• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıyamet koptu..

Niye ömür boyu ödesin ki 3 senede değil 6 senede öder borcu o zaman. bir ev parası bir memurun hayat boyu ödeyeceği bir borç değil.

Sürekli huzursuz bir 3 yıl geçireceğime , 6 yıl borç ödemeyi tercih ederim ben.

Eşi boşanmak istemiyorsa nomu borcunu ödediği için değil nomuyu sevdiği için... nomunun eşinin şu an sadece nomunun parası için devam ettiğini düşünmeniz nomu için çok gurur kırıcı ayrıca

Iste bu forumda genis perspektif bu dusunce yuzunden hep daraliyor.

Bakin hanimefendi, siz de konu sahibine yardim etmek istiyorsunuz, ben de istiyorum.

Siz varolan kararlariyla mutlu olmasini saglayarak yapmaya calisabilirsiniz bunu, ben de fedakarliklarinin farkina varmasini ve affetmenin bile vicdani yukunu kendisine yuklememesini onererek yapabilirim.

Bana gore onur kirici olan benim bu iddiam degil, zira bu bir iddia. Onur kirici olan durumun boyle olup da konu sahibinin farkedemedigi durum olurdu. Umarim anlatabiliyorumdur.

Yani nasil siz bilmiyorsaniz konu sahibinin esinin duygularini, ben de bilmiyorum.

Ortadaki gercek ise konu sahibinden ayrilirsa maddi durumunun 2 kat kotulesecegi. Bu gerceklerin isiginda sevdiginden emin olabilmeniz mumkun degil. Adam bile emin olamaz hayat normale donene kadar, sevgi mi bu minnet borcu mu diye.

Yani burada kadinlarin birbirini teselli etmek amaciyla surekli eslerin bakis acisindan bakmasini yaniltici buluyorum. Ben de kendi dogrularima gore yorum yapiyorum.

Cunku yaptiginiz fedakarliklarin agirligini bile siz tasiyorsunuz. Konu sahibi yaptigi fedakarligin o kadar farkinda degil ki, gidip baska bir uyeye esin sana nasil yalan soyler yazmisti cok net hatirliyorum. Ben de sizin affettiginiz daha buyuk bir hataydi dedim. Konu sahibi cok uzuldu ve bu konuda konu acti hatta.

Neden? Cunku yaptigi buyuklugun degerinin farkinda degil. Baskalarinda olunca ona daha buyuk hatalar gibi geliyor. Esine olan sevgisi gorusunu golgeliyor.

Ben de elimden geldiginde bu golgeyi kaldirmak istiyorum, ondan sonra konu sahibinin ne karar verecegi yalnizca kendisini ilgilendirir.

Neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım.
Beni çok düşündüğüne ya da sevdiğine çok inandığım için demiyorum bunu ama
ömür boyu falan ödemez borcu.

Ben bugün istesem ona yeni bir kredi tek seferde çektirip kendi borcunu 48 ay vadeye uzatabilirim.
Böylece benim üstümde hiç borç olmaz.

O da 2 buçuk değil de 4 senede bitirir.

Ama ben bunu yapmıyorum çünkü böyle olursa düşük faizli krediler kapanmış olacak.
Yoktan yere faiz oranı yükselecek, zarar edeceğiz.

Sonuc olarak 2 kat zorluga girecek degil mi? Yani sizin mesajlarinizi alintilamak istemiyorum ancak sizin olmadiginiz durumda maddi manevi yalnizliga duseceginde hemfikiriz.

Nomu eşin seni seviyor bence hem de çok, sen de eşini çok seviyorsun. borç bittiğinde herşeyi geride bırakmanız ve herşeye baştan başlamanız için evliliğinizin şu an yıpranmaması için sen mümkün olduğu kadar açma konuyu. zaten konuyu açmasan da haklıymışsın araba mevzusunda. borç konusunu açmanın bir getirisi değil götürüsü oldu değil mi? daha çok üzüldün daha çok yıprandın..

O para sizden her türlü çıkacak. bunu kabul edip mutlu olmaya çalış. borç bitene kadar Mutsuz olursan sana yazık be... demek istediğim budur.

Beni mi seviyor yoksa paramı mı diye hiç düşünmedim değil canım..

Ama bana o derece mahkum da değil açıkçası.

Bir kere bana mahkum hissetse kendisini bence böyle saçma kavgaların yakınından geçmezdi.
Susardı, borçlar bitene kadar ayıya dayı der çıkarlarına uygun davranırdı.

