• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıyamet koptu..

Peki siz affettiniz ve konusunu acmiyorsunuz ya, esiniz bu hatasinin sorumlulugunu nasil odedi? Sozkonusu es bile olsa hatalarin sorumlulugunu karsi taraf odemeli. Ustu kapatilmamali.

Son yazdiginizda sizin gibi dusunmuyorum. 2 kere buyuk yalanlar soyledigim, cok buyuk dert altina soktugum, radikal yanlislar yaptigim kisiye asla simarikca kaprisler yapamam, ailesiyle tehdit edemem. Yaparsam da karsiligini gorunce hakettim derim.

Insan kendini elestirmeyi bilecek. Hatasini duymayi da oyle. Kucuk tartisma dediginiz adamin yine hatali oldugu 2 konu.

Ekleme: Adam konu sahibinden nasil ayrilsin? Olene kadar borc mu odesin? Inandirici bulmuyorum bunu.

Konu sahibi her iki konuda da yerden goge kadar hakli.
Ne dese ne yapsa hakki.
Ama yapip ettiklerinden kendi de etkileniyor, o yuzden "kendine aci bari" telkini verilmeye calisiliyor.

Burada affetiysen sus otur, gibi bir anlam yok aksine affetiysen affederken kendini de azat et, sinirlerin zaten lacka olmus, bari sen kendine eziyet etme, denmek isteniyor diye dusunuyorum.
En azindan benim maksadim bu.

Konu sahibi "bazen ona uzuluyorum" diyor, madem seviyor ve madem katlanmayi kabul etti o zaman kendini koruyabilmeli, sinirlendiginde de uzuluyor cunku.
Yani adami hakli bulmak degil mevzu.

Evet, yaptiginin bedelini odesin.
Evet, fedakarligini gozardi edemesin.
Ve evet insallah nankör bir tavir takinmaz.
Ama konu sahibi fedakarliginin bilindigine ya da ders aldigina ihtimal veriyor ki hala yaninda durabiliyor.

Hic kolay degil, Allah yardimcisi olsun.

Ne dese ne yapsa hakki.
Ama yapip ettiklerinden kendi de etkileniyor, o yuzden "kendine aci bari" telkini verilmeye calisiliyor.

Burada affetiysen sus otur, gibi bir anlam yok aksine affetiysen affederken kendini de azat et, sinirlerin zaten lacka olmus, bari sen kendine eziyet etme denmek, isteniyor.
Konu sahibi "bazen ona uzuluyorum" diyor, madem seviyor ve madem katlanmayi kabul etti o zaman kendini koruyabilmeli, sinirlendiginde de uzuluyor cunku.

Ama konu sahibi fedakarliginin bilindigine ya da ders aldigina ihtimal veriyor ki hala yaninda durabiliyor.

Ben adama aciyan ve adami hakli bulan soylemlere cevap verdim ama. Bir insan bu kadar asagilanmaz ki demek, veya esinin yerinde olsam her hatada yuzume vurulsa ayrilirdim demek bu uyelerin temelde adami da hakli buldugunu gosteriyor.

Zaten cok haklisin bu adama degmez, kendini yorma yazan insanlarla herhangi bir fikir alisverisinde bulunmuyorum cunku katiliyorum.

Ancak adama acinmasi bana anormal geliyor.

Karsilik ile alakasi yok ki bunun.

Siz hata yaptiginizda sorumlulugunu ustleniyor musunuz? Kaza yaptiginizda karsi aracin masraflarini oduyor musunuz?

Yani esiniz tarafindan soruyorum ben. Bu adam yaptiginin karsiliginda ne odedi? Bir daha yapmamasi icin ne gibi bir ders aldi?

Sizinki daha farkli bir olay, konu sahibininki cok daha radikal. Ve eminim konu sahibinin esi siz olsaniz, bu kadar buyuk hatalarin ustune boyle seyler yapamazdiniz.

Ama nedense eslere daha fazla ozgurluk taniyorsunuz bu konuda. Siz esinizin hatasi karsisinda hata yapma luksune sahip degilsiniz size gore, affettiniz ya sonucta. Ama o hata yapma luksune sahip, hem de buyugunu yapmis.

Adil bir tutum degil bu. Evlilik veya kendi mutlulugunuz adina bu kayirmayi yapiyorsunuz.

Kaza yaptığımda karşı taraf kocam olmuyor ki , elbette karşılığını ödüyorum. ayrıca kaza yaptığımda karşı taraf seni affettim de demiyor hatanın bedeli ne ise ödeyeceksin diyor. örnek pek oturmadı yani .

