Kıyafet takıntısı

SMcangema

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2017
83
55
3
Ben eskiden kiyafetlerime önem vermezdim elimde ne varsa ütüler temizler giyerdim. Alışveriş yapmazdım. İnsanlar genelde nasıl kıyafetler giyiyor, ilgilenmezdim. Param olmadığı için daha çok. Üzülürdüm iyi giyinenleri gördükçe ama kendime dert edecek kadar üzülmezdim. Ta ki çevremdeki bazı insanlardan laf duyana kadar. O laflar çok zoruma gitti. Kendimi aşağilandiğimi hissettim. Geceleri o lafların altında kaldım diye düşünmekten uyuyamadım. Sonra bende kıyafet takıntısı olmaya başladı. Hala güzel kıyafetler alabilmiş değilim. Ağrima giden o sözleri duyduğumdan beri tam 2,5 yıl geçmiş. Bu sürede 5 tane üst, 1 tane pantolon, 1 tane etek almışım. Ufak tefek şeyleri saymıyorum. Aldiklarimi da beğenmiyorum.

Ben böyle takıntı yapıp anneme çok ağladım. Onun da canını sıktım hep. Hala kiyafetlerim düzensiz. Hep aynı tür. Aynı renk. Ama benim daha çok dert ettiğim şey neden böyle takıntı yaptığım için. Bu kibir yüzünden mi böyle oldum diye düşünüyorum. Sizde de takıntı oluyor mu böyle? Çevrenizden söz duysaniz takıntı yapar mıydınız?

önceleri benim de takıntılarım vardı

ve şunu farkettim kıyafet seçerken ben içinde rahatmıyım bana yakışmışmı diye düşünmek yerine aynaya baktıgımda başkalarına nasıl görünürüm diye düşünüyormuşum

şimdi neyle rahat edecksem onu giyiyorum

çok daha kolay oluyor :)

Kendimden eminsem takmam..

Ama benim de begenmedigim birseyimi karsi taraf da soylerse o zaman ben de takiyorum 1_2 gun.. sonra o seyi duzeltince ben de duzeliyorum..

Senin icine siniyorsa takma sinmiyorsa zaten sen de memnun degilsindir degistir duzelt

Kızkardeşimle ben de yıllarca parasızlıktan giysi ayakkabı alamadık. Güzel giyinmeyi geçtim kışlık paltom olmadığı için aralık ayında mevsimlik ceketi üstüste hırkalarla giydiğimi bilirim. Güzel giysilere heves ediyordum ama öyle kafama da takmıyordum pek. Sen de takma valla değmez. Sonra para kazanıp giysiye doyduğun zamanlar da gelecek. Ben ilk para kazandığım yıllarda deli gibi giysi alıyordum şimdi şimdi bıkmaya başladım.

Kendi keyfine göre yasa. Milleti memnun edemezsin. Sana kendimden ornek vereyim. Evlendim küçük bir eve çıktı., bir arkadaşım geldi "vay sen burlarda mi oturacaktin" dedi kirildim elbet yillar gecti güzel geniş bir ev almak nasip oldu. Bu sefer de "önemli olan bunlar değil,huzur" dedi mad öyle küçük evdeyken " önemli olan huzur" deseydin ya.
Unutma bazıları sırf karş tarfi mutsuz etmek için konuşur.

önceleri benim de takıntılarım vardı

ve şunu farkettim kıyafet seçerken ben içinde rahatmıyım bana yakışmışmı diye düşünmek yerine aynaya baktıgımda başkalarına nasıl görünürüm diye düşünüyormuşum

şimdi neyle rahat edecksem onu giyiyorum

çok daha kolay oluyor :)
Evet, ben de aynen kıyafet giyerken, seçerken, alırken başkası beni böyle nasıl görür diye düşünüyorum. Zaten böyle düşünmek rahatsız ediyor. Kendimi kötü hissediyorum. Ben beni kıran o insan ya da diğer güzel giyinenler gibi olamam. Param olsa da olamam. Yapamıyorum. Bunu kabul etsem her daha kolay olacak. Sanki yeni bir ortama katılırken iyi kıyafetler giymek, başkalarına beğendirmek, küçük düşmemek gibi bir zorunluluk var gibi. Daha çok stres yapıyorum.

