Kıyafetlerimi giyememek

Kızlar buradaki dertlerden biraz içim şişti. Bende ufak bir dertle konu açmak istedim. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Evet! Alışverişlerimi özenle yaparım ve çoğu kişi tarzımı beğenir beğenmeyen de çıkıyor gerçi Daha çok vintage giyinmeye çalıştığım için herkes sevmeyebiliyor. Neyse sorunum şu kombinlerimi hep özel bir gün için saklıyorum
Ve o özel gün aslaaa gelmiyor:KK70:bunu şimdi giymeyim bugün önemli bir gün değil diye diye bir bakıyorum bir sene geçmiş ben çok beğenerek aldığım şeyleri hiç giymemişim. Bir diğer sorunumda giydiğim şeyi yıkamadan 2. Kez giymem. Kotlar hariç. Sanırım o yüzden de giymek istemiyorum yıkadıkca eskiyecek diye kıyamıyorum:KK70: var mı benim gibi böyle deliler? Bunu nasıl aşabilirim.
Mesela çalışırken şık ceketler almıştım. Bunu önemli bir toplantıda vs giyerim diye diye toplasanız yılda 1 anca giymişimdir.
Temizlemeden dolapta uzun süre kalırsa kıyafetlerde uğraştırıcı lekeler ve kötü koku oluşur. Kıyafetlerinizi yüksek sıcaklıkta yıkamayın ve yüksek devirde sıktırmayın hiç bişey olmaz

Valla size bravo cevap veriyorsunuz ben üşeniyorum artık kendimi anlatmaya. Hergün toplu taşıma kullanıyorum ve sanki insanların ve otobüsün kokusu kiyafetlerime siniyor. Bunu insanlara anlattığında garipsiyorlar
Yok hayır doğru yapıyorsunuz tabiki.
Ne bileyim yorum sahibi arkadaş bir de evlerine bakmak lazım falan yazmış ama benim evimde miss gibi. Galiba kendisi çalışmıyor ya da çok dışarı çıkmıyor o yüzden empati yapamadı. Dışarı çıkmayan, sürekli toplu taşıma kullanmak zorunda kalmayan bilmez yani. O dışarının tozu toprağı sana geçiyor neticede. Toplu taşımada bir sürü insanın yanında ayakta bekliyorsun onların kokusu geçiyor, ortamın kokusu da üstüne siniyor. E yıkamak çok normal. Ben evimde de böyleyim, sizde öylesinizdir eminim. Haftada bir yorgan yastık nevresim ne varsa yıkarım. Bu aşırı pis oluşumuzdan değil tam aksine aşırı temiz oluşumuzdan kaynaklanan bir durum.

Benim de çocuklarım var tabiki günlük kıyafetleri her gün değiştiriyoruz tabiki çocuklu olan kişiler tertemiz kalamaz ancak burda arkadaşlar komple tüm kıyafetleri her gün yıkamaktan bahsediyor sanki öyle yapınca müthişşşş temiz pak insan olduklarını ispatlamış olacaklar ya!Bir de bu kişilerin evlerini görmek lazım kendileri gıcır gıcır pırıl pırıl parıldarlar her gün yeni temiz giyinmekten ancakkk yatak odaları banyolarını bir de görmek lazım hani çoookkk temizler ya.Bence temizlik bir bütündür öyle hergün yeni kıyafet giymekle bir giydiğini bir daha giymiyorum diye övünmekle temiz olunmaz NOKTA
eee beni anlatmişsin tam...
kıyafetleri giye giye eskiyo.
bide üst baş görene şöle derler
ay felan filancanin üst başını kirli hiç bakmiyo...
eve gidiyor üst baş bakmiyo da evleri tertemiz nasıl oluyo...
yahuu buda çelişkli.. bide tam tersini düşün.
benim görümcem bi giydi mibi daha giymez kaynanam hergün makine yıkamaktan kollari agrildi. ;
kızımın kıyafeti de hergün değişiyor.
bende hergün makine yıkamak istemezdim çok yorucu
iki gün giy üçüncü gün değiştir... makine at...
bide yeni aldiklari da hemen giyerim eskileri direk çöp.:) hiç acimam valla.

Kardeşim de aynen böyle. Ust katimda oturuyor bazen birbirimizden ödünç aldığımız oluyor.Bana çok demistir 'abla onu evde giyinmiyorsun insallah' diye😂 'Yakisirken giymek lazim' cevabini alir:)
Ben de ona 'neden şu kıyafetini/cantani/saatini sakliyorsun' çok demisimdir, kız öğretmen, resmen en şıkları dolabında saklıyor.Benim lise caginda öğrencilerim olsaydi extra bir özenirdim heralde
Aynı benim ablam.
Bana kıyafet verirken bile bunu surda, bunu burda giy diye verir 😆😆

Yok hayır doğru yapıyorsunuz tabiki.
Ne bileyim yorum sahibi arkadaş bir de evlerine bakmak lazım falan yazmış ama benim evimde miss gibi. Galiba kendisi çalışmıyor ya da çok dışarı çıkmıyor o yüzden empati yapamadı. Dışarı çıkmayan, sürekli toplu taşıma kullanmak zorunda kalmayan bilmez yani. O dışarının tozu toprağı sana geçiyor neticede. Toplu taşımada bir sürü insanın yanında ayakta bekliyorsun onların kokusu geçiyor, ortamın kokusu da üstüne siniyor. E yıkamak çok normal. Ben evimde de böyleyim, sizde öylesinizdir eminim. Haftada bir yorgan yastık nevresim ne varsa yıkarım. Bu aşırı pis oluşumuzdan değil tam aksine aşırı temiz oluşumuzdan kaynaklanan bir durum.
Haklısınız ben de her gün metrobüsle otobüslerde sıkış sıkış gidip gelsem tüm kıyafetlerimi yıkarım komple ona sözüm yok konu yanlış yere saptı:))) Allahım hepimizin yardımcısı olsun hayat zor..

