Kiyafet sorunu

dandiktavsan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2018
161
297
18
35
Kizlar Gunaydin.
Benim bir sorunum var. Bu da dert mi diyebilirsiniz ama fikirlerinize ihtiyacim var.

Fiziksel olarak ince yapiliyim. Sanayi ortaminda calisiyorum. Yasadigim mahallenin etnik yapisi tamamen degisti. Amacim tartisma cikarmak degil , sadece ayni mahallede oturdugum ve komsu oldugum kulturun erkekleri kadinlara tacizvari davranislar sergiliyor, cok defa da laf atiyorlar.

Ailemle defalarca konustum. Kadinlarin rahatsiz edilmedigi, aydin ve Ataturkcu kesimin ikamet ettigi diger ilcelere tasinmamiz maddi manevi mumkun degil. Maddi olarak mumkum degil cunku orada oturmamiz icin benim maasimin 2000 TL degil en az 4000 olmasi gerek. Kaldi ki kardesim ile benim calistigim yerlere gercekten cok uzak. Sehrin trafigi cekilebilir degil, dolayisiyla biz metroyu kullanmak ve metroya yakin olan yerlerde oturmak zorundayiz. Evimiz de metroya gercekten cok yakin. Manevi olarak da dedem cok yasli, babaannem vefat etti. Evimizin bir arka sokaginda oturuyor. Onu yalniz birakamayiz.

Her sabah ne giyersem daha az dikkat cekerim laf yemem diye dusunmekten psikolojim bozuldu. En iyisi bol pantolon ve uzerine yine bol tisort veya penye diye dusundum.

Bir aydan fazladir ariyorum. Yok yok ! Butun pantolonlar strech ve dar paça. Benim pantolonlarim da dar kesim ve ne calistigim yer ne de oturdugum mahalle bunu kaldirmiyor.

Bol siyah pantolon aradim, kumas pantolon gosterdiler. Her sabah kumas pantolon utuleyemem ben. Ustelik calistigim yerde dalga gecerler. Abarti olur.

Erkek kardesimin bir kot pantolonu vardi. Onun pacalarini dün terzide kestirdim. Arka kismi dar olmadigi icin gercekten begendim. Kisa kazak giysem bile sorun olmayacak.

Ama bariz belli erkek pantolonu oldugu. Ustelik bacaklarim icinde kayboldu. Yine de o pantolonu giydigimde kendimi guvende hissettim.

Erkek pantolonu giysem dalga geceler mi ?

Kizlar Gunaydin.
Benim bir sorunum var. Bu da dert mi diyebilirsiniz ama fikirlerinize ihtiyacim var.

Fiziksel olarak ince yapiliyim. Sanayi ortaminda calisiyorum. Yasadigim mahallenin etnik yapisi tamamen degisti. Amacim tartisma cikarmak degil , sadece ayni mahallede oturdugum ve komsu oldugum kulturun erkekleri kadinlara tacizvari davranislar sergiliyor, cok defa da laf atiyorlar.

Ailemle defalarca konustum. Kadinlarin rahatsiz edilmedigi, aydin ve Ataturkcu kesimin ikamet ettigi diger ilcelere tasinmamiz maddi manevi mumkun degil. Maddi olarak mumkum degil cunku orada oturmamiz icin benim maasimin 2000 TL degil en az 4000 olmasi gerek. Kaldi ki kardesim ile benim calistigim yerlere gercekten cok uzak. Sehrin trafigi cekilebilir degil, dolayisiyla biz metroyu kullanmak ve metroya yakin olan yerlerde oturmak zorundayiz. Evimiz de metroya gercekten cok yakin. Manevi olarak da dedem cok yasli, babaannem vefat etti. Evimizin bir arka sokaginda oturuyor. Onu yalniz birakamayiz.

Her sabah ne giyersem daha az dikkat cekerim laf yemem diye dusunmekten psikolojim bozuldu. En iyisi bol pantolon ve uzerine yine bol tisort veya penye diye dusundum.

Bir aydan fazladir ariyorum. Yok yok ! Butun pantolonlar strech ve dar paça. Benim pantolonlarim da dar kesim ve ne calistigim yer ne de oturdugum mahalle bunu kaldirmiyor.

Bol siyah pantolon aradim, kumas pantolon gosterdiler. Her sabah kumas pantolon utuleyemem ben. Ustelik calistigim yerde dalga gecerler. Abarti olur.

Erkek kardesimin bir kot pantolonu vardi. Onun pacalarini dün terzide kestirdim. Arka kismi dar olmadigi icin gercekten begendim. Kisa kazak giysem bile sorun olmayacak.

Ama bariz belli erkek pantolonu oldugu. Ustelik bacaklarim icinde kayboldu. Yine de o pantolonu giydigimde kendimi guvende hissettim.

Erkek pantolonu giysem dalga geceler mi ?

tesettur mağazaları gezdiniz mi peki

envayi cesit vardir bence orda

netten tesettur giyim satan sitelere de bakin bi

Pantolonun duruşunu bilemediğim için birşey diyemeyeceğim ama erkek pantolonunun bir kadın bedeninde iyi durması çok çok düşük bir olasılık. Uzun bir trençkot alsanız ve eskiden giydiğiniz kıyafetlerin üzerine gitseniz mahallenizden içiniz rahat ederek çıkamaz mısınız acaba? Zaten trençkotun da tam mevsimi. Ha bu arada taciz edecek herif kılık kıyafete ne kadar “kapalı” ya da “açık” olduğuna bakmaz sapık herkese sapıktır. Siz kendinizi biraz daha rahat hissedin diye verdim trençkot fikrini

tesettur mağazaları gezdiniz mi peki

envayi cesit vardir bence orda

netten tesettur giyim satan sitelere de bakin bi

En iyi bilinen tesettur giyiminin hem internet magazasina hem de kendi magazasina baktim.

