- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.931
- 408
- Konu Sahibi nomunomuchua
Peki siz affettiniz ve konusunu acmiyorsunuz ya, esiniz bu hatasinin sorumlulugunu nasil odedi? Sozkonusu es bile olsa hatalarin sorumlulugunu karsi taraf odemeli. Ustu kapatilmamali.
Son yazdiginizda sizin gibi dusunmuyorum. 2 kere buyuk yalanlar soyledigim, cok buyuk dert altina soktugum, radikal yanlislar yaptigim kisiye asla simarikca kaprisler yapamam, ailesiyle tehdit edemem. Yaparsam da karsiligini gorunce hakettim derim.
Insan kendini elestirmeyi bilecek. Hatasini duymayi da oyle. Kucuk tartisma dediginiz adamin yine hatali oldugu 2 konu.
Ekleme: Adam konu sahibinden nasil ayrilsin? Olene kadar borc mu odesin? Inandirici bulmuyorum bunu.
Konu sahibi her iki konuda da yerden goge kadar hakli.
Ne dese ne yapsa hakki.
Ama yapip ettiklerinden kendi de etkileniyor, o yuzden "kendine aci bari" telkini verilmeye calisiliyor.
Burada affetiysen sus otur, gibi bir anlam yok aksine affetiysen affederken kendini de azat et, sinirlerin zaten lacka olmus, bari sen kendine eziyet etme, denmek isteniyor diye dusunuyorum.
En azindan benim maksadim bu.
Konu sahibi "bazen ona uzuluyorum" diyor, madem seviyor ve madem katlanmayi kabul etti o zaman kendini koruyabilmeli, sinirlendiginde de uzuluyor cunku.
Yani adami hakli bulmak degil mevzu.
Evet, yaptiginin bedelini odesin.
Evet, fedakarligini gozardi edemesin.
Ve evet insallah nankör bir tavir takinmaz.
Ama konu sahibi fedakarliginin bilindigine ya da ders aldigina ihtimal veriyor ki hala yaninda durabiliyor.
Hic kolay degil, Allah yardimcisi olsun.