Kızlar buradaki dertlerden biraz içim şişti. Bende ufak bir dertle konu açmak istedim. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Evet! Alışverişlerimi özenle yaparım ve çoğu kişi tarzımı beğenir beğenmeyen de çıkıyor gerçi Daha çok vintage giyinmeye çalıştığım için herkes sevmeyebiliyor. Neyse sorunum şu kombinlerimi hep özel bir gün için saklıyorum
Ve o özel gün aslaaa gelmiyor:KK70:bunu şimdi giymeyim bugün önemli bir gün değil diye diye bir bakıyorum bir sene geçmiş ben çok beğenerek aldığım şeyleri hiç giymemişim. Bir diğer sorunumda giydiğim şeyi yıkamadan 2. Kez giymem. Kotlar hariç. Sanırım o yüzden de giymek istemiyorum yıkadıkca eskiyecek diye kıyamıyorum:KK70: var mı benim gibi böyle deliler? Bunu nasıl aşabilirim.
Mesela çalışırken şık ceketler almıştım. Bunu önemli bir toplantıda vs giyerim diye diye toplasanız yılda 1 anca giymişimdir.
Marie Kondo yöntemi bu açıdan da işe yarıyor. Kıyafetlerde de bakınca, dokununca sana sevinç vermeyen her ürünü tek tek ayırıp elden çıkardığın için, geriye sadece gerçekten şık bulduğun içindeyken iyi hissettiği n parçalar kalıyor. Mecburen hep onları giyiyorsun.

Ben sizden daha da beter durumda bile olabilirim bu konuda. Kuru temizleme gerektirdigi ya da cok ozenli utu gerektiren abiyelerimi/takim elbiselerimi belki de yillardir hic ama hic kullanmadim. Benim bu durum, kiyamadigi icin kullanmamaya mi, yoksa sonradan cok bakim gerektigi icin usenip giymedigim icin tembellige mi giriyor, kendimi ben de cozemedim 😂😂

Eşyaya kıyamayıp kullanmamak çok da iyi bir durum değil kızlar. Çok mu yokluk çektiniz çocukken, çok sağlıklı bir durumdeğil.

Bende de vardı bu alıp da giymeme alışkanlığı... Sonra kuzenimi çok genç yaşta kaybettik. Sonraki günlerde teyzemin kızının dolabını açıp o giyemediği etiketli kıyafetlere bakıp bakıp ağlaması bana dert oldu. Artık hiçbişeyi sonraya saklamıyorun.ne giysilerimi ne evdeki diğer eşyaları. Herşeyimi son zerresine kadar kullanıyorum eskirse eskisin hatta eskisin mutlaka.

O hemen yıkama huyu bende de vardı ama törpülemeye çalışıyorum. Ceketler ve yün kazaklar sık yıkamaya gelmiyor çünkü. Ceket ve kazak giydiğim zaman içine giydiğim şey kısa kollu olur, askılı giymem ki kol altıyla temas olmasın,. Kotları da yine sık yıkamayı bıraktım, en kalitelisini de alsanız çok yıkamaya gelmiyor, sular dert deterjanlar ağartıyor. Çok rahatsız oluyorsanız boxer tipi çamaşır giyin. Şık kıyafetleriniz aynı zamanda rahatsa o özel günü beklemenize gerek yok bence. Abiyedir, yüksek topuklulardır tabi ki özel gün bekler ama onun dışında rahat kıyafetleri bekletmek için sebep yok. Artık insanlar günlük hayatta da çok şık giyiniyorlar. Ölümü hatırlatmak çok kasvetli belki ama gencecik yakınım vefat etti, yeni aldığı kıyafetini odasında asılı görünce o kadar kötü olmuştum ki. Kullanılmaya fırsat bulunmamış kıyafet kadar insana hüzün veren birşey yoktur. Giyin gitsin, üstünüzde paralansın, mutlu anlara tanıklık etsin kıyafetleriniz.

Ben de sizin gibiydim eskiden üzerinden sene geçmeden giymiyordum yeni aldıklarımı. Sonra ne olduysa değiştim ve şimdi mağazada yeniyi giyip etiketi çıkarttırıp eskileri poşete koyduruyorum.

Aynı ben 😂 alip alip istifleyip dolapta duruyor aynı şeyleri giyiyorum sonra giyerim dedim şeyler öylece duruyor

Hayat kısa giy o elbiseleri ömür geçiyor be gülüm:)

Aldıklarınızı hemen giyin özel günde çok isterseniz yine giyersiniz her günümüz özel boşversenize yarına çıkacağımız bile belli değilken ..

aynen benim derdimde bu iste
aha daha bugün kendime yeni seyler aldim eve geldim giydim kombinledim ve hemen plan yaptim bu bu günde giyecem diye.
Bir arkadasim yeni aldigi seyleri hemen ertesi güne giyiyor cok özeniyorum ona söyledigimde "Aman ölümlü dünya simdi giymeyecemde nezaman giyecem hem zevklerimizde degisiyor belki 1 yil sonra begenmeyebiliriz" dedi.
Cok hakli. Burdaki okudugum yorumlarda iyi geldii bundan sonra deneyecegim

Screenshot_20191019-002858~2.webp

:KK68:

Ben sadece 2.kez giyerken mutlaka yikarim kismina takıldim...zaten oyle olmasi gerekmiyor mu? Bunun obsesiflikle ilgisi yok..onun disinda bence esyanin esiri olmayin..giyin gitsin amaaan omur dedigin kac gun..

Back
X