Kıyafete karışan eş kişisi..

Benin yaşadıgım şehir çok sıcak ve deniz var ilçe gerçi ama kızlarımız çok açık giyinirler.Alışıldık bir durum normalde.
Fakat ben ilçenin kasabasında oturuyorum 30 dk uzak olmasına ragmen burdaki insanlar daha tutucu.
Biz bu kasabalı değiliz sonradan yerleştik çevre baskısı çok olmuştu giyimimden dolayı.
20 li yaşlarda bende açık giyinirdim eşimle o zaman tanıştık.
Daha sevgiliyken üstümde omuzları tamamen açıkta bırakan bir buliz vardı işte biraz açık gibisine dedi.
Bak bana iyice dedim,beni begendiğinden bu yana kıyafetimde değişme oldu mu?Hayır bundan sonra da olmayacak beni kabul edersen ben böyleyim etmezsen yol yakınken vazgeçelim dedim.
O da tamam karışmam aşırı dekolte giymediğin dürece demişti.
Ben de yerine göre giyindiğimi belirtmiştim.
O oldu şimdi 12 yıllık evliyiz karışmaz ne giydiğime.Karışmaya çaıştıgında da hemen hatırlatıyorum.
Zaten ben kendi vucut tipime göre giyiniyorum aşırı açık da gyinmem yerine göre tatilde hiç karışmaz mayokinimi beraber seceriz.
Nasıl taviz veriyorak öyle gidiyor gerçekten yol yakınken değiştirmesine izin vermeyin.
 
Kiyafetinize karistiginizda bir kez raviz verdiyseniz bunun arkasi da kesilmez artik. Bir de kiyafetle baslar giderek daha da kisitlar. Tepkinizi neden koymuyorsunuz? Acik giyinmezsiniz tamam da, normal kiyafete de karisiyotsa orada bir dur derim ben. Ne yani carsafa mi sokacak?
 
Konustuk
Tartıştık
Çekiştik ama anlamıyor
Herkes bana bakarmış
Kot pantolon yahu
Ne kadar çekici olabılır ki
Yanlış anlaşılmak istemem, çok haklısınız. Ama evet bir kot pantolon çok çekici olabilir :) eğer dik bir poponuz biçimli bacaklarınız ve sizi saran bir pantolonunuz varsa mini etekten daha çekici durabilir :) Ama sizin için sıradan bir kot pantolondur, bedeninize uyan.

Eşiniz zamanla sizinde çizgileriniz olduğunu fark edip duruma alışır sanıyorum.
 
Bu arada kızlar buyuk bir yerde ya da tatıl beldelerınde gıyımıme karışmıyor
Cevresını tanıyormuş , yamyam gibilermiş
Bak bu yuzden buyuk ihtimalle. Benim eşimde yasadığımız yerde tayt bile gıydırmez ama tatile gttğmzde denize gıderken mayokini kendi beğenir alır der oda arkadaslarım gorunce çok şaşırmıştı mayokini fantazi gecelik gibi aynı bide parlak renkli her tarafından ip sallanıyor düşün. Mini etek gyerdim şortlar vs.. yasadığımız yerden kaynaklı demin dışardan geldik bidaha bu pantolonu gydiğini gormeyim dedi. Ben hak verıyorum ki sen tacizede ugramıssın kocanın gozunden bakarsan daha iyi anlar ve ılımlı olursun binevi empati :)
 
:) tahammül edemiyorum bende. Eşim de karışıyor arada ama ona bile tahammülüm yok..
izin verdiğin sürece daha çok karışır..
Normal bir giyimin varsa açık değilse karışmasına izin verme bence.
 
