Kıyafet sorunu

prensssses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
14
0
86
İzmir
Merhaba; eşimle iyi anlaşıyoruz ama evlendiğimizden beri kıyafet sorunun aşamadık. 10 yaşında Ve 6 yaşında 2 kızımız var. Sürekli çocukların kıyafetleri için tartışıyoruz. Bugünde ailesi geldi ve 10 yaşımdaki kızıma şortu için laf söyledi bende tepki gösterdim. Bu problemi nasıl aşacağız bilemiyorum. Kızlar büyüdükçe sıkıntı oluyor. Çocuklarda özeniyorlar. Yaşıtları gibi giyiniyorlar ama eşime göre herşey açık

6 ve 10 yaşında çocuğun giydiği kıyafetlerin "açık" ya da kapalısı olmaz. Başkaları konuşuyor diye size yükleniyordur. Ne kötü bir zihniyet! Çocuk onlar,sonra ileride baskıladığı yerden öyle bir patlarlar ki başa çıkamazsınız.

Böyle böyle lisede merdiven altında etek kıvıran, üniversitede rahatlığı görünce hiç olmayacak işlere kalkışan kız çocukları yaratıyorlar. İzin vermeyin. Bırakın çocuklarınız her yaşta kendi kararlarını alsın. Size yalan söylemek zorunda kalmasınlar.

Son düzenleme:
Sahsen bende bazi kiz cocuklarina giydirilen kıyafetleri uygun bulmuyorum. Disarda gördüğümüz gibi instagramda da cok rastlıyorum. Ordaki kıyafetler cocuk kiyafetlerden çıkmış,aslında o kiz çocuklarından küçük kadınlar yapıyorlar. Bence bu dogru bir yaklasim olamaz. Normal cocuk kıyafetlerden bahsediyorsaniz esinize göre neden açık onu anlamadim.

Tek care muhatap olmadan gözlerine soka soka sortun boyunu her görüşmede biraz daha kisaltarak giydirmek.
Onun annesi benim kızımın kötülüğünü elbette istemem diyin , küçücük çocukların baskilanarak büyümesine izin vermeyin.

Eşin ve ailesi muhafazakar mı?
Öyleyse bunu yıllar önce tahmin etmeliydin.
Yazın sıcağında çocuklar ne giyecek pişik mi olsunlar.
Ha tabi yetişkin kombini gibiyse hoş değil ama standart çocuk giyimse buna sesin çıksın bi zahmet.

6 ve 10 yaşında çocuğun giydiği kıyafetlerin "açık" ya da kapalısı olmaz. Başkaları konuşuyor diye size yükleniyordur. Ne kötü bir zihniyet! Çocuk onlar,sonra ileride baskıladığı yerden öyle bir patlarlar ki başa çıkamazsınız.

Böyle böyle lisede merdiven altında etek kıvıran, üniversitede rahatlığı görünce hiç olmayacak işlere kalkışan kız çocukları yaratıyorlar. İzin vermeyin. Bırakın çocuklarınız her yaşta kendi kararlarını alsın. Size yalan söylemek zorunda kalmasınlar.
Aynen Katılıyorum .
Aynı baskıyı zamanında bana da yapmışlardı . Dayım gördüğünde konuşuyormuş kolsuz bluz giyiyorum diye . Yasında 14-15 yani neyine konuşuyorlarsa .
Sonra artık ne kadar içimde kaldıysa ünv de kısa giyiyordum hep derken hevesimi aldım ve artık giymiyorum . Hersey heves yani

Çocuk gibi çocuk şortuysa, siz haklısınız...
Ama yetişkin kıyafeti gibiyse benim de içim almıyor...
çocuklara file çoraplar, leopar desenli kıyafetler, zımbalı derili kıyafetler, değişik dekolteler falan giydirenlere inanılmaz kızıyorum.... gerek yok. İleride giysin. Çocuk cocuk gibi göründüğü sürece sorun yok..

Aynen Katılıyorum .
Aynı baskıyı zamanında bana da yapmışlardı . Dayım gördüğünde konuşuyormuş kolsuz bluz giyiyorum diye . Yasında 14-15 yani neyine konuşuyorlarsa .
Sonra artık ne kadar içimde kaldıysa ünv de kısa giyiyordum hep derken hevesimi aldım ve artık giymiyorum . Hersey heves yani

Kendi doğrusunu diğer insanlara empoze etmeye çalışan,kendi hayatına bakmak yerine başkalarının hayatını seyredip yorum yapan kişiler bana çok itici geliyor.Bazı kadınlar kendi baskılanıp yapamadığı şeyleri başkaları yaptığında kıskanıp ayıplıyor. Ve her iki cinsten de bazı kişiler avare kaldıkça sırf ağzı olduğu için konuşuyor.