Yaramı kaşıyarak beni istemediği sona yaklaştırmazdı diye düşünüyorum..
Tepem gerçekten attı ve bitirebilirdim de..

Sonuc olarak 2 kat zorluga girecek degil mi? Yani sizin mesajlarinizi alintilamak istemiyorum ancak sizin olmadiginiz durumda maddi manevi yalnizliga duseceginde hemfikiriz.
Ömür boyu borç ödeme ile 4 sene borç ödeme arasında dağlar kadar fark var , bunda hem fikiriz değil mi ?

Neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım.
Beni çok düşündüğüne ya da sevdiğine çok inandığım için demiyorum bunu ama
ömür boyu falan ödemez borcu.

Ben bugün istesem ona yeni bir kredi tek seferde çektirip kendi borcunu 48 ay vadeye uzatabilirim.
Böylece benim üstümde hiç borç olmaz.

O da 2 buçuk değil de 4 senede bitirir.

Ama ben bunu yapmıyorum çünkü böyle olursa düşük faizli krediler kapanmış olacak.
Yoktan yere faiz oranı yükselecek, zarar edeceğiz.

Aslında öyle yapsaymışsın daha iyiymiş Nomu.Onun yaptığı hatayla sende kendini cezalandırıyorsun.Altı üstü 1.5 sene.Öderdi .Varsın fazla ödesin bu kadar ağır laf işiteceğine .Farkında değilmisin hergün depresifleşiyorsun tahammülsüz bir şekilde dolanıyorsun iyilik yapıyorum diye sürekli iğneliyorsun.Saygısızlığınız artıyor.

Sen taşırım demişsin ama taşıyamıyorsun işte taşımak zorunda da değilsin.Taksi paran cebinde olsaydı bunlar olmayacaktı.Bence hiiiç gerek yokmuş kendini o yükün altına koymaya.

Aslında öyle yapsaymışsın daha iyiymiş Nomu.Onun yaptığı hatayla sende kendini cezalandırıyorsun.Altı üstü 1.5 sene.Öderdi .Varsın fazla ödesin bu kadar ağır laf işiteceğine .Sen taşırım demişsin ama taşıyamıyorsun işte taşımak zorunda da değilsin.Taksi paran cebinde olsaydı bunlar olmayacaktı.Bence hiiiç gerek yokmuş kendini o yükün altına koymaya.
Bende nomu ya vadeyi uzatmaları önerisinde bulunmuştum , faiz artacak evet ama bence biraz ellerinin açılması iyi gelecek onlara..

Iste bu forumda genis perspektif bu dusunce yuzunden hep daraliyor.

Bakin hanimefendi, siz de konu sahibine yardim etmek istiyorsunuz, ben de istiyorum.

Siz varolan kararlariyla mutlu olmasini saglayarak yapmaya calisabilirsiniz bunu, ben de fedakarliklarinin farkina varmasini ve affetmenin bile vicdani yukunu kendisine yuklememesini onererek yapabilirim.

Bana gore onur kirici olan benim bu iddiam degil, zira bu bir iddia. Onur kirici olan durumun boyle olup da konu sahibinin farkedemedigi durum olurdu. Umarim anlatabiliyorumdur.

Yani nasil siz bilmiyorsaniz konu sahibinin esinin duygularini, ben de bilmiyorum.

Ortadaki gercek ise konu sahibinden ayrilirsa maddi durumunun 2 kat kotulesecegi. Bu gerceklerin isiginda sevdiginden emin olabilmeniz mumkun degil. Adam bile emin olamaz hayat normale donene kadar, sevgi mi bu minnet borcu mu diye.

Yani burada kadinlarin birbirini teselli etmek amaciyla surekli eslerin bakis acisindan bakmasini yaniltici buluyorum. Ben de kendi dogrularima gore yorum yapiyorum.

Cunku yaptiginiz fedakarliklarin agirligini bile siz tasiyorsunuz. Konu sahibi yaptigi fedakarligin o kadar farkinda degil ki, gidip baska bir uyeye esin sana nasil yalan soyler yazmisti cok net hatirliyorum. Ben de sizin affettiginiz daha buyuk bir hataydi dedim. Konu sahibi cok uzuldu ve bu konuda konu acti hatta.

