Nomu eşinde umut görüyor .İlk neden olduğunu anlattı ikinciside toparlayamadığı için.Uzun süredir bir şey yok.
Buna benzer başka örnekte okudum .Adam düğün masraflarından dolayı kredi çekiyor boyundan büyük masrafa girince o borç dağ gibi oluyor o banka bu banka derken haciz geliyor.Sonra tabi oda gizli kalmıyor.Eşi öğreniyor.Bütün borcu kapatıyorlar ve devam ediyorlar.
İşin buradaki tehlikeli kısmı iddia olması.Bağımlılık yaparmı yapmaz mı bunu bilmiyoruz..Geçici bir hata ise ve eş pişmansa şans verilebilir.Tamamen eşinin kararına kalmış bir durum.Kabul etmesede %100 haklı kimse bir şey diyemez.
Yanlış oldugunu düşünsem de, kimse böyle bir tavsiye veremeyecek olsam da sevdigim biri için kendimi feda edebilirim. Bu konuda da herhangi bir karşılık beklemem.
(Kaldı ki borc ödemek evet fedakarlıktır ancak temel ihtiyaclarını karşılayabiliyorlarsa lükslerden feragat etmek tümüyle bir feda ile eş değer degildir. Zaten konu sahibinin bugun bunları kabullenebiliyor olması, 1 ev parası az degilse de tüm yaşamını sevdigi biriyle paylaşmaktan vazgecemiyor oluşu, ne yapsa sonuna kadar haklı oldugu bir konuda tekrarlanan yanlışa ragmen son bir şans vermek istemesi kendi mutlulugunu da feda edemiyor olmasıyla ilgili bence)
Ancak bunu yapmam için önkoşul o kişi(ler)in "iyi bir insan" olmasıdır.
Öyle kimsenin karısına kızına bakmıyor, hırsızlık yapmıyor ile sınırlandırmam iyi insan olmanın temel özelliklerini.
Konu sahibinin üzerinde baskı kurma çabası, ailesini araması, onu zor durumda bırakması, sırf kendi güvensizliginin bedelini ödetmeye calısması basarılı olmadı diye gelecekteki ihtimaller için tehditler savurmak vs. iyi niyetten tamamen uzak şeyler.
Yani sorunları eşinin hırslarının esiri olarak yaptıgı borçlar ile sınırlı degil ki.
(Gerci daha iyisine sahip olma, yapma heveslerini gerçeklikten kopuk bir şekilde yaşaması da ciddi bir problem ancak eşindeki bu durumun kaybetme korkusu, kararlılık ve psikolojik destek ile çözülebilir birşey olup olmadıgını bilmiyorum.
Bu yüzden aynı şeyi tekrarlamışken bu güvensizlik ortamında bir şansı daha hakettigini vs. söyleyemem. )
Ben eşinin konu sahibinin sabrını, sevgisini vs. haketmedigini düşünüyorum.
Ayrıca saygı konusunda da fazlasıyla darbe almış bir ilişkiden söz ediyoruz dolayısıyla evlilik için de temel değerler kaybediliyor.
Kimisi o son anı bekler kimisi de en başında tehlikeyi farkedip karar vermeye çalışır. Konu sahibini sadece kendisini ilgilendiren kararlarında tercihlerinden ötürü yargılamam, burada onu borç ödüyor diye istemedigi birşeyi yapmaya zorlama hakkım yok ki. Bu nedenle secimlerindeki kararlılıgı gördügüm için konunun başında yorum yazmak istememiştim zaten.