Ayıpsa,yanlışsa ayıplayan yapmasın. Ne diye karışıyorlar ki. Hem kendi annesi babası varken kimsenin evladına karışma hakkını şahsen ben kendimde bulmam.

İçinizde kalmıştır tabii. Böyle olmasına ne gerek vardı ki peki?

Sizi öpsünler de başlarına koysunlar siz sadece hevesinizi almış kendi istediğiniz gibi giyinmişsiniz. Oysa ben yurtta yaşarken böyle baskılanan kızlarımızın dakikada kaç yalan uydurup ailelerine söylediklerini gördüğümde şok olmuştum.

Merhaba; eşimle iyi anlaşıyoruz ama evlendiğimizden beri kıyafet sorunun aşamadık. 10 yaşında Ve 6 yaşında 2 kızımız var. Sürekli çocukların kıyafetleri için tartışıyoruz. Bugünde ailesi geldi ve 10 yaşımdaki kızıma şortu için laf söyledi bende tepki gösterdim. Bu problemi nasıl aşacağız bilemiyorum. Kızlar büyüdükçe sıkıntı oluyor. Çocuklarda özeniyorlar. Yaşıtları gibi giyiniyorlar ama eşime göre herşey açık
Kiz çocuklarının uğradığı cinsel istismarlar yüzünden bende kizlarima (10 ve 7 yaşındalar) tayt, askili elbise, şort giydirmiyorum açıkçası... eşinizde korkuyor olabilir...evde misafir yokken giyebiliyorlar(akraba bile olsa misafirin yanında yasak)

Çocuk gibi çocuk şortuysa, siz haklısınız...
Ama yetişkin kıyafeti gibiyse benim de içim almıyor...
çocuklara file çoraplar, leopar desenli kıyafetler, zımbalı derili kıyafetler, değişik dekolteler falan giydirenlere inanılmaz kızıyorum.... gerek yok. İleride giysin. Çocuk cocuk gibi göründüğü sürece sorun yok..

Çocuğa file çorap mı:oops: Gerçekten mi? Hiç rastlamadım ,yetişkin olup kendi tercihiyle giyerse tamam da bir çocuk kadın gibi giydirilir mi? Şaşırmışlar galiba.

Çocuk çocuktur,kadın kadındır.

Çocuğa file çorap mı:oops: Gerçekten mi? Hiç rastlamadım ,yetişkin olup kendi tercihiyle giyerse tamam da bir çocuk kadın gibi giydirilir mi? Şaşırmışlar galiba.

Cok Sasirmislar. O. Acayip Acayip coraplar giydirip üstüne dere sort giydirdikleri kiz bebek belki henüz 3 yasindaydi instagramda

Bence çocuklar konusunda dikkatli olmak gerek. Aman giysinler diyorsunuz ama kapı önünde, sokak arasında, akrabası, komşusu taciz ediyor. Bir ara 3-4 yaşlarında bir çocuğa sapıkça bakıldığını görmüştüm çarşıda. Yani gözleriyle bile pislik saçıyorlar. Bence en iyisi hafif, rahat kumaşlarla derli toplu giydirmek. İleride kendini koruyacak akla, yaşa gelince giysinler ne istiyorlarsa.

Arkadaşımın sosyal medya hesabında Ağzında emzik ile 3 yaşındaki çocuğun deri taytla fotoğrafı var.
Aynı çocuğun transparan detaylı kıyafetlerle Fotoğrafları... aman ne bileyim. Kızım olacak ama sanırım abilerinin kıyafetlerini giydirmeye devam edeceğim bu gidişle :)
Bayram hediyesi yeğenlerimize kıyafet alalım dedik, tütü etek olmazsa olmuyor.
Her şeye koymuşlar o polyester zıkkımı.

Arkadaşımın sosyal medya hesabında Ağzında emzik ile 3 yaşındaki çocuğun deri taytla fotoğrafı var.
Aynı çocuğun transparan detaylı kıyafetlerle Fotoğrafları... aman ne bileyim. Kızım olacak ama sanırım abilerinin kıyafetlerini giydirmeye devam edeceğim bu gidişle :)
Bayram hediyesi yeğenlerimize kıyafet alalım dedik, tütü etek olmazsa olmuyor.
Her şeye koymuşlar o polyester zıkkımı.

Bazı insanların ortası yok :) Ya o uç ya bu uçta. Sosyal medya annelerinin çocuklarının hayatlarına yaptığı saygısızlığa çok üzülüyorum. Her şeyinin fotoğraflanması,bir kaç like için yetişkin gibi giydirilmek... Yazık gerçekten o çocuklara.