Neden? Cunku yaptigi buyuklugun degerinin farkinda degil. Baskalarinda olunca ona daha buyuk hatalar gibi geliyor. Esine olan sevgisi gorusunu golgeliyor.

Ben de elimden geldiginde bu golgeyi kaldirmak istiyorum, ondan sonra konu sahibinin ne karar verecegi yalnizca kendisini ilgilendirir.

Konu hiç de öyle değil sevgili A aptalinsan
Hafızam iyidir ve çok net hatırlıyorum.

Hayır alakası bile yok iki konunun.
Arkadaşım eşine haksızlık ediyorsun dedim.
İdare et ya da etme ayrıl falan değil.
Kolay kolay onu da demem.
Boşan demek istediğim konuya bile boşanmak hayırlı olan gibi görünüyor.
Allah yardımcın olsun yazan insanım ben.

Eşine haksızlık ediyorsun demişim senin eşinin yaptığı daha büyük haksızlık nasıl kabulleniyorsun demiş bir başkası.

Diye açıklama bile yapmışım özellikle baktım.

Yani eşin sana nasıl yalan söyler demedim tersine o konu sahibine haksızlık ediyorsun eşine demiştim.
Benim durumumla hiç alakası yokken siz bana bunu yazmıştınız..

Ömür boyu borç ödeme ile 4 sene borç ödeme arasında dağlar kadar fark var , bunda hem fikiriz değil mi ?

Evet hemfikiriz. Yalniz 4 sene kismi onemli degil. Varolan durumdan 2 kat kotu olacakti durum. Hem de basindan beri.

Omur boyu sikinti cekecegi ise dogru. Adam yaptigi yanlislar ve damgalanmis hissetmesi nedeniyle yalniz kalacak, konu sahibine gore aile desteginden de mahrum kalacak.

Yani zorla katlaniyor olmak zorunda degil konu sahibine. Ama sevgisi bitse bile bu surecte anlayamaz, anlasa da gosteremez adam.

Konu sahibi de surekli yuzune vurmuyormus, adam daha ne istesin.

Ben olmadığımda elbette yalnızlığa düşecek.
Maddi olarak şimdiki yaşamından farkı olmaz.
Çünkü ailesi ile yaşar, yakınlar hep yakınlardı.
Kira, fatura gibi dertleri olmaz..

Kendi kendisini geçindirecek bir yaşamı olur.

Aslında öyle yapsaymışsın daha iyiymiş Nomu.Onun yaptığı hatayla sende kendini cezalandırıyorsun.Altı üstü 1.5 sene.Öderdi .Varsın fazla ödesin bu kadar ağır laf işiteceğine .Farkında değilmisin hergün depresifleşiyorsun tahammülsüz bir şekilde dolanıyorsun iyilik yapıyorum diye sürekli iğneliyorsun.Saygısızlığınız artıyor.

Sen taşırım demişsin ama taşıyamıyorsun işte taşımak zorunda da değilsin.Taksi paran cebinde olsaydı bunlar olmayacaktı.Bence hiiiç gerek yokmuş kendini o yükün altına koymaya.

Daha çok zarara gireceğiz ve bu adamla birlikteysem eğer ben de zarara girmiş olacağım canım.
Mantık insanıyım ben ve mantıklı düşününce o zararı kucaklamak saçma geldi.

Evliyken senin, benim olmadığına göre..

Konu hiç de öyle değil sevgili A aptalinsan
Hafızam iyidir ve çok net hatırlıyorum.

Hayır alakası bile yok iki konunun.
Arkadaşım eşine haksızlık ediyorsun dedim.
İdare et ya da etme ayrıl falan değil.
Kolay kolay onu da demem.
Boşan demek istediğim konuya bile boşanmak hayırlı olan gibi görünüyor.
Allah yardımcın olsun yazan insanım ben.

Eşine haksızlık ediyorsun demişim senin eşinin yaptığı daha büyük haksızlık nasıl kabulleniyorsun demiş bir başkası.

Diye açıklama bile yapmışım özellikle baktım.

Yani eşin sana nasıl yalan söyler demedim tersine o konu sahibine haksızlık ediyorsun eşine demiştim.
Benim durumumla hiç alakası yokken siz bana bunu yazmıştınız..

Evet simdi kontrol ettim. Yalniz durum sizin anlattiginiz gibi de degil.

Esiniz 100 kat daha buyuk bir hata yapiyor, siz bunu affedilebilir buluyorsunuz.