Affettim dersen karşılığını bekleyemezsin. ama anlaşma yapılsa ben borcunu ödeyeceğim ama bundan sonra ben ne dersem o olacak bu evde, bana karışmayacaksın , istediğim gibi yaşayacağım sen her zaman peki karıcım diyeceksin. o zaman karşı taraf da kabul etmezdi bu "affetmeyi"

İnsanız ben de maddi anlamda yapmam belki böyle bir hata ama başka konularda yapabilirim. eşim affettim dese ama sürekli hatamı yüzüme vursa ve ben hata yaptım diye benden karakterimi değiştirmemi beklese olmaz bu iş. çünkü ben karakterimi değiştirirsem eşim kadın arkadaşları ile benim rahatsız olduğum şeyleri yapar benden de zamanında yaptığım hata için susmamı tartışma çıkarmamamı beklerse , ben artık ben olmam.

Konu tabiki farklı. Kumar kelimesi bile başlı başına ağır. kaybetmemiş olsa da asla istemem eşimin kumar oynamasını. kazansa o paranın kuruşuna elimi sürmek istemem. ama hatanın ne olduğu şimdi tartışılacak bir konu değil. onu affederken tartışmalı idik. affettikten sonra mutlu olmak isteyen konu ne olursa olsun kapatmalı..

Yoksa borç bittiğinde devam edecek saygın bir evlilik kalmaz ortada...

Ben adama aciyan ve adami hakli bulan soylemlere cevap verdim ama. Bir insan bu kadar asagilanmaz ki demek, veya esinin yerinde olsam her hatada yuzume vurulsa ayrilirdim demek bu uyelerin temelde adami da hakli buldugunu gosteriyor.

Zaten cok haklisin bu adama degmez, kendini yorma yazan insanlarla herhangi bir fikir alisverisinde bulunmuyorum cunku katiliyorum.

Bu üyelerden biri benim beni yanlış anlıyorsunuz o halde , bir daha anlatayım.

Hatayı tartışmıyoruz burda. hata büyük ve affedilir mi affedilmeli mi? bu gerçekten çok zor bir karar. ama nomu ölçmüş biçmiş ve affetmek ağır basmış , affetmeye karar vermiş. o halde bu konuyu kapatmaya çalışmalı. her tartışmada su yüzüne çıkarmamalı. çıkarırsa bu affetmek olmaz, kendini de adamı da evliliklerini de yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.

Adam şimdi pişman. ama borç bitene kadar nomunun bu tavrı devam ederse adamın pişmanlığının arsızlığa dönüşmeyeceği garantisini veremez kimse. sonunda nomu hem evliliğini bitirmiş hem borcu ödemiş hem yıpranmış hem yıllarına yazık etmiş halde çok daha büyük kayıplarla bulabilir kendini.

Affetti ise konuyu kapatsın artık diyorum zor ama elinden geldiği kadar yapsın bunu. her tartışmada sen paramızı batırdın demesin. böylece borç bittiğinde tek kaybettikleri giden para olmuş olur. bu kadar yıpranmaz bu kadar ağır hasar görmezler..

Kaza yaptığımda karşı taraf kocam olmuyor ki , elbette karşılığını ödüyorum. ayrıca kaza yaptığımda karşı taraf seni affettim de demiyor hatanın bedeli ne ise ödeyeceksin diyor. örnek pek oturmadı yani .

Affettim dersen karşılığını bekleyemezsin. ama anlaşma yapılsa ben borcunu ödeyeceğim ama bundan sonra ben ne dersem o olacak bu evde, bana karışmayacaksın , istediğim gibi yaşayacağım sen her zaman peki karıcım diyeceksin. o zaman karşı taraf da kabul etmezdi bu "affetmeyi"

İnsanız ben de maddi anlamda yapmam belki böyle bir hata ama başka konularda yapabilirim. eşim affettim dese ama sürekli hatamı yüzüme vursa ve ben hata yaptım diye benden karakterimi değiştirmemi beklese olmaz bu iş. çünkü ben karakterimi değiştirirsem eşim kadın arkadaşları ile benim rahatsız olduğum şeyleri yapar benden de zamanında yaptığım hata için susmamı tartışma çıkarmamamı beklerse , ben artık ben olmam.