Ben kapalıyım öyle dibine kadar yaşayamıyorum nefis var yalan yok.
Giyim olarak dar kot tunik eşarp hep bu tarz giyiniyordum ama misafirliğe dügüne derneğe giderken elbise yada etek giyiyordum severim ama günlük hayatta kullanmıyorum. Neyse kuaförüm ben zaten makyajıda oldum olası çok sever ve yaparım.
Sevgili eşimle ilk tanıştık karışılmasınlar kesinlikle hoşlanmadığımı söyledim ne ben seni değiştirmeye çalışayım ne sen beni böyle beklentiler içine girmeyelim dedim oda yok ben karışmam yerinde nerde ne giyeceğini bildikten sonra zaten sende normal giyiniyorsun fln diyordu.
Evlendik işimden ötürü kot pantolonu siyah tayt aldı
Ara ara söyleniyor şimdi makyajıma yada taytıma tuniğime duymamazlıktan geliyorum.
Öyle çıkart yada makyajını çıkart demiyor ama 1 kere o ne öyle az daha uzun tuniğin yok mu dediğinde değiştirirsem kıyafeti tamam bitti gitti bütün otoritem.
Empati yap bence dediği gibi oturduğunuz kesimden dolayı öyle yapıyor olabilir. Ama çok taviz vermeni tavsiye etmem insan benliğinden olur zaten senin öyle bir niyetin de yok
 
Ben sizin di konu sanırım tekrar bakmadım ama arkadaşınıza gitmiştinizde komşu laf etmişti eşiniz çevre yüzünden karışıyor bence çok moraliniz bozulmuştu oda başkaları hakkında bişeyler duymuştur böyle bişey duyup sinirleri bozulmasın diye söylemiştir
Çok tutucu bir ortamsa rahatsız olur
 
Tamam erkek olarak kıskanabilir ama ben öyle aman aman giyinen biri değilim

Siz bu dusunceyi degistirmedikce adam da sizi 6 aylık bebek gibi giydirmeye devam eder işte.
Erkek olmasi ona kiskanma ya da giysilerinize karisma hakki vermiyor, hic vemiyor, once siz bunu benimseyin ki karsi tarafa da benimsetmeniz mumkun olsun.
 
Bence esiniz hakli olabilir.. kimbilir cevresindeki erkeklerde nelere sahit oldu da size bu yonde baski yapiyor.. ki tatil beldesinde bikini giydiren adam orada kotuna karisiyosa vardir bi sebebi... biz kadinlar guzel olmak için giyiniyoruz ama erkeklerin bakis acisini anlamiyoruz bazen, art niyetliler olabilir. Esin seni sevmese kiskanmaz canim böyle dusun....
 
Benim eşim hiç karışmıyor üzülüyorym bazen inat olsun diye açık giyiyorum kızıo geçio çok o kadar
 
ben okulda kampüsün içinde istediğimi giyiyorum çünkü kimse bakmaz,rahatsız etmez. etek,şort,elbise vs her şeyi giyerim sevgilim de yanımda olur.

ama mesela kızılayda bir işim olsa öyle gidemem. kendim gitmem sevgilim de surat asar. çünkü biliyorum ki orda çarşaflı kadına bile "heyytt yavrum benim beee" diyen insanlar oluyor. tacize uğradıktan sonra insanların arkamdan "aranmış bu da" demesini istemem.

eşiniz de çevreye göre böyle bir istekte bulunuyor olabilir mi? tatil yerinde karışmıyor demişsiniz. ben rahatsız olduğunu söyleyebilir diyorum.

ama surat asmak,illa bunu giyeceksin demek çok yanlış. konuşarak çözülebilir.
 
