Makarnalar Kıymalı Soslu Ev Yapımı Erişte Sponsorum Ailem

Ablam hayırlı olsuna gelmiştim birde ne göreyim mapıslara düşmüşsün.Neyse Allah tan makarnanı yapmışsında mapıs damlarında aç kalacak diye endişelenmeyeceğiz :cry::cry::cry:Şaka bir tarafa seni yarışmada gördüğüme çok sevindim:KK19:Sunumun oldukça iştah açıcı ve güzel görünüyor.Ellerine sağlık ablam ve bol şansların olsun :KK37::KK37::KK37:

Hanim abla, ben spagetti ve ketcap diye oneride bulunmadim mi sana? Neden boyle marifetli bir tavir illa:110::KK53:
Ellerine saglik abla, hem emegin icin hem de bu yemek icin:KK68:
Yarismada basarilar:kk77:

vaaaav şahane olmuş, eline sağlık.
çok emekli de.
tam eşimin damak tadına göre: )
bende denicem ama ben biraz kolayına kaçıcam: )
eriştesini evde daha önce yapılmış erişteden yaparım, birde mantar bulamam büyük ihtimal mantar olmaz.

hanım abla senınle seneye en cok banlanan üyede karşılıklı yarışıcaz anlaşıldı:KK53::KK53:
sen hiç merak etme ben şimdi gidip bdv yi birbirine katıyorummmmm sen benım nenemı nasıl banlarsın dıye zalIIIIIImmmm muneden intikamını alıyorum:KK70::KK70::KK70::KK70:

Sonunda bende yarışmaya katılayım dedim,daha öncede katılmıştım..
Bizlere bu imkanı sağlayan Kazen'e çok teşekkürler ediyorum.
Ufak tefek aksaklıkların dışında yemeğimizi hazırladım.
İlk defa denediğim el açması erişteyi hangi cesaretle denedim bilemiyorum,aslında kolaydı ama kesim aşamasında zorladı biraz.İnce kesmeye gayret ettim ama yinede biraz şişman bir erişte oldu pişme aşamasında.Bu kadar da olur herhalde artık kusuruma bakmayın..
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımada başarılar diliyorum,umarım çok eğlenceli olur,hak eden kazansın diyorum.
Gelelim tarifimize..

HAMUR MALZEMESİ:
250 gram un.
2 yumurta.
Yarım çay bardağı su,tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağ.

İÇ MALZEME:
250 gram kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,
1 tane kuru soğan.
1 tane kırmızı biber,2 tane yeşil biber,3 tane mantar,1 tane domates,salça.

Eki Görüntüle 1305460

HAMURUN YAPILIŞI.
Unu bir kaba alıyoruz,ortasına 2 yumurta,sıvıyağ,tuz ve suyu ekleyip biraz katı bir hamur yapıyoruz.
Birz bekletiyoruz hamuru.
Yoğurdumuz hamuru 4 parçaya bölüyoruz,yuvarlak yada kare olarak açıyoruz,sonrada uzun kalın şeritler halinde kesiyoruz.Kullandığım bıçak tezgah üstü için,hem tezgaha zarar vermiyor hemde elimizi koruyor.
Kestiğimiz hamurların arasına un serperek yapışmasını önlüyoruz.
Temiz bir örtünün üzerine hamurları alıyoruz biraz bekletiyoruz,sonrada bıçakla ince ince kesme işlemine başlıyoruz.İnce kesmeye gayret ettim ama biraz kalın oldu yinede birde pişince hafif kalınlaştı.Burada fırınlama yaptım hamuru üzerini kızarttım,az bir süre ile fazla kızardı onuda belirteyim.Sonrada haşladığımız suya erişteleri katıyoruz haşlıyoruz.
XYARa3.jpg