Konu tabiki farklı. Kumar kelimesi bile başlı başına ağır. kaybetmemiş olsa da asla istemem eşimin kumar oynamasını. kazansa o paranın kuruşuna elimi sürmek istemem. ama hatanın ne olduğu şimdi tartışılacak bir konu değil. onu affederken tartışmalı idik. affettikten sonra mutlu olmak isteyen konu ne olursa olsun kapatmalı..

Yoksa borç bittiğinde devam edecek saygın bir evlilik kalmaz ortada...

Iste su konuda farkli dusunuyoruz. Konu trafik kazasi da olsa aile ici iliskiler de olsa bir yaptigimizin vicdani yukumlulugu, bir de ayrica maddi manevi sorumlulugu var.

Siz aracinizla birine carptiniz, hasari odeyeceksiniz. Bitti mi? Hayir bitmedi. O kisinin o gunluk isini aksattiniz,strese soktunuz. Dogru olan ozur dilemeniz, bu ozru kabul edip etmemek ise karsi tarafin inisayitifinde. Sizi affedebilir de, affetmeyebilir de. Ancak sizi az duzeyde etkiler affedip affetmemesi.

Ozel iliskilerde ise buyuk bir hata yapildi. Vicdani yukunu siz affederek azaltiyor veya bitiriyorsunuz, peki. Ancak bunun bir de maddi manevi sorumlulugu var. Pismanligi gostermenin alakali alakasiz bircok yolu var. Hasari karsilamak gerek. Insan olanin bu sorumlulugu tasimasi gerek.

Kaldi ki bu konu erkek arkadaslariyla istemedigi seyler yapmasi konusu degil. Gayet medeni bir tavira ilkel bir sekilde karsi cikma ve kadini asagilama soz konusu. Konunun ozunde de basli basina hatali yani.

Ben hicbir konuda affedildikten sonra konunun kapandigini dusunmuyorum. Bu yuzden dayak yemis kadina da baska bir esiyle ilgili sorunda acik acik yaziyorum. Bunlari siz degil o dusunecek, hatali olan, affedilmemesi gereken o diye. Yani bana gore affetmek hatalari sifirlamiyor.

Ancak gorusunuze saygi duyuyorum, tesekkurler.

Bu üyelerden biri benim beni yanlış anlıyorsunuz o halde , bir daha anlatayım.

Hatayı tartışmıyoruz burda. hata büyük ve affedilir mi affedilmeli mi? bu gerçekten çok zor bir karar. ama nomu ölçmüş biçmiş ve affetmek ağır basmış , affetmeye karar vermiş. o halde bu konuyu kapatmaya çalışmalı. her tartışmada su yüzüne çıkarmamalı. çıkarırsa bu affetmek olmaz, kendini de adamı da evliliklerini de yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.

Adam şimdi pişman. ama borç bitene kadar nomunun bu tavrı devam ederse adamın pişmanlığının arsızlığa dönüşmeyeceği garantisini veremez kimse. sonunda nomu hem evliliğini bitirmiş hem borcu ödemiş hem yıpranmış hem yıllarına yazık etmiş halde çok daha büyük kayıplarla bulabilir kendini.

Affetti ise konuyu kapatsın artık diyorum zor ama elinden geldiği kadar yapsın bunu. her tartışmada sen paramızı batırdın demesin. böylece borç bittiğinde tek kaybettikleri giden para olmuş olur. bu kadar yıpranmaz bu kadar ağır hasar görmezler..

Ama siz ornek verdigim cumlenizde cevap verdigim uye gibi dusunmuyorsunuz ki. Adamin yerinde olsam yuzume vurulsa her tartismada ayrilirim demek, adam hakli, konu sahibi konuyu kapatmadi, yaptiginda adami rahatsiz ettigi icin haksiz demek.

Bu mesajinizda yazdiklariniz ise konu sahibinin uzun vadede yarari icin konuyu acmamasi ile ilgili. Ikisi ayni sey degil. Mesela o uye konuyu acip durursan haksiz olursun demiyor, sen uzulursun diyor. Konuyu ele alis sekilleriniz bu cumle ozelinde cok farkli.

Konu sahibi bana gore haksiz falan olamaz, esinin psikolojisi de kendi tasarrufundadir bu hatalardan sonra.

Iste su konuda farkli dusunuyoruz. Konu trafik kazasi da olsa aile ici iliskiler de olsa bir yaptigimizin vicdani yukumlulugu, bir de ayrica maddi manevi sorumlulugu var.

