- Konu Sahibi pembesalyangoz2
-
eminim çoğu ailede yaşanıyodur bu problem.annenin babnın çocuğunu sürekli diğerleriyle kıyaslanması.bu bizim ailede haddinden fazla var.özellikle annem.birinin çocuğundan bahsederken ismini söylemez falancanın doktor oğlu kaymakam kızı diye bahseder.sanki bana laf sokmaya çalışır gibi.üniversite okumama rağmen bölümüm beğenmediği için bi benim çocuğm okumadı der.babamn tarafından bi kız var tıp fakültesi okuyo.sürekli onu anlatırlar. çok zeki çok çalışkan en ufak bi kağıt parçasındaki yazıları bile alır okur .sen neden böyle değilsin der.başka çocukalrın başarı hikayelerini dinlemekle büyüdüm.ilginçtir hiç bizman hırs yapmadım sadece o çok üstün zekalı başarlı çocukları kıskandım.onlardan nefret ettim bi suçları olmadığını bildiğim halde.ve kendimi herzaman eksik aptal hissettim.belkide bu yüzden hırs yapmadım gerizekalıydm ben çünkü eksiktim onlar gibi olamazdım hiçbizaman ne yaparsam yapayım.şimd ihayattan en büyük isteiğim anne ve babamın bana özenle aşıladığı bu aşağlk kompleksinden kurtulmak.kendmi değerli hissetmek bişeyleri başarabilceğime inanmak.
inanın ezik hissetmemek elde değil.sürekli istedeikleri gibi bi evlatlarının olamamsından yakınıyolar.çok üzülüyorum.hırçınlaşıyorum bazen.tartışma çıkıyo.empati kurmaları için bende arkadşlarımın annelerni babalarını anlatıyorum ozmanda nankör evlat oluyorum onları beğenmiyo oluyorum.off napaym ben.psikologa psikaytrste bile gittim aşalğk kompleksi yüzünden ama sağolsunlar ilaç yazıp gönderdiler.hiçbi işe yaramadı.kendimi nasıl olduğum gibi kabul edebilirim nasıl sevebilirim kendimi ??
psikiyatr ilaç tedavisi yapar hastayı dinleyip yönlendiren psikologtur..diye biliyorum ben..
psikoloğun ilaç yazma yetkisi yok da ondan canım. çünkü tıp doktoru değiller.
psikiyatrlar ilaç tedavisi yapar tabi ama hastayı dinleyip anlayıp yönlendirmez diye bişey yok. mümkünmü sadece ilaç yazıp göndermesi.
yoksa ilaç verme işini eczacılar da yapardı değil mi.
sosyal medyada dolaşan bir yazı varya populer belk okumuşsunuzdur.
anneniz size onları övdüğünde; siz de: "bak analar neler doğuruyor sende iş yok" deyiverin
şaka bi yana da çoğu anne baba böyledir. çok takılmamaya çalış.
sen yetersiz bir insan değilsin. sadece ailenin pedagojiden haberleri yok.
eminim çoğu ailede yaşanıyodur bu problem.annenin babnın çocuğunu sürekli diğerleriyle kıyaslanması.bu bizim ailede haddinden fazla var.özellikle annem.birinin çocuğundan bahsederken ismini söylemez falancanın doktor oğlu kaymakam kızı diye bahseder.sanki bana laf sokmaya çalışır gibi.üniversite okumama rağmen bölümüm beğenmediği için bi benim çocuğm okumadı der.babamn tarafından bi kız var tıp fakültesi okuyo.sürekli onu anlatırlar. çok zeki çok çalışkan en ufak bi kağıt parçasındaki yazıları bile alır okur .sen neden böyle değilsin der.başka çocukalrın başarı hikayelerini dinlemekle büyüdüm.ilginçtir hiç bizman hırs yapmadım sadece o çok üstün zekalı başarlı çocukları kıskandım.onlardan nefret ettim bi suçları olmadığını bildiğim halde.ve kendimi herzaman eksik aptal hissettim.belkide bu yüzden hırs yapmadım gerizekalıydm ben çünkü eksiktim onlar gibi olamazdım hiçbizaman ne yaparsam yapayım.şimd ihayattan en büyük isteiğim anne ve babamın bana özenle aşıladığı bu aşağlk kompleksinden kurtulmak.kendmi değerli hissetmek bişeyleri başarabilceğime inanmak.
çocuk yetiştirmedeki bence yapılan en büyük yanlışlık kıyaslamak!!!
ne yazık ki neredeyse hepimizin hayatında var böyleleri canım ailen sonuçta
ne kadar yapabilirsin bilmiyorum ama kendini biraz geri çek istersen biraz hasret
bırak kendine yada bilmiyorum zor bi durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?