Kızkardeşimle ben de yıllarca parasızlıktan giysi ayakkabı alamadık. Güzel giyinmeyi geçtim kışlık paltom olmadığı için aralık ayında mevsimlik ceketi üstüste hırkalarla giydiğimi bilirim. Güzel giysilere heves ediyordum ama öyle kafama da takmıyordum pek. Sen de takma valla değmez. Sonra para kazanıp giysiye doyduğun zamanlar da gelecek. Ben ilk para kazandığım yıllarda deli gibi giysi alıyordum şimdi şimdi bıkmaya başladım.
Ben de ayniydim. Kışın karın altında spor ayakkabısıyla okula gidip geliyordum üniversitede. Arkadaşım çizme almıştı kendine. Özenmiştim ama param yoktu. Bir kış öyle idare ettim.

1 yaşam hakkımız varken neden başkalarının demesine göre giyinelim ki??? Çocukluğumdan beri spor severim belimi sıkmaz ayağımı ağrıtmaz sürekli çekiştirmek zorunda bırakmaz... rahatım vE ben buyum kimse bi şey diyemez

Gezegenleri düşünüyorum,gökyüzünü..kutup ışıklarını,milyonlarca yıldızı..

Baska günes sıstemleri içinde var olan baska dünyalar..saturnün halkaları..

Şu evren de ne önemi var benim ne giydiğimin..kafa yoracak daha güzel şeyler varken

Ben de ayniydim. Kışın karın altında spor ayakkabısıyla okula gidip geliyordum üniversitede. Arkadaşım çizme almıştı kendine. Özenmiştim ama param yoktu. Bir kış öyle idare ettim.
Gençken yoksulluk çekmek kötü bi şey değil ilerde bunlar çok güzel anılar olacak. Yani ben öyle anıyorum o günleri lan aşırı fakirdim ama iyiydim gene de diye. Bu arada ikinci el giysi satan yerlere bakabilirsin ya da internette çok az giyilmiş şeyleri çok ucuza satanlar oluyor oralardan da bir şeyler alabilirsin. Zaten şu dönemde bi eteği üç kere giysen sıkılıyorsun tüketim toplumu böyle yaptı bizi. Hiç uğurlu bi kıyafetimiz kalmadı

Benim babam memur, annem de ev hanimi. 3 kardesiz ve hepimiz okuduk. Bunlari anlatmamin sebebi, zamaninda maddi zorluklari bol bol yasadigimi söylemek icindi.
16 yasinda lisede ilk kez erkek arkasim olmustu. Cok da asik olmustum. Okula giderken ustume giyecek sadece 1 tane hirkamsi bir şeyim vardi kis icin. Her gun onu giyiyordum haliyle. Sonra bir gun o cok asik oldugum cocuk dedi ki 'gülerek' sen niye hep ayni seyi giyiyorsun? :işsiz: bir sey dememistim ama icimde taş gibi oturmustu. Bizim evin orda 1-2 liraya kiyafetler satan bir yer vardi. Annemle oraya gittik ve bana 1 -2 parca hirka tarzi bir seyler aldirmistim. Hala hatirlayinca icime oturur. Ama artik oturan sey nasil agzinin payini vemedigim ve ayrilmadigim. Çocukluktu tabii. Simdi biri boyle bir sey soylese agzinin payini alir. Birinin baska birine boyle bir sey soyledigini gördüğümde de o insanlarla asla bir daha selamlasmiyorum bile. Hele hele babasinin parasiyla yatttigi yerden komikmis gibi boyle seyler konuşan insanlardan tiksiniyorum.
Lütfen siz de ya agizlarina gecirin 2 tane ya da boyle insanlarla gorusmeyin. Ve lutfen uzulmeyin, hayat hem adil degil hem de en guzel kıyafet icinde en iyi hissettginizdir.:KK200:

Benim babam memur, annem de ev hanimi. 3 kardesiz ve hepimiz okuduk. Bunlari anlatmamin sebebi, zamaninda maddi zorluklari bol bol yasadigimi söylemek icindi.
16 yasinda lisede ilk kez erkek arkasim olmustu. Cok da asik olmustum. Okula giderken ustume giyecek sadece 1 tane hirkamsi bir şeyim vardi kis icin. Her gun onu giyiyordum haliyle. Sonra bir gun o cok asik oldugum cocuk dedi ki 'gülerek' sen niye hep ayni seyi giyiyorsun? :işsiz: bir sey dememistim ama icimde taş gibi oturmustu. Bizim evin orda 1-2 liraya kiyafetler satan bir yer vardi. Annemle oraya gittik ve bana 1 -2 parca hirka tarzi bir seyler aldirmistim. Hala hatirlayinca icime oturur. Ama artik oturan sey nasil agzinin payini vemedigim ve ayrilmadigim. Çocukluktu tabii. Simdi biri boyle bir sey soylese agzinin payini alir. Birinin baska birine boyle bir sey soyledigini gördüğümde de o insanlarla asla bir daha selamlasmiyorum bile. Hele hele babasinin parasiyla yatttigi yerden komikmis gibi boyle seyler konuşan insanlardan tiksiniyorum.
Lütfen siz de ya agizlarina gecirin 2 tane ya da boyle insanlarla gorusmeyin. Ve lutfen uzulmeyin, hayat hem adil degil hem de en guzel kıyafet icinde en iyi hissettginizdir.:KK200:
Aileye sonradan katılan ve sürekli görmek zorunda olduğum biri olduğu için katlaniyorum. Benim de kizginliğim karşında sessiz kaldığım için. İnsan ya o an şoka giriyor ya da sevdiklerinin mutluluğunu düşünüp susuyor işte sonra da dert sahibi oluyor. Artık o kadar umrumda değil ama neden bu kadar takıntı yaptım kendime diye kızıyorum.. çok teşekkür ederim

Ben sirf bu yaz ondan fazla bluz, 3 jean, 3 elbise ve bir tulum aldim.Asil takintili benim sanirim :KK53:
Kim ne isterse alir giyer kime ne.Nasil rahatsan oyle giyin.Nerde ne giyecegini bil yeter :super:

lütfen takılmayın,ne kadar az-çok aldığınızın bir önemi yok. eğer tarzınızı değiştirmek istiyorsanız çok uygun fiyatlı çok hoş şeyler bulabilirsiniz.

şahsen ben karşımdaki insanın tarzından,markasından önce temizliğine bakıyorum. paçoz gibi gözü kulağı ayrı yerde,ütüsüz şeyler giyiyorsa hiç hoş olmuyor. ama her insanın tarzı farklı. demekki sizin tarzınız da bu şekilde düz. mesela alışverişe giderken zevkine güvendiğiniz yakın bir arkadaşınızı veya kuzeninizi götürseniz yanınızda? yardımcı olurlar belki. veya internetten bakıp buradaki hanımlardan yardım alabilirsiniz. kıyafetinizin azlığını boşverin,insan kendini neyin içinde rahat hissediyorsa ona en çok yakışan odur. sevgiler. :KK200:

Maddiyat ile moda çok orantılı gelmiyor bana. Bazen insanlar öyle saçma şeyler giyiyor ki bedava verseler giymem diyorum. Halk pazarlarında da çok güzel parçalar satılıyor bence. Ya da 25 liraya HM gibi mağazaların indirim gününde pantolonlar bulunabiliyor ben geçen siyah bir pantolon aldım ancak büyük beden yok. Bedeniniz küçükse daha iyi avantaj oluyor indirim günlerinde. Aylık belirli bir bütçe ile gayet iyi giyinebilirsiniz. Densiz insanları kafanıza takmayın bunlar hep sonradan görmelik.

Bir de bazı sitelerde de internette gayet indirimli ayakkabı, çanta satılıyor. Yazamadım şimdi site isimlerini ama bilindik şeyler burdan reklam olur diye belirtemedim, özel mesaj atarsanız yazarım.

Benim zamanında arkadaş sandıklarım çok güzel giyiniyorsun dyerek dalga geçiyormuş benimle ben buınu sonradan öğrendim evet şuan takıntım var kilo verdim yeni bunun etkiside karıştı tabii ki omzu açık kıyafetlere bayılıyorum mesela nekadar şık kıyafet varsa saatlerce gezip uyguna buluyorum

Back
X