Siz aracinizla birine carptiniz, hasari odeyeceksiniz. Bitti mi? Hayir bitmedi. O kisinin o gunluk isini aksattiniz,strese soktunuz. Dogru olan ozur dilemeniz, bu ozru kabul edip etmemek ise karsi tarafin inisayitifinde. Sizi affedebilir de, affetmeyebilir de. Ancak sizi az duzeyde etkiler affedip affetmemesi.

Ozel iliskilerde ise buyuk bir hata yapildi. Vicdani yukunu siz affederek azaltiyor veya bitiriyorsunuz, peki. Ancak bunun bir de maddi manevi sorumlulugu var. Pismanligi gostermenin alakali alakasiz bircok yolu var. Hasari karsilamak gerek. Insan olanin bu sorumlulugu tasimasi gerek.

Kaldi ki bu konu erkek arkadaslariyla istemedigi seyler yapmasi konusu degil. Gayet medeni bir tavira ilkel bir sekilde karsi cikma ve kadini asagilama soz konusu. Konunun ozunde de basli basina hatali yani.

Ben hicbir konuda affedildikten sonra konunun kapandigini dusunmuyorum. Bu yuzden dayak yemis kadina da baska bir esiyle ilgili sorunda acik acik yaziyorum. Bunlari siz degil o dusunecek, hatali olan, affedilmemesi gereken o diye. Yani bana gore affetmek hatalari sifirlamiyor.

Ancak gorusunuze saygi duyuyorum, tesekkurler.
Eşinden tokat yiyen, aldatılan kadınlar affetmesin eşlerini bence. ama affettim diyorlarsa onlar için de geçerli bu. affettim diyorsa konuyu kapatmalı, kapatamıyorsa affedemiyordur o halde bitirmeli...

Ama siz ornek verdigim cumlenizde cevap verdigim uye gibi dusunmuyorsunuz ki. Adamin yerinde olsam yuzume vurulsa her tartismada ayrilirim demek, adam hakli, konu sahibi konuyu kapatmadi, yaptiginda adami rahatsiz ettigi icin haksiz demek.

Bu mesajinizda yazdiklariniz ise konu sahibinin uzun vadede yarari icin konuyu acmamasi ile ilgili. Ikisi ayni sey degil. Mesela o uye konuyu acip durursan haksiz olursun demiyor, sen uzulursun diyor. Konuyu ele alis sekilleriniz bu cumle ozelinde cok farkli.

Konu sahibi bana gore haksiz falan olamaz, esinin psikolojisi de kendi tasarrufundadir bu hatalardan sonra.
Adam haklı demiyorum ben yahu nerden çıkarıyorsunuz bunu? lütfen kelimelerime anlam yüklemeyin. olduğu gibi okuyun sadece.

Diyorum ki insanım hata yapabilirim velev ki yaptım bir hata , eşim öğrendi. affetmesini isterim. pişmanlığımı dile getiririm. eşim de affetmeyi seçti. tamam süper artık ben zaten eşime içten minnet borcu ile dolarım.

Ama her tartışmada hatamı yüzüme vursa , beni hatamla susturmaya değiştirmeye çalışsa orda dur artık derim ve madem boşanmak istiyorsun tamam olmuyor diyerek ben de kabul ederim bitirmeyi. yaptığım hatanın diyeti olarak karakterimi değiştiremem.

Ha gelelim araba mevzusuna. burda adam haklı mı? elbette değil. nomu para mevzusunu araya sokmadan tartışsa zaten %100 kendisi haklı. para mevzusunu sokmadan "ben dünkü çocuk değilim, kiminle ne şekilde arkadaşlık kuracağıma kendim karar veririm, zaruri bir durumdu ama olmasa da bu kadar büyütecek bir mevzu yok ortada" dese zaten her evlilikte olabilecek orta düzey bir tartışma olacak 1-2 saat içinde olay çözülecekti belki. sorun burda nomunun borç konusunu açması, abisini vs araması...

Bunu durdurmanin yolu tavizleri hesap ederek vermek. Yani bosu bosuna baska bir insanin hayatini cok kolaylastirmaniza gerek yok, eger sizinki zorlasacaksa.

Kendinizi de somurulen degil de, buyukluk eden konumda gosterin karsi tarafa. Cunku sizi somurebildigini bilen bir insan sizi daha zayif gorecektir.

Sizin yorumlarınızı dinlemekte hoşuma gidiyor..Farklı açıdan bakıyorsunuz.İnsan başkasına baktığı gibi kendine objektif olmayabiliyor.