Incir cekirdegini doldurmayacak bir sebep icin ise konu sahibine esinize haksizlik ediyorsunuz diye suclamada bulunuyorsunuz.

Ben de size konu sahibine baktiginiz gibi esinizi yargilasaniz asmaniz gerekirdi demek istiyorum.

Bu harekette sizi koruyorum, cunku yaptiginiz fedakarligin farkinda degildiniz. Hala da degilsiniz bana gore.

Beni mi seviyor yoksa paramı mı diye hiç düşünmedim değil canım..

Ama bana o derece mahkum da değil açıkçası.

Bir kere bana mahkum hissetse kendisini bence böyle saçma kavgaların yakınından geçmezdi.
Susardı, borçlar bitene kadar ayıya dayı der çıkarlarına uygun davranırdı.

Yaramı kaşıyarak beni istemediği sona yaklaştırmazdı diye düşünüyorum..
Tepem gerçekten attı ve bitirebilirdim de..

Yok kız holding sahibi miyiz yahu? 3 kuruş maaşım için hiç çekilecek insan değilim. (Benim aklıma bu düşünce geldiğinde kendimi böyle rahatlatıyorum :KK48: )

Ya sevmiyor olsan sevmiyor olsam çoktan biterdi bu evlilikler. bu sıkıntılar bizi birbirimize daha bağladı. kimbilir belki daha büyük hatalar yapacaktık buna engel oldular eşlerimizin hatası...

Diyorum ya seninki pişman benimkinde o bile yok:63: ama çocuk olduğu zaman 2 sene evde yatıcam aklımda o. çocuk da niyetimi sezdi gelmiyor bir türlü :KK48:

Neyse bu konu tatlıya bağlandı zaten. İnşallah tekrarı olmaz. kötü şeyler düşünüp üzme kendini hiç

Ben olmadığımda elbette yalnızlığa düşecek.
Maddi olarak şimdiki yaşamından farkı olmaz.
Çünkü ailesi ile yaşar, yakınlar hep yakınlardı.
Kira, fatura gibi dertleri olmaz..

Kendi kendisini geçindirecek bir yaşamı olur.

Inanin bilerek alintilamiyorum. Konuyu takip edenler hatirlayacaktir.

- Baktim ki ben olmasam kimsesi yok, ailesi de yok
- Bosanirsak dusecegi hale uzuldum,

- Elinden ben tutmasam mahvolacakti vs

Bunlar sizin ifadeleriniz. Lutfen israr etmeyin bu konuda. Belli bir durum adamin sizinle cok daha iyi bir hayat yasayabildigi. Bu tek basina bir sey ispatlamiyor zaten.

Evet simdi kontrol ettim. Yalniz durum sizin anlattiginiz gibi de degil.

Esiniz 100 kat daha buyuk bir hata yapiyor, siz bunu affedilebilir buluyorsunuz.

Incir cekirdegini doldurmayacak bir sebep icin ise konu sahibine esinize haksizlik ediyorsunuz diye suclamada bulunuyorsunuz.

Ben de size konu sahibine baktiginiz gibi esinizi yargilasaniz asmaniz gerekirdi demek istiyorum.

Bu harekette sizi koruyorum, cunku yaptiginiz fedakarligin farkinda degildiniz. Hala da degilsiniz bana gore.

Ben eşimin hatasını hiç bir zaman küçük ve affedilir bulmadım.
Sadece şans verdim.
Vermeyebilirdim, benim durumumda pek çok kadın vermez hatta durum gözümde bu derece büyük.
Küçük görsem bu sorunları yaşamam.
Sindirmem kolay olurdu.

Benim eşimin bir sürü artısı bile şu büyük hatasını unutturmuyor bana bakınız.

Sırf eşimin büyük bir hatasını, bana ettiği haksızlığı hadi buna da eyvallah dedim diye
başkasına yapılan haksızlığa haksızlık ediyorsun diyemez miyim?

Benim eşim bana büyük bir haksızlık yaptı.
O konu sahibi de büyük ya da küçük fark etmez eşine haksızlık ediyordu bana göre.
Haksızlık ediyorsun dedim.
Bu arada eşin sana neden katlanıyor, seni nasıl affediyor demiş miyim?
Hiç sanmam...

Sanki ben bana yapılan haksızlığı kabul etmiyorum.
Yok bana haksızlık yapmadı eşim diyorum gibi konuşuyorsunuz.

Bence çok saçmalıyorsunuz şuan.

