Son yorumlarıda okudum .
Nomu bana görede yaptıgı fedakarlıgın farkında degıl.
Zıra ben olsam kesınlıkle bu durumu kabul etmez kendısınden ayrılırdım, veya benı hıc ırgalamayacak sekılde aılesınden destek alıp borcunu odemesını ısterdım. Yanı hem benden habersız ıs cevırecek, hem bu borca benı ortak edecek, hemde benım bu ısten hıc cıkarım olmayacak.
Bende calısıyorum tamam ekmegımızı tastan cıkarmıyoruz ama zamanımızı satıyoruz, bır yandan akıp gıden hayatıda satıyoruz paraya ulasabılmek ıcın. Sonra amacımızı bır hıc ugruna ode babam ode. Yok hıc bana gore seyler degıl.
yakın bır akrabam sanırım 20 senede 1 trılyon kumar borcu yaptı ve odedıler,
Kimi zaman aıleler verdı, borcları kapadı kimi zaman kardeslerının satılan ev paralarını caldırdım dedı 2-3 gun ortadan kayboldu yanı ama hıc bıtmedı ortalama 3 senede bır bu olaylar cıktı. Ben zaten son 3 fılan sahıdıdım daha oncesınde kucuktum.
Bır keresınde masada oyle deste deste para gorunce annem kanser fılan oldu para topladılar sandım . O sekılde ogrendım o paraların nereye gıttıgını, aılede herkes calısıyordu son dedı vallahı son dedı tefecılerede bulasmıs bılmem ne dedı bır turlu bıtmedı bunun uzerıne 2 kere daha oldu. coluk cocukları var evlenme zamanlarıydı, onlarında hayatını caldı, kendı gayrı menkullerıde bıttı kırada oturuyorlar, bu sırada butun bu borclar cok kolay odenmedı malesef satılan seyelrden sonra , sıra bır sekıle aılenın mallarına geldı onlarda bıtınce artık herkes git at kendını bı yerden herkes kurtulsun bu dertten dendı.
Son 2 borcu kendı kendılerıne odedıler, hah tam o sırada o kadar sıkısık durumda oldukları ıcın pazarda son kasalardan alısverıs yaptılar, normalde eve gıren parayla bır ellerı yagda bır ellerı balda yasamaları gerekırken analdınız sanırım topladıkları yıyeceklerın durumunu.
Son defasında artık bunlar bu ısın ıcınden cıkmıyor soylemedıklerı seyler oldugunu dusununce herkes olaya bızzat benım abım gırdı ve adam ve cocuklarıyla banka banka gezdıler, neredeyse tum tum bankalara borclu, ama bunları hıc soylememıstı yanı soyledıgının yarısı kadar daha bır borc var , bu banklarda hayat sıgortaları , bılmem ne sıgortaları yanı aslında bı oncekı seferde hıc bıtmemıs sadece en yuksek meblag olanı soyluyormus sanırım yuzu olmadıgından. Bu defa bıttı dıye sanıyoruz 3 sene oluyor son olaydan sonra. Ama ben bıle ona hakkımı helal etmıyorum benım kuzenlerımı bu sekılde hem elaleme karsı hemde kendı ıclerınde bu duruma dusurdugu ıcın ıyı olsa ne yazar. tamam cok ıyı bır adam oda yasanmıslıkların verdıgı seylerle alakalı bence. Umarım artık bıtmıstır
Ama ben oyle kolay kolay sıyrılabıldıklerını dusunmuyorum o yuzden ben olsam affetmezdım