Bu tür konuları kapatalı çok oldu.Günlük konulardan konuşuyoruz.İkimizde çalışıyoruz ikimizde evimize harcıyoruz .Arada saçma fikirleri oluyor ticari atılım gibi . Bunlar bana eskiyi düşündürtüyor aynı şeyleri yaşamak istemediğimden engel oluyorum. Ya da saçma bir laf söylüyor yaptığı nankörce geliyor kalbimi kırıyor.

Haklı olduğumda herşeyi söylüyorum tabi onuruna dokunmadan yine.O ise hiç cevap vermez kırıldıysa en fazla bana bir iki surat asar o kadar.

Onda sinir olduğum şey hiç özür dilemez.

İkincisi Nomunun eşi gibi sevdiğini söylemez.

Adam haklı demiyorum ben yahu nerden çıkarıyorsunuz bunu? lütfen kelimelerime anlam yüklemeyin. olduğu gibi okuyun sadece.

Diyorum ki insanım hata yapabilirim velev ki yaptım bir hata , eşim öğrendi. affetmesini isterim. pişmanlığımı dile getiririm. eşim de affetmeyi seçti. tamam süper artık ben zaten eşime içten minnet borcu ile dolarım.

Ama her tartışmada hatamı yüzüme vursa , beni hatamla susturmaya değiştirmeye çalışsa orda dur artık derim ve madem boşanmak istiyorsun tamam olmuyor diyerek ben de kabul ederim bitirmeyi. yaptığım hatanın diyeti olarak karakterimi değiştiremem.

Ha gelelim araba mevzusuna. burda adam haklı mı? elbette değil. nomu para mevzusunu araya sokmadan tartışsa zaten %100 kendisi haklı. para mevzusunu sokmadan "ben dünkü çocuk değilim, kiminle ne şekilde arkadaşlık kuracağıma kendim karar veririm, zaruri bir durumdu ama olmasa da bu kadar büyütecek bir mevzu yok ortada" dese zaten her evlilikte olabilecek orta düzey bir tartışma olacak 1-2 saat içinde olay çözülecekti belki. sorun burda nomunun borç konusunu açması, abisini vs araması...

Hayir iste bana gore sorun konu sahibinin hareketleri degil. Baska bir mesajimda da yazdim, ayibini orten konu sahibini esi annesiyle tehdit ediyor. Ustune bu araba konusunda konu sahibine yine hata yapiyor. Sorun bunlar. Bana gore 1-2 saatlik tartisma sorunlari da degil.

Ve sizin yazdiginizi oldugu gibi aldigimda zaten su anlama geliyor.

Affettim dedi ama yuzume vurup durdu, o halde bosanmayi kabul ederim, bosanirim. (Halbuki bana gore boyle bir hakkiniz yok, hatanizin sonuclari tamamlanana kadar hatanizi duymayi kabul edeceksiniz. Diyelim edemediniz, yine de karsi taraf haksiz degil, o sizin psikolojinizle ilgili bir sorun.)

Yani ne demek bu? Yuze vurmak yanlis demek. Adamin yuzune vurarak yanlis yapiyorsun, affettiysen vurmamalisin demek. Tam olarak bunu diyorsunuz.

Halbuki adam bana gore, tekrar ediyorum bana gore, magdur olabilecegi bir durumda degil. Zaten bosanabilecegi bir durumda da degil, sanirim bunu soyleyerek konu sahibini uzmekten cekiniyorsunuz. Adam bosanamaz, bosanirsa yiyecek ekmegi zor bulur, olene kadar borc oder. Bunu bir kabul edelim, yoksa ayni dusunmek zorunda degiliz.

Nomuda diyorki taksiye verecek paramız olsaydı bu sorunda olmazdı iş arkadaşıma söyleyeceğime biner taksiye giderdim diyor.İş dönüp dolaşıp dolaylı yoldan para mevzusuna geliyor maalesef.Beni bu duruma sokuyorsan ağzınıda açmayacaksın diyor kısaca.Şikayet etmeye kıskançlık yapmaya hakkın yok gibi.

Hayir iste bana gore sorun konu sahibinin hareketleri degil. Baska bir mesajimda da yazdim, ayibini orten konu sahibini esi annesiyle tehdit ediyor. Ustune bu araba konusunda konu sahibine yine hata yapiyor. Sorun bunlar. Bana gore 1-2 saatlik tartisma sorunlari da degil.

