- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.091
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Sonunda bende yarışmaya katılayım dedim,daha öncede katılmıştım..
Bizlere bu imkanı sağlayan Kazen'e çok teşekkürler ediyorum.
Ufak tefek aksaklıkların dışında yemeğimizi hazırladım.
İlk defa denediğim el açması erişteyi hangi cesaretle denedim bilemiyorum,aslında kolaydı ama kesim aşamasında zorladı biraz.İnce kesmeye gayret ettim ama yinede biraz şişman bir erişte oldu pişme aşamasında.Bu kadar da olur herhalde artık kusuruma bakmayın..
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımada başarılar diliyorum,umarım çok eğlenceli olur,hak eden kazansın diyorum.
Gelelim tarifimize..
HAMUR MALZEMESİ:
250 gram un.
2 yumurta.
Yarım çay bardağı su,tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağ.
İÇ MALZEME:
250 gram kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,
1 tane kuru soğan.
1 tane kırmızı biber,2 tane yeşil biber,3 tane mantar,1 tane domates,salça.
HAMURUN YAPILIŞI.
Unu bir kaba alıyoruz,ortasına 2 yumurta,sıvıyağ,tuz ve suyu ekleyip biraz katı bir hamur yapıyoruz.
Birz bekletiyoruz hamuru.
Yoğurdumuz hamuru 4 parçaya bölüyoruz,yuvarlak yada kare olarak açıyoruz,sonrada uzun kalın şeritler halinde kesiyoruz.Kullandığım bıçak tezgah üstü için,hem tezgaha zarar vermiyor hemde elimizi koruyor.
Kestiğimiz hamurların arasına un serperek yapışmasını önlüyoruz.
Temiz bir örtünün üzerine hamurları alıyoruz biraz bekletiyoruz,sonrada bıçakla ince ince kesme işlemine başlıyoruz.İnce kesmeye gayret ettim ama biraz kalın oldu yinede birde pişince hafif kalınlaştı.Burada fırınlama yaptım hamuru üzerini kızarttım,az bir süre ile fazla kızardı onuda belirteyim.Sonrada haşladığımız suya erişteleri katıyoruz haşlıyoruz.
KIYMA İÇİNİ HAZIRLAMA:
Kıymamızı tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz,sonra soğanı ekliyoruz biraz kavruluyor.Mantarı ilave ediyoruz üzerine, yeşil ve kırmızı biberide katıyoruz.Domatesi de katıp biraz salça ilave ediyoruz,baharatlarıda katıp biraz su ilave ederek az bir milktar daha pişiriyoruz.Ocağımızı kapatıyoruz.
Haşlanan eriştelerimizi tencereden süzerek porselan kabımıza alıyoruz,üzerine kıymalı harcımızı ilave ederek servis yapıyoruz.
Umarım beğenmişsinizdir,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum..
Ufak tefek sorunlar olmasaydı daha iyi olacaktı.
Kahvelrimizde hazır buyurun.
Bizlere bu imkanı sağlayan Kazen'e çok teşekkürler ediyorum.
Ufak tefek aksaklıkların dışında yemeğimizi hazırladım.
İlk defa denediğim el açması erişteyi hangi cesaretle denedim bilemiyorum,aslında kolaydı ama kesim aşamasında zorladı biraz.İnce kesmeye gayret ettim ama yinede biraz şişman bir erişte oldu pişme aşamasında.Bu kadar da olur herhalde artık kusuruma bakmayın..
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımada başarılar diliyorum,umarım çok eğlenceli olur,hak eden kazansın diyorum.
Gelelim tarifimize..
HAMUR MALZEMESİ:
250 gram un.
2 yumurta.
Yarım çay bardağı su,tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağ.
İÇ MALZEME:
250 gram kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,
1 tane kuru soğan.
1 tane kırmızı biber,2 tane yeşil biber,3 tane mantar,1 tane domates,salça.
HAMURUN YAPILIŞI.
Unu bir kaba alıyoruz,ortasına 2 yumurta,sıvıyağ,tuz ve suyu ekleyip biraz katı bir hamur yapıyoruz.
Birz bekletiyoruz hamuru.
Yoğurdumuz hamuru 4 parçaya bölüyoruz,yuvarlak yada kare olarak açıyoruz,sonrada uzun kalın şeritler halinde kesiyoruz.Kullandığım bıçak tezgah üstü için,hem tezgaha zarar vermiyor hemde elimizi koruyor.
Kestiğimiz hamurların arasına un serperek yapışmasını önlüyoruz.
Temiz bir örtünün üzerine hamurları alıyoruz biraz bekletiyoruz,sonrada bıçakla ince ince kesme işlemine başlıyoruz.İnce kesmeye gayret ettim ama biraz kalın oldu yinede birde pişince hafif kalınlaştı.Burada fırınlama yaptım hamuru üzerini kızarttım,az bir süre ile fazla kızardı onuda belirteyim.Sonrada haşladığımız suya erişteleri katıyoruz haşlıyoruz.

KIYMA İÇİNİ HAZIRLAMA:
Kıymamızı tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz,sonra soğanı ekliyoruz biraz kavruluyor.Mantarı ilave ediyoruz üzerine, yeşil ve kırmızı biberide katıyoruz.Domatesi de katıp biraz salça ilave ediyoruz,baharatlarıda katıp biraz su ilave ederek az bir milktar daha pişiriyoruz.Ocağımızı kapatıyoruz.

Haşlanan eriştelerimizi tencereden süzerek porselan kabımıza alıyoruz,üzerine kıymalı harcımızı ilave ederek servis yapıyoruz.

Umarım beğenmişsinizdir,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum..
Ufak tefek sorunlar olmasaydı daha iyi olacaktı.
Kahvelrimizde hazır buyurun.