daha çok beğeniyorlar, ama kıvırcıkkende çok şekersin diyorlar. bilemedim:26: Bile bile saçlarımı yakıyorum yıpratıyorum ama bende hiç istemiyorum. Bakalım alışmaya çalışacağım. Biraz önce tekrar düzleştirdim,dışarıya çıkacağım diye. Sanki herkes bana bakacakmış gibi pskolojimi bozdu bu saçlar:1: Saçlarımın düz olması için her şeyimi verirdim vallahi..

Ama dediklerinizi göz önünde bulunduracağım,çok teşekkür ederim hepinize:16:

Benimde saçlarım 1 ay öncesine çok kıvırcık ve çok şekilsizdi ne yapacağımı şaşırıyordum.Sürekli şekillendirmeylede uğraşmaktan bıktım kalıcı bir düzlük istiyordum.Sonra araştırdım brezilya fönünü buldum kadınlar kulübünde yapan arkadaşlar detaylarıyla yapılışını anlatmışlar.Sonra evde kendim uyguladım saçlarım inanılmaz güzel oldu yıllarca adını duyduğum halde hiç ilgilenmemiştim ama düz saç isteyenlere tavsiye ederim çok memnunum.

benimde kıvırcık ama öyle sürekli düzleştirmem. şampuanım onarıcı olanlardan. duştan çıkınca kremler tarar ötlece bırakırım. bazen jöle sürerim. bazende örerim kuruyunca örgüsnü çtığımda sadece dalgalı durur biraz krem sürüp çıkarım. saç uçların çok kırılmış çatallaşmış olabilir uçlarından kestir ve bir süre doğal haline bırakki saçların düzene girsin

günaydın arkadaşlar saçlarınıza kalıcı diye brezilya fönü yaptırmayın çünkü doktorlar tavsiye etmiyor içindeki kanserojen madde fazlaymış kuaförlerin çogu bunları bilmiyordur bile buraya bir yazı ekliyorum.

Brezilya Fönünde Kanserojen Madde "Formaldehit" Yüksek Seviyelerde Bulundu. Kuaför salonlarında son zamanlarda giderek artan taleplerle yapılması da yaygınlaşan Brezilya fönünün yüksek düzeyde kanserojen madde içerdiği dünyanın en güvenilir gösterilen sağlık kuruluşları arasında olan Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) tarafından açıklandı. İçerdiği "keratin" ile saçları düzleştiren brezilya fönünün içerisinde keratinin yanısıra kullanılan "formaldehit" adlı madde kanserojen sınıfına giren maddelerden birisidir. Formaldehit maddesi buruşmayı önlemek ve uzun süre ütü kalitesini korumak için giysilerde, ojelerde ve bazı diğer kozmetik ürünlerde kullanılır. Bunun yanında küflenmeye karşı da koruyucu bir maddedir. Hastanelerde cesetlerin çürümesini önlemek amacıyla da kullanılmaktadır.

Kaynak: Brezilya Fönü Zararlı mıdır?
Brezilya Fönü Zararlı mıdır?

FDA’nın laboratuar testleri neticesinde içerisinde en fazla % 0,2 oranında miktarda olması gereken formaldehit, Brezilya fönünde % 8,7 - 10,4 oranında görülmüştür. 6-8 ay süre ile saçın bozulmadan düzgün bir şekilde kalmasını sağladığı için rağbet çok olan Brezilya fönünü saçlarınıza uygulatmanız aslında son derece sağlıksız bir yöntem olduğu FDA tarafından bildirilmiş ve tehlikeli bulunmuştur. Kuaförünüzde Kullanılan Brezilya Fönünde Formaldehit Var mı Nasıl Anlarsınız? Formaldehit, vücudumuza solunum yolu, sindirim yolu ve az da olsa deri yoluyla girerek kişinin bu maddeye olan hassasiyetine göre farklı şekilde etki eder. Çoğunlukla etkisi göz, burun, boğaz tahrişi gibi mukozalarla ilgili belirtilerden ibarettir fakat formaldehit solunması, bazı hassas kişilerde uyuklama, yorgunluk, deri döküntüleri, baş ağrısı, baş dönmesi, dikkat bozukluğu ve buna benzer birçok farklı sorunlar ve astım krizleri de meydana getirebilmektedir. Yapılan fönden sonra bu tür belirtiler siz de görüldüyse "hastaneciyiz.blogspot.com" olarak tavsiyemiz size ve ailenize zararı olabilecek, ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlayan bu girişimden uzak durmanızdır. Üretici firmalar her ne kadar içeriğinde formaldehit olmadığını söylese de FDA nın testlerinde durumun böyle olmadığı ortaya çıkmıştır.

Kaynak: Brezilya Fönü Zararlı mıdır?
Brezilya Fönü Zararlı mıdır?

Back
X