Affettim dedi ama yuzume vurup durdu, o halde bosanmayi kabul ederim, bosanirim. (Halbuki bana gore boyle bir hakkiniz yok, hatanizin sonuclari tamamlanana kadar hatanizi duymayi kabul edeceksiniz. Diyelim edemediniz, yine de karsi taraf haksiz degil, o sizin psikolojinizle ilgili bir sorun.)

Yani ne demek bu? Yuze vurmak yanlis demek. Adamin yuzune vurarak yanlis yapiyorsun, affettiysen vurmamalisin demek. Tam olarak bunu diyorsunuz.

Halbuki adam bana gore, tekrar ediyorum bana gore, magdur olabilecegi bir durumda degil. Zaten bosanabilecegi bir durumda da degil, sanirim bunu soyleyerek konu sahibini uzmekten cekiniyorsunuz. Adam bosanamaz, bosanirsa yiyecek ekmegi zor bulur, olene kadar borc oder. Bunu bir kabul edelim, yoksa ayni dusunmek zorunda degiliz.
Niye ömür boyu ödesin ki 3 senede değil 6 senede öder borcu o zaman. bir ev parası bir memurun hayat boyu ödeyeceği bir borç değil.

Sürekli huzursuz bir 3 yıl geçireceğime , 6 yıl borç ödemeyi tercih ederim ben.

Eşi boşanmak istemiyorsa nomu borcunu ödediği için değil nomuyu sevdiği için... nomunun eşinin şu an sadece nomunun parası için devam ettiğini düşünmeniz nomu için çok gurur kırıcı ayrıca

Peki siz affettiniz ve konusunu acmiyorsunuz ya, esiniz bu hatasinin sorumlulugunu nasil odedi? Sozkonusu es bile olsa hatalarin sorumlulugunu karsi taraf odemeli. Ustu kapatilmamali.

Son yazdiginizda sizin gibi dusunmuyorum. 2 kere buyuk yalanlar soyledigim, cok buyuk dert altina soktugum, radikal yanlislar yaptigim kisiye asla simarikca kaprisler yapamam, ailesiyle tehdit edemem. Yaparsam da karsiligini gorunce hakettim derim.

Insan kendini elestirmeyi bilecek. Hatasini duymayi da oyle. Kucuk tartisma dediginiz adamin yine hatali oldugu 2 konu.

Ekleme: Adam konu sahibinden nasil ayrilsin? Olene kadar borc mu odesin? Inandirici bulmuyorum bunu.

Aslında durum o kadar da vahim değil.
Ben yanındayken 2 buçuk senede bitecek kendi kredisi.
Ben bıraksam 4 senede ödeyerek bitirebilir.

Bana katlanmak bu kadar zorsa ve sevmiyorsa da 1 buçuk sene için bu kahrı çekmesine
bence hiç gerek yok.

Borç ödemek ona o kadar da koymuyor benim hissettiğim.
O daha çok sağlık olsun, işim olsun, sen yanımda ol biter gider modunda.

Ona koyan kardeşlerinin gözünde düştüğü pozisyon, benim artık ona olan güvenimin
bitişi vs..

Bunları anlayabiliyorum..

Ne dese ne yapsa hakki.

Burada affetiysen sus otur, gibi bir anlam yok aksine affetiysen affederken kendini de azat et, sinirlerin zaten lacka olmus, bari sen kendine eziyet etme, denmek isteniyor diye dusunuyorum.
En azindan benim maksadim bu.

Amin.. :)

Evet ben bana söylenmek istenileni gayet iyi anlıyorum.
Ama gerçekten başına kakma gibi bir durumum yoktu..
Aylardır..
O kaşınmadığı sürece yoktu.
Bu ikinci şansı zaten bu kez gerçekten konuşmayacağım giden gitti, tekrarı olmasın yeter ki
modunda vereceğim demiştim.

Ama bu arabaya binme mevzusunda o yaramı kaşıdı resmen.
Bu sebeple açtım konuyu :S

Eee akıllı ol da kaşıma ama değil mi?
Beklediğim buydu aslında..

Zaten artık borçlardan daha çok taktığım sorunlarım var.
Gerçekten bunun lafını o kaşımadığı sürece etmem, etmiyorum..

Iyi geceler hanımlar.
Saatlerdir kendime gelemedim.
Çok ciddi sorunlar yaşadık ama en kötü kavgamizda bile böylesi yaşanmadı.

4 buçuk yıldır ilk kez eşim olacak adamdan korktum..

Açıkçası bilen bir kaç kişi beni de hatalı buldu.
Yine de şahsen kendimde suç bulmuyorum.
Ama sizin de fikrinizi almak istedim.