Inanin bilerek alintilamiyorum. Konuyu takip edenler hatirlayacaktir.

- Baktim ki ben olmasam kimsesi yok, ailesi de yok
- Bosanirsak dusecegi hale uzuldum,

- Elinden ben tutmasam mahvolacakti vs

Bunlar sizin ifadeleriniz. Lutfen israr etmeyin bu konuda. Belli bir durum adamin sizinle cok daha iyi bir hayat yasayabildigi. Bu tek basina bir sey ispatlamiyor zaten.

Yaa arkadaşım tabi ki ben olmasam mahvolacak.
Çünkü ailesi ile yaşasa bile yaptığının bedelini çok ağır ödeyecek.
İyi b.k yedin evladım diyecek, ya da olsun sağlık olsun diyecek ailesi yok.

Evlat deyip atmayacaklar ama burnundan da getirecekler..

Haa böyle de ben getiriyorum belki..
Kendimi de çok aklamıyorum.

Daha çok zarara gireceğiz ve bu adamla birlikteysem eğer ben de zarara girmiş olacağım canım.
Mantık insanıyım ben ve mantıklı düşününce o zararı kucaklamak saçma geldi.

Evliyken senin, benim olmadığına göre..

Şu an ki haliniz de zarar bana göre.Az daha para ödeyim diye eşimle birbirimize ağzımıza geleni söyleyeceğiz oda yetmeyecek ailelerimize rezil rüsva olacağız değermi değmez bence.

Üzerine aldığın fazladan yük tahammülünü azaltıyor birbirinize giriyorsunuz onu demek istiyorum.

Kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak param olmalı cebimde.Eşimlede iyi geçinmeyi tercih ederim.Bu konuda eğer dediğim gibi olsaydı durum binerdim taksiye giderdim. Ağız dalaşına da girmezdim yani.

Son düzenleme:
Ben eşimin hatasını hiç bir zaman küçük ve affedilir bulmadım.
Sadece şans verdim.
Vermeyebilirdim, benim durumumda pek çok kadın vermez hatta durum gözümde bu derece büyük.
Küçük görsem bu sorunları yaşamam.
Sindirmem kolay olurdu.

Benim eşimin bir sürü artısı bile şu büyük hatasını unutturmuyor bana bakınız.

Sırf eşimin büyük bir hatasını, bana ettiği haksızlığı hadi buna da eyvallah dedim diye
başkasına yapılan haksızlığa haksızlık ediyorsun diyemez miyim?

Benim eşim bana büyük bir haksızlık yaptı.
O konu sahibi de büyük ya da küçük fark etmez eşine haksızlık ediyordu bana göre.
Haksızlık ediyorsun dedim.
Bu arada eşin sana neden katlanıyor, seni nasıl affediyor demiş miyim?
Hiç sanmam...

Sanki ben bana yapılan haksızlığı kabul etmiyorum.
Yok bana haksızlık yapmadı eşim diyorum gibi konuşuyorsunuz.

Bence çok saçmalıyorsunuz şuan.

Size sizin uslubunuz ile karsilik vermem imkansiz bu noktadan sonra. O yuzden size mutluluklar dilerim, umarim mutlu olursunuz ve dilediginiz yorumlari alirsiniz.

Şu an ki haliniz de zarar bana göre.Az daha para ödeyim diye eşimle birbirimize ağzımıza geleni söyleyeceğiz oda yetmeyecek ailelerimize rezil rüsva olacağız değermi değmez bence.

Üzerine aldığın fazladan yük tahammülünü azaltıyor birbirinize giriyorsunuz onu demek istiyorum.

Borç benden kesilmese de ben bu yaptığını unutup da iyi sen ödüyorsun bedelini demeyeceğim ki..
Sonuçta onun hatası yüzünden yaşam kalitemiz belli.
Ne kocalar var eşlerine nasıl yaşamlar sunuyor, sen bana ne verdin diyeceğim kavgalarda..

Denir yani..

Size sizin uslubunuz ile karsilik vermem imkansiz bu noktadan sonra. O yuzden size mutluluklar dilerim, umarim mutlu olursunuz ve dilediginiz yorumlari alirsiniz.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Ancak tıpkı eşimin çok büyük hata ettim beni her gün ezsen de hakkındır demesi gerektiği gibi
saçmalayan birinin de evet saçmaladım diyebilmesi gerekir bana göre..

Back
X