Dinliyor mu bari :)
Gercı o brnı gıydırıyor ben cıkartıyorum
Ama sonra trıp atıyor durmadan gunlerce
Atsın dursun yahu. Sizinki öyledir demiyorum ama bazı erkekler evlenecekleri kadını süslü püslü, bakımlı, çekici görünürken beğenip alıyorlar. SOnra saçma bir kıskançlık işine giriyorlar, kendilerini kaybediyorlar. O kadını olabildiğince çirkinleştirip, beğendikleri ve beğenecekleri kişi olmaktan çıkarıyorlar. Başkası bakmasın diye yapıyorlar ama bir süre sonra kendilerinin de bakası gelmiyor zaten. Sonra bakacak başkalarını aramaya başlıyor gözleri tabi.
Benimki de önceden çok kıskançtı, ama sonradan düzeldi. Şimdi bana başkaları bakınca kötü hissetmiyor, yanındaki kadın güzel ve çekici olduğu için aksine kendini iyi hissediyor. Tabi o bakışı atanlara ters ters baksa da :) En azından artık kızması gereken kişinin onlar olduğunu ben olmadığımı biliyor.
 
Benim eşim de bu konuda baya kıskançtır. Açık olmasa bile giydiğimde çok yakışmışsa bi kusur bulurdu mutlaka artık yekten çok güzel oldu istemiyorum giymeni diyo. Şu ara hamilelik sebebiyle sürekli tayt uzun tişört kazak takılıyorum başta kızıyodu (tayta takıktır) sonra her sabah dolap karşısında ağlamaklı bi şekilde bulunca beni ses etmemeye başladı ama biliyorum ki gün sayıyo. Çocuk doğunca yol edecek taytları galiba kelin ilacı olsa başına sürer misali akıl veremiyorum size. Halinden memnun gibi yazmışsın diyenler olacaktır illaki baştan söyleyim eşimin bu huyunu bilerek kabul ederek evlendim. Kalbimi kırmadan söylediği sürece anlayışlı olmaya çalışıyorum. Kıskançlığı 12 sene öncesine göre daha normal boyutta belki bi 10 sene sonra daha da azalır mı dersiniz bi umut:)
 
Yaşadığımız yerle de alakalı. Tatil yerlerinde karışmaz abartmadığım sürece ne giydiğimle ilgilenmez ama Ankara'da zaten eşim karışmasa da giyemiyorum maalesef. İçimden gelmiyo, korkuyorum, aranmışsın diyen güruhtan deli gibi korkuyorum.
 
Ama kot tişörtü sorun ediyosa sinirlenmeniz normal tabi hak veriyorum size
 
Erkektir kıskanır diye bişey yok. O zaman biz de kadınız güzel görünmek istiyoruz.
bireysel alanlarımıza kimsenin müdahale etme hakkı yoktur eşlerin bile. Ben kendime hakaret görürüm benim aklım yok mu bilmeyecek miyim bu yaşa gelmişim nerde nasıl giyineceğimi? taviz verdikçe abartmaya devam eder sınırlarını çizersen rahat edersin.
 
Benim esimde böyle ne giyeceksin diye sorar her yere gideceğim zaman ve ben tesetturluyun tunik dahi giysem üzerine yelek giyeceksin dimi der.

Ama her eş böyle sanki mesela gezmeye gittiğimiz arkadaş da öyle diyor siz gelmeden kiyafetime karışıyor kim gelse üzerine yelek git dermiş eşi belkide arkadaş ortamındaki konuşmaları etkiliyordu birbirlerini
 
Sizinle alakalı değil, kendisiyle alakalı.
Biraz özgüven yahu
 
Anladığım kadarıyla Önceden böyle biri değilmiş ve siz ne zaman kilo verip kendinize dikkat etmeye başlamışsınız ondan sonra böyle olmuş. Geçici bir dönem gibi geldi bana. Sizi kaybetme korkusu sarmış sanki eşinizi. Orta yol bulmaya çalışın. Böyle bir konuda kendinizden de taviz vermeyin. Biraz onun dediği biraz sizin dediğiniz derken geçer gider gibi geliyor.
Belki de eşinizin problemi sizinle değil kendisiyledir. Kendini beğenmiyo olabilir. Kendiniz size yakıştıramıyor olabilir vs. Bu da bı alternatif olarak burda dursun :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…