Bugün iş çıkışı bir toplantıya katılmam gerekiyordu ama yetişmek için sadece 25 dk gibi bir sürem vardı ve benim yürüme yolum araç bekleme vs rahat 1 saati bulacak bir durumum söz konusuydu.
Bu toplantıya benimle birlikte gidecek olan iş arkadaşı vardı.
Düşünün aynı anda çıkıyoruz aynı yere gideceğiz kendisinin özel aracı var.
Bu durumda onunla gitmemin en mantıklı olan olduğunu düşündüm.
Yalan söylemek içime sinmedi açıkçası..
Eşimin bu konudaki hassasiyetini biliyordum. Tek bayan senden eğer başka bir adamın aracında işin yok der hep.
Bense bu konuda onunla hiç bir zaman anlaşamadim. Yolumuz aynı beni aracına davet eden iş arkadaşıma siz gidin yok demek bana çok ayıp geliyor.

Neyse eşim gece çalışmasına rağmen beni götürmek için erken uyandı ve bana eve gel ben seni götüreceğim dedi.
Dolmuşla götürecek ama.
Bu tavrı çok mantıksız buldugum için yetisemeyiz sacmalama ben işimi bilirim Karışma bana diyerek inat ettim onunla gitmedim.

Vay sen misin dinlemeyen bir dünya laf saydı onun sözünü dinlemiyormusum da bilmem neymiş. Benle muhattap olma da sakin tek kelime etme de artist artist haller.

Neymiş o saate toplantı koyan geç kalana bir şey diyemezmis aracı olmayanı işten o zaman çıkanı hesap etmek zorundalarmiş savunması bu..

Gittim döndüm surat bir karış.
Ise gidecekti yemek yaptım yemeğini ye dedim konuşma benle diye tersledi.
Iste o noktada dayanamadım ve defol git ise bir daha da gelme diye üzerine gittim.
Bu benimle başa çıkamayip annemden vuruyor beni.
Ne zaman boşancam desem- kabul çok doluyum tepemi attirdikca diyorum..
Kardeşlerime geçen tartismamizda nomu boşanmak istiyor anneme soyleyin suna bir şey desin falan demiş.

Annem dedi bunu ciddiye almamislar şaka yapıyor demişler kendisi bizimkiler sık sık işletir çünkü .

Ben de evet şaka yaptı işi gücü yok falana kivirdim.

Ama içten içe sinir olmuşum.
Hadi bu sebep oldu abisini aradım ve şuna artık soyleyin gitsin gelmesin eve annen yakın dedim.
Bana bir şey verdiği yok üç kuruşluk huzur verecek onu da veremiyor madem istemiyorum gerizekalıyı falan dedim.
Kabul kendimi kaybettim.

Ama cidden çok sinirlendim.

Hepsini duydu.
Geldi sen ne biçim konuşuyorsun diye üzerime yürüdü bir sürü bağırdı yıktı evi.
Sinirlerim gerildi ben ağladım.

Sonra abisi onu aradı.
Onunla konuşurken o da ağladı.
Beni umursamiyor hiç takmiyor.
Ben de insanım hata yaptım diye kocası değil miyim beni dinlemedi gitti istemiyorum dediysem bitmiştir falan ağlayarak zirvaladi.

Zaten izni yokmuş çok bunalmış da mis mis mış..

Bu adamın 4 buçuk yıldır en büyük kavgamizda tavrı en fazla surat asmak küsmek olmuştu.
Bugun canavar çıktı içinden.

Soruyorum şimdi ben mi yaptim ?
Benim Kocam olsa beni keserdi :)

Neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım.
Beni çok düşündüğüne ya da sevdiğine çok inandığım için demiyorum bunu ama
ömür boyu falan ödemez borcu.

Ben bugün istesem ona yeni bir kredi tek seferde çektirip kendi borcunu 48 ay vadeye uzatabilirim.
Böylece benim üstümde hiç borç olmaz.

O da 2 buçuk değil de 4 senede bitirir.

Ama ben bunu yapmıyorum çünkü böyle olursa düşük faizli krediler kapanmış olacak.
Yoktan yere faiz oranı yükselecek, zarar edeceğiz.

Ben olsam bu kadar hırlaşacağımıza biner dolmuşa giderdim.Y a da daha erken çıkardım.Geç kaldın diyenlerede bu saatte toplantı koymasaydınız derdim.