Bu Arada şort yada mini etek olmak zorunda da değil. Çocuk kıyafeti gibi olsun şort olsun.
Her tarafını kapatsan da ben yetişkin kıyafetiyim diye bağıran şeyler giydirilmez..
bu arada Google a kız çocuk kombin yazınca ilk sayfadan çıkanlar;
8BF0D8ED-FE4E-4274-ACDF-91084199F18A.webp 1382F299-A009-44BB-9ED0-4C609D0B48F4.webp 67057B44-B0D9-4F48-9DC4-AB51C1C3EE2B.webp 36C5C736-560E-4A00-B0AF-4DBC05BB9D6D.webp

Onlar yayınlamış ama ben kıyamadım çocukların yüzlerine

Kendi doğrusunu diğer insanlara empoze etmeye çalışan,kendi hayatına bakmak yerine başkalarının hayatını seyredip yorum yapan kişiler bana çok itici geliyor.Bazı kadınlar kendi baskılanıp yapamadığı şeyleri başkaları yaptığında kıskanıp ayıplıyor. Ve her iki cinsten de bazı kişiler avare kaldıkça sırf ağzı olduğu için konuşuyor.

Ayıpsa,yanlışsa ayıplayan yapmasın. Ne diye karışıyorlar ki. Hem kendi annesi babası varken kimsenin evladına karışma hakkını şahsen ben kendimde bulmam.

İçinizde kalmıştır tabii. Böyle olmasına ne gerek vardı ki peki?

Sizi öpsünler de başlarına koysunlar siz sadece hevesinizi almış kendi istediğiniz gibi giyinmişsiniz. Oysa ben yurtta yaşarken böyle baskılanan kızlarımızın dakikada kaç yalan uydurup ailelerine söylediklerini gördüğümde şok olmuştum.
O Tür arkadaslarımda vardı . Mesela bir kız arkadasım ailesi istediği için kapanmıştı eve kadar bası açık eve yaklaşınca kapatıyordu . Bazı Şeyler Kişilerin tercihine bırakılmalı çocuk bile olsa .

Anne baba bile karışmamalı yoksa Kişiliği gelişmemiş ve kendini ifade etmekten yoksun bireyler çıkıyor ortaya .

O Tür arkadaslarımda vardı . Mesela bir kız arkadasım ailesi istediği için kapanmıştı eve kadar bası açık eve yaklaşınca kapatıyordu . Bazı Şeyler Kişilerin tercihine bırakılmalı çocuk bile olsa .

Anne baba bile karışmamalı yoksa Kişiliği gelişmemiş ve kendini ifade etmekten yoksun bireyler çıkıyor ortaya .

Zaten bizim toplumun ana sorunlardan biri bu bence. Kızlarimiza baştan belli bir yasam tarzi ve kiyafet tarzı empoze edilir. Bunları yaparken çoğu zaman anne babayi yönlendiren kendileri degil (din bile degil) , daha cok. "elalem" . Elalem ne der diye diye kızları şekilden şekile sokarlar, ama hayata dogru dürüst hazirlamazlar. Burda gördüğümüz bir cok. Konunun sonuçları bu davranislarin. Bence kızlarımıza etek. Boydan önce kendi değerlerini ve sevildiklerini asilamamiz lazim. Iki erkek evladım var. Ama kizim olsaydi ona laf söyleyeni kendi ailem dahi olsa gömerdim sanirim bir yere.

Zaten bizim toplumun ana sorunlardan biri bu bence. Kızlarimiza baştan belli bir yasam tarzi ve kiyafet tarzı empoze edilir. Bunları yaparken çoğu zaman anne babayi yönlendiren kendileri degil (din bile degil) , daha cok. "elalem" . Elalem ne der diye diye kızları şekilden şekile sokarlar, ama hayata dogru dürüst hazirlamazlar. Burda gördüğümüz bir cok. Konunun sonuçları bu davranislarin. Bence kızlarımıza etek. Boydan önce kendi değerlerini ve sevildiklerini asilamamiz lazim. Iki erkek evladım var. Ama kizim olsaydi ona laf söyleyeni kendi ailem dahi olsa gömerdim sanirim bir yere.
Aynen öyle ...
Ve kızları bu kadar baskılayan toplum ne hikmetse mini etek giyen kıza saygı göstermiyor ya da acık giyinen kızı kötü ilan ediyor rahatsız ediyor çok mide bulandırıcı . Ve asırı rahatsız edici .
Ben okullarda liselerde eskiden öğrencinin Saçı açıksa ya toplayacaktı ya da saçını erkek gibi kestirecekti bunu bizzat yaşadım buna da çok karşıyım .
Okuldan eğitim sistemine kadsr çok ilkel bir düzen hakim . Insanların kılık Kıyafetine saçına basına odaklanmış saçmalıklar bütünü

Back
X