Kıyafetlerimi giyememek

ben tam tersi, sevdigim kiyafetleri hep giymek isterim,
o yuzden dolabimda cok az kiyafet vardir ve hepsi bolca bolca giyilmistir.
giyerek eskitenlerden oldugum icin de kaliteli bir urune dusunmeden parayi basabilirim, neticede hakkini veriyor diyerek.
ama sizin gibi olsam oncelikle parama kiyamam sanirim.

Mesela bazı insanın teri kokar vücudu kokar o yüzden hemen giydiği şeyin yıkanmasını ister onu anlarım da günlük duşunu alan kişisel bakımını yapan bir insan ne diye her gün giydiği kıyafeti yıkatır veya sadece 1 kez giyer algılayamıyorum.
Bem her sabah duş alır, yeni bir kifayet giyerim evin içinde de olsam. Tüm gün aynı kıyafeti giydiğinizde birşey mutlaka birşeyler dökülüyor, hele cocuk varsa ve oğlum gibi sümüklüyse, omuz bölgesi mutlaka pisleniyor.😅 Yeni kiyafer için çok sebebimiz var.

Ben bide bu kafayla 2-3 yıldır minimalizme ilgi duyuyorum. Minimalizm senin neyine sen daha dolaptaki kıyafetlerine kıyıp gitmiyorsun diyorum kendime
Bende bende.
Ama bizim yaptığımız istifçilikten başka birşey değil :D

Bazıları sağolsun hemen eskimesin diye b... çıkarana kadar giyiniyorlar ve kokularından duramıyoruz. Siz doğru olanı yapıyorsunuz,her kıyafet giyinildikten sonra muhakkak yıkanmalı. Hem kişisel temizlik için hem de dışarıdaki insanları rahatsız etmemek için.

Mesela bazı insanın teri kokar vücudu kokar o yüzden hemen giydiği şeyin yıkanmasını ister onu anlarım da günlük duşunu alan kişisel bakımını yapan bir insan ne diye her gün giydiği kıyafeti yıkatır veya sadece 1 kez giyer algılayamıyorum.
Parfüm kokuyor, krem oluyor, giyip çıkarırken yüzünüze bulaşıyor.
Her şeyi geçtim giyildiği için esniyor, bu sebeple giymem.
Kotlar hariç, denemek için bile giydiğim şeyi tekrar giyemem eğer az önce duş almamışsam.

59557690-CB99-4E88-B297-D90EB391C85B.webp

Dolap detoksuna basla o halde ben oyle yaptim..bi girdim gecen hafta odama ne varsa yere attim guzel ucuz pahali etiketli ne varsa hemde bi dusundum erteledigim neler var giymedigim? Dusundum ve ayikladim iki bavul kiyafet doldurdum.Dolabimda da burdan bir arkadasin dedigi gibi basic parcalarimi biraktim gunluk ,ozel ,yatakta giydigim.Dolabim tertemiz oldu.Kiyafetlerde verilmek uzere kargoyla ihtiyac sahiplerine gitti...Giymediginiz erteledigini ne varsa sahiplendirin.Ben dolapta veya evde boş yere bekleyen seylerin evimin enerjisini aldigini dusunuyorum.

Çok pisim, çünkü çocuklarım var. Biri sürekli üstüme kusar, öteki gözyaşlarını yakama kurular, sümük de olabilir, insan bazen ayırt edemiyor. Hadi onlar bir yana ben çok terleyen bir insanım. Ceket, mont gibi şeyleri her gün yıkamıyorum tabi ama giyilme sıklığına göre onları da normal bir insana göre daha fazla yıkıyorumdur. Hayat işte, değişik sebepleri olabiliyor,biz çok yıkamacı insanların. :KK53:
Benim de çocuklarım var tabiki günlük kıyafetleri her gün değiştiriyoruz tabiki çocuklu olan kişiler tertemiz kalamaz ancak burda arkadaşlar komple tüm kıyafetleri her gün yıkamaktan bahsediyor sanki öyle yapınca müthişşşş temiz pak insan olduklarını ispatlamış olacaklar ya!Bir de bu kişilerin evlerini görmek lazım kendileri gıcır gıcır pırıl pırıl parıldarlar her gün yeni temiz giyinmekten ancakkk yatak odaları banyolarını bir de görmek lazım hani çoookkk temizler ya.Bence temizlik bir bütündür öyle hergün yeni kıyafet giymekle bir giydiğini bir daha giymiyorum diye övünmekle temiz olunmaz NOKTA