Tunik ariyorum bulamiyorum. Onlarinki de bildigin elbise.
Tesetturlu bayanlara saygi duyuyorum ama asiri uzun onlar da.

Ben ne acik magazalardan, ne de tesettur magazalarindan alisveris yapamiyorum cok bunaldim

Oxxo da cok guzel bol kesim pantolonlar var.
Mahalle baskisi ayri, caniniz istiyorsa giyin bosverin bakislari, siz onlara ayak uyduracaginiza onlar size ayak uydursun ama şu skinny modasi bitse de kurtulsak, bence 1.70 in altindaki hicbir kadina bilek boy dar pantolon yakışmıyor, hele basen de varsa :olamaz:
Oxxo magazasina daha dun aksam gittim. Oxxo rezalet ! Bol pantalonlarin hepsinin popo kismi dar bacak kismi asiri bol. Ustelik giydigim pantolondan camasirim gozukuyor
Oxxo daki uzun tuniklerin arkasi yok! Kafayi yemis oxxo

Pantolonun duruşunu bilemediğim için birşey diyemeyeceğim ama erkek pantolonunun bir kadın bedeninde iyi durması çok çok düşük bir olasılık. Uzun bir trençkot alsanız ve eskiden giydiğiniz kıyafetlerin üzerine gitseniz mahallenizden içiniz rahat ederek çıkamaz mısınız acaba? Zaten trençkotun da tam mevsimi. Ha bu arada taciz edecek herif kılık kıyafete ne kadar “kapalı” ya da “açık” olduğuna bakmaz sapık herkese sapıktır. Siz kendinizi biraz daha rahat hissedin diye verdim trençkot fikrini

Ben katiliyorum, gayet super bir fikir. Mevsimi de geldi zaten, trenckot/uzun ve hafif kumastan manto butun vucudu ortuyor.

Ankara adina konusayim, Eskisehir yolundan sola sapinca Cayyolu, Beytepe vb semtler var. Saga saparsaniz Etimesgut, Sincan, Fatih var; var ama var sokakta her yerin kapaliysa bile azicik iyi giyimliysen sozle tacize ugrarsin, laf atarlar korna calarlar. Bu eskisehir yolu ustundeki semtlerden iyi sosyoloji tezi olur sola saparsan milyon liralik evler, sosyoekonomik yonden kaymak tabaka; saga saparsan apayri bir dunya.

Oxxo magazasina daha dun aksam gittim. Oxxo rezalet ! Bol pantalonlarin hepsinin popo kismi dar bacak kismi asiri bol. Ustelik giydigim pantolondan camasirim gozukuyor
Oxxo daki uzun tuniklerin arkasi yok! Kafayi yemis oxxo

Oxxo artik hic kaliteli degil, mallari hem pahali hem cul caput kalitesinde. Eski gunlerini aratiyor.

Oxxo da cok guzel bol kesim pantolonlar var.
Mahalle baskisi ayri, caniniz istiyorsa giyin bosverin bakislari, siz onlara ayak uyduracaginiza onlar size ayak uydursun ama şu skinny modasi bitse de kurtulsak, bence 1.70 in altindaki hicbir kadina bilek boy dar pantolon yakışmıyor, hele basen de varsa :olamaz:
Evet keske bitse hayir istediğimizi bulamıyoruz

En iyi bilinen tesettur giyiminin hem internet magazasina hem de kendi magazasina baktim.

Ben ne acik magazalardan, ne de tesettur magazalarindan alisveris yapamiyorum cok bunaldim

en bilinen markada bulamadiginizi siradan bi tesettur butikte bulabilirsiniz

aldigim en iyi kot pantolon sıradan bi butiktendi

mango zara uzun hirka bluzlari falan oluyo onlara da bakabilirsiniz

ben lcw dan ucuza kalcami kapatacak kadar uzun gomlek aliyorum ama oyle ayila bayila almiyorum mesela

Uzun gelen tunikleri terzide islemden gecirebilirsiniz.
Durumunuza da diyecek bir sey bulamiyorum ne hale geldi insanlik.

Çok merak ettim nerede oturuyorsunuz , hiç kimse pantolon giymiyor mu ?

Artık her yer diz üstü diz altı salaş tuniklerle dolu. Alin uzunsa kestirin , yok o olmaszsa normal istediğiniz gibi giyinin o söz ettiğiniz hangi mahalleyse orayı geçene kadar bir diş giyim geçirin üstünüze.

Ancak ben olsam o bakışları görmez istediğim gibi giyinirdim. Çok takiliyorsunuz.

bene dar parçalardan biktim artik hic rahat da gelmiyor. Tesettür mağazalarında bile dar paça var bi tane normal bulamadım. İnternette de yok.

Sorun senin nasıl giyindigin değil, o insanların kafalarının nasıl çalıştığı. Biz tacizden rahatsız olana tesettür mağazası öneren bir ülke haline nasıl geldik hala aklım hafsalam almıyor. Topu topu 15 senede bu durumdayız. Kimbilir daha da neler görücez. Sana gelince spor mağazalarını dene. Çok güzel geniş kesim jeanler oluyor.. . Jele de zayıfsan çok yakışır.

Allday a bakmanızı tavsiye ederim. Günlük giyilebilecek çok çeşitli tunik ve pantolonlar mevcut. Fiyatları da çık uçuk değil.

Ben cok bunaldim. Kendimi kadin gibi hissetmiyorum. Kipkirmizi rujumu surup topuklu ayakkabimi giyip disari cikmak istiyorum.
Erkek ayakkabisi giyip bol pantolon giymek degil cok daraldim

Back
X