Eki Görüntüle 1305464 Eki Görüntüle 1305468
lzl5Jr.jpg

Eki Görüntüle 1305475
aBWrk4.jpg

KIYMA İÇİNİ HAZIRLAMA:
Kıymamızı tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz,sonra soğanı ekliyoruz biraz kavruluyor.Mantarı ilave ediyoruz üzerine, yeşil ve kırmızı biberide katıyoruz.Domatesi de katıp biraz salça ilave ediyoruz,baharatlarıda katıp biraz su ilave ederek az bir milktar daha pişiriyoruz.Ocağımızı kapatıyoruz.
aBWrOQ.jpg

rdrzP3.jpg
4R4y77.jpg

Eki Görüntüle 1305505

Haşlanan eriştelerimizi tencereden süzerek porselan kabımıza alıyoruz,üzerine kıymalı harcımızı ilave ederek servis yapıyoruz.

pY1pqo.jpg

PE9J95.jpg

DkZgZv.jpg

Umarım beğenmişsinizdir,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum..
Ufak tefek sorunlar olmasaydı daha iyi olacaktı.
Kahvelrimizde hazır buyurun.
ynQrA9.jpg
ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM BEN İŞYERİNDE RESİM GÖREMİYORUM AMA AKŞAM EVDE MUTLAKA BAKICAM MAŞALLAH :KK73:ELLERİNLEN AÇMIŞSIN HAMURLARI

Sen içerdeyken o erişteler boğazımdan nasıl geçsin hanım applam :KK61:
Ayrıca tesüf niye hamuru elinle açtın,bak çıtayı yükselttin , biz açamayanlar ne yapsın :KK70:
Yalnız çok iştah açıcı ve uğraştırıcı bir tarif hazırlamışsın , eline ,emeğine sağlık :KK68: ablacım ..
KATILIYORUM YANİ KAÇIMIZ ELLERİMİZLEN ERİŞTE YAPARIZKİ :):KK70:

Hanım abla hamur da açarım diyorsun yani.:KK53:Biz de hamurları kestikten sonra fırınlamayız kuruturuz.Epeydir yapmıyoruz ama.Çok güzel olmuş gerçekten.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.:KK68:

Tabiki açarım fırınlamayı nette okudum ondan öyle yaptım.:KK53::KK53:
Vakit olsaydı direk kuruturdum da olmadı işte.
Sağl adracım teşekkürlerr :KK60:

Ellerine sağlık ablaçığım :KK19:yarışmada başarılar dilerim:KK68:

Sağol efsercim teşekkür ediyorum :KK60::KK60:

hanım ablam ellerine sağlık çok leziz görünüyor

Sağol miskim teşekkürler ediyorum :KK60::KK60:

ellerine sağlık handan ablacım çok lezzetli görünüyor

Sağol elifcim çok teşekkürler,tatlı oğluşunuda kocaman öpüyorum :KK60::KK60:

Ooooooo Hanım, elcağızınla hamur açıp erişte kesmişsin, ellerin kolların dert görmesin, yarışmada başarılar dilerim:KK68:
Seni azıcık banladım ama artık idare et, 2 gün sonra görüşürüz, ben topuğumj hazırlıyorum sende keleşe bakım yap çakarken tutukluk yapmasın:KK70::KK70:

Eli cımbızlı müdür :rolleyes::rolleyes: yaktın beni varyaaa az bir süre daha bekleseydin bari,toptan cezamı kesip ataydın mapısa :KK70::KK70:
Sorma büyük işe kalkıştım müdürüm :KK53::KK53: keleşe bakım tamamdırr her an taramaya hazır vaziyette :KK70::KK70:

Ablam hayırlı olsuna gelmiştim birde ne göreyim mapıslara düşmüşsün.Neyse Allah tan makarnanı yapmışsında mapıs damlarında aç kalacak diye endişelenmeyeceğiz :cry::cry::cry:Şaka bir tarafa seni yarışmada gördüğüme çok sevindim:KK19:Sunumun oldukça iştah açıcı ve güzel görünüyor.Ellerine sağlık ablam ve bol şansların olsun :KK37::KK37::KK37:

Lisammm sorma müdür addalara yolladı yine tıktı mapıs damlarına :KK70:Sağol hayatımçok teşekkürler ediyorum :KK60::KK60:

Eline sağlık çok güzel görünüyor:KK60:

Gelinim de gelmiş kaynanasını ziyarete :KK60: sağolhayatım teşekkürlerr

Elinize, emeğinize sağlık. Çok güzel görünüyor, yarısmada başarılar dilerim:KK68:

Çok teşekkürlerrrr canım sağol:KK60:

işte el emeği göz nuru

harika gözüküyor deniciiim

tabii hamuru açabilirsem :D

Sağpol azracım benim teşekkürler :KK60::KK60:

Hanim abla, ben spagetti ve ketcap diye oneride bulunmadim mi sana? Neden boyle marifetli bir tavir illa:110::KK53:
Ellerine saglik abla, hem emegin icin hem de bu yemek icin:KK68:
Yarismada basarilar:kk77:

Kandırdım dimiii :KK53::KK53:
Çok sağol teşekkürler hayatım :KK60::KK60:

:KK57: Woww.. Senden daha aşağısını beklemiyordum zaten:confused:
Ellerine sağlık:kk77: Yarışmada başarılar:KK37:

Pinkiiii ne haberrr :KK25: çok teşekkürler sağol :KK60:

vaaaav şahane olmuş, eline sağlık.
çok emekli de.
tam eşimin damak tadına göre: )
bende denicem ama ben biraz kolayına kaçıcam: )
eriştesini evde daha önce yapılmış erişteden yaparım, birde mantar bulamam büyük ihtimal mantar olmaz.

Çok teşekkürler meyracım sağol.:KK60::KK60:
Mantarlar ufak doğrandı içinde çok belli olmadı bile..

hanım abla senınle seneye en cok banlanan üyede karşılıklı yarışıcaz anlaşıldı:KK53::KK53:
sen hiç merak etme ben şimdi gidip bdv yi birbirine katıyorummmmm sen benım nenemı nasıl banlarsın dıye zalIIIIIImmmm muneden intikamını alıyorum:KK70::KK70::KK70::KK70:

Tolinnnn bdv yi kattın mı birbirine :KK53::KK53: zalımmmm munenn ne etti bana gördünmü :KK70::KK70:

Oooo cok iddialı bir giris olmusss   :kk77: ellerinize saglik,basarilar dilerim rakibe ablam   :KK19:

Teşekkürler ediyorum harbi sağol :KK60: bende başarlar diliyorum sana :KK19:

Sen içerdeyken o erişteler boğazımdan nasıl geçsin hanım applam :KK61:
Ayrıca tesüf niye hamuru elinle açtın,bak çıtayı yükselttin , biz açamayanlar ne yapsın :KK70:
Yalnız çok iştah açıcı ve uğraştırıcı bir tarif hazırlamışsın , eline ,emeğine sağlık :KK68: ablacım ..

Ayakla düşündüm de vazgeçtimmmm :KK70::KK70: tavbirdir el açması diye yaniiii,
Sağolll bisimmmm teşekkürlerrr :KK60::KK60:

ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM BEN İŞYERİNDE RESİM GÖREMİYORUM AMA AKŞAM EVDE MUTLAKA BAKICAM MAŞALLAH :KK73:ELLERİNLEN AÇMIŞSIN HAMURLARI

Afiyet olsunn canım sağol :KK60: hee vallla el cahızım ile açtım onları

Zaten hanım abladanda böyle iddialı bir tarif beklenirdi :)
Ezdi bizi , ezdi :KK70:

Yok hayatım yaa o kadra da iddialı değilim yani,işin eğlenme tarafındayım hak eden kazansın yinede :KK53:

Aklımı erişteye takan biri olarak ellerinize sağlık:)

Elifcim sağolll teşekkürler :KK60:

Back
X