O da bişey mi? Ben bir dönem günlük fondoten, özel gün fondoteni diye yüzüme dahi kıymıyordum sürmeye.
Sonra bu takıntıları kenara fırlattım gitti.
Sizle mi yaşayacak?
Giyin, eskiyince de verin ihtiyacı olanlara gitsin.
Ekonomiye can verelim :)

Benim de çocuklarım var tabiki günlük kıyafetleri her gün değiştiriyoruz tabiki çocuklu olan kişiler tertemiz kalamaz ancak burda arkadaşlar komple tüm kıyafetleri her gün yıkamaktan bahsediyor sanki öyle yapınca müthişşşş temiz pak insan olduklarını ispatlamış olacaklar ya!Bir de bu kişilerin evlerini görmek lazım kendileri gıcır gıcır pırıl pırıl parıldarlar her gün yeni temiz giyinmekten ancakkk yatak odaları banyolarını bir de görmek lazım hani çoookkk temizler ya.Bence temizlik bir bütündür öyle hergün yeni kıyafet giymekle bir giydiğini bir daha giymiyorum diye övünmekle temiz olunmaz NOKTA
Abov, siz de çok dolmuşsunuz yav. =)) İnsanlar tür tür işte, kafaya takmaya gerek yok. Temizsek de pissek de kendimize neticede.

Abov, siz de çok dolmuşsunuz yav. =)) İnsanlar tür tür işte, kafaya takmaya gerek yok. Temizsek de pissek de kendimize neticede.
Ya dolmak değilde bi tanıdığım böyle sürekli bir giydiğini bir daha giymemekten hep yıkamaktan bahseder de bu övünecek bir şey değil hayır eğer kıyafetin temizse bir daha giy nedir bu ben çok temizim diye övünme çabaları onu anlamakta zorlanıyorum:)))

Hiç böyle olmadım, zira pek gidecek özel bir yerimde olmadığından olsa gerek 😂😂

Daha bu sabah bunun konusu oldu hatta, biraz mini spor giyindim, eşim de günlük olarak gereksiz falan dedi.

E dedim özel nereye gidiyorum ki 😆😆
Sanki bir akşam yemeği ayarladı da ben mi gitmedim 🙊🙊

Neyse, şaka bir yana, anneme çıkıp geldim.
Napimm, özel günü beklersem, kıyafetler dolap bekleyecek ....

Kardeşim de aynen böyle. Ust katimda oturuyor bazen birbirimizden ödünç aldığımız oluyor.Bana çok demistir 'abla onu evde giyinmiyorsun insallah' diye😂 'Yakisirken giymek lazim' cevabini alir:)
Ben de ona 'neden şu kıyafetini/cantani/saatini sakliyorsun' çok demisimdir, kız öğretmen, resmen en şıkları dolabında saklıyor.Benim lise caginda öğrencilerim olsaydi extra bir özenirdim heralde

Bende bir şeyi çok sevip beğenerek aldıysam bir süre sürekli onu giyiyorum sonra bıkıp kusma isteği geliyor bir daha giyemiyorum sizinki daha iyiymiş

Kızlar her giydiğiniz şeyin nasıl hemen yıkanmasını istiyorsunuz algılayamadım.Mesela ceket giydiniz hemen yıkanıyo mu bu ceket.Kusura bakmayın da ya çok pissiniz ya da annenize veya kendinize acımıyosunuz!
Ne alaka yahu, çok pislikten değil aksine çok temiz olmaktan kaynaklanıyor bu. Her gün temiz çamaşır giymek isteyen birisi neden pis olsun ki?
Valla ben anneme yıkatmıyorum kendim yıkıyorum. Dün kotumu makineye atmıştım sen alıp asar mısın dedim demediğini bırakmadı sağolsun :D

Günlük duşunu alan ve kıl tüy problemi olmayan bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki, akşama ter içinde kaldığım oluyor, zira bu sıcaklarla alakalı bir durum değil nem olunca da insan terliyor. Ayrıca dışarının tozu pisliği toplu taşıma ıvır zıvır hepsi üstümüzde oluyor ben yıkamadan giyene şaşırıyorum valla.

Günlük duşunu alan ve kıl tüy problemi olmayan bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki, akşama ter içinde kaldığım oluyor, zira bu sıcaklarla alakalı bir durum değil nem olunca da insan terliyor. Ayrıca dışarının tozu pisliği toplu taşıma ıvır zıvır hepsi üstümüzde oluyor ben yıkamadan giyene şaşırıyorum valla.
Valla size bravo cevap veriyorsunuz ben üşeniyorum artık kendimi anlatmaya. Hergün toplu taşıma kullanıyorum ve sanki insanların ve otobüsün kokusu kiyafetlerime siniyor. Bunu insanlara anlattığında garipsiyorlar

Back
X