Makarnalar Kıymalı Soslu Ev Yapımı Erişte Sponsorum Ailem

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.029
214.091
1.423
60
Sonunda bende yarışmaya katılayım dedim,daha öncede katılmıştım..
Bizlere bu imkanı sağlayan Kazen'e çok teşekkürler ediyorum.
Ufak tefek aksaklıkların dışında yemeğimizi hazırladım.
İlk defa denediğim el açması erişteyi hangi cesaretle denedim bilemiyorum,aslında kolaydı ama kesim aşamasında zorladı biraz.İnce kesmeye gayret ettim ama yinede biraz şişman bir erişte oldu pişme aşamasında.Bu kadar da olur herhalde artık kusuruma bakmayın..
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımada başarılar diliyorum,umarım çok eğlenceli olur,hak eden kazansın diyorum.
Gelelim tarifimize..

HAMUR MALZEMESİ:
250 gram un.
2 yumurta.
Yarım çay bardağı su,tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağ.

İÇ MALZEME:
250 gram kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,
1 tane kuru soğan.
1 tane kırmızı biber,2 tane yeşil biber,3 tane mantar,1 tane domates,salça.

1.webp

HAMURUN YAPILIŞI.
Unu bir kaba alıyoruz,ortasına 2 yumurta,sıvıyağ,tuz ve suyu ekleyip biraz katı bir hamur yapıyoruz.
Birz bekletiyoruz hamuru.
Yoğurdumuz hamuru 4 parçaya bölüyoruz,yuvarlak yada kare olarak açıyoruz,sonrada uzun kalın şeritler halinde kesiyoruz.Kullandığım bıçak tezgah üstü için,hem tezgaha zarar vermiyor hemde elimizi koruyor.
Kestiğimiz hamurların arasına un serperek yapışmasını önlüyoruz.
Temiz bir örtünün üzerine hamurları alıyoruz biraz bekletiyoruz,sonrada bıçakla ince ince kesme işlemine başlıyoruz.İnce kesmeye gayret ettim ama biraz kalın oldu yinede birde pişince hafif kalınlaştı.Burada fırınlama yaptım hamuru üzerini kızarttım,az bir süre ile fazla kızardı onuda belirteyim.Sonrada haşladığımız suya erişteleri katıyoruz haşlıyoruz.
XYARa3.jpg

4.webp
8.webp
lzl5Jr.jpg

12.webp

aBWrk4.jpg

KIYMA İÇİNİ HAZIRLAMA:
Kıymamızı tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz,sonra soğanı ekliyoruz biraz kavruluyor.Mantarı ilave ediyoruz üzerine, yeşil ve kırmızı biberide katıyoruz.Domatesi de katıp biraz salça ilave ediyoruz,baharatlarıda katıp biraz su ilave ederek az bir milktar daha pişiriyoruz.Ocağımızı kapatıyoruz.
aBWrOQ.jpg

rdrzP3.jpg
4R4y77.jpg

10.webp

Haşlanan eriştelerimizi tencereden süzerek porselan kabımıza alıyoruz,üzerine kıymalı harcımızı ilave ederek servis yapıyoruz.

pY1pqo.jpg

PE9J95.jpg

DkZgZv.jpg

Umarım beğenmişsinizdir,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum..
Ufak tefek sorunlar olmasaydı daha iyi olacaktı.
Kahvelrimizde hazır buyurun.
ynQrA9.jpg

Eklentiler

• 3.webp
    3.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 194
  • 7.webp
    7.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 240
  • 11.webp
    11.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 213
  • 5.webp
    5.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 240
  • 6.webp
    6.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 180
ellerinize sağlık,
benim gibi tembellere uygun olmadığı kesin
ama olsa yerdim, çok iyi görünüyor:kk77:
zaten zor yapılan, uğraştıran yemekler hep bir ayrı çekicidir bana
başarılar dilerim..

Çok teşekkürler sağolun,aslında zor değilde biraz oyaladı diyelim.
İlk defa denedim bunu..

Ayy süper ötesii ellerine kollarına sağlık hanımannee:KK9::KK9: Bol şans diliyorum enfess:kk77::kk77:

Sağol kuzucuğumm teşekkürlerr :KK60: sanada başarılardiliyorumm

Ooo abla eline sağlık, süperr yaa, el emeği olması ayrı bi güzel zaten :kk77:
Sunumu da çok beğendim, başarılarrrr:KK73::KK71:

Sağol hayatım teşekkürlerr ediyorum,ilk defa milli oldum yanii :KK73::KK73: :KK60: mantı filan yapmışlığım da vardır da:KK70:

Biz hersene eriştemizi kendimiz keseriz ev baştan aşağı un olur ama değer bayılırım ben erişteyee:D

Bende çok severim erişteyi :KK73::stop:

Büyüksün abla ellerine sağlık çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir.Başarılar dilerim yarışmada :kk77::kk77::kk77:

Estafurullah hayatım,
Lezzeti güzel oldu,kıızmda çok beğendi,eşim daha yiyemedi akşama bakacak tadına beğenmezse furacam onu :confused: :KK53:

Hanım abla hamur da açarım diyorsun yani.:KK53:Biz de hamurları kestikten sonra fırınlamayız kuruturuz.Epeydir yapmıyoruz ama.Çok güzel olmuş gerçekten.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.:KK68:

Back
X