- 12 Haziran 2016
- 838
- 3.235
- 28
- 40
- Konu Sahibi nomunomuchua
Niye ömür boyu ödesin ki 3 senede değil 6 senede öder borcu o zaman. bir ev parası bir memurun hayat boyu ödeyeceği bir borç değil.
Sürekli huzursuz bir 3 yıl geçireceğime , 6 yıl borç ödemeyi tercih ederim ben.
Eşi boşanmak istemiyorsa nomu borcunu ödediği için değil nomuyu sevdiği için... nomunun eşinin şu an sadece nomunun parası için devam ettiğini düşünmeniz nomu için çok gurur kırıcı ayrıca
Iste bu forumda genis perspektif bu dusunce yuzunden hep daraliyor.
Bakin hanimefendi, siz de konu sahibine yardim etmek istiyorsunuz, ben de istiyorum.
Siz varolan kararlariyla mutlu olmasini saglayarak yapmaya calisabilirsiniz bunu, ben de fedakarliklarinin farkina varmasini ve affetmenin bile vicdani yukunu kendisine yuklememesini onererek yapabilirim.
Bana gore onur kirici olan benim bu iddiam degil, zira bu bir iddia. Onur kirici olan durumun boyle olup da konu sahibinin farkedemedigi durum olurdu. Umarim anlatabiliyorumdur.
Yani nasil siz bilmiyorsaniz konu sahibinin esinin duygularini, ben de bilmiyorum.
Ortadaki gercek ise konu sahibinden ayrilirsa maddi durumunun 2 kat kotulesecegi. Bu gerceklerin isiginda sevdiginden emin olabilmeniz mumkun degil. Adam bile emin olamaz hayat normale donene kadar, sevgi mi bu minnet borcu mu diye.
Yani burada kadinlarin birbirini teselli etmek amaciyla surekli eslerin bakis acisindan bakmasini yaniltici buluyorum. Ben de kendi dogrularima gore yorum yapiyorum.
Cunku yaptiginiz fedakarliklarin agirligini bile siz tasiyorsunuz. Konu sahibi yaptigi fedakarligin o kadar farkinda degil ki, gidip baska bir uyeye esin sana nasil yalan soyler yazmisti cok net hatirliyorum. Ben de sizin affettiginiz daha buyuk bir hataydi dedim. Konu sahibi cok uzuldu ve bu konuda konu acti hatta.
Neden? Cunku yaptigi buyuklugun degerinin farkinda degil. Baskalarinda olunca ona daha buyuk hatalar gibi geliyor. Esine olan sevgisi gorusunu golgeliyor.
Ben de elimden geldiginde bu golgeyi kaldirmak istiyorum, ondan sonra konu sahibinin ne karar verecegi yalnizca kendisini ilgilendirir.