Y ada eşimin huyunu biliyormuyum ona söylemeden gider gelirdim.Laf edersede beni bilmiyormusun güvenmiyorsan neden evlendin derdim.Mecbur kaldım derdim.Çokta uzatmazdım.

Her yorumu okumadim tabi ama esin hakliligindan ziyade "bir hata yapmis iste" acimasi toplum olarak sevdigimiz bir seydir.

Benim dedigim ise esin yine hata yapacak olmasi.
Ornegin bu kadar borc yapmayacak ama normalde olsa batmayacagi ya da belki konu sahibinin hakli bulabilecegi bir sey yapacak ama konu sahibine bu normalden daha agir gelecek cunku hata kotasini doldurdugunu dusunuyor.

Hakli.
Ancak bu adam hata yapacak.
Insan cunku.
O yuzden bari donup dolasip ayni yere gelmesin de kendini korusun, anlamindaydi.

Ben olsam bu kadar hırlaşacağımıza biner dolmuşa giderdim.Y a da daha erken çıkardım.Geç kaldın diyenlerede bu saatte toplantı koymasaydınız derdim.

Y ada eşimin huyunu biliyormuyum ona söylemeden gider gelirdim.Laf edersede beni bilmiyormusun güvenmiyorsan neden evlendin derdim.

Erken çıkma durumum yoktu.
Her türlü geç kalacaktım hatta belki ben gidene kadar bitmiş olacaktı toplantı.

Özellikle şu dönemde benim mesleğimi riske atma lüksüm yok.
En mantıklı olanı yaptım.
Açıkçası pişman da olmadım kavgaya rağmen.
O şartlarda yapılması gereken buydu çünkü..

Aslında durum o kadar da vahim değil.
Ben yanındayken 2 buçuk senede bitecek kendi kredisi.
Ben bıraksam 4 senede ödeyerek bitirebilir.

Bana katlanmak bu kadar zorsa ve sevmiyorsa da 1 buçuk sene için bu kahrı çekmesine
bence hiç gerek yok.

Borç ödemek ona o kadar da koymuyor benim hissettiğim.
O daha çok sağlık olsun, işim olsun, sen yanımda ol biter gider modunda.

Ona koyan kardeşlerinin gözünde düştüğü pozisyon, benim artık ona olan güvenimin
bitişi vs..

Bunları anlayabiliyorum..

Amin.. :)

Evet ben bana söylenmek istenileni gayet iyi anlıyorum.
Ama gerçekten başına kakma gibi bir durumum yoktu..
Aylardır..
O kaşınmadığı sürece yoktu.
Bu ikinci şansı zaten bu kez gerçekten konuşmayacağım giden gitti, tekrarı olmasın yeter ki
modunda vereceğim demiştim.

Ama bu arabaya binme mevzusunda o yaramı kaşıdı resmen.
Bu sebeple açtım konuyu :S

Eee akıllı ol da kaşıma ama değil mi?
Beklediğim buydu aslında..

Zaten artık borçlardan daha çok taktığım sorunlarım var.
Gerçekten bunun lafını o kaşımadığı sürece etmem, etmiyorum..

Nomu eşin seni seviyor bence hem de çok, sen de eşini çok seviyorsun. borç bittiğinde herşeyi geride bırakmanız ve herşeye baştan başlamanız için evliliğinizin şu an yıpranmaması için sen mümkün olduğu kadar açma konuyu. zaten konuyu açmasan da haklıymışsın araba mevzusunda. borç konusunu açmanın bir getirisi değil götürüsü oldu değil mi? daha çok üzüldün daha çok yıprandın..

O para sizden her türlü çıkacak. bunu kabul edip mutlu olmaya çalış. borç bitene kadar Mutsuz olursan sana yazık be... demek istediğim budur.

Her yorumu okumadim tabi ama esin hakliligindan ziyade "bir hata yapmis iste" acimasi toplum olarak sevdigimiz bir seydir.

Benim dedigim ise esin yine hata yapacak olmasi.
Ornegin bu kadar borc yapmayacak ama normalde olsa batmayacagi ya da belki konu sahibinin hakli bulabilecegi bir sey yapacak ama konu sahibine bu normalden daha agir gelecek cunku hata kotasini doldurdugunu dusunuyor.

Hakli.
Ancak bu adam hata yapacak.
Insan cunku.
O yuzden bari donup dolasip ayni yere gelmesin de kendini korusun, anlamindaydi.

Mümkünse o artık hata yapmasın rahat dursun..:)

Back
X