kıyafet diktirmek

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
iyi akşamlar kızlar.
ben hazır giyimde doğru düzgün hiçbir şey bulamıyorum,zevkime göre.
tesettürlüyüm ve çoğu blogu takip ediyorum.beğendiğim bi çok model çıktı hepsini yükledim pc ye.
mesela yüksek bel maksi etek istiyorum ama çuval gibi dursun istemiyorum,dar kesimli olmalı.
zira kalçalı bir bayan olduğum için,kabarık veya pileli etekler daha büyük gösteriyor arkamı.
bir diğer hususta pelerin...
yazın genelde kalçamı örtecek bir dış kıyafet giyiyorum ama bu yaz bunu pelerinle yapmak istiyorum
belki kulağa garip gelecek,nihayetinde pelerin genelde kışlık kullanılır.
ben ince bir kumaştan,hem rahat hemde şık bir pelerin diktirmek istiyorum,arkadaşım bi yer önerdi,bu hafta gideceğim inşallah.
peki aranızda var mı hazır giyimde istediğini bulamayıp terzi yollarına düşen :10:
memnun kaldınız mı?
götürdüğünüz bir foto ya da modelin aynısını çıkarabiliyorlar mı?
kaça mal oluyor?
ha birde ben ankarada oturuyorum,bildiğiniz güzel diken bir yer varsa önerilerede açığım :34:

Son düzenleme:
olmaz mı! ben rengarenk şifon kumaşlar alıp hepsinden güzel günlük yazlık elbiseler diktirmek istiyorum bi de rengarenk güzel ipek gömlekler.. piyasadaki garip gurup kıyafetlerden bıktım ya bi tarafı uzun ya 90lari ha hippie.. şöyle doğru düzgün kalıbı olan, clean cut dedikleri cinsten kaliteli bişiler bulmak zor.

terzi deseniz ayrı mesele, benim istediğim kumaşlarla çalışmayı ya abiyeciler biliyor ve zaman ayırmak istemiyor ya da ne okuluna gitmiş ne tecrübesi olan ama adını tasarımcı koyduğu için dünyaları isteyen bi sürü zırvalık.. ben de pek aradığımı bulamadım ama hala arıyorum olmadı ben öğrenicem dikmeyi :)

bende aynı dertten muzdarip - tim 1 ay öncesıne kadar
dikiş makınesi aldım ve bu dertten kurtuldum
netten bırcok sey ogrendım eskı elbıselerımı modern eteklere cevırdım hatta hıc gıymedıgım kıyafetlerimi dizayn edip bambaska seyler cıkarttım
gören hayran kalıyor 18 lıra verıp 1 pardesu 1 ceket ve 1 sıfon gomlek alabılırmısınız
artık ben alıyorum hemde tam ıstedıgım gıbı
belkı yakında paraya bıle donusturebılırım
arşiv sağlam :31:

pijema harikasın :9:
bizde de dikiş makinası var ama ben hiç anlamam,annem bir terzi kızı olarak iyi diker ama şuan düğün telaşımız olduğundan imkan yok :50:
ben geçen hafta terziye verdim bir model,ekru rengi yazlık bir pelerin diktiriyorum,50 liraya.
bakalım,daha bir kaç eek diktirme planımda var.
peki sen bunun eğitimini aldın mı ya da az çok bilmişliğin varmıydı yoksa ani bir şekilde hiç alakan yokken mi başladın?
maşallah maharetlisin :nazar:

pijema harikasın :9:
bizde de dikiş makinası var ama ben hiç anlamam,annem bir terzi kızı olarak iyi diker ama şuan düğün telaşımız olduğundan imkan yok :50:
ben geçen hafta terziye verdim bir model,ekru rengi yazlık bir pelerin diktiriyorum,50 liraya.
bakalım,daha bir kaç eek diktirme planımda var.
peki sen bunun eğitimini aldın mı ya da az çok bilmişliğin varmıydı yoksa ani bir şekilde hiç alakan yokken mi başladın?
maşallah maharetlisin :nazar:

saol bacım :31::30:
sole solım aılemde annem falan arada babaannemın dıkıs makınasıyla bısıler dıkerdı ama ole etek gömlek tarzı seyler degıl
ananem fakırlıkten annemlere dıkermıs elbıse robadan hep :D kendımı kesfettikce yenı seyler cıkıyo netın cok faydası var mesela
eğitimim yok sadece merak ve paraya kıyamamak ıstedıgım gıbı bısı bulamıyorum bulduklarımda acayıp pahalı mesela unlu bı tesettur fırması var herkes bılır gorunus olarak guzeller ama adamlarım kullandıkları (kı bu kısma fena taktım) telalar var ya 1 yıkamayla acılıyor gıcık oldum kac defa aynı sorunu yasadım falan ole karar verdım esıme dıkıs makınası aldırdım bısıler yapıyorum ıste
mesela gecen gun esımın gıymedıgı gomlekler vardı bol gelenlerın arka kısmından kastım kuması kolları daralttım yakalarını cıkartım hakım yaka yaptım hatta kol mansetlerını de kesıp ıp lastıkle dıktım bı tanesını de gogus kısmını ıp lastıkle buzdum falan bana 3 gomlek cıktı
en buyuk yardımcım burda dergısı kalıpları hazır zaten kalıbı cıkar kumasa yerlestır kuması da 1 cm pay ıle kes cok kolay tavsıye edıyorum para yedırmeyın bosuna zamanla kendınıze ınanamazsınız bıle
terzıler anasının karnındamı ogrendı deneyımle hersey olur ınsaallah

Back
X